Zavarovanje hiše: Primerjava, izračun, agenti in zavarovalnice

ocena bralcev
0 od 0

Gradnja hiše je velik in finančno zahteven projekt. Vsi poskrbimo za svoje zavarovanje, zavarujemo tudi jeklene konjičke in celo domače živali. Prav je, da poskrbite tudi za zavarovanje svoje hiše. Na voljo je kar nekaj različnih paketov, zato se najprej posvetite izračunu in raziskavi vseh razpoložljivih zavarovanj. Pakete lahko med seboj primerjate in tako izberete pravega zase. Zavarovanje hiše je pomembna odločitev, zato z njo nikar ne odlašajte.

Pridobite različne ponudbe zavarovalnic
(brezplačno)

Kako zavarovati hišo?

Zavarovanje hiše je pomembno
Zavarovanje hiše je pomembno

Za zavarovanje nepremičnin in s tem tudi zavarovanje hiš skrbijo izkušeni zavarovalni agenti. Natančno vam bodo znali opisati posamezne pakete in vam svetovati kateri je najbolj primeren za vas. Skupaj z agentom lahko pripravite izračun, ki je nepogrešljiv pred samim zavarovanjem in se posvetujete o ceni zavarovanja.Zavarovanje hiše: Kdaj je pametno zavarovati in kdaj je zavarovanje nujno?

Vsako nepremičnino lahko zavarujete. Hišo je pametno zavarovati še preden se vanjo vselite. Nenazadnje je že v času gradnje izpostavljena različnim vremenskim vplivom in nevarnostim – lahko pride do potresa, požara, eksplozije, zemeljskih plazov in drugih naravnih nesreč, ki jih včasih ni moč preprečiti. Če se že ne boste odločili, da bi hišo zavarovali že v času gradnje, pa jo nujno zavarujte, ko bo dokončana.

Cena za zavarovanje hiše?

Cene za zavarovanje hiše so zelo različne – odvisne so od tega kaj želite zavarovati. Cene se nekoliko razlikujejo tudi glede na to, če boste zavarovali hišo ali stanovanje. Povprečna cena za zavarovanje hiše je med 14 in 40 € na mesec. Cena je odvisna od paketa oziroma opcije, ki jo izberete. Na višino zavarovanja najbolj vpliva velikost hiše, pa tudi kakovost materialov, ki so v hišo vgrajeni.

Zavarovanje za hišo in udar strele v hišo: Kaj lahko zavarujemo?

Zavarujte hišo pred udarom strele
Zavarujte hišo pred udarom strele

Nevihte so zelo pogost vremenski pojav in predstavljajo veliko grožnjo za elektronske naprave v vaši hiši, za streho in električno napeljavo. Kritje za škodo, ki jo povzroči direktni udar strele, krije večina zavarovalnih paketov, ki so vam na voljo. Bolj pomembno je, da preverite kako je z indirektnim udarom strele. Zavarujete lahko namreč različne pakete naprav. Pozorni bodite na starost naprav, ki jih želite zavarovati. Kakšen paket vam je na voljo, se lahko pozanimate pri svojem zavarovalnem agentu.

Je za zavarovanje hiše izračun prvi korak? Da!

Pred sklenitvijo zavarovanje pripravite izračun
Pred sklenitvijo zavarovanje pripravite izračun

Za čim bolj točne informacije o primernem paketu zavarovanja za vaš dom in o ceni zavarovanja, boste potrebovali točen izračun. To je zagotovo prvi korak pri zavarovanju hiše. Na izračun vpliva več različnih faktorjev: leto izgradnje, površina hiše oziroma posameznih nadstropij ter informacije o predhodnih zavarovanjih. Pripravili ga boste skupaj z zavarovalnim agentom, ki se na to dobro spozna.

Cene zavarovanj se glede na zgornje dejavnike lahko precej razlikujejo, zato je izračun ključen in pomemben prvi korak.

ZAVAROVALNI AGENTI se brezplačno vpišite tukaj

Zavarovanje hiše: Primerjava zavarovalnic in agentov (zavarovalno zastopništvo)

Na voljo imate veliko zavarovalnic, zato boste zagotovo lahko izbrali tisto, ki ji boste zaupali svoj dom. Izbirate lahko med zavarovalnico Adriatic, Arag, Grawe, Triglav, NLB Vita, Generali, SID, Merkur, Vzajemna, Wiener Staedtische, Maribor in Tilia. Za izbiro zavarovanja za hišo se lahko obrnete tudi na Agent Tim, zavarovalno zastopstvo Paglavec, Troja Tim in Ceresa d.o.o. ali na posamezne zavarovalne agente. Na voljo so vam Slavica Kos, Mojca Likar, Darko Sovdat, Mojca Ovčak, Darko Popovič, Sara Križanič, Janja Tkalec, Alida Harej, Marko Logar in mnogi drugi.

Najlažje za vas bo, če svojega zavarovalnega agenta poiščete kar na Omisli.si/zavarovanje.

Pridobite različne ponudbe zavarovalnih agentov
(brezplačno)ocena bralcev
0 od 0