Računovodja: Cene, preverjeni računovodski servisi in koliko stane računovodstvo?

ocena bralcev
5 od 9

Preden se lotite samostojnega posla, je zelo pomembno, da si izberete ustrezen računovodski servis, ki vam bo zagotovil brezskrbno poslovanje. Računovodja vam bo prihranil veliko časa in skrbi s tem, ko bo izdelal finančne in stroškovne analize poslovanja vašega podjetja ali organizacije. Namesto vas se bo ukvarjal z bilancami stanja, davčnimi obračuni, vpisi v poslovno knjigo in obračuni plač vaših zaposlenih. Omogočil vam bo poslovanje, ki bo skladno z zakonodajo in pravilniki, ter vas obveščal o morebitnih spremembah na poslovnem področju. Najboljši računovodja bo poskrbel za osvežitev svojega znanja, da vam bo vedno na voljo s poslovnimi in davčnimi nasveti.

Računovodja: Povprečna cena za računovodstvo

20 – 500 EUR / mesec

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodij

Računovodja, računovodstvo, knjigovodstvo in računovodski servis – kakšna je razlika?

Računovodja je oseba, ki ima srednjo strokovno izobrazbo trgovske, administrativne ali poslovno – finančne smeri. Lahko se zaposli v podjetju, ki opravlja računovodske storitve, ali pa odpre svoj računovodski servis. Ima možnost, da postane del javnega ali zasebnega servisa. Njegova naloga je, da za določeno podjetje ali organizacijo izdeluje finančna poročila, obdeluje računovodske podatke in izračunava statistike.

Oddelek v podjetju ali drugi delovni organizaciji, ki se ukvarja z vrednostnim izražanjem poslovnih dogodkov in njihovo analizo se imenuje računovodstvo. Gre za finančno in stroškovno analizo poslovanja določenega podjetja ali organizacije. Na Omisli.si/racunovodstvo lahko izbirate med preverjenimi ponudniki računovodskih storitev, da bo vaše podjetje uspešno poslovalo in boste imeli vsaj eno skrb manj.

računovodja in urejanje poslovne dokumentacije
Profesionalni računovodski servis vam bo zagotovil, da boste imeli urejeno vso poslovno dokumentacijo. Usposobljeni računovodje bodo namesto vas napisali finančna in poslovna poročila. Vse poslovne dogodke pa bodo vpisali tudi v poslovno knjigo vašega podjetja ali organizacije.

Slovenski računovodski standard narekuje, da so temeljni računovodski dokumenti knjigovodske listine in poslovne knjige. Te so v večini vodene računalniško in hkrati tudi v knjižni obliki. Na podlagi knjigovodstva je podjetju omogočeno, da ima vpogled v poslovanje skozi mesečna poročila o poslovnih rezultatih. Ti izkazujejo uspeh in bilanco stanja. Gre za beleženje in vpisovanje poslovnih dogodkov v poslovno knjigo. Ti podatki so navadno shranjeni v arhivu podjetja, kjer so zavarovani pred krajo, izgubo ali drugimi zunanjimi škodljivimi vplivi in vsiljivci.

Naloga računovodskega servisa je, da opravlja storitve, ki vam prihranijo tako čas kot tudi denar. Izbirate lahko, katere storitve želite urejati sami in kaj boste prepustili izkušenemu računovodskemu servisu. Zaposleni v okviru vašega računovodskega servisa bodo poskrbeli za svoje ustrezno znanje in izobraževanja, ki so potrebna, da bo vaše podjetje korektno poslovalo v skladu z zakonodajo in pravilniki. Računovodski servis bo priskrbel vse zakonske obveze kot je knjigovodstvo in pravilno ter pravočasno oddana davčna poročila za AJPES. Stroški podjetja ali organizacije za storitve računovodskega servisa so odvisni tudi od števila zaposlenih pri samem servisu.


Najboljši računovodja v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih računovodij

Loading

celoten seznam računovodstev  >

Če menite, da vam ljubi računovodja manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.
Računovodja – zakaj ga potrebujete?

Ko se lotite svojega posla, je zelo pomembno, da si zagotovite izkušenega računovodjo. Ta bo poskrbel, da bo vaše podjetje poslovalo skladno z veljavnimi zakoni, predpisi in pravilniki. Vodil bo vaša računovodska, finančna in poslovna  poročila, zaključne račune in sestavljal bilance. Računovodja sprejema in izstavlja knjigovodske dokumente in jih vpisuje v ustrezno poslovno knjigo. Pri tem skrbno pazi, da so vpisi pravočasni, zaporedni, pravilni in povsem brez napak. Še en pomemben ključni del računovodskih storitev je urejanje statistike poslovanja podjetja. Tudi to je naloga računovodje, saj bo sproti beležil poslovanje, da bo lahko ob koncu leta analiziral statistične podatke. Ti vam bodo omogočili jasen vpogled v poslovanje podjetja in vam zagotovili, da boste vedeli, kaj še lahko izboljšate ali kaj vam v podjetju zelo dobro deluje. Računovodja bo poskrbel tudi za svojo strokovno podkovanost in obnovo znanja, vas pa razbremenil in opravil nekaj dela namesto vas.

racunovodja-nujna-pomoc-pri-vodenju-podjetja
Uspešno vodenje podjetja zahteva veliko časa in truda. Urejanje in vodenje velike količine računov pa je za vsakega podjetnika lahko le še dodatno breme. Najem profesionalnega računovodje vam bo olajšal delo in vas rešil skrbi.

RAČUNOVODJE se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Koliko stane računovodja (cenik/povprečne cene)?

Cena najema računovodje je odvisna od količin storitev, ki jih opravlja, dejavnosti podjetja in tudi od tega, koliko je računovodja strokovno podkovan. Po navadi je cena določena tudi glede na število prejetih in izdanih računov podjetja, ter števila zaposlenih, ki računovodske storitve opravljajo. Če imate manjše podjetje, bodo torej tudi računovodski stroški manjši. Večja podjetja pa zahtevajo tudi več računovodskih dokumentov, zato so tudi stroški večji. Glede na velikost vašega podjetja preverite računovodstvo cenik, da ocenite kolikšni bodo stroški vašega podjetja za računovodske storitve. Sami pa si lahko izbirate, katere računovodske storitve želite opravljati sami in katere boste prepustili svojemu računovodji.

stroski-in-prednosti-racunovodskega-servisa-računovodja
Denar, ki ga boste namenili za računovodske storitve, se vam bo poplačal. Konec leta boste namreč lahko brez skrbi, saj bo računovodja poskrbel za korektna in pravočasno oddana finančna in davčna poročila.
Normirani s.p.
20€ – 30€
Popoldanski s.p.
35€ - 50€
Navadni s.p.
40€ - 60€
Manjša podjetja
80€ - 120€
Srednja podjetja
150€ - 250€
Velika podjetja
300€ - 500€
Vodenje evidence izdanih in prejetih računovVodenje evidence izdanih in prejetih računovVodenje evidence izdanih in prejetih računovVodenje evidence izdanih in prejetih računovVodenje evidence izdanih in prejetih računovVodenje evidence izdanih in prejetih računov
Izdelava letnega poročilaIzdelava potnih nalogovIzdelava potnih nalogovIzdelava potnih nalogovIzdelava potnih nalogovIzdelava potnih nalogov
Obračun prispevkovIzdelava in oddaja zaključnih poročil – bilanca stanja in davčni obračunIzdelava in oddaja zaključnih poročil – bilanca stanja in davčni obračunIzdelava in oddaja zaključnih poročil – bilanca stanja in davčni obračunIzdelava in oddaja zaključnih poročil – bilanca stanja in davčni obračunIzdelava in oddaja zaključnih poročil – bilanca stanja in davčni obračun
  Medletna poslovna poročila (po potrebi)Medletna poslovna poročila (po potrebi)Medletna poslovna poročila (po potrebi)Medletna poslovna poročila (po potrebi)
  Obračun plač in drugih delovnih pogodbObračun plač in drugih delovnih pogodbObračun plač in drugih delovnih pogodbObračun plač in drugih delovnih pogodb
   Knjiženje v glavno poslovno knjigoKnjiženje transakcijskega računaKnjiženje transakcijskega računa
    Knjiženje v glavno poslovno knjigoKnjiženje v glavno poslovno knjigo in morebitne dodatne storitve po dogovoru s stranko


Najboljši računovodja je…?

Poleg vseh osnovnih računovodskih storitev (vodenje poslovnih knjig, beleženje poslovnih dogodkov, obračuni plač in plačilnih list, izdelava poslovnih poročil in pisanje statistike poslovanja, izračuni davkov in prispevkov, obveščanje o novostih in svetovanje o poslovnih izvršbah in odločitvah) vam omogoča tudi določene ugodnosti. Na primer v svoje delo vključi tudi davčno svetovanje in poslovno svetovanje in vam  svetuje pri nadzorovanju poslovanja, pomaga korektno izdelati poslovne načrte, vas opozori na pomanjkljivosti in novosti v poslovnem in finančnem svetu. Komunicira z vašimi strankami v kolikor se vam to zdi potrebno in vam omogoča redni pregled vašega poslovanja. Pravočasno izdela vsa finančna in poslovna poročila. Mesečno in letno izdela računovodske izkaze in vam za nujne primere ostaja dosegljiv tudi izven svojega delovnega časa, poleg tega vam omogoči tudi spletno svetovanje na daljavo. Najboljši računovodja bo poskrbel,da  boste vedno lahko bili brez skrbi in na tekočem z vsem, kar se dogaja s poslovanjem vašega podjetja.

lastnosti-najboljsega-racunovodje
Najboljši računovodja vam poleg vseh osnovnih računovodskih storitev ostaja na voljo tudi izven delovnega časa. Pripravljen vam je pomagati ob morebitnih težavah in vam ustrezno svetovati.

Najcenejši računovodja je…?

V Sloveniji imamo pestro ponudbo računovodskih servisov, med katerimi lahko izbirate, ko potrebujete dobrega računovodjo.  Lahko izbirate med profesionalnimi računovodskimi servisi z več zaposlenimi, ali pa si izberete  računovodjo, ki se s tovrstnimi storitvami ukvarja samostojno. Najcenejšega računovodjo boste v Sloveniji lahko najeli že za dobrih 50€ mesečno. A najcenejše ni vedno tudi najboljše. Pogosto se zgodi, da se podjetja poslužujejo najcenejših računovodij, da bi imeli čim manjše stroške računovodskega poslovanja, pa imajo kasneje več stroškov, da rešijo vse težave, ki jih je povzročil računovodja zaradi svojega morebitnega neznanja. Namreč profesionalni računovodja, za katerega odštejete malo več denarja, je temu primerno izobražen in poskrbi za vso potrebno strokovnost, ki jo potrebuje za korektno opravljanje dela. Stroški računovodskega servisa se vam bodo namreč povrnili v tem, ko boste imeli konec leta vse račune urejene in boste lahko brez skrbi.

cena-najema-racunovodskega-servisa
Pri izbiri računovodskega servisa cena naj ne bo edini dejavnik izbire. Zelo pomembno je namreč, koliko izkušenj ima računovodja, ki mu zaupate svoj posel. Veliko vlogo pa igra tudi njegova izobrazba in poznavanje računovodskih storitev.

V primeru, da imate manjše podjetje ali organizacijo, ki nima veliko poslovnih listin in dogodkov, pa vas bo prišlo najceneje, če med letom sami poskrbite za knjigovodstvo in oddane mesečne obračune. Stroške, ki jih boste imeli, bodo zgolj minimalni in to je le izdelava in oddaja letnega poročila na AJPES, ki vas bo stala od 50€ dalje.

Pogosta vprašanja za računovodjo

Kakšna je minimalna plača v 2020?

Vsak, ki je v Republiki Sloveniji pri delodajalcu zaposlen za polni delovni čas, je upravičen do plačila v višini minimalne plače. Minimalna neto plača je do leta 2019 znašala 638€. V 2019 smo priča nekaterim spremembam in sicer 1. 1. 2019 je v veljavo stopila novela Zakona o minimalni plači, v skladu s katero se je vsota minimalne neto plače zvišala na 667€. Prihodnje leto, 2020 bo minimalna neto plača za polni delovni čas znašala 700€, iz minimalne neto plače pa bodo izvzeti dodatki za delovno dobo, poslovno in delovno uspešnost ter lažje delovne razmere. Od 1. 1. 2021 dalje pa se bo minimalna neto plača določila glede na minimalne življenjske stroške za vsako leto posebej. Skladno z ZDR-1 (Zakon o delovnih razmerjih) pa minimalna plača ostaja sestavljena iz osnovne plače delavca za določen mesec in dodatkov, ki mu pripadajo.

vprasanja-za-racunovodjo
Računovodja je vedno pripravljen odgovoriti na vaša morebitna vprašanja v zvezi z davčno zakonodajo in poslovanjem vašega podjetja ali organizacije. Tako boste vedno na tekočem in brez skrbi.

Kako preverim (informativni) izračun plače za 2020?

Vsakodnevno lahko preverite informativni izračun svoje plače. To lahko storite preko brezplačnega spletnega kalkulatorja, ki vam omogoča izračun bruto ali neto plače, dodatkov k plači in stroške delodajalca. Do takšnega izračuna lahko dostopate na spletnih straneh večine računovodskih servisov. Seveda je takšen izračun zgolj informativen in neuraden ter vam pomaga oceniti višino vaše plače. Za uraden izračun pa se obrnite na profesionalnega računovodjo oziroma računovodski servis, ki vam bo lahko pomagal. Tako boste dobili tudi zares preverjene in uradne informacije o izračunu plače. Pri izračunu se upošteva bruto znesek plače, število vzdrževanih otrok, povračilo potnih stroškov in malice. Izračunate pa si lahko znesek neto plače, prispevke delavca za pokojninsko in zdravstveno zavarovanje, ter za zaposlovanje. Prav tako se izračuna splošna davčna olajšava in olajšava za vzdrževane družinske člane, dohodninska osnova in akontacija dohodnine. Vidni pa so tudi stroški delodajalca.

Kdo in kako naredi obračun plače?

Obračun plače naredi za to ustrezno usposobljen računovodja, ki je zaposlen v vašem podjetju ali organizaciji. Na podlagi podatkov o delavcu, številu njegovih opravljenih delovnih ur, bonitet in ugodnosti ter dodatkov k plači, vsakemu posamezno obračuna mesečno plačo. V obračun plače je vključen izračun potnih in drugih materialnih stroškov, malice, božičnice ali regresa. Vključuje pa tudi mesečno in letno poročanje državi (poročila za DURS, AJPES,…). Računovodja lahko plačo obračuna 1) po številu ur: Za osnovo vzame urno postavko, izračunano glede na povprečno število ur v mesecu. To se razlikuje, saj nimajo vsi meseci enakega števila delovnih ur.  Za izračun bruto zneska plače pomnoži urno postavko s številom delovnih ur v posameznem mesecu.

2) Obračunavanje plače po brutu: Plača ima vedno, ne glede na število delovnih ur v mesecu, vsak mesec enak znesek. Pri tem se razlikuje urna postavka delavca. Namreč v tistih mesecih, ki imajo manj delavnih ur, bo delavec na uro plačan več kot v ostalih mesecih z več delovnimi urami. A na letni ravni se izplačila v glavnem izravnajo.V primeru bolniške je bruto znesek plače lahko nižji, v primeru raznih dodatkov pa višji. Delavec lahko prejme na primer dodatke za popoldansko ali nočno delo, nadure, različne nagrade ali bonuse, itd.

racunovodske-dejavnosti-mesecni-letni-obracuni
Knjigovodstvo in računovodstvo je pomemben del vsakega podjetja ali organizacije. Eno od ključnih storitev računovodskih dejavnosti sestavljajo mesečni in letni obračuni plač in drugih poslovnih dogodkov.

Kdaj je v Sloveniji računovodja najbolj iskan?

Glede na podatke Google iskanj v zvezi z računovodjo in podatke, pridobljene s pomočjo Omisli.si Slovenci največkrat potrebujemo računovodski servis v začetku leta. Mesec januar pri tem izrazito izstopa. To niti ni preveč presenetljivo, saj na začetku leta večina podjetij ali organizacij sestavi poslovni načrt. Vanj vključijo tudi najem (novega) računovodje, ki ga potrebujejo za izvedbo načrta in obračun storitev v tekočem letu.

racunovodja-iskanje-letno
Slovenci v največ primerih iščemo podatke v zvezi z računovodjo v začetku leta, v mesecu januarju

Mesec januar je mesec sprejemanja novih poslovnih odločitev in finančnih naložb. Večina podjetij in organizacij potrebuje številne informacije o najemu računovodskega servisa na začetku leta, da pripravijo načrt poslovanja za celotno obdobje. Najmanj pa Slovenci iščemo po spletu okrog te tematike na sredini leta, v mesecu juliju. To je razumljivo, saj je pričakovano, da v tem času že uspešno sodelujemo z določenim računovodskim servisom in se redkeje odločimo za menjavo ali najem novega računovodje na sredini leta.


PRIPRAVLJENI NAJETI RAČUNOVODSKI SERVIS?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH RAČUNOVODIJ (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodij
ocena bralcev
5 od 9

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja