Seznam povabljenih: Koga povabiti na poroko?

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Kako oblikovati seznam povabljenih, brez da bi s tem povzročili napetosti?

Razumljivo je, da želite na svoji poroki imeti ljudi, ki so vam najbolj pri srcu. Poroka je že sama po sebi velik strošek. Ko boste s partnerjem oblikovali seznam povabljenih, boste verjetno ugotovili, da poznate veliko več ljudi, kot ste mislili.

Da bi oblikovali popoln in zaokrožen seznam gostov smo vam pripravili nekaj tehnik, s katerimi to lahko storite hitro in brez nepotrebne drame.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih poročnih ponudnikov.

Seznam povabljenih na poročni dan
Število porok se je po epidemiji povečalo, zato z organiziranjem ne odlašajte…

Sestavite predhodni seznam

Preden vam na pomoč priskočijo vaši starši, se s partnerjem posvetujte in oblikujte seznam gostov. Začnite z ožjo družino in dodajte družinske člane, ki si jih na poroki zares želite. Nato nadaljujte z vašimi najboljšimi prijatelji – s tistimi, brez katerih si svoje poroke ne predstavljate.

To verjetno ne bo vaš dokončni seznam povabjenih, ampak nekje je potrebno začeti.

Razširjeni družinski člani

Pogosto imajo pari težave s tem, koga iz razširjene družine povabiti. Splošno pravilo je, da če povabite enega strica, potem morajo dobiti povabilo tudi vsi ostali strici in tete. Za majhne družine to ni velika težava, vendar če imate razširjeno družino, to lahko zavzame večino gostov vašega seznama.

Družinski prijatelji

Ko imate sestavljen okviren seznam povabljenih, določite, koliko mest vam je ostalo za družinske prijatelje, ki jih bodo določili vaši starši. Opozorite starše naj se držijo števila prostih sedežev in naj števila ne prekoračijo. Pri določanju družinskih prijateljev pustite staršem odprte roke, saj oni najbolje vedo, koga povabiti.

Kaj pa otroci?

Par se ponavadi sam odloči, ali bodo otroci povabljeni na poroko ali ne. Če raje vidite, da je vaša poroka zabava za odrasle, potem otrok preprosto ne povabite.

Na katere poroke ste bili povabljeni vi?

Če vas je prijateljica povabila na svojo poroko pet let nazaj, potem ni nujno da jo dodate na vaš poročni seznam. Če pa ste se poroke udeležili v zadnjih osemnajstih mesecih, potem definitivno ta par vključite na seznam.

Sledite bontonu plus-ena

Niste dolžni vsakemu povabljenemu ponuditi plus-ena za vašo poroko. Če pa je vaš gost v resni zvezi (zveza, skupno življenje, zaroka, itd.), potem nujno vključite na seznam tudi njegov zmenek.

Če boste na poroko povabili kakšnega prijatelja iz tujine ali oddaljenih krajev, potem mu seveda ponudite priložnost, da s seboj pripelje svoj zmenek. Brez njega se bo na poroki verjetno počutil precej osamljeno.

Vprašanja, ki si jih zastavite

Če je vaš seznam gostov še vedno predolg, smo vam pripravili nekaj vprašanj, ki si jih zastavite skupaj z vašim partnerjem.

Ali to osebo poznam?

Ne zgodi se redko, da mladoporočenca na svoji poroki prvič vidita osebo. Običajno so to kakšni oddaljeni sorodniki ali poslovni partnerji vaših staršev. Morda vaša mama želi, da povabite njeno sodelavko, vendar če vi te osebe ne poznate, vas nič ne obvezuje, da jo morate dodati na seznam gostov. Konec koncev je to vaša poroka.

Kdaj sem nazadnje videl to osebo?

Če z osebo v zadnjem letu niste bili v stikih ali pa se niste pogosto slišali po telefonu, v primeru da živi v oddaljenih krajih, potem je verjetno ne boste povabili.

Na seznam gostov vključite ljudi, s katerimi si delite zgodbe vašega vsakdana ter tiste, ki vejo kakšne načrte imate za prihodnost. Povabite ljudi, s katerimi praznujete velike življenjske dogodke, kot so rojstni dnevi in prazniki.

Kako blizu ste si s svojimi sodelavci?

V službi preživimo osem ur na dan, kar pomeni, da smo z nekaterimi ljudmi skupaj ves čas. Vendar naj to ne bo razlog, da bi se vaš sodelavec znašel na seznamu gostov. Povabite ga, če se z njim res dobro razumete in ne zaradi tega, ker skupaj preživite večino dneva.

Ali se ob tej osebi počutim udobno?

Na vaš poročni dan želite biti obdani le z najbližjimi ljudmi, ki se bodo z vami iskreno veselili. Če vam ob določeni osebi ni udobno, in se ob njej ne boste mogli popolnoma sprostiti, potem jo iz seznama gostov izključite.

Prav tako ne povabite osebe, ki na vaše življenje vpliva negativno.

Če bi se odselili v tujino, ali bi ostali v stiku?

Če ste na to vprašanje odgovorili negativno, potem si verjetno z osebo niste tako blizu, da bi se znašla na vašem seznamu gostov.

Nazadnje se vprašajte, če bi bili pripravljeni spremeniti datum svoje poroke, če določena oseba ne bi mogla priti. Če je vaš odgovor na to vprašanje pritrdilen, potem gre za zelo pomembno osebo, ki jo na seznam definitivno vključite.

> Poročni trendi 2024

ocena bralcev
5 od 1
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno