Poročna vabila, sedežni red, meni in zahvala – vse, kar morate vedeti

poročna vabila

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

poroka

Ure in kraji za poroko potrjeni, seznam gostov narejen! Torej je čas za poročna vabila!

Poročna vabila so prvo uradno naznanilo o poroki in že dolgo del poročne tradicije. Zato naj imajo odsev vaše osebnosti in stila vaše poroke.

Lahko jih razdelite osebno, lahko jih tudi pošljete. Dobro je, da to storite približno 3 mesece pred samo poroko. Če se boste poročili spomladi, potem je sedaj kar pravi čas, da pričnete z iskanjem pravih ljudi, ki vam bodo pomagali pri oblikovanju in tisku vseh poročnih tiskovin!

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANER

Unikatna poročna vabila

Poroka je pomemben mejnik v človekovem življenju zato je pomembno da je poroka pripravljena tako, da ostane poroka novoporočencem in svatom v trajno lepem spominu.

Poročno vabilo je prvi v vrsti priprav na poroko, zato je zelo pomembno, da že pri poročnem vabilu nakažete vašo barvno nit poroke. Osrednje vodilo je lahko na primer vaš najljubši cvet in tudi poročna vabila lahko izdelate v enakih barvah. Vsekakor se za izdelavo poročnih vabil obrnite na strokovnjake, ki vam bodo predstavili mnoge ideje, svetovali glede barvnih kombinacij in vam za lažjo odločitev izdelali vzorec samega poročnega vabila.

Pri tem bodo seveda upoštevali vaše želje glede vabil, prav tako vas bodo usmerili glede uporabe raznih dodatkov, svilenih trakov, perlic in čipk.

poročna vabila
Poročno vabilo je prvi v vrsti priprav na poroko, zato je zelo pomembno, da že pri poročnem vabilu nakažete vašo barvno nit poroke.

Pri vabilih se šele začne

Pozornost posvetite tudi drugim poročnim tiskovinam. Na poročnem slavju namreč med najpomembnejše spadajo še plakat sedežnega reda, jedilni list, namizne kartice z imeni povabljenih in zahvale, ki jih razdelite svatom ob odhodu. Vse tiskovine naj bodo oblikovane v enem slogu, tako da sledijo vodilni niti poroke in poročni dekoraciji. S tem boste poskrbeli za drobne detajle, ki bodo kot celota pričarale nepozaben vtis.

Sedežni red za svate in oznake miz

Mnogi pari se odločajo, da pripravijo sedežni red za svate in to je izvrstna ideja, s katero se boste izognili predolgemu posedanju svatov. Skrbno narejen sedežni red vam bo pomagal do popolne zabave.

Z v naprej pripravljenim sedežnim redom bo slavje lepo organizirano, svatje pa boste lahko posedli po poznanstvu, prav tako bodo lahko družine sedele skupaj za isto mizo.

Seznam za sedežni red pa mora biti postavljen takoj ob vhodu v dvorano, da svatje ne iščejo svojih imen po mizah. Sedežni red na mizi je lahko tudi lepa poročna dekoracija mize. Listki za sedežni red lahko namreč stojijo samostojno kot prave male umetnine. Najbolj domiselne pa svatje mnogokrat obdržijo za spomin.

Poročni meniji

S tiskanimi meniji predstavimo svojim povabljencem vsebino in zaporedje poročne kulinarike.

Poslednje dejanje poročnega dne običajno predstavlja slavje in zabava s slastno pogostitvijo. Takrat s pomočjo poročnih menijev predstavimo svatom vsebino in zaporedje poročne kulinarike. Meniji  lahko vsebujejo tudi izbrano vinsko ponudbo in slaščice.

Lahko se odločite tudi za vino, polnjeno posebej za vas. Krasijo naj ga unikatne vinske etikete, ki naj se prav tako ujemajo s tematiko vajine poroke. Personalizirane steklenice so lahko tudi lepo darilo za vaše svate.

poročni meni
S poročnim menijem predstavimo vsebino in zaporedje poročne kulinarike.

Poročni konfeti

Konfeti so drobne pozornosti, ki jih svatom podarite v zahvalo, da so vaju pospremili na skupni poti. Kot darilca za svate so najbolj poznani konfeti, ki so aranžirani v papirnate škatlice, mošnjičke, steklene kozarčke, zaviti v til… Vsakega opremimo s spominsko obešanko, opremljeno z imeni in datumom poroke. S personaliziranimi obešankami bodo vaša darilca popolna.

Svatom jih podarite po končanem slavju ali pa jih položite na mesto povabljenega ob prihodu.

poročni konfeti
Poročni konfeti so drobne pozornosti, ki jih svatom podarite v zahvalo, da so vaju pospremili na skupni poti.

Poročne zahvale

Svetujemo vam, da poročne zahvale pri oblikovalcu naročite že skupaj z vabili: Tako da se z njimi čimbolj ujemajo. Svatje pričakujejo vajino spominsko fotografijo v tednu po poroki oz. po medenih tednih, zato ni obvezno, da zahvale razdelite že na poročnem slavju. Tako lahko tudi več pozornosti namenite izbiri fotografije in razdelite vam zares najlepšo.

poročne zahvale
Svatje pričakujejo vajino spominsko poročno fotografijo.

 

Zdaj se verjetno že sprašujete, kje vse to dobiti na enem mestu, kajne? Omisli.si/poroko!

Omisli.si/poroko
Omisli.si/poroko

 

ocena bralcev
5 od 1
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno