Revija Nasvet strokovnjaka

Kako izbrati popolno poročno obleko za vaš tip postave?

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Ob veliki izbiri oblek v poročnih salonih, se zdi izbira tiste prave misija nemogoče. Dejstvo, da je nabor različnih krojev in barv tako velik, našo nalogo še dodatno otežuje. Zato je ključ do lažje izbire popolne obleke določitev tipa postave, ki ga imate. Glede na določen tip postave namreč obstajajo smernice, katera obleka je zanj primerna in katera ne. Če torej želite, da vaše nakupovanje poročne obleke postane prava pravljica, sledite spodnjim nasvetom.

Tukaj je tudi seznam preverjenih ponudnikov poročnih oblek….

>> omisli.si/poroko <<

preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo

poročne storitve poročni ponudniki omisli si
Preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo.

Kakšen je vaš tip postave?

Če želite določiti svoj tip postave, prosite nekoga, naj vam pomaga izmeriti obseg vaših ramen, prsi, bokov in najožjega dela pasu. Nato se poskusite razporediti v eno od naslednjih kategorij:

  • Atletski tip postave: mere vaših ramen in bokov so približno enake, obseg najtanjšega dela pasu pa ni dosti manjši od obsega bokov.
  • Trikotni (jagodast) tip postave: vaša ramena in prsi so veliko širša od bokov.
  • Hruškast tip postave: vaši boki so širši od ramen in prsi.
  • Peščena ura: obseg vaših ramen, prsi in bokov je približno enak, najtanjši del pasu pa je vsaj 25% manjši od obsega bokov.
Določite svoj tip postave
Določite svoj tip postave

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANER

Kroji poročnih oblek

  • Padajoče obleke-Empire waist: ta kroj zelo ustreza nevestam z atletskim in hruškastim tipom postave, saj zelo lepo objame boke. Gre za kroj, pri katerem je obleka tik pod prsmi zožena, nato pa prosto pada vse do tal.
  • Stolpičasta obleka: ta tip poročne obleke prosto pada ob telesu v več plasteh ter se oprijema naravne oblike telesa. S tako obleko poudarite mehkobo in vitkost telesa, zato je najbolj primerna za ženske s postavo v obliki peščene ure in tiste z atletskim tipom.
  • Plesna obleka: imenovana tudi “princeskina obleka” je klasičen in brezčasen kroj. Do pasu je oprijet, nato pa se razširi v širok, bajen spodnji del. Pristaja prav vsakemu tipu postave, saj pokaže oprsje, roke in ramena, zakrije pa pas ter ga navidezno poveča. Še posebej je primerna tudi za trikoten in atletski tip postave.
  • A-oblika: obleka je oprijeta do pasu, nato pa se padajoče razširi, s čimer oblikuje klasično silhueto. Najbolj primerna je za hruškast in trikotni tip postave, saj optično poveča pas, s tem pa izenači širino bokov in ramen. Primerna je tudi za neveste z atletskim tipom postave, saj doprinese k bolj ženstveni obliki telesa.
  • Morska deklica: obleke v stilu morske deklice objamejo prsi, pas in boke ter s tem zelo lepo poudarijo žensko figuro. Še posebej so primerne za neveste s postavo v obliki peščene ure. Navadno je obleka zelo oprijeta do kolen, nato pa se do tal razširi.
Od leve proti desni: Padajoča obleka, Stolpičasta obleka, plesna obleka, a-oblika, morska deklica
Od leve proti desni: Padajoča obleka, Stolpičasta obleka, plesna obleka, a-oblika, morska deklica

Za tem, ko ste ugotovile, kateri kroj obleke se najbolj prilega vašemu tipu postave, je čas za zabavni del-nakupovanje! Za pomerjanje si vzemite čas. Pomerite čimveč oblek, ne bojte se preizkusiti krojev, ki so izven vaše cone udobja. Najpomembneje pa je, da se v vaši popolni poročni obleki popolno počutite ve ter da vam je udobno, saj boste le tako lahko zares uživale.

Če še vedno niste prepričane, kakšna obleka je popolna za vas se obrnite na naše strokovnjake na omisli.si/porocno-obleko, ki vam bodo z veseljem pomagali!

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno