Kam na poročno potovanje? Ideje, trendi in vroče poročne destinacije

ocena bralcev
5 od 2

Sta že naveličana, da vaju vsi sprašujejo: kam na poročno potovanje? Rada bi samo pobeg v dvoje na sanjsko destinacijo? Sedaj je to mogoče. Za vaju smo pripravili opis desetih najboljših lokacij za vajino poročno potovanje. Prepustita se neverjetnim užitkom ob spoznavanju različnih otoških kultur, raziskovanju mest in držav. Predvsem za mladoporočence ima cena poročnega potovanja pomemben vpliv na izbiro destinacije, zato v nadaljevanju preverite, kam se najbolj splača potovati.

Pridobite ponudbe/cene turističnih agencij za poročno potovanje

Kam na poročno potovanje? TOP 10 poročnih destinacij

Sta še vedno v fazi izbiranja kam na poročno potovanje in zdi se vama, da je čas, da končno izbereta. Za vaju smo pripravili izbor top 10 poročnih destinacij, ki jih najdeta na Omisli.si/porocno-potovanje in so najbolj popularne destinacije mladoporočencev. Le v kateri raj se bosta podala kot mož in žena…

Santorini 

Sta že slišala za kraj, ki mu pravijo ‘raj na zemlji’ in se ponaša s pogledom na najbolj pravljične sončne zahode? To je Santorini, otok vulkanskega izvora na jugu Grčije, ki sta ga gotovo že zasledila na kakšni sliki. Modre strehe in beli zidovi, peščene plaže ter turkizna voda so pravi balzam za vajini duši. Ob slastni grški kulinariki, pistacijah in dobrem vinu, po katerem je prepoznaven otok, bosta uživala v najlepših sončnih zahodih. Res, da je otok majhen, a v množici slikovitih barv, urejenih mest in romantične arhitekture se vama bo zdel neverjetno velik. V vajino poročno potovanje morata vključiti obisk črne plaže (posledica vulkanskih izbruhov in ena od posebnosti otoka). Kot spomin na vajino poročno potovanje pa ne pozabita kupiti spominka v obliki osla, kot maskote otoka.

kam-na-porocno-potovanje-santorini
Santorini so resnično pravi raj na zemlji.

Maldivi 

Romantičen sprehod po peščeni plaži v družbi prečudovitih palm in turkiznega morja se sliši pravljično. Doživeti to skupaj z možem / ženo je neprecenljivo in sedaj tudi mogoče. Prečudovito destinacijo vam ponuja skupek približno 2000 manjših otočkov, ki ležijo v Indijskem oceanu. To so Maldivi. Najbolj prepoznavni so po lesenih hišicah nad vodo s slamnato streho. Kaj je lepšega, kot sprehoditi se po lesenem pomolu do vajine zasebne hiške nad vodo in uživati ob pogledu na prostrano morje? Večina teh hišk ima na voljo tudi zasebni bazen za romantično sproščanje.

maldivi-porocna-destinacija
Predstavljajta si – samo vajina slamnata hišica nad turkiznim morjem in peščena obala. Je lahko še lepše?

Šrilanka

Še en pravljični otok, primeren za vajine medene tedne je Šrilanka. Potovanje na Šrilanko je opremljeno z bogato kulturno dediščino in neverjetno naravo. Odkrivanje otoka bo za vaju še posebej zanimivo, če bosta preizkusila vožnjo s tuk-tukom. To je prevozno sredstvo, ki ga na Šrilanki srečate na vsakem vogalu. Prav tako ne izpustita ogleda številnih templjev, a bodita pozorna, pred vstopom v tempelj morata sezuti čevlje. Otok ponuja izjemno kulinarično doživetje, v ponudbi pa sta predvsem indijska in šrilanška hrana. Cene hrane, prevoza in drugih storitev so smešno nizke, zato je potovanje na to destinacijo primerno za vsakogar.

srilanka-pravljicni-otok-za-porocno-potovanje
Doživita pravljico na Šrilanki z luksuznim hotelom in zasebnim bazenom.

Mauritius (Mavricij)

Majhna otoška država v bližini Madagaskarja leži v jugozahodnem Indijskem oceanu. Ni čudno, da mu večina pravi ‘rajski otok’, saj to prav zares je. Nepopisno lepa narava, ki pride do izraza skozi mešanico različnih barv tropskih rastlin. Na sprehodih med čudovitimi botaničnimi vrtovi bosta poleg rastlinskih, srečala tudi množico eksotičnih živali, ki vama ne bodo poznane. Predvsem je za otok Mavricij značilna poseljenost z različnimi vrstami ptic. Z roko v roki se bosta podala skozi pragozd po širokem labirintu urejenih pohodniških poti. Prisluhnila bosta petju ptic, oglašanju drugih živali, vso pot pa vaju bo spremljala neokrnjena narava. Je sploh še možna večja romantika?

mavricij-kam-na-porocno-potovanje
Na Mavriciju bosta zares doživela poročno potovanje, kot bi bila v raju.

Bora Bora 

Otok, znan po obilici peščenih plaž, ki so obdane s tropskim rastjem in večinoma dostopne le s čolni. Primeren za ljubitelje eksotične hrane in okolja. Občudovala bosta lahko nasade prečudovitih orhidej in spoznala na stotine različnih vrst praproti. Možje, kaj je lepšega kot kupiti svoji dragi orhidejo na poročnem potovanju? V kolikor so vama všeč adrenalinske aktivnosti, je poročno potovanje na otok Bora Bora prava izbira za vaju. Lahko bosta namreč hranila morske pse, za najbolj pogumne pa je na voljo tudi možnost plavanja med njimi. Seveda vse v nadzorovanih območjih.

bora-bora-nepopisna-lepota
Nepopisna lepota neokrnjene narave na Bori Bori bo za vedno zaznamovala vajine medene tedne.

Bali 

Med številnimi otoki, ki so primerni, ko se odločata kam na poročno potovanje, ne smemo pozabiti na en in edini – Bali. Otok je provinca Republike Indonezije in se lahko ponaša z neokrnjeno naravo in mnogimi znamenitostmi, vrednimi ogleda. Lahko se bosta prepustila potapljanju med edinstvenimi koralami, obiskala številne majhne,  neraziskane vasice. Ker je otok obdan z riževimi polji in peščenimi plažami, se bosta lahko prepustila neverjetni naravi. Zakaj ne bi poskusila surfati? Ne zamudita sprehoda po varovani poti ob skalnatih pečinah, kjer bosta lahko poleg čudovitega razgleda opazovala tudi sončni zahod.

porocno-potovanje-na-bali
Raziskujta naravo in odkrivajta skrite kotičke na Baliju v dvoje.

Sejšeli 

Če se odločita za potovanje na Sejšele, sta verjetno bolj popotniški duši, ki sta radi aktivni. Na otokih bosta lahko kolesarila, se sprehajala po pešpoteh, občudovala razgled in se nastavljala soncu na peščenih plažah. Običajno načrti turističnih agencij vključujejo ogled treh glavnih otokov – La Digue, Praslin in Mahé. Ogledala si bosta lahko mnoge muzeje in botanične vrte, ne spreglejta pa tudi narodnega parka Valle de Mai. Tam bosta zasledila slavni morski kokos in različne vrste razkošnih palm.

edinstveni-sejseli-pescene-plaze
Naužijta se miru in čistega užitka na čudovitih Sejšelih.

Dubaj

V kolikor si želita skupaj obiskati katero od večjih, znanih mest, se odpravita v Dubaj. Oglejta si Burdž Kalifo, najvišji nebotičnik na svetu. A ne samo imenitne zgradbe, navdušile vaju bodo tudi mnoge vodne atrakcije (predstava s fontano pod Burj Khalifo). Luksuzni hoteli, vožnja z abro (čolnom) po reki, neverjetno visoke in razkošne zgradbe in stolpnice, vaju bodo očarale. Mesto Dubaj je sicer znano po višjih cenah (restavracije, nastanitve, prevoz), saj so tudi storitve in ponudba luksuzne in na nivoju. Seveda pa je mogoče najti tudi cenejše variante in se izogniti zasoljenim cenam.

dubaj-mesto-luksuznih-hotelov-najvisji-neboticnik
Kam na poročno potovanje? Začnita vajino zgodbo v Dubaju, v družbi luksuznih hotelov in si oglejta najvišji nebotičnik na svetu.

Tajska

Država z visoko razvitim turizmom je odlična izbira, ko se odločata kam na poročno potovanje. Izjemna kulinarika, prijazni domačini, najlepše in urejene plaže, mesta z neverjetno arhitekturo in še in še. Vse to vama je na voljo v enkratnem doživetju, če se odpravita na daljši ali krajši oddih na Tajsko. Prepustita se edinstveni tajski masaži, oglejta si vse znamenitosti in tako imenovane bisere. Ne zamudita vožnje s čolničkom po turkizni vodni gladini in se prepustita plavanju v barvah neverjetne narave.

tajska-dezela-romantike-kam-na-porocno-potovanje
Prepustita se romantiki v čudoviti Tajski. Nepozabno doživetje, ki ga bosta za vedno ohranila v spominu.

Havaji

Še en sklop otokov v Tihem oceanu je prava poslastica za vajin skupni pobeg. Z razlogom jih imenujejo ‘sanjsko otočje’, saj je potovanje na Havaje zares sanjsko. Vulkansko območje je prava destinacija za vajino popotniško raziskovanje in odkrivanje skritih kotičkov. Peščene plaže, obdane s palmami in eksotičnimi rastlinami ne bi mogle biti lepše. Havaje lahko obiščete skozi vse leto, saj vreme večinoma postreže s sončnim vremenom. Izjema so zime, ki so lahko malce hladnejše in je večja verjetnost dežja.

havaji-porocno-potovanje-plaze-mesto
Si želita na svojem poročnem potovanju poleg uživanja na plaži tudi izkusiti malo mestnega življenja? Potem so Havaji za vaju prava izbira.
Koliko stane poročno potovanje?

Ko izbirata sanjsko destinacijo za vajino poročno potovanje, upoštevajta želje drug drugega. Večina preverjenih turističnih agencij za poročna potovanja ima pripravljene pakete za mladoporočenca, ki poleg nastanitve in prevoza vključujejo tudi dodatne storitve ali aktivnosti, posebej za vaju. Razvajajta se in se prepustita. Za kvalitetno poročno potovanje bosta odštela od 600 – 4000 €/osebo na teden. Cena je odvisna od izbire destinacije, trajanja potovanja in aktivnosti, ki jih vključuje ponudba. Prav tako je odvisno od vaju, koliko sta oziroma si bosta dovolila biti zapravljiva. Če sta po duši avanturista, bodita pripravljena odšteti kakšen evro več za preizkušnjo v raznih aktivnostih in oglede eksotičnih lokacij. Med zgoraj naštetimi destinacijami sta najcenejša Mavricij in Bali, med najdražje destinacije pa sodita Dubaj in Bora Bora. Za prijetno izkušnjo  si lahko vnaprej  preračunata stroške in si določita okvirni dnevni budget. Ne pozabita, poročno potovanje je namenjeno vama, da se prepustita in uživata.


NAČRTUJETA POROČNO POTOVANJE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH TURISTIČNIH AGENCIJ ZA POROČNA POTOVANJA (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za poročno potovanje
ocena bralcev
5 od 2