Revija Nasvet strokovnjaka

Motivacija – Do uspeha z majhnimi koraki!

motivacija do uspeha

Kazalo

ocena bralcev
0 od 0

Vsak ima cilje, želje in sanjari o tem, kaj bi želel doseči. A zdi se, da je motivacija tisti vzrok, ki nam dela preglavice. Včasih vsi izgubimo inspiracijo za uresničitev ciljev, bolj uspešno delovanje v vsakdanjem življenju ali za bolj kreativno razmišljanje. Ali ste umetnik, ki želi ustvariti bolj kreativno delo, morda oseba s specifičnim ciljem v karieri ali študiju, morda nekdo, ki se želi spraviti v fitnes ali preprosto nekdo, ki želi zopet pridobiti navdušenje nad nečem v življenju. S spodnjimi nasveti si ponovno pomagajte vzpostaviti stik s motivacijo.

motivacija do uspeha
Čas je, da uresničiš svoje cilje – začni načrtovati svoje življenje – Motivacija bo pomagala.

PRIPRAVLJENI NAJETI OSEBNEGA TRENERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev

Pot do cilja = motivacija!

Vsi v mislih premlevamo in premišljujemo o življenju in ciljih. A nikakor se nam ne uspe niti spraviti k stvari. Morda je čas za nov pristop. Vprašajte se, kaj želite doseči in nato to zapišite! Zapišite kaj in zakaj želite to spremembo. Zapišite v beležko ali na mobilni telefon, da se boste lahko večkrat spomnili, zakaj ste nekaj sploh želeli začeti. Prav tako dopišite kakšne bodo pozitivne spremembe, ki se vam bodo zgodile tekom uresničevanja cilja ali ob koncu cilja. Odločite se kateri cilji so vam trenutno najbolj pomembni, saj s pretiravanjem ne boste kaj daleč prilezli.

Cilja se lotite postopoma

pot do uspeha
Korak za korakom do cilja, motivacija bo pomagala!

Največja napaka je, ko se »vržete« v neko stvar in neučakano želite narediti največ. Velik cilj oziroma projekt zmanjšajte v več malih ciljev, ki bodo na začetku lažje izvedljivi, prav tako pa ne bo tako težavno najti dnevno motivacijo. Na primer, če se spravljate telovaditi, v prvem tednu to opravite dvakrat po 20 ali 30 minut. Lažje si je postaviti časovni cilj kot pa samo reči, danes moram to nujno storiti. Če se spravljate pisati knjigo, si postavite manjši cilj in za začetek pišite 10 minut na dan. Enako velja za blog – ni vam treba objaviti tisoč stvari. Iščete motivacijo za iskanje službe? Pošljite dve prošnji ta teden – to bi šlo, kajne?

Dosežene stvari lahko tudi zapisujete. Vsakič ko dosežete manjši cilj, ste lahko ponosni nase! Ste se končno spravili učiti jezik, ki ste si ga vedno želeli? Se znate predstaviti v španščini? Bravo! Korak za korakom in videli boste, da medtem ko vsak dan poznate besedo več, se boste lažje spravili k učenju.

Najprej nekaj za dušo, nato motivacija

druženje s prijatelji
Motivacija v dvoje je lažja. Motivirajta drug drugega.

S tem mislimo, da lahko pomaga, če si najprej zavrtite vašo najljubšo (pozitivno) pesem, se dobite z najboljšim prijateljem ali storite nekaj, kar vas vedno spravi v dobro voljo in se nato spravite k prvemu koraku vašega cilja. Pozitivnost bo zagotovo vplivala na vašo kreativnost in pomagala, da se izognite odlašanju.

> Preberite tudi: OSEBNI TRENER: CENA (HUJŠANJE / PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE)

Nagradite se

Spodbujajte se z nagrado. Ko dosežete že prvi cilj, pa naj bo to, da ste se končno vpisali v plesni tečaj, naslikali čudovito sliko, pretekli pet kilometrov, sestavili življenjepis ali se končno naučili nekaj programerskih trikov, se nagradite. To lahko pomeni pet kepic sladoleda, šest epizod, ki jih boste brez slabe vesti pogledali v enem kosu ali pa se boste odpravili v shopping.

Pozitivno razmišljanje

Vsak dan je lahko nov začetek. Zjutraj vstopite v dan pozitivno naravnani. Naredili ste kakšno napako, stvari niso šle kot po maslu. To je pač življenje. Neuspeh je lahko priložnost in popolna polomija je lahko nauk. Če si nekaj želite, ni razloga za negativno razmišljanje. Življenje je prekratko, da bi opustili svoje cilje, samo zato ker se ne morete spraviti s kavča. Strast do stvari naj bo vaša motivacija! Spomnite se, zakaj želite nekaj početi in zakaj so vaše sanje pomembne za vas. Pa četudi morda trenutno niste najbolj strasti glede bolj zdravega življenja, imejte v mislih končni cilj. Pomislite, kaj bi za vas pomenilo biti bolj zdrav – bolje bi se počutili, dlje bi živeli in bili zagotovo zelo ponosni nase.

Če ravno sanjarite o želji, si poskusite vzeti samo pet minut časa in začnite. Pa naj gre za spomladansko čiščenje, trening ali načrtovanje nove firme. Kaj pa je pet minut? Če ste resnično polni strasti v sebi, potem bo prvih pet minut dovolj za akcijo!


PRIPRAVLJENI NAJETI OSEBNEGA TRENERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev

ocena bralcev
0 od 0

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno