Odvoz gradbenega materiala in vejevja: Cene in preverjeni mojstri za odvoz materiala

ocena bralcev
5 od 4

Spomlad je čas prenove stanovanja ali hiše in urejanja okolice le-te. Ste v procesu prenove in nimate časa, da bi našli mojstra za odvoz gradbenega materiala? Mogoče ste ravnokar uredili vrt in imate pred hišo kup odvečnega vejevja? Ne skrbite, saj smo za vas pripravili povprečne cene za odvoz gradbenega materiala in vejevja. Prav tako smo pripravili tudi seznam preverjenih ponudnikov za odvoz materialov vseh vrst.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih izvajalcev za odvoz materiala.

Kazalo >

ODVOZ GRADBENEGA MATERIALA / VEJEVJA: CENA

povprečne cene ponudnikov za odvoz gradbenega in drugega materiala (vejevje, …) ter ceniki

18-22 EUR/t

vrsta materialacena za odvoz materiala
odvoz gradbenega materiala200 EUR
najem in odvoz zabojnika21-24 EUR/t
odvoz betona20 EUR/t
odvoz ploščic18-20 EUR/t
odvoz strešnikov / opeke20-22 EUR/t
odvoz vejevja / hlodovine / listja / …50-140 EUR

Kontaktirajte preverjene ponudnike za odvoz materiala (ponudbe / cene)

odvoz-gradbenega-materiala-cene


Najboljši ponudniki za odvoz materiala v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov odvoza materiala

Če menite, da vam ljubi ponudnik odvoza materiala manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.
Koliko stane odvoz materiala? (povprečna cena / ceniki za odvoz gradbenega materiala, vejevja, …)?

Cena odvoza je odvisna od vrste gradbenega materiala. Med gradbene odpadke spadajo le odpadki, ki ostanejo po manjših prenovah na objektu,  in sicer: opeka, omet, strešniki, kosi betona, cement, pesek in keramične ploščice. Vse ostale odpadke je potrebno ločevati in oddati v za to namenjene zabojnike. Naj vas ne mika, da bi pod gradbeni material odvrgli ostanke stekla ali kovine, saj vam bodo ponudniki za odvoz materiala ločevanje ne-gradbenega materiala dodatno zaračunali.

Za odvoz odpadnega gradbenega materiala potrebujete preverjenega ponudnika.
Za odvoz odpadnega gradbenega materiala potrebujete preverjenega ponudnika.

Za odvoz gradbenega materiala je potrebno najeti zabojnik oz. kontejner. Cena najema zabojnika stane približno 200 evrov, v ceno pa  je zajet tako najem kot odvoz zabojnika, ki ga lahko najamete za čas do enega tedna. Cena odvoza in predelave se giblje med 21 in 24 evrov po toni odpada. Če boste zabojnik zapolnili z betonom, vas bo odvoz in predelava stala 20 evrov na tono betona. Odvoz ploščic je nekoliko cenejši, in sicer med 18 in 20 evrov na tono. Cena odvoza strešnikov ali opeke pa se giblje med 20 in 22 evrov.

Cene za odvoz vejevja so nižje kot cene za  odvoz gradbenega materiala. Nalaganje in odvoz vejevja, hlodovine, listja in obrezanih ostankov grmičevja  vas lahko stane med 50 in 140 evrov. Ostanke vejevja v zbirnih centrih predelujejo v biomaso in sekance.

Preverite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

odvoz-gradbenega-materiala-omisli-si

Najbolj iskani / najboljši mojstri za odvoz materiala?

Odvečno vejevje in ostanke gradbenega materiala vam lahko odpeljejo: Libanov Klemen s.p., Odvoz kosovnega materiala – Prevoz Klemen s.p., Gradbena mehanizacija in avtoprevozništvo Marko Luštek s.p., Odvoz – Prevoz, Čiščenje okolja, Odvoz odpadkov in gradbena dela Afrim Hoxhaj s.p., Čiščenje okolja, odvoz odpadkov in gradbena dela Afrim Hoxhaj s.p.


PONUDNIKI ODVOZA MATERIALA se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Splošna gradbena dela, Kristian Pesko s.p., A.L.M., Matjaž Vidergar, s.p., JKP Dravograd, Komunala Radgona, Komunala Novo mesto, Izkopi Jordan Andrej Jordan s.p., Peri d.o.o., GAS group d.o.o.storitve javne higiene, Marjetica Koper, Simbio, Peter Bohinec s.p., Darko d.o.o., Transport Ways, Tisa d.o.o., Transport Edvard Kresal s.p., Glas Transport, Bober gozdarstvo, Les je zlato, Snaga d.o.o. in mnogi drugi.

Obstaja veliko ponudnikov na črnem trgu, ki vam za nekoliko nižjo ceno odpeljejo odpadke ter jih zavržejo na divjih odlagališčih. Zato je pomembno, da izberete preverjenega ponudnika, ki bo vaš odpadni material odpeljal v ustrezni zbirni center. Tam bodo za odpadke primerno poskrbeli ter jih ustrezno predelali. S pomočjo omisli.si/odvoz-materiala najdete preverjene in ocenjene ponudnike za odvoz materiala.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Odvoz vejevja in gradbenega materiala: Pogosta vprašanja in odgovori za odvoz materiala

Kaj storiti, ko snaga kosovni odvoz ni opcija?

Storitev kosovnega odvoza nudijo tudi številni drugi ponudniki, med njimi zelo pogosto selitveni servisi. Med spomladanskim čiščenjem, selitvijo ali manjšim prenavljanjem doma lahko hitro ugotovite, da imate doma ogromno kosovnega materiala, ki že nekaj časa ni več uporaben za vas. Če sami nimate možnosti ali časa odvoza na deponijo, lahko to za vas zelo hitro uredijo različni ponudniki. Vozila selitvenega servisa imajo dvižne platforme, delavci pa so opremljeni z ustrezno opremo, zaradi česar je postopek kosovnega odvoza veliko lažji, kot če bi se tega lotili v lastni režiji. Kosovne odpadke lahko namreč prikladno razstavijo na manjše kose in si s tem olajšajo nalaganje.

Za odvoz kosovnih odpadkov boste pri selitvenem servisu odšteli od 200 € naprej. Natančno ceno je težje določiti, saj je odvisna od količine kosovnih odpadkov, števila delavcev, ki jih potrebujete za odvoz in seveda razdalje do najbližje deponije, ki jo ponudnik prevozi. Če pobrskate po spletu, boste naleteli na ogromno ponudnikov, ki nudijo odvoz kosovnih odpadkov. Vendar med toliko različnimi ponudniki zagotovo ne veste, koga izbrati in komu zaupati. Da po nepotrebnem ne izgubljate časa in denarja, vam priporočamo, da se obrnete na Omisli.si. Tukaj so zbrani vsi preverjeni ponudniki, ki vam bodo prihranili nepotrebne skrbi in razočaranja. Oddajte povpraševanje in izberite ponudnika, ki vam najbolj ustreza. Tako se boste hitro in ugodno znebili kosovnih odpadkov, ki vam doma po nepotrebnem povzročajo preglavice.

Preverite tudi: Koliko stane gradnja hiše?

Koliko stane odvoz kosovnega materiala na kosovni odpad (Ljubljana)?

Načeloma vse občine ponujajo možnost, da lahko enkrat letno vsakdo naroči brezplačen odvoz kosovnega materiala. Ker se pravila od občine do občine nekoliko razlikujejo, vam svetujemo, da se pred tem vseeno natančneje pozanimate pri svojem ponudniku. V Mestni občini Ljubljana lahko odvoz kosovnih odpadkov naročite, ko ga potrebujete – vsi Snagini uporabniki lahko izkoristijo brezplačen odvoz kosovnih odpadkov enkrat letno. Odvoz morate vnaprej naročiti (po telefonu ali s pomočjo spletnega obrazca), kosovne odpadke za odvoz pa pripravite en večer prej po 20. uri ali zjutraj pred odvozom. Če med letom potem še dodatno potrebujete odvoz kosovnih odpadkov, je le-ta plačljiv. Odvoz kosovnih odpadkov lahko naročite tudi pri različnih selitvenih servisih, okvirno lahko računate, da boste zanj odšteli od 200 € naprej.

Cena vključuje demontažo odpadnega materiala, nalaganje na selitveno vozilo in odvoz. Odvisna je tudi od razdalje, ki jo mora ponudnik prevoziti do najbližje deponije, in pa števila delavcev. Ponavadi imajo posebna vozila z dvižno platformo in ustrezno opremo (viličarje, orodje), ki jim olajša postopek nalaganja in odvoza. Izkušeni strokovnjaki bodo svoje delo opravili zanesljivo, vi pa morate biti pozorni na to, da med kosovne odpadke ne zamešate odpadkov, ki v to kategorijo ne spadajo. Kosovni odpadki so leseno in oblazinjeno pohištvo, kopalniška oprema, bela tehnika, odpadna elektronska in elektro oprema, preproge, vzmetnice, športni rekviziti, vrtna oprema, termoakumulacijske in centralne peči, svetila, senčila ter drugi večji odpadki. Nikakor pa med kosovne odpadke ne spadajo avtomobilske gume in drugi deli, stavbno pohištvo, gradbeni material, zemlja, pesek, neobdelan les, trava, azbestne plošče in drugi nevarni odpadki.

Kaj je in koliko stane gradbeni kontejner (cena)?

Na gradbišču mora vedno stati vsaj en gradbeni kontejner, pri večjih gradbiščih jih mora biti celo več. Uporabljajo se lahko v več namenov; za shranjevanje orodja, naprav, oblačil delavcev in gradbenega materiala ali celo kot sanitarni prostor. Ko delavci odidejo, je treba vse, kar je na gradbišču ostalo, nekam pospraviti – za to je odličen gradbeni kontejner. Tako se boste izognili krajam opreme in gradbenih materialov, prav tako pa delavcem orodja in naprav ne bo treba vsak dan prevažati na gradbišče. Najceneje boste prišli skozi, če boste gradbeni kontejner za čas gradbenih del najeli, lahko pa ga tudi kupite.

Cena najema se giblje od 50 do 100 €/mesec. Če želite kontejner kupiti, pa je cena odvisna predvsem od tega, ali gre za nov ali rabljen gradbeni kontejner. Seveda tudi od velikosti kontejnerja in pa opreme, ki jo želite, odločate se lahko namreč med različnimi tehničnimi dodatki. Okvirna cena nakupa gradbenega kontejnerja se giblje med 1000 in 2000 €. Prednost nakupa gradbenega kontejnerja se kaže v mobilnosti objekta, ki ga lahko prilagajate glede na vaše potrebe in ga v vsakem trenutku preselite na novo lokacijo. Če niste prepričani, da boste v prihodnosti hitro spet potrebovali gradbeni kontejner, pa se vam seveda brez dvoma bolj splača najem.

Koliko stane najem kontejnerja za kosovne odpadke (cena)?

Računajte, da je v večini občin odvoz kosovnih odpadkov do 3 m3 za gospodinjstva, ki so redni plačniki komunalnih storitev, enkrat letno brezplačen. Če želite kontejner za kosovne odpadke kljub temu najeti, se lahko odločite za najem za obdobje do enega tedna oziroma po dogovoru tudi več. Najem kontejnerja, ki preseže 7 dni, se potem dodatno obračuna po ceniku. Cena najema kontejnerja za kosovne odpadke se giblje od 10 do 18 €/dan. Poleg najema vključuje še stroške dostave in odvoza kontejnerja ter stroške prevzema in nadaljnega ravnanja z odpadki. Cena se oblikuje tudi glede na vrsto in količino odpadkov, prav tako je odvisna od različnih ponudnikov. Najamete lahko kontejnerje s prostornino 5,7,12,15,20,30 mᵌ. Če želite izvedeti bolj natančno ceno, vam priporočamo, da se obrnete direktno na ponudnika, ki vam bo znal podati točno ceno in ustrezno svetovati naprej.

Koliko stane odvoz starega pohištva (cena)?

 Cene odvoza starega pohištva ni najbolj enostavno določiti, saj je v veliki meri odvisna od količine pohištva, razdalje, ki jo mora ponudnik prevoziti do najbližjega zbirnega centra in pa seveda števila delavcev, ki je potrebno za odvoz pohištva. Če imate ogromno kosovnih odpadkov, bo za to verjetno potrebnih več delavcev, kar vas bo stalo več denarja. Za odvoz starega pohištva lahko tako odštejete vse od 200 € naprej, kar vključuje nalaganje na vozilo, odvoz, stroške prevoza in zbirnega centra, ponavadi tudi demontažo pohištva.

Če želite izvedeti bolj natančno ceno, vam svetujemo, da se obrnete na ponudnika in oddate povpraševanje. Le na podlagi vaših specifičnih želja vam bodo ponudniki lahko podali bolj točno ceno odvoza, ki velja za vas. Če niste prepričani, kje najti ugodnega in zanesljivega ponudnika za odvoz starega pohištva, poskusite svojo srečo na Omisli.si. Tukaj so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki, ki se ukvarjajo z odvozom materiala. Oddajte povpraševanje in prejeli boste več ponudb, na podlagi katerih se lahko potem odločite za tisto, ki vam najbolj ustreza. Tako se boste izognili skrbem in nepotrebnemu zapravljanju časa in denarja. Izbran ponudnik bo odvoz opravil hitro in enostavno, saj ima za to ustrezna vozila in drugo opremo, ki mu olajšajo postopek nalaganja.

Koliko stane odvoz gradbenih odpadkov (cena)?

Cena odvoza gradbenih odpadkov je odvisna od različnih ponudnikov in od tega, za kakšne vrste gradbeni material gre. Najeti boste morali kontejner oziroma zabojnik za gradbene odpadke, kar vas bo stalo okrog 200 €. Kontejner lahko najamete za obdobje do enega tedna oziroma po dogovoru z izbranim ponudnikom. V to ceno je zajet najem in odvoz kontejnerja. Odvoz in predelava gradbenih odpadkov vas bosta stala od 20 do 24 €/t odpadkov. Pri odvozu gradbenih odpadkov je izjemno pomembno, da ste pozorni na to, kaj točno spada med gradbene odpadke. To so odpadki, ki nastanejo pri manjših prenovah objektov; strešniki, opeka, beton, omet, pesek, cement in keramične ploščice.

Ostale odpadke morate ločevati posebej in jih oddati v temu namenjene kontejnerje. Se pravi, ostanki stekla ali kovine NE spadajo med gradbene odpadke, zato jih nikakor ne odvrzite med ostanke gradbenega materiala. Ne samo, da s tem napravite veliko škodo, ponudniki vam bodo za odvoz napačno sortiranih odpadkov tudi dodatno zaračunali, kar vas lahko krepko udari po žepu. Kot rečeno, je cena odvoza gradbenih odpadkov odvisna predvsem od vrste gradbenega materiala. Odvoz ploščic je praviloma cenovno najbolj ugoden, cena se giblje od 18 do 20 €/t. Odvoz strešnikov ali odpadne opeke vas bo stal od 20 do 22 €/t, odvoz betona pa okoli 20 €/t.

Koliko stane odvoz vejevja (cena)?

Čeprav vejevje, listje in vrtni odpadki ne spadajo med nevarne odpadke, niso ravno okrasje in zato ne sodijo na vaš vrt ali v okolico. Največ vrtnih odpadkov in vejevja ponavadi nastane spomladi, ko se vsi intenzivno lotimo urejanja svojega vrta in okolice, obrezovanja dreves in grmovnic. Veliko vrtnih odpadkov, vej, listja in hlodovine pa seveda nastane tudi jeseni. Sploh letos, ko vsi več časa preživimo doma in se lahko bolj posvetimo delu okrog hiše. Kaj pa storiti s takšnimi odpadki? Številni ponudniki nudijo odvoz vej, listja, hlodovine in vrtnih odpadkov, ki nastane na vašem vrtu ali sadovnjaku, in jih odpeljejo na deponijo ter centre za predelavo odpadkov. Odvoz vejevja je cenovno bolj ugoden kot odvoz gradbenih odpadkov. Stal vas bo od 50 do 140 €, odvisno od različnih ponudnikov in vrste ter količine vrtnih odpadkov. Ostanke vejevja v zbirnih centrih za predelavo nato predelajo v biomaso in sekance.

Koliko stane najem kontejnerja za odpadke – ljubljana (cena)?

 Če izvajate manjša gradbena dela ali obsežno čiščenje doma/pisarne/vikenda, lahko naročite odvoz različnih vrst odpadkov in/ali najem zabojnikov za odlaganje odpadkov. Najamete lahko kontejnerje za zbiranje različnih vrst odpadkov: gradbene odpadke, odpadni les, kosovne odpadke, zeleni obrez in druge skupine odpadkov. Za najem so na voljo kontejnerji za odpadke od 5 m3 naprej (5, 7, 12, 15, 20, 30 m3), odvisno od vaših želja in potreb. Najem kontejnerja za odpadke običajno zajema dostavo in odvoz kontejnerja, kasnejše ravnanje z odpadki in plačilo takse za obremenjevanje okolja. Kontejner za odpadke lahko najamete za obdobje do 7 dni, po dogovoru tudi več. V tem primeru se najem dodatno obračuna po ceniku.

Dostava kontejnerja se običajno izvede takoj po prejemu plačila. V Ljubljani lahko najamete kontejner za odpadke za 11-15 €/dan. Veliko je odvisno od vrste in količine odpadkov, prav tako tudi velikosti zabojnikov. Večji kontejnerji za odpadke s prostornino nad 7 m3 so ponavadi dražji. Ker je cena odvisna tudi od različnih ponudnikov, predlagamo, da se za natančno ponudbo obrnete direktno na ponudnike. Če niste prepričani, kje bi zabojnik za odpadke najeli, vam priporočamo, da poskusite na Omisli.si. Oddajte povpraševanje in številni preverjeni ter ocenjeni ponudniki vam bodo poslali ponudbe, vi pa izberite tistega najboljšega.

Koliko stane odvoz pohištva cenik (cena)?

Cene odvoza pohištva so odvisne od vrste, količine in dostopnosti, praviloma pa boste za odvoz pohištva odšteli od 200 € naprej. To lahko uredijo razni selitveni servisi, ki namesto vas poskrbijo za odvoz odpadnega materiala na deponijo. Cena vključuje demontažo pohištva in bele tehnike, nalaganje na selitveno vozilo in odvoz. Odvisna je tudi od razdalje, ki jo mora ponudnik prevoziti do najbližje deponije, in pa števila delavcev. Če imate veliko odpadnega pohištva, bo za odvoz najbrž potrebnih več delavcev, kar vas bo stalo nekoliko več.

Cena se torej začne pri 200 €, pri čemer so vključeni vsi stroški prevoza, dela in zbirnega centra, kamor se peljejo odpadki. Če se z odvozom pohištva nimate volje ukvarjati ali nimate teh možnosti, je to torej odličen način, kako se hitro in enostavno znebiti odpadnega pohištva. Vi nimate nobenih skrbi, saj vse namesto vas opravi izbran ponudnik. Velika prednost je tudi to, da imajo vozila dvižno platformo, delavci pa ustrezno opremo, ki jim olajša postopek nalaganja. To so izkušeni strokovnjaki, ki svoje delo opravljajo zanesljivo in pazljivo, da pri tem ne pride do poškodb vaše lastnine.

Kam z gradbenimi odpadki?

 Pri različnih gradbenih delih pogosto ostane gradbeni material, s katerim nimate po končanih projektih več nič za početi. Kaj storiti s takšnim odpadnim materialom? Če gradbena dela izvajajo podjetja oziroma obrtniki, imate možnost, da se na začetku dogovorite (in zapišete v pogodbo), da po končanih delih ponudniki ostanke gradbenih materialov tudi odpeljejo. Če ne želite imeti nepotrebnega dela in skrbi, vam to možnost toplo priporočamo. Če pa ste se gradbenih del lotili v lastni režiji oziroma ste z gradbenimi izvajalci zmenjeni drugače, pa morate za odvoz gradbenih odpadkov seveda poskrbeti sami. Najprej boste morali najeti kontejner za gradbene odpadke, kar vas bo stalo približno 200 €.

Cena odvoza gradbenih odpadkov je seveda odvisna tudi od različnih ponudnikov in vrste gradbenega materiala, ki bi ga radi odpeljali. Odvoz in predelava gradbenih odpadkov vas bosta stala od 20 do 24 €/t odpadkov. Cena odvoza ploščic se giblje od 18 do 20 €/t, odvoza strešnikov ali odpadne opeke od 20 do 22 €/t, odvoz betona pa okoli 20 €/t. Pomembno je, da se držite pravilnega sortiranja odpadkov – gradbeni odpadki niso vse, kar lahko ostane pri izvajanju gradbenih del. Med gradbene odpadke štejemo strešnike, opeko, kose betona, omet, pesek, keramične ploščice in cement. Ostale odpadke ločujte posebej in jih pravilno oddajte v temu namenjene zabojnike. Če boste v zabojnik za gradbene odpadke oddali odpadke, ki tja ne spadajo, vam bodo ponudniki napačno sortiranje po vsej verjetnosti dodatno zaračunali.

Koliko stane odvoz salonitnih plošč (cena)?

Povprečna cena odvoza salonitnih plošč se giblje med 0,15 in 0,30 €/kg azbesta. Vendar bodite pozorni, saj se lahko cena zelo razlikuje že med posameznimi občinami, pooblaščena odlagališča imajo namreč zelo različne cenike. Načeloma se cena povsod določi na osnovi tehtanja, dodatno pa se zaračuna še kilometrina. Če bi želeli prihraniti nekaj denarja in salonitne plošče na pooblaščeno odlagališče odpeljali sami, upoštevajte, da veliko občin ne dovoljuje, da pripeljete azbest na njihovo odlagališče, če v občini nimate bivališča ali kakšnega drugega objekta. Preden se tja odpravite, se je torej o tem priporočljivo pozanimati. Salonitne plošče morajo biti ob dostavi na odlagališče ustrezno označene in ovite s folijo, ki preprečuje prašenje azbestnih vlaken. Prav zaradi tega je včasih enostavneje, če odvoz salonitnih plošč zaupate kar izkušenih ponudnikom.

Salonitne plošče se na odlagališču trajno deponirajo in prekrijejo, kar je edini ustrezen način, kako se jih znebiti. Azbest je namreč izjemno nevaren za naše zdravje, vdihovanje azbestnih vlaken povezujejo tudi s pojavljanjem raka. Kljub temu, da sta proizvodnja in prodaja azbestnih izdelkov v Sloveniji že dolgo prepovedani, se še vedno uporabljajo razni materiali, ki ga vsebujejo. Tudi divjih odlagališč v naravi je ogromno, saj se mnogi odločajo, da se salonitnih plošč raje znebijo »zastonj«, vendar se pri tem ne zavedajo, kako zelo škodujejo naravi in vsem ostalim. Prav zato je izjemnega pomena, da poskrbite za pravilen odvoz tako nevarnih odpadkov. Navsezadnje se tudi predpisane globe za posameznika zaradi puščanja odpadkov v okolju oziroma nenadzorovanega ravnanja z odpadki gibljejo od 100 do 300 €, za pravne osebe pa celo od 10 000 do 30 000 €.

Koliko stane najem kontejnerja za gradbene odpadke (cena)?

 Najem kontejnerja oziroma zabojnika za odpadni gradbeni material vas bo stal okoli 200 €. Ponavadi to pomeni najem kontejnerja za obdobje do enega tedna oziroma po dogovoru z izbranim ponudnikom. V ceno je poleg najema ponavadi vključen tudi odvoz kontejnerja. Sicer je odvoz gradbenih odpadkov odvisen predvsem od vrste gradbenega materiala in seveda različnih izvajalcev, okvirno pa vas stane od 20 do 24 €/t odpadkov. Za odvoz strešnikov in opeke boste odšteli od 20 do 22 €/t, za odvoz betona 20 €/t. Odvoz keramičnih ploščic je ponavadi nekoliko cenejši, stal vas bo od 18 do 20 €/t. Najbolj pomembno je, da med odpadni gradbeni material resnično sortirate samo tiste odpadke, ki sem spadajo. To niso vse vrste gradbenih materialov, ampak le naslednje: opeka, beton, strešniki, omet, pesek, keramične ploščice in cement. Vse ostale odpadke ločujte posebej in jih oddajte v temu namenjene kontejnerje.

Kaj spada pod odpadni gradbeni material?

Med odpadni gradbeni material spadajo odpadki, ki nastanejo ob manjših adaptacijah in popravilih v gospodinjstvu:

  • omet
  • opeka
  • kosi betona
  • cement
  • keramične ploščice
  • pesek
  • strešniki, a nikakor ne azbestni

Zelo pomembno je, da ste pozorni na to, kaj spada med gradbene odpadke in se tega tudi strogo držite. Če med odpadni gradbeni material zavržete tudi druge materiale, s tem povzročite veliko škodo, obenem pa po nepotrebnem izgubite nekaj denarja, saj vam bodo ponudniki za odvoz gradbenih odpadkov vašo napako zelo verjetno dodatno zaračunali. Zapomnite si torej, da četudi pri gradbenih posegih ostanejo ostanki stekla, kovine ali kartona, takšni odpadki ne spadajo med odpadni gradbeni material, ampak se morajo ločevati posebej. Da se vam s tem ni treba posebej ukvarjati, vam priporočamo, da v primeru, da vam gradbena dela opravljajo podjetja oziroma obrtniki, v pogodbi sklenete, da vam po končanih gradbenih delih odpadke tudi odstranijo. Tako se znebite nepotrebnih skrbi.

Koliko stane odvoz odpadnega lesa (cena)?

Vam je napoti odpadni les, ki je nastal ob adaptaciji stanovanja, hiše ali menjavi pohištva? Odločite se lahko za odvoz odpadnega lesa, ki ga izbran ponudnik prevzame, stehta, sortira, odstrani morebitne kovinske delce in po potrebi zmelje. Saj veste, les je izjemno dragocen. Drevesa čistijo zrak, skrbijo za proizvodnjo kisika, varujejo okolje in skrbijo za zdravje vseh nas, zato je izjemnega pomena, da stremimo k čim manjšemu sekanju dreves in čim večjemu recikliranju odpadnega lesa. Da pripomorete k varovanju okolja tudi vi, je torej smiselno, da odpadni les pripeljete v zbirne centre oziroma naročite odvoz odpadnega lesa.

Če sami nimate možnosti ali časa, da odpadni les pripeljete v zbirne centre, vas bo odvoz lesa pri izbranem ponudniku stal od 60 do 180 €. Cena je v veliki meri odvisna od količine odpadkov, različnih ponudnikov in razdalje do najbližjega zbirnega centra, ki jo mora prevoziti izbran ponudnik. Da izveste bolj natančno ceno, je najbolje, da se pozanimate direktno pri ponudniku. Kot pri vseh drugih odpadkih, pa morate tudi tukaj biti pozorni tudi na ustrezno sortiranje. Pripravite zgolj tisti odpadni material, ki spada med odpadni les. To je les, ki nastane pri rušenju in adaptaciji objektov (lesene obloge, ostrešja), stavbno pohištvo (vrata, podboji, okna brez stekla), leseno pohištvo, lesena embalaža, veje obžaganih dreves, žagovina, lesni prah …

Koliko stane odvoz materiala (cena)?

 Cena odvoza odpadnega materiala je v prvi vrsti odvisna od tega, za kakšne vrste material gre. Pomemben vpliv imajo tudi količina odpadnega materiala, najem kontejnerja za odpadke, različni ponudniki in še kaj. Za odvoz gradbenega materiala boste odšteli od 20 do 24 €/t odpadkov. Sem spadajo odpadki, ki ostanejo pri manjših adaptacijah, to so strešniki, opeka, kosi betona, omet, pesek, cement, keramične ploščice …. Najbolj ugoden je odvoz keramičnih ploščic, ki stane od 18 do 20 €/t. Za odvoz strešnikov ali odpadne opeke boste odšteli od 20 do 22 €/t, za odvoz betona pa okoli 20 €/t. Pri odvozu gradbenih odpadkov je treba najeti kontejner za gradbene odpadke, ki stane okoli 200 €, najamete pa ga lahko za obdodbje do enega tedna. V ceno so poleg najema všteti tudi stroški dostave in odvoza kontejnerja.

Odvoz kosovnih odpadkov je v večini občin enkrat letno brezplačen, če ga potrebujete bolj pogosto, pa morate plačati. Za kosovni odvoz odpadkov lahko prav tako računate, da boste odšteli od 200 € naprej. Spet odvisno od količine odpadkov, razdalje, ki jo mora ponudnik prevoziti do najbližje deponije, in pa števila delavcev. Za odvoz nevarnih odpadkov, kot so salonitne plošče in azbestni odpadki, boste odšteli med 0,15 in 0,30 €/kg, dodatno se prišteje še kilometrina. Cene se sicer zelo razlikujejo med posameznimi občinami, pooblaščena odlagališča imajo lahko tudi različne cenike. Če želite odvoz odpadnega lesa, vas bo to stalo od 60 do 180 €, spet odvisno od količine odpadkov in razdalje do najbližjega zbirnega centra. Za odvoz vejevja, listja in vrtnih odpadkov boste odšteli od 50 do 140 €. Če želite izvedeti bolj natančne cene glede na vašo specifično situacijo, predlagamo, da se obrnete direktno na ponudnika.

Koliko stane kontejner za gradbene odpadke (cena)?

Kontejner oziroma zabojnik za odpadni gradbeni material vas bo stal okoli 200 €. To vključuje najem kontejnerja za obdobje do enega tedna oziroma po dogovoru z izbranim ponudnikom in na koncu tudi odvoz. Cena odvoza gradbenih odpadkov je sicer odvisna od različnih ponudnikov in vrste gradbenega materiala. Okvirno se giblje med 20 in 24 € na tono odpadkov. Pomembno je, da gradbene odpadke v kontejner pravilno sortirate, sicer vam lahko ponudnik napačno sortiranje dodatno zaračuna. Kaj vse pa sploh spada med odpadni gradbeni material? To so opeka, beton, strešniki, omet, pesek, keramične ploščice in cement. Vse ostale odpadne materiale je potrebno ločevati posebej.

V sadovnjaku imam večji kup vejevja. Kje lahko najdem preverjenega ponudnika, ki bo ta kup vejevja odpeljal v ustrezni zbirni center?

Na omisli.si so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki za odvoz vejevja. Storitev iskanja ponudnikov je popolnoma brezplačna.

odvoz vejevja
Odvoz vejevja.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Kmalu se bomo lotili prenove stanovanja. Poleg gradbenega materiala bomo potrebovali tudi odvoz starega pohištva. Lahko pohištvo zložimo v isti zabojnik, kot gradbeni material?

Odgovor je ne. Poleg gradbenega materiala ne smete zlagati starega pohištva. Med gradbeni material spadajo opeka, beton, cement, pesek … Za odvoz starega pohištva  boste potrebovali drugi  zabojnik, in sicer zabojnik za kosovni material.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Potrebovali bomo odvoz gradbenega materiala. Ker ga je količinsko zelo veliko, me zanima ali izvajate tudi storitve nalaganja gradbenega materiala v zabojnik.

Seveda, ponujamo tudi nalaganje gradbenega materiala. Storitev se dodatno zaračuna.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Zakaj sploh potrebujem nekoga za odvoz gradbenega materiala? Moj sosed opravi odvoz s traktorjem v prostem času za veliko nižjo ceno, kot ostali ponudniki.

Ponudnika potrebujete, saj bo odpadke varno odpeljal z ustreznim vozilom v ustrezni zbirni center, kjer bodo odpadke ločili in predelali.  Sosed ima mogoče res nižjo ceno, a  obstaja možnost, da bo odpadke zavrgel kje v gozdu, namesto v zbirnem centru.  Poleg tega mora ponudnik odvoza imeti registrirano dejavnost.

Za več dodatnih informacij in mnenj se lahko obrnete tudi na forum.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za odvoz materiala (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 4