Piknik prostor za poslovna druženja in teambuilding: Kje najeti in kaj početi?

ocena bralcev
5 od 1

Ena izmed najslabših stvari je hoditi v službo, ki se je ne veseliš in biti poleg tega vsak dan znova obkrožen z ljudmi, s katerimi se ne razumeš. Zato je zelo pomembno, da se na delovnem mestu gradi na odnosih in podpori drug drugega. Odličen način povezovanja, je tako imenovani teambuilding, ki si ga lahko omislite kot piknik dogodek. Da bo organizacija piknika bolj preprosta, si do konca preberite članek in preverite na kaj vse je pomembno, ko razmišljate o najemu piknik prostora.

Pripravili smo vam tudi seznam piknik lokacij / piknik prostorov.

Pošlji povpraševanje za piknik prostor

Poslovno druženje by Pavel Danilyuk.
Teambuilding.

Izbira lokacije

Pri izbiri lokacije morate paziti na več stvari:
 • Preden se začnete dogovarjati, se pozanimajte kakšen finančen vložek bo zahtevala organizacija piknika.
 • Piknik prostor naj bo tako velik, da bo dovolj prostora za vse udeležence.
 • V primeru slabega vremena je dobro, da je na lokaciji tudi možnost druženja pod streho. Streha vam bo služila tudi v času močnega sonca.
 • Izberite tak piknik prostor, kjer večina zaposlenih še ni bila.
 • Pazite na datume in plačila. Po točno določenem datumu teambuilding-a izberite prostor in ga plačajte v celoti, da vam ga ne prevzame druga stranka.
 • V primeru dlje časa trajajočega teambuilding-a (ki poteka dlje kot do 22.00), morate nujno vsaj 30 dni pred dogodkom podati prijavo na policijo in upravno enoto.

Nekaj idej za piknik prostor:

Lahko si omislite bolj zasebni piknik prostor sredi narave. Na taki lokaciji se boste lahko zabavali pozno v noč, brez da bi s tem motili sosede. Prav tako je narava super za razne športne aktivnosti, ob tem pa vam nudi še imeniten razgled.

Druga možnost je teambuilding ob jezeru. Ta izbira je še posebej primerna v poletnem času, ko nam je skoraj ves čas vroče. Lahko pripravite tudi tekmo v hitrostnem plavanju. V primeru druženja ob reki, lahko organizirate vožnjo s kanuji ali raftanje.

Za vse ljubitelje športa, so na voljo tudi piknik prostori, ki vključujejo odbojkarsko, košarkarsko in nogometno igrišče ter igrišče za balinanje. Pripravite lahko različne športne igre in s tem poskrbite še za svoje telo.

Omislite si lahko tudi bolj preprost piknik prostor, ki poleg velikega prostora vključuje le nekaj stolov in miz. To bo teambuilding, kjer bo poudarek predvsem na pogovoru med ljudmi in kakšnem plesu ob glasbi ter hladni pijači ob sveže pečenih žar jedeh.

Za vse adrenalinske navdušence, pa lahko organizirate teambuilding v adrenalinskem parku, kjer boste preizkusili svoje zmožnosti reševanja fizično zahtevnejših izzivov.

Organizacija piknika - raftanje by NARINDER PAL.
Organizirano raftanje po reki.

Kako pripraviti zanimiv teambuilding?

Z zaposlenimi se pogovorite o njihovih željah, saj imate na voljo aktivnosti s področja hrane, zabave, športa, itd. Vendar z aktivnostmi ne pretiravajte, imejte v mislih, da gre za sproščujoč piknik in redko kdo si želi imeti planirano vsako minuto druženja. Super ideja so nagrade za zmagovalce oziroma zmagovalne ekipe. V primeru različnih interesov udeležencev, lahko organizirate več aktivnosti z različnih področij. Medtem ko se nekateri potegujejo za zmago na odbojkarskem turnirju, drugi preizkušajo različna vina ali hrano.
Pošlji povpraševanje za organizacijo teambuildinga

Za vaš teambuilding smo na izbrskali nekaj predlogov aktivnosti, v katerih boste neizmerno uživali:

 1. Sumo – za čas borbe se lahko oblečete v napihnjeno penasto obleko, ki vam otežuje boj in blaži padce. Kot najpomembnejše, pa poskrbi za veliko smeha.
 2. Top Gear – še posebej dobra ideja, če boste na pikniku prisotni le moški. Redko kateri se bo branil dirkanja pa četudi gre le za formulo na pedala.
 3. Ročni nogomet s človeškimi figurami – tako je. Vlogo figur boste odigrali vi. Pripeti na drogove, boste odigali nogomet na malo drugačen način.
 4. Pikado z žogo – tisti, ki brcne vse tri žoge najbližje sredinskemu delu tarče, zmaga!
 5. Paintball dressup  – posamezniki morajo preteči 60 metrov brez, da ga nekdo od preostalih ustreli s paint ball pištolo. Vsi so tematsko oblečeni.
 6. Zorbing – igra, ki poskrbi za obilico smeha! Oblečeni v prozorno, plastično kroglo se zabijajte in odbijajte drug od drugega.
 7. Gigantski boks – oblečeni v napihnjeno penasto obleko, si nadenite ogromne boksarske rokavice in se podajte v boj!
 8. Combat lokostrelstvo – vrnite se v čas srednjega veka in se preizkusite v lokostrelstvu. Vaše tarče so vaši sodelavci! No, puščice bodo seveda oblazinjene, saj gre vendar za teambuilding?
 9. Golf – gre za bolj umirjeno igro a vseeno polno izzivov in preizkušanja zmogljivosti.
 10. Ameriški gladiator – medtem ko nasprotnika stojita vsak na svoji napihljivi kocki, skušata drug drugega prevrniti s pomočjo večje palice iz pene.


Za konec pa še nekaj nasvetov…

Ker boste sami težko poskrbeli, da bo celotna organizacija piknika stekla tako kot mora, prosite za pomoč kakšnega od sodelavcev. Približno en mesec pred teambuilding-om razpošljite vsa vabila, na katerih naj bo na kratko zapisan morebiten program.  Prav tako poskrbite, da na dan teambuilding-a ne boste preveč obremenjeni in si po potrebi omislite žar mojstra ali catering. Naj drugi poskrbijo za pripravo jedi medtem ko se vi zabavate. In seveda, na dan druženja ne pozabite na fotografiranje. Kakšen pa je teambuilding brez gasilske fotografije!

Sodelavci in sodelavke by Yan Krukov.
Skupinska fotografija.ocena bralcev
5 od 1