Lepotni posegi : Cene plastične in estetske kirurgije ter dermatologije

lepotni-posegi-cene

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Plastična in estetska kirurgija že nekaj časa nista več rezervirani le za elito. Lepotni posegi, ki pomladijo in izboljšajo videz različnih delov telesa, so vse bolj cenovno dostopni in družbeno sprejeti. Če tudi vi razmišljate o estetskem posegu – ne glede na to ali gre za lepotne popravke ali pa je vzrok zdravstvene narave – boste v spodnjem članku našli vse o cenah, preverjenih ponudnikih in pogostih vprašanjih. Prepričani smo, da bo končna odločitev potem lažja.

LEPOTNI POSEGI: CENE

povprečna cena plastične / estetske kirurgije in nekirurških lepotnih posegov ter ceniki

Pridobite ponudbe za lepotne posege

Vrsta storitveCena
Povečanje ustnic50-400 €
Laserska operacija oči (operacija dioptrije)550-2500 €
Povečanje, zmanjšanje in dvig dojk1500-4500 €
Presaditev las2000-5000 €
Povečanje penisa2000-7000 €
Operacija nosu2500-4000 €
Odstranitev maščobnega tkiva1300-4000 €
Ginekomastija - zmanjšanje moških prsi1600-3000 €
Zobna estetika150-2000 €
ED - erektilna disfunkcija (penilna proteza)Od 3000 € naprej
Kemični piling40-150 €
Operacija krčnih žil300-2000 €
Lifting obraza2000-5000 €
Odstranitev tetovaže50-350 €
Korekcija ušes1300-2000 €
Pomlajevanje nožnice, vaginoplastika1000-1500 €
Dvig zadnjice4000-5500 €
Lepotni posegi za vse s prekomerno težo1300-4000 €
Lepotni posegi po hujšanju1500-5000 €
Lepotni posegi za mamice1500-5000 €
Odpravljanje celulita, maščob, kavitacija40-90 €
Odstranjevanje znamen60-400 €
Hiperpigmentacija30-250 €
Coolsculpting - odstranitev maščobnih celic300-1700 €
Odstranitev dlak (epilacija)30-200 €
Žilne spremembe30-200 €
Akne (zdravljenje in odstranjevanje aken)25-100 €
Pomlajevanje obraza150-1200 €
Oblikovanje obrvi10-300 €
 

Brezplačno do ponudb preverjenih strokovnjakov za lepotne posege

Koliko stanejo lepotni posegi ter kaj vse obstaja?

Kirurški posegi (plastična kirurgija, estetski posegi, estetska kirurgija)

Povečanje ustnic

Povečanje ustnic je varen in neinvaziven poseg, ki ponavadi traja od dvajset do trideset minut. Najprej morate na specialistični pregled, kjer se z lepotnim kirurgom pogovorite o tem, kakšne so vaše želje in pričakovanja. V primeru, da se takoj odločite tudi za poseg, je specialistični pregled ponavadi brezplačen. Sicer pa stane od 50 do 100 €. Specialisti ponavadi izvajajo povečanje ustnic z dermalnimi polnili, ki so na osnovi hialuronske kisline. Če ste se odločili za poseg, je postopek sledeč: usposobljen strokovnjak najprej očisti kožo, nato pa s sterilno tehniko injicira hialuronsko kislino na tista mesta, ki jih želite poudariti. To so lepotni posegi, kjer je učinek viden že takoj po posegu, v naslednjih dneh pa se videz ustnic še dokončno oblikuje. S hialuronsko kislino pa ni možna le povečava ustnic, ampak tudi korekcija nepravilnosti ustnic, ki lahko nastanejo zaradi raznih poškodb ali bolezni.

Specialisti ponavadi izvajajo povečanje ustnic z dermalnimi polnili, ki so na osnovi hialuronske kisline.

Specialisti poleg polnil s hialuronsko kislino pogosto nudijo tudi povečanje ustnic z lastno maščobo. To pomeni, da kirurg z liposukcijo odstrani maščobo iz želenega dela telesa in jo injicira v ustnice. Za katero opcijo se odločiti, se je najbolje posvetovati s strokovnjakom. Računate pa lahko, da estetski posegi, kot je povečanje ustnic, v povprečju stanejo od 190 do 400 €, največ je odvisno od vrste (in količine) preparata ter zahtevnosti samega posega.

Laserska operacija oči (operacija dioptrije)

Operacija dioptrije se izvaja s pomočjo laserja ali pa z vsaditvijo umetnih leč. Znotraj obojega poznamo več metod, ki imajo vsaka svoje prednosti in slabosti. Katera metoda je najbolj primerna za vas, je največ odvisno od vas in stanja vaših oči. Zato je najbolje, da se za najbolj ustrezno metodo odločite po pregledu in posvetu s strokovnjakom.

Preberite tudi: LASERSKA ODPRAVA DIOPTRIJE – KAKO ZBRATI POGUM?

Laserska operacija

Če imate težave s kratkovidnostjo ali daljnovidnostjo in ste stari vsaj dvajset let, imate veliko možnosti, da ste primerni za lasersko odpravo dioptrije. Če ste zares primeren kandidat za poseg, pa bo po temeljitem pregledu in pogovoru z vami presodil strokovnjak. Laserska operacija se izvaja tako, da se s pomočjo laserja spremeni površina in debelina roženice, s čimer postane vaš vid ponovno jasen. V večini primerov tako nošenje očal ali kontaktnih leč ni več potrebno.

Obstaja več metod za lasersko odpravo dioptrije, ki veljajo za varne in učinkovite, saj v več kot 80 % zagotavljajo stabilno vidno ostrino na dolgi rok. Poseg je povsem neboleč, traja pa ponavadi od deset do dvajset minut. Po posegu je potrebno okrevanje, to pomeni, da se nekaj časa izogibate delu za računalnikom, gledanju televizije, branju in naprezanju oči. Vaše oči bodo nekaj časa bolj občutljive na svetlobo, zato je priporočljivo, da nosite sončna očala. Res pa je, da je okrevanje po posegu v veliki meri odvisno od vrste posega in seveda vsakega posameznika.

Vsaditev leče

Druga možnost trajne odprave diptrije je vsaditev leče. Ta metoda se priporoča ljudem z zelo visoko dioptrijo ali pa vsem tistim, ki se ob predhodni dioptriji pojavi še starostna daljnovidnost. Takšni pogoji nudijo najboljše rezultate z metodo vstavitve leče. Enako kot pri laserski operaciji je najprej potrebno opraviti pregled. Sam poseg je povsem neboleč, izvaja pa se s kapljično anestezijo. Traja ponavadi od petnajst do dvajset minut, poteka pa tako, da se najprej odstrani naravna očesna leča, ki se potem nadomesti z umetno. Okrevanje je praviloma hitrejše kot pri laserski operaciji, vid se normalizira že v prvih dneh po posegu. Vseeno pa se morate z vstavljeno umetno lečo navaditi gledati od blizu, kar lahko traja tudi nekaj tednov po posegu. Seveda ne glede na to, za katero metodo odprave dioptrije se odločite, je priporočljivo še nekaj mesecev po posegu hoditi na kontrolne preglede.

Kakšna pa je cena operacije dioptrije? V veliki meri je odvisna od metode, ki jo izberete, pa tudi od tega, koliko kontrolnih pregledov želite po posegu. Za najcenejšo lasersko metodo velja PRK metoda, ki je hkrati tudi najstarejša, nekoliko dražja je Lasik metoda. Najnovejša, najmanj invazivna, a tudi najdražja pa je Relex Smile metoda. Seveda je cena v veliki meri odvisna tudi od izvajalca. Cena operacije dioptrije za eno oko se tako giblje vse od 550 pa do 2500 €.

Brezplačno do ponudb preverjenih plastičnih kirurgov

Povečanje prsi (umetne prsi), zmanjšanje in dvig dojk

Povečanje prsi je zagotovo eden najbolj priljubljenih in pogosto izvajanih estetskih posegov. Odločite se lahko za spremembo oblike in velikosti prsi s pomočjo silikonskega vsadka ali pa z vbrizgavanjem maščobe, ki se z liposukcijo odvzame iz drugega dela telesa. Bolj pogosta izbira je povečanje dojk z vsadki. Kirurg bo vsadek položil neposredno pod tkivo dojke ali pod veliko prsno mišico. Poseg je varen, le v redkih primerih se zgodi, da vsadek v dojki poči ali pa iz njega začne iztekati vsebina. Zato je pomembno, da skupaj s kirurgom izberete ustrezne in predvsem kvalitetne vsadke, ki imajo doživljenjsko garancijo. Poseg se ponavadi izvaja v splošni anasteziji, lahko pa tudi v lokalni, vendar lahko v tem primeru med operacijo čutite bolečino.

Po opravljenem posegu vas bodo na kliniki še nekaj ur opazovali, nato pa se lahko odpravite domov. Nekaj tednov po operaciji vas bodo dojke po vsej verjetnosti še vedno bolele, bolečine lahko lajšate s protibolečinskimi tabletami. Zaželeno je tudi, da nekaj dni po operaciji nosite športni modrček. Seveda vam bo vsa potrebna navodila posredoval tudi kirurg. Lepotni posegi, kot je povečanje dojk, v povprečju stanejo od 3000 do 5000 €, seveda je odvisno od zahtevnosti posega, izbire vsadkov in različnih izvajalcev. Velik vpliv na ceno ima tudi to, ali želite le povečanje dojk ali pa povečanje in dvig dojk. Cena za povečanje in dvig dojk se začne nekje pri 4500 €. Če povečave ne potrebujete, želite pa si zgolj dvig dojk, vas bo to stalo od 1500 do 2000 €.

Presaditev las (izpadanje las, plešavost)

Gre za postopek, pri katerem se lasje iz predela zdravega lasišča prenesejo na plešasti predel lasišča. Lasje, ki so presajeni, od takrat naprej rastejo normalno do konca življenja, saj se presadijo skupaj s koreninami. Dobijo enako barvo, sestavo, moč in življenjsko dobo kot lasje iz predela zdravega lasišča. Lepotni posegi, kot je presaditev las, so primerni za posameznike, ki imajo težave s prekomernim izpadanjem las ali plešastimi predeli. Pogoj za presaditev las pa je zadostna količina zdravih las, ki se lahko uporabijo za presaditev. Pred leti ogromno plešastih kandidatov ni bilo primernih za presaditev las, danes pa sta estetska kirurgija in tehnologija že tako napredovali, da se lahko za operacijo odloči veliko več ljudi. Katero metodo za presaditev las izbrati, vam bodo znali najbolje svetovati preverjeni strokovnjaki. Veliko je namreč odvisno sestave in gostote las, smeri rasti in velikosti površine za presaditev.

Cena za presaditev las je odvisna predvsem od števila vsadkov, izbire metode pa tudi od različnih izvajalcev, zato jo je brez natančnega pregleda zelo težko določiti. Računate pa lahko, da takšni lepotni posegi stanejo od 2000 do 5000 €. Predlagamo, da oddate povpraševanje in preverjeni izvajalci vam bodo določili bolj natančno ceno glede na vašo situacijo.

Povečanje penisa, podaljšanje

Obstaja več metod, ki naj bi pripomogle k rasti in povečanju penisa, kot so npr. posebne tablete, obliži, geli, vakuumske črpalke … Edina dokazano učinkovita metoda za podaljšanje penisa pa je še vedno kirurški poseg. Privoščite si ga lahko že od 2000 pa vse do 7000 €. Koliko stanejo tovrstni lepotni posegi, je seveda v veliki meri odvisno od zahtevnosti operacije, vaših želja in pričakovanj ter različnih izvajalcev.

Estetska kirurgija omogoča podaljšanje in razširitev penisa. Postopek poteka tako, da kirurg prereže ligament, ki povezuje penis z medenico in tako doseže podaljšanje od 2 do 4 centimetre. Razširitev penisa se lahko izvaja s črpanjem masti ali kolagena v penis, vendar je to v zadnjem času manj prakticirana metoda, saj vedno obstaja verjetnost, da se material ne porazdeli enakomerno in zato penisu vidno spremeni obliko. Zato se debelina penisa danes bolj pogosto dodaja z maščobnim tkivom, ki ga kirurg pridobi z liposukcijo iz drugega predela telesa. Poseg poteka v splošni ali lokalni anesteziji, traja pa približno eno uro. Po opravljenem posegu je ponavadi treba ostati na kliniki vsaj eno noč, nato pa sledi nekaj tednov okrevanja. Spolni odnosi so odsvetovani vsaj še osem tednov po posegu.

Brezplačno do ponudb preverjenih estetskih kirurgov

Operacija nosu

Tudi operacija nosu ali rinoplastika je eden najpogostejših lepotnih posegov, za razliko od večine drugih pa je primeren tudi za osebe, ki še niso polnoletne. Pri korekciji nosu gre za spremembo oblike in velikosti nosu, v nekaterih primerih pa se lahko na tak način odpravijo tudi razne težave z dihanjem. Primerni so vsi kandidati, ki menijo, da je njihov nos prevelik, premajhen, kriv, povešen, trebušast, ima vidne grbine ali posledice poškodb, zelo široke nosnice … Lepotni posegi, kot je operacija nosu, ponavadi trajajo od ene do dveh ur, potekajo pa v splošni ali lokalni anesteziji. Po posegu se je treba izogibati izpihovanju nosu, seveda pa lahko pričakujete tudi nekaj oteklin in mogoče celo modric. Za čas okrevanja boste imeli v nosu vstavljen tampon, z zunanje strani pa bo vaš nos po vsej verjetnosti povit. Rezultati korekcije bodo vidni, ko otekline izginejo. Cena korekcije nosu se giblje od 2500 do 4000 €.

Odstranitev maščobnega tkiva (lipoliza, liposukcija, abdominoplastika, lipektomija)

Razmišljate o odstranitvi maščobnega tkiva? Estetska kirurgija izvaja več kirurških posegov, kot so liposukcija, lipektomija, lipoliza ali abdominoplastika. Katera metoda je najbolj ustrezna za vas, vam bo najbolje svetoval usposobljen strokovnjak. Najprej pa razjasnimo, kaj omenjene metode odstranjevanja maščobnega tkiva sploh pomenijo.

Liposukcija

Za liposukcijo ste najbrž že slišali. Gre za najpogostejšo metodo preoblikovanja telesa, kjer se odstrani odvečno maščobno tkivo z delov telesa, na katerih je maščobo težje odpraviti zgolj s pomočjo telesne vadbe in uravnotežene prehrane. Je klasičen poseg, pri katerem bo kirurg skozi majhne odprtinice v koži enakomerno posrkal odvečno maščobo. Pri tem mora biti še posebej pozoren na simetrijo in globino odstranjevanja maščobe, saj se lahko v nasprotnem primeru na koži pojavijo nepravilnosti in neravnine. S pomočjo liposukcije lahko dolgoročno preoblikujete svoje telo, dodatna prednost je hitro okrevanje. Lepotni posegi, kot je liposukcija, se lahko izvajajo samostojno ali pa v kombinaciji z drugimi posegi. Takšen poseg vas bo stal od 1300 do 3300.

Lipektomija

Lipektomija je kirurški poseg, kjer se poleg odvečnega maščobnega tkiva odstrani tudi odvečna koža. Najbolj primerna je za odstranjevanje maščobe na stegnih, zadnjici in nadlahteh. Poseg običajno traja okrog dve uri, po opravljenem posegu morate ostati v bolnišnični oskrbi še nekaj dni. Za lipektomijo boste odšteli od 2000 do 4000 €, seveda odvisno od tega, na katerem delu telesa želite, da se poseg izvaja.

Abdominoplastika

Abdominoplastika pomeni kirurško odstranjevanje odvečne maščobe in kože s trebuha, po potrebi se napne tudi ohlapna trebušna stena. Na tak način dosežemo zožanje pasu in plosk trebuh. Operacija običajno traja od dve do štriri ure, poteka pa v splošni anesteziji. Po posegu lahko pričakujete oteklino in zmerne bolečine, prav tako so na operiranem področju ponavadi trajno vidne brazgotine. Gre za sicer varen kirurški poseg, ki stane od 2500 do 3600 €.

Brezplačno do ponudb za plastično kirurgijo

lepotni posegi abdominoplastika

S kirurškim odstranjevanjem maščobnega tkiva in odvečne kože lahko dosežemo zožanje pasu in plosk trebuh.

Lipoliza

Če bi se želeli izogniti operativnemu posegu za odstranjevanje maščobnega tkiva, se lahko po posvetu s strokovnjakom odločite tudi za lipolizo. Gre za postopek topljenja maščob na določenih delih telesa, ponavadi na trebuhu, stegnih, zadnjici, nadlahteh, lahko tudi na obrazu. Lipoliza je lahko injekcijska ali laserska. Laserska lipoliza je inovativna metoda, ki se izvaja v lokalni anesteziji in deluje na osnovi selektivne interakcije laserskega žarka z maščobnimi celicami.

Pri injekcijski lipolizi bo strokovnjak v maščobno tkivo s tanko iglo vbrizgal aktivno naravno snov, s čimer bo ustvaril vnetje maščobnih celic, ki se bodo zaradi tega razgradile. Postopek je običajno potrebno ponavljati, vsaj 1-3 krat v nekaj tedenskih razmikih. Lepotni posegi, kot je lipoliza, stanejo od 200 pa vse do 2900 €, največ je odvisno od tega, za katerem delu telesa se izvaja poseg. Vedeti pa morate, da se lipoliza uporablja v namene preoblikovanja telesa, ne pa tudi hujšanja. Za večje predele se tako raje priporoča druga metoda odstranjevanja maščobnega tkiva, ponavadi liposukcija.

Ginekomastija – zmanjšanje moških prsi

Pojav povečanih prsi prizadene od 40 do 60 % moških vseh starosti, pogosto zaradi jemanja določenih zdravil, včasih pa so krive tudi povsem običajne hormonske spremembe. Zato se marsikateri moški odloči za zmanjšanje prsi. Gre za operativni poseg, pri katerem se odstrani žlezno tkivo, maščobo in morebitno odvečno kožo. Estetski posegi, kot je zmanjšanje moških prsi, so varni in neinvazivni, saj je rez v spodnjem delu prsnega kolobarja minimalen. Tako se oblikuje povsem raven prsni koš. Okrevanje ni dolgotrajno, ponavadi traja od nekaj dni do enega tedna. Za zmanjšanje prsi boste odšteli od 1600 do 3000 €.

Zobna estetika (beljenje zob, proteze, implantati, prevleke, mostički)

Lep nasmeh je danes vreden ogromno. Ko pomislimo na besedo lepotni posegi, mogoče zobna estetika ni ravno naša prva asociacija, a če dobro pomislimo, se zanjo odloča ogromno ljudi. In ravno zaradi tega postanejo zobozdravniški estetski posegi danes skorajda samoumevni in nujni. Če se tudi vi zanimate za beljenje zob, proteze, mostičke, impantate, prevleke, smo za vas v nadaljevanju zbrali povprečne cene.

Brezplačno do ponudb stomatologov in zobotehnikov

Beljenje zob je eden najpogostejših zobozdravniških estetskih posegov.

Povsem normalno je, da se zobje sčasoma obarvajo, deloma zaradi genetskih dejavnikov in načina življenja, pa tudi zaradi drugih dejavnikov, kot je npr. hrana in pijača. Nič čudnega torej, da je beljenje zob eden najpogostejših zobozdravniških estetskih posegov. Za beljenje zob lahko odštejete med 150 in 500 €, odvisno od metode, zahtevnosti posega in različnih izvajalcev.

Za vse tiste, ki imajo težave z veliko zobmi, je lahko rešitev zobna proteza. Nadomesti lahko katerikoli del čeljusti in zob, zato ločimo delne in popolne proteze. Kakšna bi bila najbolj primerna za vas, bo presodil zobozdravnik. Res pa je, da so lahko proteze zelo drage, zato se splača preveriti, ali vam v vašem primeru del stroškov morda krije zavarovalnica. Cena protez se sicer giblje od 400 pa vse do 2000 €. Vedeti morate tudi, da je cena zobne proteze na implantatih občutno višja od ostalih protez. Za prevleke in mostičke boste odšteli 170 do 400 €, za implantat pa od 350 do 700 €.

ED – erektilna disfunkcija (penilna proteza)

S penilno protezo lahko trajno ozdravite erektilno disfunkcijo in omogočite vzpostavitev erekcije. Moški se za penilno protezo odločijo ponavadi takrat, ko druge metode zdravljenja erektilne disfunkcije niso več učinkovite. Gre za operativni poseg, pri katerem kirurg vsadi silikonsko penilno protezo, ki jo lahko posameznik kadarkoli aktivira ali deaktivira s pumpico ob testisu. Videz spolovila izgleda kljub vstavljeni penilni protezi povsem naravno tako v erektilnem kot tudi v neerektilnem stanju. Vsaditev penilne proteze je trajna, menjave so sicer možne, a zelo redke.

Poseg traja vsaj eno uro in poteka v splošni anesteziji. Čas okrevanja traja nekaj tednov, nazaj k spolnosti pa se lahko vrnete po približno osmih tednih. Določenemu, a zelo majhnemu odstotku moških vsaditev penilne proteze krije zavarovalnica, v večini primerov pa morajo moški operativni poseg plačati sami. Preden se dokončno odločite za poseg, se to vsekakor splača preveriti. Sicer se estetski posegi, kot je vstavitev penilne proteze, začenjajo pri 3000 €. Za bolj natančno ceno se pozanimajte pri lepotnem kirurgu.

Kemični piling

Kemični piling je poseben postopek, ki se izvaja s pomočjo kislin, ki globoko prodrejo v koži in jo na tak način obnovijo ter odstranijo vse nepravičnosti, gube in brazgotine. Ponavadi se uporablja kombinacija kislin s tri-klor-ocetno kislino ali fenolom. Poseg je varen in relativno kratek, saj traja maksimalno pol ure. Pri tem anestezija ni potrebna, okrevanje pa traja nekaj dni. Po opravljenem posegu se namreč lahko za nekaj časa pojavi rdečica ali pa motnje pigmentacije. Za najboljše učinke kemičnega pilinga in seveda čim hitrejše okrevanje poskusite čim bolj dosledno upoštevati navodila, ki jih dobite po posegu. Cena kemičnega pilinga se giblje od 40 do 150 €.

Operacija krčnih žil

Krčne žile so v veliko primerih genetsko pogojene, velik vpliv na njihov nastanek pa ima tudi način življenja (sedenje, malo gibanja, kajenje, hormonska terapija, prekomerna telesna teža …). Če se tudi vi spopadate s krčnimi žilami in čutite hujše simptome, kot so krči, otekle, srbeče in boleče noge ter velike vidne žile, okoli katerih je koža obarvana, je morda vredno razmisliti o operaciji. Kirurška odstranitev krčnih žil oziroma flebektomija je poseg, ki poteka v lokalni anesteziji v kirurški ambulanti. Vključuje odstranitev ven iz obtoka in zaprtje okvarjenih odsekov ven, zaradi katerih nastanejo krčne žile.

Po operaciji morate nositi kompresijske nogavice, da spodbudite okrevanje in preprečite nastanek novih krčnih žil. Poseg obsega tudi pooperativno obravnavo pacienta, vse skupaj pa stane od 300 do 1000 €. Včasih je bila kirurška odstranitev krčnih žil edina metoda, danes pa je vse bolj priljubljena laserska operacija krčnih žil, ki ima pred kirurško prednost predvsem v hitrejšem okrevanju. Gre za minimalno invazivno metodo, ki omogoča zelo natančno in dolgotrajno odstranjevanje krčnih žil. Lasersko odstranjevanje krčnih žil je dražje od kirurškega, in sicer stane od 1500 do 2000 €.

Lifting obraza

Plastična kirurgija vključuje tudi zahtevnejše operativne posege, kot je lifting obraza oziroma facelifting. Gre za poseg, ki zajema več operacij na obrazu, s katerimi lahko obrazu povrnemo obliko, polnost, svežino in mladosten videz. Takšen poseg ponavadi omogoča pomladitev za vsaj deset let. Na tak način se zmanjša ohlapnost kože na obrazu, odstranijo se maščobe, gube pod vekami in okrog ust, podbradek. Lifting obraza se priporoča moškim in ženskam po štiridesetem letu starosti, le redko prej.

Ponavadi se dvig srednjega dela obraza združi z operacijo spodnjih vek, pri čemer se dodatno dvignejo lica in popravijo gube. Pred posegom se s kirurgom natančno pogovorite in skupaj načrtujete operacijo glede na vaše želje in kirurgovo oceno. Lifting obraza poteka v splošni anesteziji, po operaciji so možne otekline in modrice. Končni rezultati se začnejo kazati nekaj tednov po posegu. Tovrstni estetski posegi stanejo od 2000 do 5000 €, odvisno od vaših želja in pričakovanj ter seveda različnih ponudnikov.

Brezplačno do ponudb za lepotne posege

Odstranitev tetovaže

Dobra tretjina vseh, ki se kdaj odločijo za tetovažo, svojo odločitev slej ko prej obžaluje. Če ste med njimi tudi vi, lahko razmislite o trajni odstranitvi tetovaže. Res je, da je postopek precej bolj zapleten in tudi dražji kot tetoviranje, a vendar učinkovit in varen. Včasih je bil edini način odstranjevanja tetovaže kirurški poseg, danes so možni tudi estetski posegi, kot je laserska odstranitev tetovaže. Postopek za vas najbrž ne bo najbolj prijeten, a kljub temu ne pretirano boleč.

Dobra tretjina vseh, ki se kdaj odločijo za tetovažo, svojo odločitev slej ko prej obžaluje.

Sam poseg je najbolj odvisen od velikosti, globine, starosti in barve tetovaže ter kvalitete barvila. Praviloma velja, da odstranjevanje sveže narejenih barvnih tetovaž traja dlje. V povprečju pa odstranjevanje tetovaže traja od 15 do 45 minut. Za trajno in popolno odstranitev je pogosto potrebnih več laserskih terapij v razmiku nekaj tednov. Okvirne cene odstranjevanja tetovaž ni najlažje določiti, saj je v veliki meri odvisna od velikosti in vrste tetovaže. Računate pa lahko, da boste za odstranitev tetovaže odšteli nekje od 50 do 350 €.

Korekcija ušes

Nekateri lepotni posegi so primerni tudi za otroke, med njimi je med drugim korekcija ušes. Izvaja se že pri otrocih med petim in šestim letom, ko se uho popolnoma izoblikuje. Ponavadi se za korekcijo ušes odločijo tisti, ki imajo prevelika ali štrleča ušesa, nekatere pa motijo tudi maščobne obloge. Plastična kirurgija omogoča tudi korekcijo nepravilne oblike ušes, ki nastane zaradi raznih poškodb. Z operativnim posegom se izoblikuje naravna oblika ušes, hkrati pa se popravi razmerje med ušesi in očmi.

Poseg poteka v lokalni anesteziji, traja pa od trideset minut do ure in pol, odvisno od zahtevnosti operacije. Kirurg bo rez naredil za ušesom, brazgotina po okrevanju ne bo vidna. Okrevanje traja teden ali dva, k polni fizični aktivnosti se lahko ponavadi vrnete po mesecu ali dveh. Prva dva tedna bodo ušesa po vsej verjetnosti povita ob glavo. Cena takšnega posega se giblje od 1300 do 2000 €.

Pomlajevanje nožnice, vaginoplastika (zožanje, lifting)

Lahko bi rekli, da plastična kirurgija danes dela čudeže. Medtem ko so estetski posegi, kot je operacija urinske inkontinence in rektokele, že povsem rutinski, lepotni kirurgi v svoje storitve vse bolj pogosto vključujejo tudi druge lepotne genitalne posege, kot je labioplastika, himenoplastika, povečanje točke G, lifting nožnice … Izraz vaginoplastika zajema vse naštete kirurške posege in še več. To so posegi, s katerimi spremenimo ženske notranje ali zunanje genitalije, pogosto gre tudi za lepotne popravke po poškodbi ali bolezni.

V glavnem pa imamo z izrazom vaginoplastika v mislih pomlajevanje oziroma zožanje nožnice. To je kirurški poseg, ki poteka tako, da kirurg zašije vaginalno steno in s tem zmanjša premer nožnice. Za poseg se ponavadi odločajo ženske, ki se jim zdi, da je njihov vhod v nožnico zelo razširjen, kar se pogosto zgodi po porodu. Čeprav ni dokazano, da operativni poseg izboljšuje spolni užitek, se veliko žensk za vaginoplastiko odloča tudi iz tega razloga. Poseg poteka v splošni ali lokalni anesteziji, okrevanje traja od dveh do štirih tednov. V začetku se odsvetuje fizična aktivnost, sedeč položaj in kopanje v vodi. Nazaj k spolnim odnosom se predvidoma lahko vrnete po štirih tednih. Cena takšnega posega znaša od 1000 do 1500 €.

Brezplačno do ponudb preverjenih plastičnih kirurgov

Dvig zadnjice

Dvig zadnjice je kirurški poseg, pri katerem kirurg s pomočjo liposukcije, vbrizgavanja lastne maščobe, korekcijo ohlapne kože in včasih tudi vsadkov preoblikuje vašo zadnjico. Tako dosežemo trajne rezultate, ki jih zgolj z zdravo prehrano in fizično aktivnostjo zelo težko. Cena dviga in povečanja zadnjice se giblje od 4000 do 5500 €.

Klasičen dvig zadnjice

Klasičen dvig zadnjice je namenjen vsem tistim, ki imajo težave z odvečno ohlapno kožo na zadnjici. To je ponavadi posledica staranja ali večjih nihanj v telesni teži. Postopek poteka tako, da kirurg odvečno kožo in maščevje izreže in nato razporedi. Rezultati so zelo predvidljivi, je pa res, da po posegu ponavadi ostane brazgotina.

Brazilski dvig zadnjice

Zato je v zadnjem času skorajda bolj priljubljen t. i. brazilski dvig zadnjice, ki se opravi z vbrizgavanjem lastne maščobe, ki se izsesa iz drugih delov telesa. Prenos maščobe poteka skozi zelo majhne luknjice, zaradi česar brazgotine niso vidne. Gre za neinvaziven postopek, ki običajno traja dve ali tri ure. Določen delež maščobe na zadnjici se po posegu sicer razgradi, kljub temu pa ostane od 60 do 80 % presajene maščobe.

Zelo pomembno je, da se pred posegom s kirurgom natančno pogovorite in izrazite svoje želje. Ta metoda je namreč nekoliko manj predvidljiva kot klasičen dvig zadnjice. Vedeti pa morate, da estetski posegi z vbrizgavanjem lastne maščobe niso primerni za vse. Opraviti jih je možno le pri tistih, ki nimajo veliko viseče kože in imajo dovolj maščobe na drugih delih telesa, od koder se maščobe presadi. Pripravljeni morate biti tudi na to, da so presajene maščobne celice ravno tako kot naravna tkiva podvržene staranju in nihanju telesne teže. Zato je pomembno, da tudi po posegu ohranjate zdrav življenjski slog, skrbite za redno fizično aktivnost in zdravo prehrano.

Vsadki

Tretja metoda za dvig zadnjice je s pomočjo vsadkov. Namenjena je tistim, ki nimajo dovolj maščevja za vbrizgavanje lastne maščobe. Na voljo je več različnih oblik vsadkov, ki jih kirurg vstavi pod zadnjično mišico. Vsadkov ni možno zatipati, prav tako vas tudi ne motijo pri sedenju.

Lepotni posegi za vse s prekomerno težo

Vsi lepotni posegi niso primerni za ljudi s prekomerno težo. Če ima nekdo prekomerno telesno težo in velika nihanja v teži, bo lepotni kirurg po vsej verjetnosti zavrnil posege, kot je na primer liposukcija. Liposukcija, lipoliza in ostali posegi za preoblikovanje telesa namreč niso metoda za hujšanje. Če imate prekomerno telesno težo in si želite preoblikovati telo, je najprej potrebno zmanjšati telesno težo. Z gibanjem, zdravo prehrano in zdravim načinom življenja. Šele nato se lahko kirurško odstranijo tisti najtrdovratnejši deli telesa. To so namreč lepotni posegi za oblikovanje telesa, ne za izgubo telesne teže.

Ljudje s prekomerno telesno težo se sicer v nekaterih primerih lahko odločijo za abdominoplastiko, kirurško korekcijo trebuha in nekatere druge lepotne posege za oblikovanje telesa. Takšni estetski posegi stanejo od 1300 do 3600 €. Svetujemo vam, da se v vsakem primeru posvetujete s strokovnjakom in podrobno informirate o posegih, ki bi bili najbolj primerni za vas glede na telesno težo. Zelo pomembno je, da kirurgu zaupate svoja pričakovanja. Tako boste lahko skupaj našli pot, ki bo uresničila vaše želje.

Lepotni posegi po hujšanju

Če ste v zadnjem času izgubili veliko kilogramov, je povsem normalno, da je vaša koža nekoliko ohlapna, viseča in neelastična. Obstajajo lepotni posegi, ki omogočajo preoblikovanje telesa po hujšanju. Operacije je ponavadi sicer primerno opraviti šele takrat, ko je telesna teža zares stabilna. To pomeni, da ne niha že vsaj eno leto. Predlagamo vam, da se oglasite pri izbranem izvajalcu, ki vam bo glede na vaše želje in pričakovanja predlagal kombinacijo posegov.

Najpogostejši lepotni posegi po hujšanju so povečanje in/ali dvig dojk, lifting obraza in dvig zadnjice.

Če želite pomladiti videz obraza in vratu, je to možno doseči s tkivnimi polnili ali maščobo, liftingom obraza, korekcijo vek … Na nadlahteh je odvečno podkožno maščevje in odvečno kožo možno odstraniti z liposukcijo. Po izgubi veliko kilogramov se ohlapnost kože zelo izrazito kaže tudi na stegnih, kjer se lahko odvečna koža odstrani na več načinov. Glede na vaše želje boste s kirurgom skupaj izbrali način, ki vam bo najbolj ustrezal. V poštev pride tudi abdominoplastika, odstranjevanje odvečne kože in maščevja na trebuhu. Poseg se lahko izvaja v kombinaciji z dvigom zadnjice in zunanjih delov stegen.

Mnoge ženske se po hujšanju odločijo za povečanje in dvig ali zgolj dvig prsi. Dojke so po veliki izgubi kilogramov namreč volumsko izpraznjene in spuščene. Tkiva so zaradi debelosti v preteklosti neelastična, zato klasičen dvig in povečanje prsi z vsadki včasih ni možno. Največkrat se izvaja metoda povečanja prsi, pri kateri se uporabi podkožno tkivo pod pazduho ali v kombinaciji s korekcijo kožnih gub na nadlahteh in hrbtu. Koliko vas bodo takšni lepotni posegi po hujšanju stali, je seveda odvisno od kombinacije posegov, za katero se odločite. V povprečju boste odšteli od 1500 do 5000 €.

Lepotni posegi za mamice

Po porodu se marsikatera mamica sooča s številnimi spremembami na telesu, ki lahko negativno vplivajo na samopodobo. Zato so na voljo številni lepotni posegi, s katerimi se lahko telesu vrne mladosten in čvrst videz. Mamice se najpogosteje odločajo za estetske posege na dojkah; povečanje in/ali dvig dojk. Po dojenju so namreč dojke videti nekoliko izpraznjene, ponovno polnost pa lahko dosežemo s pomočjo vsadkov ali povečavo z lastno maščobo. Tudi trebuh je po porodu ponavadi del telesa, kjer se nahaja največ ohlapne in viseče kože. Z abdominoplastiko ali liposukcijo se lahko odstrani odvečno maščobno tkivo in strije ter popravi uvlečeno kožo po carskem rezu.

Vse več žensk pa se porodu odloča tudi za vaginoplastiko. Bodisi za pomlajevanje oziroma zožanje nožnice bodisi za labioplastiko, korekcijo zunanjega spolovila, najpogosteje malih sramnih ustnic. Lepotni posegi za mamice se ponavadi izvajajo po zaključenem dojenju, priporočljivo pa je tudi po zadnjem porodu. Estetski posegi sicer ne vplivajo na morebitno kasnejšo nosečnost, a kljub temu ne preprečujejo telesnih sprememb, ki so lahko posledica hormonov ali drugačnega življenjskega sloga. To pomeni, da še vedno lahko pridobite/izgubite telesno težo oziroma ponovno izgubite polnost na tistih delih telesa, ki ste jih že popravili. Cena posegov je odvisna od tega, za kakšno kombinacijo se odločite. Giblje se od 1500 do 5000 €.

Nekirurški posegi (dermatologija, laser, kozmetični posegi in ginekoestetika)

Odpravljanje celulita, maščob, kavitacija

Kavitacija je terapija za odstranjevanje maščob in celulita, hkrati pa nam pomaga tudi do bolj čvrste in manj povešene kože. Deluje tako, da se pod vplivom nizkofrekvenčnega ultrazvočnega valovanja ustvarijo plinski mehurčki, ki se pod pritiskom sesedejo sami vase. Ob tem se sprosti energija v obliki pritiska, ki zelo enostavno razbije maščobne celice v podkožju. Izjemna natančnost metode omogoča, da ostanejo vsa druga tkiva, ki niso maščobna, popolnoma nedotaknjena.

Priporočeno je, da za učinkovite rezultate obiščete več 20-40 minutnih terapij. Da bo učinek še boljši, pa seveda poskrbite tudi za zdrav življenjski slog. Pozorni bodite, da popijete čim več vode, saj bo to pomagalo jetrom, da razgradijo proste maščobne kisline. Po terapiji je priporočjiva telesna aktivnost in limfna drenaža, izogibajte pa se uživanju mastne hrane, alkohola in kave. Estetski posegi, kot sta kavitacija in odpravljanje celulita, stanejo od 40 do 90 €, odvisno od paketa in različnih ponudnikov.

Odstranjevanje znamenj, bradavic, kožnih izrastkov in tvorb

Estetski posegi, kot je odstranjevanje raznih znamenj, bradavic ali kožnih izrastkov v nekaterih primerih služijo kot preventiva pred rakavimi obolenji. Veliko ljudi pa se odloči za odstranitev kožnih znamenj zaradi estetskih razlogov ali zato, ker jih znamenja ovirajo pri vsakdanjih opravilih. Odstranitev kožnih znamenj se lahko opravi kirurško ali lasersko, v zadnjem času je laserska metoda vedno bolj priljubljena. Poseg je primeren tako za odrasle kot tudi za otroke, traja pa le nekaj minut.

Odstranitev je trajna, prednost laserskega odstranjevanja pa je v tem, da znamenj ni treba izrezovati v globino. Odstranijo se zgolj površinsko, zato šivi niso potrebni. Tudi brazgotine skorajda niso vidne. Cena odstranjevanja kožnih znamenj, bradavic in izrastkov je odvisna predvsem od velikosti tvorbe. Lasersko odstranjevanje vas bo stalo od 60 do 200 €. Cena klasičnega kirurškega odstranjevanja znamenj ali kožnih tumorjev pa se giblje od 150 do 400 €.

Brezplačno do ponudb preverjenih dermatologov in kozmetičnih salonov

Hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija je pogost pojav na koži, kjer posamezni deli kože potemnijo. Ponavadi gre za povsem nenevarno stanje, ki je posledica prekomerne tvorbe melanina. Pojavljajo se manjši ali večji pigmentni madeži oziroma starostne pege, ki lahko nastanejo zaradi prekomerne izpostavljenosti soncu, hormonskih vplivov ali ran. Hiperpigmentacija je značilna za starejše, a se kljub temu lahko pojavi tudi pri mlajših. Lepotni posegi, ki odstranjujejo hiperpigmentacijo, so laserske metode, kemični pilingi in metode zamrzovanja s tekočim dušikom.

Laserski poseg je varen in nezahteven, odstranjevanje hiperpigmentacije se izvaja brez lokalne anestezije. Laser oddaja visokoenergijske žarke, ki odstranjujejo pigmentne madeže. Pred in po posegu je treba kožo ohladiti. V nekaterih primerih je potrebnih tudi več laserskih terapij.

Kemične pilinge je potrebno izvajati v razmiku nekaj tednov, delujejo pa tako, da z uporabo različnih kombinacij kislin luščijo plasti kože in obolele celice. Za odstranjevanje hiperpigmentacije z zamrzovanjem s tekočim dušikom se ponavadi odločimo, ko gre za pigmentirane aktinične keratoze. Preden se odločite za lepotni poseg za odstranjevanje hiperpigmentacije, je vsekakor vredno preizkusiti še razne kreme in temu namenjeno kozmetiko. Sicer pa se cena posegov za odstranjevanje hiperpigmentacije giblje med 30 in 250 €, odvisno od stanja kože.

Preden se odločite za lepotni poseg za odstranjevanje hiperpigmentacije, je vsekakor vredno preizkusiti še razne kreme in temu namenjeno kozmetiko.

Coolsculpting – odstranitev maščobnih celic

Coolsculpting je inovativna in neinvazivna metoda za odstranjevanje maščobnih celic. Deluje tako, da na nadzorovan način zamrzne maščobne celice in ob tem pusti vsa druga tkiva povsem nedotaknjena. Postopek ponavadi traja od trideset minut do ene ure, poteka pa tako, da se na določen del telesa postavi aplikator, ki ohladi maščobne celice. Na mestu, kjer so bile maščobne celice, se ustvari kolagen, ki omogoča boljšo elastičnost kože. Prvi rezultati so vidni čez dva ali tri tedne, končni rezultat pa po nekaj mesecih. Terapijo lahko tudi večkrat ponovite, odvisno od tega, kakšni so vaši cilji in želje.

Cena posega je odvisna od števila aplikatorjev in posameznega dela telesa. Coolsculpting na podbradku vas bo na primer stal le okoli 300 €, medtem ko boste za isto metodo na trebuhu, ledvenem delu ali stegnih odšteli od 1400 do 1700 €. Oglasite se na posvetu in seznanili se boste z bolj natančno ceno glede na vaš primer. Vedeti pa morate, da Coolsculpting ni metoda za hujšanje. Je zgolj način, kako zmanjšati maščobne obloge in preoblikovati svoje telo.

Odstranitev dlak (epilacija)

Lepotni posegi, ki vam lahko pošteno olajšajo vsakdan, zajemajo tudi epilacijo oziroma trajno odstranjevanje dlak. Gre za laserski tretma, ki za vedno uniči mešiček dlačice, medtem ko ostaneta tkivo in koža okoli dlake povsem nedotaknjena. Laser sicer uničuje le tiste dlačice, ki so v fazi aktivne rasti. Ker dlačice rastejo v ciklih, nikoli niso vse naenkrat v aktivni fazi rasti. Zato je za učinkovito trajno odstranjevanje potrebno večkrat ponoviti postopek. Ponavadi se ponovitve izvajajo v razmiku nekaj tednov.

Poseg je varen in neinvaziven, traja pa le nekaj minut. Koliko posegov bo potrebnih za trajno odstranitev dlak, je seveda odvisno od posameznika. V povprečju pa je potrebnih od 4 do 8 zaporednih terapij. Po epilaciji je nujno, da se izogibate UV žarkom in solarijem vsaj dober mesec. Teden ali dva po posegu se odsvetuje tudi fizična aktivnost. Cena epilacije je v največji meri odvisna od dela telesa, kjer želite trajno odstraniti dlake. Seveda pa tudi od različnih ponudnikov. Računate lahko, da boste za en tretma odšteli od 30 do 200 €.

Brezplačno do ponudb za nekirurške lepotne posege

Žilne spremembe

Krvne žilice, ki nastanejo zaradi genetskih vplivov, sprememb hormonov, bolezni in zunanjih dejavnikov, so lahko včasih moteče. Najlažje in najbolj učinkovito jih je odstraniti z laserjem. Laserski lepotni posegi za odstranjevanje žilnih sprememb so neinvazivni in skorajda neboleči. Med posegom lahko sicer čutite neprijetno zbadanje, a vam bodo s hlajenjem lajšali bolečine in obenem zaščitili zgornjo plast kože pred morebitnimi poškodbami.

Laserski žarki učinkujejo le na pigment, ki ga vsebujejo žilne spremembe. Zato ne poškodujejo ostalih tkiv v podkožju. Poseg je zelo učinkovit, večini pacientov zadostuje zgolj en tretma. Če so žilne spremembe obsežnejše, boste verjetno morali postopek ponoviti. Rezultati bodo vidni že takoj po posegu. Okrevanje traja nekaj tednov, priporočljivo je, da se izogibate sončnim žarkom. Cena ene laserske terapije za odstranjevanje žilnih sprememb se giblje od 30 do 200 €. V veliki meri je odvisna od tega, kako obsežne so žilne spremembe in na katerem delu telesa so.

Akne (zdravljenje in odstranjevanje aken)

Akne se pogosto učinkovito zdravi z raznimi geli in kremami, antibiotiki v obliki tablet, kontracepcijskimi tabletami in drugimi zdravili. Dejstvo pa je, da različna zdravila delujejo različno na vsakega posameznika, zato je težko predvidevati, kaj bo komu najbolj pomagalo. Poskusite lahko tudi s kemičnimi pilingi s kombinacijami učinkovitih kislin ali pa si privoščite profesionalno kozmetično nego. Ogromno boste naredili že z dosledno domačo nego: nežno umivajte obraza dvakrat dnevno. Priskrbite si sredstvo, ki ne vsebuje mila ali alkohola. Uporabljajte samo kozmetiko, ki je na vodni osnovi. Aken in drugih kožnih sprememb se ne dotikajte, nikakor jih ne stiskajte.

lepotni posegi

Rezultati laserskega zdravljenja aken so praviloma dolgotrajni, postopek pa je neinvaziven in varen.

Če pa vse omenjeno ne učinkuje, se seveda posvetujte z dermatologom. Obstajajo laserski lepotni posegi za zdravljenje in odstranjevanje aken. Rezultati so praviloma dolgotrajni, postopek pa je neinvaziven in varen. Glede na stopnjo razširjenosti aken se boste skupaj z dermatologom odločili za število priporočenih terapij. Lasersko odstranjevanje aken je možno na obrazu, vratu, ramenih, hrbtu, prsih … Cena je odvisna od razširjenosti aken in dela telesa, na katerem želite, da se terapija izvaja. Za en tretma boste odšteli do 25 do 100 €.

Pomlajevanje obraza (mezoterapija, botoks, polnila, pomlajevanje z lastno maščobo, pilling, …)

Poleg raznih krem proti staranju kože so na voljo tudi številni lepotni posegi (mezoterapija, botoks, polnila, pomlajevanje z lastno maščobo, laserski in kemični pilingi ter razni drugi kozmetični tretmaji). Morda je prav nekaj od naštetega prava rešitev za vas. Da izberete pravo metodo zase, vam svetujemo, da se temeljito posvetujete s strokovnjakom. Vseeno pa je dobro, da imate približno predstavo o cenah in poteku posamezne metode.

Preberite tudi: DERMATOLOG: CENA, STORITVE IN KATERA JE PRAVA DERMATOLOŠKA KLINIKA (LJUBLJANA, MARIBOR, …)?

Mezoterapija

Če želite videz in občutek pomlajene kože brez botoksa in lepotnih kirurgov, je morda za vas prava metoda mezoterapija. Gre za poseg, kjer v kožo z mikro iglami vnesemo koristne snovi (hialuronsko kislino), ki spodbujajo nastanek kolagena, obnavljajo celice in gladijo gube. Koža na tak način postane bolj elastična in se navlaži. Učinek ponavadi traja okrog devet mesecev. Takšen estetski poseg vas bo stal od 150 do 650 €. Za pomlajevanje obraza s polnili boste odšteli od 200 do 1200 €.

Botoks

Prednosti botoksa se zagotovo skrivajo v hitrem delovanju in zelo predvidljivih rezultatih. Gre za skorajda neboleč poseg, ki omogoča bolj mladosten izgled vašega obraza. Botoks namreč začasno paralizira obrazne mišice, zaradi katerih nastajajo gube. Zato si koža opomore in postane bolj gladka ter elastična. Botoks se najpogosteje uporablja za glajenje gub v zgornji tretjini obraza, omogoča pa tudi korekcijo ustnih kotičkov, dlesni, brade itd. Slabost botoksa se skriva v tem, da deluje le okoli 4 do 6 mesecev, potem je potrebno tretma ponoviti. Cena pomlajevanja obraza z botoksom se giblje od 100 do 400 €.

Brezplačno do ponudb za neinvazivne lepotne posege

Botoks se najpogosteje uporavlja za glajenje gub v zgornji tretjini obraza, omogoča pa tudi korekcijo ustnih kotičkov, dlesni, brade …

Kemični ali laserski piling

Odločite pa se lahko tudi za kemični ali laserski piling oziroma lasersko pomlajevanje obraza. Tudi na tak način lahko izboljšate videz gub, brazgotin in drugih nepravilnosti, hkrati pa vaša koža postane bolj elastična. Za kemični piling boste odšteli od 40 do 150 €, za laserski pa od 300 do 800 €. Za bolj natančne cene se pozanimajte neposredno pri ponudniku.

Polnjenje obraza z lastno maščobo

Kot eno izmed najboljših sredstev za pomlajevanje in polnjenje obraza pa velja lastna maščoba. Pomlajevanje obraza poteka tako, da maščobo vbrizgamo v majhnih količinah. Maščobno tkivo se ponavadi vzame iz stegen, trebuha ali kolen. Del vbrizgane maščobe odmre, del pa ostane trajno. Pomlajevanje obraza z lastno maščobo stane od 300 do 700 €.

Oblikovanje obrvi

Korekcija obrvi lahko idealno poudari obliko obraza in oči ter skrije morebitne nepravilnosti. Cena oblikovanja obrvi se giblje od 10 pa vse do 300 €, odvisno od tega, kaj si želite. Klasično oblikovanje obrvi s pinceto in/ali voskom vas bo praviloma stalo od 10 do 30 €. Najprej se boste s kozmetičarko natančno pogovorili in izrazili svoje želje. Nato bo kozmetičarka obrvi očistila in poskrbela za izris simetrije ter merjenje. Na koncu sledi puljenje, voskanje in striženje obrvi do dogovorjene oblike. Po želji tudi barvanje, za kar boste odšteli od 20 do 40 €. Če si želite kakšno posebno storitev oblikovanja obrvi, kot je na primer japonska metoda vrisovanja obrvi, pa lahko računate, da boste plačali tudi do 250 € ali več.

lepotni posegi obrvi

Korekcija obrvi lahko idealno poudari obliko obraza in oči ter skrije morebitne nepravilnosti.

Pogosta vprašanja in odgovori glede plastične kirurgije, estetskih posegov, estetske kirurgije in dermatologije

Kakšen je proces, ko se odločim za lepotni poseg?

Prvi korak, ki ga morate narediti, je, da izberete ustreznega izvajalca. Ta vas bo naročil na posvet, kjer se boste ugotovili, ali ste primerni za poseg in se natančno pogovorili o vaših pričakovanjih ter realnih možnostih. Razčistili boste vsa vprašanja glede posega, prav tako boste seznanjeni z možnimi stranskimi učinki. Če niste 100 % prepričani v izbranega izvajalca, se odpravite na posvet še kam drugam. Izbira usposobljenega in zaupanja vrednega izvajalca je ključnega pomena.

Sam potek lepotnega posega pa je odvisen od tudi od tega, za kakšen poseg ste se odločili. Pri lepotnih operacijah je s pomočjo računalniške tehnike vnaprej možno ustvariti dokaj točno podobo, kako bo izgledal določen del telesa po posegu. Tako boste imeli boljšo predstavo in se boste z izvajalcem lažje uskladili glede vaših ciljev in pričakovanj. Po opravljenem posegu boste prejeli navodila za okrevanje.

Kateri lepotni posegi se najpogosteje izvajajo v Sloveniji?

Najpogostejši lepotni posegi pri nas so povečanje in/ali dvig dojk, operacija nosu in razni estetski posegi za preoblikovanje telesa.

Kakšna je razlika med invazivnimi in neinvazivnimi estetskimi posegi?

Invazivni lepotni posegi so kirurški posegi, ki za seboj puščajo brazgotine. Ker je koža vsakega posameznika drugačna in se tudi drugače odziva, ni možno natančno predvideti, v kolikšni meri bodo brazgotine vidne. Neinvazivni lepotni posegi pa so metode, ki ne zahtevajo večjih posegov v telo in se lahko izvajajo tudi v raznih kozmetičnih salonih, dermatoloških centrih, wellnessih … Praviloma je okrevanje pri neinvazivnih posegih krajše in lažje.

Kaj se zgodi v primeru, da lepotni posegi ne uspejo po pričakovanjih?

Pri večini posegov je v primeru neuspešnosti možno naknadno narediti manjše korekcije. Da se temu izognete, pa poskrbite, da se po posegu dosledno držite vseh navodil, ki ste jih prejeli. Okrevanje je pri večini posegov ključno za doseganje popolnih rezultatov. V primeru neuspelih operacij je krivda le redko na strani kirurgov. V veliko primerih gre za to, da pacienti ne upoštevajo napotkov za okrevanje. Seveda pa je ključna tudi izbira zanesljivega lepotnega kirurga.

Kako dolgo trajajo lepotni posegi in kako dolgo okrevanje?

Koliko časa trajajo lepotni posegi, je odvisno od tega, za kakšen poseg se odločite. Trajajo lahko vse od nekaj minut pa do štiri ali pet ur. Po nekaterih operacijah je treba nekaj dni ostati v bolnišnični oskrbi, medtem ko lahko pri večini posegov že isti dan odidete domov. Popolno okrevanje lahko potem traja od nekaj dni do nekaj mesecev. V nekaterih primerih je treba terapije izvajati v ponovitvah. Če vas čas trajanja posega in okrevanja zanima bolj natančno, vam predlagamo, da stopite v kontakt z izvajalcem.

Ali so vsi estetski posegi samoplačniški?

Lepotni posegi so večinoma samoplačniški, a vendar obstajajo izjeme, kjer stroške krije zavarovalnica. Če so estetski posegi potrebni zaradi posledic poškodbe, okvare ali bolezni, je možno, da ste v tem primeru upravičeni do kritja stroškov s strani zavarovalnice. O upravičenosti bo presodil osebni zdravnik oziroma zdravnik, ki vas napoti na poseg. Preden se torej dokončno odločite za poseg, se je vsekakor vredno pozanimati še o tem.

Kakšni so možni stranski učinki lepotnih posegov?

Lahko se zgodi, da lepotni poseg ne bo uspel točno tako, kot ste pričakovali. Nekateri lepotni posegi so bolj predvidljivi, drugi manj. Seveda vas bo o tem natančno poučil izvajalec. Drugi možni zapleti pa so razne krvavitve, modrice, okužbe, otekline, brazgotine. Vsak posameznik je drugačen, naša telesa in koža se različno odzivajo na posege. Da bodo stranski učinki čim manjši, dosledno upoštevajte navodila izvajalca.

Razstrupljanje telesa kot način življenja (detox)

Kaj moram vedeti, preden se odločim za poseg?

S postopkom in možnimi posledicami lepotnega posega morate biti natančno seznanjeni in dobro informirani. Nujno izberite preverjenega in zanesljivega izvajalca, ki mu zaupate. Naj cena ne bo edino merilo, ki vas vodi k odločitvi, saj gre navsezadnje za vaše telo. V primeru neuspelega posega so lahko posledice namreč sila neprijetne. Obiščite več strokovnjakov in se odločite za poseg pri tistem, ki vam je najbolj všeč. Če ste v dvomih, razčistite vse nejasnosti, ki vas pestijo.

Kdaj se odločiti za lepotni poseg?

Za lepotni poseg se odločite takrat, ko ste prepričani, da si tega resnično želite in svoje odločitve ne boste obžalovali.  Ko ste preizkusili že vse naravne načine za oblikovanje telesa, kreme in gele za korekcijo kože. Prepričani morate biti, da si lepotnega posega želite zaradi sebe, ne zaradi drugih. Seznanjeni morate biti z morebitnimi stranskimi učinki.

Prav tako se morate zavedati, da je treba imeti realna pričakovanja in da tudi lepotni posegi ne delajo čudežev. Lepotni kirurgi so v večini zagovorniki naravnega videza. Če ste na primer zelo drobne postave, vam ne bodo svetovali ogromnih prsi, ampak vam bodo prsi povečali do te točke, da se boste v svojem telesu počutili udobno in samozavestno. Zato je pomembno, da osebno obiščete izvajalca in določite skupne cilje. Strokovnjak bo tudi presodil, ali ste sploh primerni kandidat za poseg.

Koliko stane specialistični pregled oziroma posvet s strokovnjakom za lepotne posege?

Specialistični pregled ponavadi stane okrog 50 €. V večini primerov pa je tako, da je pregled oziroma posvet brezplačen v primeru, da se potem pri istem izvajalcu odločite tudi za estetski poseg.

Seznam ponudnikov za lepotne posege

Dermatologija, plastična in estetska kirurgija zajemajo ogromno različnih storitev. Če iščete izvajalca za določen estetski poseg, jih boste ravno tako našli ogromno. Med drugim so to Fanči kozmetika & savna, Lipofit lepotni studio, Fabjan plastična kirurgija, Klinika Janežič, Care svetovanje, Jasenka Novak Beguš s.p., Studio Lepote S &S, Poliklinika Bagatin, Kozmetični salon SNIP SNAP Chill room, Dermatološko Estetski center Kranj, Beauty Spa Center Anamarija Janežič s.p., Leonesa, Studio lepote In dobrega počutja, d.o.o., Studio Nives, Salon Sprostitve, Zdravja In Lepote, Lepotni Studio Glow, Jerneja Oder s.p., Andreja Lovrenčič s.p., Medved Višnjar estetska kirurgija, Stomatoestetika KULIŠ, ESTETIKA MAJA, Lepotilni salon Nikky, Fitnes&wellness ASPARA, Lepotni Studio Maja Maja Vervega s.p., Masaže Lavanda, Masažne Storitve, Mojca Struna s.p., Estetika Testen, …


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 🙏
brezplačen vpis 👀

pridobivanje strank omisli.si


… Zobozdravstveni center diamant d.o.o., Creatol Plus, Storitvena Dejavnost d.o.o., Hiša Lepote, HYPOXI Studio Koper, Speculo, Kozmetične Storitve, d.o.o., Aristotel, zdravstveni center d.o.o., Tetoviranje In Piercing, Tomaž Žugečič s.p., Wellnes In Izobraževanje, Dejan Zavec s.p., Dotik Lepote, Kozmetične Storitve, Jana Mesarič Malinger s.p., Salon Energije,Zdravja In Lepote Sevilla,Irma Dolinar s.p., Alen Masaže, Active Release, Tomaž Skledar s.p., Nillandia Kozmetični Center, Nina Ilovar Hribar s.p., Alfaestetica,Ordinacija Za Estetsko,Zdravstveno In Anti-Age Medicino,d.o.o., Trgovina In Kozmetične Storitve, Vida Burja Virjent s.p., My Dreams, Kozmetični Studio, Sara Tahirović, s.p., Bejuicy, Dejavnosti Za Nego Telesa, Lucija Zupančič s.p., Center Masaž Ter Nege Telesa – Tempelj Obilja, Aleksandra Sofija Marenič s.p.

Preden pa se dokočno odločite za izvajalca, dobro razmislite. Estetski posegi so storitev, za katero nam je še toliko bolj pomembno, da se izvede profesionalno in kvalitetno. Navsezadnje gre za vaše telo, posledice pa so lahko trajne. Namesto, da na lastno pest iščete izvajalca, vam predlagamo, da se obrnete na Omisli.si/. Tako boste prihranili ogromno časa in denarja, saj so tukaj na enem mestu zbrani vsi preverjeni in ocenjeni izvajalci. Preprosto oddajte povpraševanje in ponudniki vas bodo kontaktirali sami. Potem imate čas, da v miru izberete tistega, ki vam najbolj ustreza.

Brezplačno do ponudb za lepotne posege
ocena bralcev
5 od 1
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno