Revija Nasvet strokovnjaka

Trajno odstranjevanje dlačic – vse, česar se bojite vprašati

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Čeprav se večina oseb za ta postopek odloči predvsem zaradi želje po gladki koži, pa trajno odstranjevanje dlačic nudi več kot le to. Čas, ki ga je zahtevalo vsakodnevno britje ali mesečno depiliranje, lahko s pomočjo laserske operacije porabite za vam ljubša opravila. Sam poseg se v denarnici kljub zapleteno zvenečemu postopku pretirano ne pozna. S trajno odstranitvijo nadležnih dlačic v prihodnosti prihranite ogromno denarja, ki bi ga sicer zapravili za nakup britvic, pene za britje in voska. Zato ta postopek predstavlja vredno investicijo, a ob vseh obljubljenih prednostih zahteva precej predznanja.

Pridobite ponudbe / cene za lasersko odstranjevanje dlačic

KAKO LASER PRAVZAPRAV ODSTRANJUJE DLAČICE?

Laser oddaja žarek svetlobe, ki pronica skozi kožo do lasnega mešička, katerega pigment absorbira energijo. Ta se kasneje pretvori v toploto in uniči mešiček.

Lasersko odstranjevanje dlačic je možno kjerkoli na telesu. Zaradi sevanja se izogibajo le predelu okoli oči. Najpogostejše lokacije postopka za ženske so nad zgornjo ustnico, na bradi, rokah, nogah, bikini predelu in pod pazduho. Moški pa dlake odstranjujejo predvsem s hrbta, ramen, prsnega koša in trebuha.

> Preverite tudi: DERMATOLOG: CENA, STORITVE IN KATERA JE PRAVA DERMATOLOŠKA KLINIKA (LJUBLJANA, MARIBOR, …)?

Idealni kandidati za lasersko odstranjevanje so osebe s temnimi dlačicami in svetlo poltjo. Ta namreč dovoljuje več prenosa svetlobe laserja do temnega mešička, ki posledično absorbira več svetlobe. Lasersko odstranjevanje dlačic je seveda varno tudi za naravno temnejšo polt. Dlake brez pigmenta se na laser ne odzivajo, a kljub temu ostaja alternativa elektroliza.

Za trajno odstranjevanje dlačic se odločajo tudi moški
Za trajno odstranjevanje dlačic se odločajo tudi moški

Razmišljate o trajnemu odstranjevanju dlačic? Posvetujte se s strokovnjaki na Omisli.si!

Trajno odstranjevanje dlačic: BOLEČINA IN TRAJANJE

Večina pacientov zdravljenje opiše kot kratke sunke, podobne rahlemu udarjanju z elastiko na kožo. Seveda so nekateri predeli na telesu bolj občutljivi kot ostali, zato so senzacije različne. Razlikujejo se tudi glede na prag bolečine posameznega pacienta, a v večini primerov sam postopek ne povzroča velikih bolečin.

Ker laserski žarek tanjša več posameznih dlak naenkrat, je lahko celotna operacija opravljena že v nekaj minutah. Čas trajanja postopka je zopet odvisen od lokacije – lasersko odstranjevanje dlačic na bikini predelu ali pod pazduho traja približno 15 minut, medtem ko urejanje večjih delov telesa (kot so noge ali hrbet) traja tudi do pol ure.

Ker dlake rastejo v ciklih, jih laser ni sposoben odstraniti vseh naenkrat. Izniči namreč le lasni mešiček, ki je v aktivni fazi razvoja v času zdravljenja. Dlačice, ki v času postopka niso bile v tej fazi razvoja, zrastejo kasneje, a se kljub temu pogosto pojavijo svetlejše in tanjše. Prvi rezultati so vidni že po prvem srečanju z zdravnikom, za popolno trajno odstranjevanje dlačic pa večina pacientov potrebuje 6 do 8 zdravljenj. Zato je pri trajnem odstranjevanju dlačic zahtevana predvsem potrpežljivost.

Obstajajo kakšni stranski učinki?

Med kratkotrajne stranske učinke prištevamo rahlo rdečico ali blage otekline, ki navadno trajajo manj kot uro ali dve (redkeje tudi več dni).

Poseg pretirano ne vpliva na vsakdanje dejavnosti pacientov. Občasno se pojavi rahla srbečica, ki ne traja več kot nekaj dni. S pravilno nego po laserskem odstranjevanju dlak jo brez težav ublažite. V izjemno redkih primerih se zaradi občutljivosti kože pojavi tudi razbarvanost in mehurji, ki pa so zgolj začasni.

S laserskim postopkom se izognete nadležnemu odstranjevanju dlačic
S laserskim postopkom se izognete nadležnemu odstranjevanju dlačic

OMEJITVE PRED TRAJNIM LASERSKIM ODSTRANJEVANJEM DLAČIC

Več tednov pred samim postopkom za vsakega izmed kandidatov veljajo enaka pravila.

Vsaka stranka se mora vsaj nekaj tednov pred postopkom izogibati izpostavljanju soncu in umetnim načinom porjavitve (z uporabo porjavitvene kreme prenehajte vsaj pet dni pred postopkom). Za večji učinek odstranjevanja dlak se vsaj dva tedna pred posegom izogibajte tudi puljenju ali depiliranju dlačic. V tem času je obvezno izogibanje antibiotikom, zato svoj termin s specialistom določite premišljeno.

Dlake na območju laserskega odstranjevanja je potrebno pobriti 24 ur pred posegom, saj je takrat odstranjevanje najbolj učinkovito. Čeprav je lasersko odstranjevanje dlačic popolnoma varno, naj se nosečnice o postopku posvetujejo z osebnim zdravnikom ali ginekologom.

Pridobite ponudbe / cene za lasersko odstranjevanje dlačic
ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno