Revija Nasvet strokovnjaka

Dermatolog: Cena, storitve in katera je prava dermatološka klinika (Ljubljana, Maribor, …)?

dermatolog-cena-kirurski-nekirurski-pristop

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Za pomladitev vaše kože ali odpravo morebitnih kožnih sprememb in estetskih korekcij naj poskrbi izkušen dermatolog. Našli ga boste na Omisli.si/lepotni-poseg, kjer so na enem mestu zbrani vsi najboljši ponudniki v Sloveniji. Ločimo številne nekirurške lepotne posege, ki se ukvarjajo s pomlajevanjem, odpravo prekomernega potenja, celulita, ipd. To so neinvazivni posegi, ki vam omogočijo želene rezultate že po nekaj tednih. Za bolj obsežen lepotni poseg pa lahko izberete kirurški poseg (lepotna operacija). Preverite ponudbe priznanih dermatoloških klinik in ambulant po Sloveniji, povprečne cene dermatologov in dermatoloških klinik ter najpogostejša vprašanja ter odgovore okoli lepotnih posegov med Slovenci.

DERMATOLOG / CENA / LEPOTNI POSEGI
povprečne cene za lepotne posege in estetsko dermatologijo

≈ 20 – 1000 EUR / lepotni poseg

Kontaktirajte preverjene dermatologe (ponudbe / cene)

Vrsta lepotnega posegaCenaZa kaj se uporablja?
Pomlajevanje obraza 95 € - 1000 €Zmanjšanje lastnosti staranja, gubic, rdečice. Učvrstitev in glajenje kože. Povrnitev elastičnosti in spodbuditev proizvodnje kolagena. Odstranitev maščobe, obnovitev kožnih celic 
Izpadanje las 30 € - 200 €Zmanjšanje izpadanja las, izboljšanje strukture lasišča in sestave las, spodbuditev rasti las, obnova lasnih korenin
Trajno odstranjevanje poraščenosti 20 € - 240 €Trajna odstranitev poraščenosti na nogah, hrbtu, bradi, bikini predelu in pazduhah. Zaviranje rasti dlak in tanjšanje njihove strukture
Odstranitev tetovaže 50 € - 600 €Zbleditev tetovaže, ki je ne želite več. Trajna odstranitev neželene tetovaže. Prikrivanje ene tetovaže, za nastanek nove, popravki tetovaž
Odprava prekomernega znojenja 450 € - 700 €Zmanjšanje delovanja žlez znojnic ali njihovo uničenje
Korekcija kože 15 € - 400 € Izboljšanje kožne sestave, uničenje poškodovanih kožnih celic in spodbuditev nastanka novih, spodbuditev tvorbe kolagena in elastana
Odpravljanje celulita 30 € - 700 €Odprava celulita v celoti, zmanjšanje njegovega nastanka, regeneracija kože, spodbuditev tvorbe kolagena in elastičnosti kože
* Povprečne cene dermatologov so brez DDV. Cene estetske dermatologije smo izračunali na podlagi javnih cenikov ter preko 195 ponudb preverjenih strokovnjakov za lepotne posege na Omisli.si/lepotni-poseg. Cenik neinvazivnih ter invazivnih lepotnih posegov ni fiksen in velja za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena je najbolj odvisna od vrste posega, stanja, ki ga želite korigirati ter dodatnih storitev. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim dermatologom – zeleni gumb zgoraj.

Dermatolog: cena in storitve estetske dermatologije

Ni vsak dermatolog pravšnji profesionalec za vas. Kvalitetna izvedba posegov in tretmajev zahteva dolgoletne izkušnje in izobraževanja. In še opozorilo, najcenejši dermatologi pogosto niso najboljša izbira. Preverite kaj vse nudijo dermatologi.

dermatolog-cena-kirurski-nekirurski-pristop
Dermatološka klinika vam omogoča strokoven pristop k spremembam in težavam na vaši koži.

Pomlajevanje obraza (kože) in odstranjevanje gub na obrazu

Naj vas ne bo strah gubic, ki se pojavijo na obrazu. So povsem normalne in le nakazujejo, da se vaša koža stara na primeren način. Lahko pa se jim izognete s posegi pomlajevanja kože.

Lasersko pomlajevanje obraza

Namenjeno je zmanjšanju rdečice na obrazu, hrapavosti in plitkih gub. Odstrani starostne pege, brazgotine in videz odprtih por ter poskrbi za učvrstitev kože. Proces laserskega pomlajevanja obraza traja najmanj dve minuti do največ dveh ur. Po opravljenem postopku je koža zdrava in napeta. Laserska svetloba deluje neposredno na kožo in pospeši naravno obnovo ter tvorbo kolagena. Cena za en tretma laserskega pomlajevanja obraza je od 125 € dalje. Za učinkovite rezultate pa je potrebnih najmanj pet tretmajev.

Kemični piling (luščenje kože / piling) in mezoterapija (glajenje gub z glikolno kislino, TCA, salicilno kislino…)

Kvalitetno obnovite in pomladite vašo kožo s kemičnim pilingom. Običajno je za vrhunske rezultate potrebnih več tretmajev, v razmaku enega do dveh tednov. Zagotovite si dolgotrajne učinke, rezultati bodo vidni že nekaj tednov po izvedbi zadnjega tretmaja. Kemični piling se uporablja za odstranitev mrtvih kožnih celic, glajenje kože, zmanjšanje plitvih gubic, zdravljenje fotopoškodb, ipd. Ločimo različne vrste pilingov. Razlikujejo se glede na globino prodiranja v kožo. V postopku se uporabi raztopina organske kisline, ki je primerna glede na tip kože. Pilingi so lahko globoki, srednje globoki ali površinski.  Glikolna kislina se uporablja za površinski piling, ki je do kože zelo nežen. Za srednje globok piling se izvaja TCA piling, ki prodre globlje v kožo in odstrani večje nepravilnosti. Piling s salicilno kislino je primeren za mastno ali aknasto kožo. Koncentracija kisline je primerna tipu vaše kože.

kemicni-piling-dermatoloska-klinika
Rezultati kemičnega pilinga so vidni že nekaj tednov po opravljenem tretmaju.

Pri mezoterapiji gre za vbrizganje vitaminov A, B, C in E v kožo na predelu obraza, vratu, dekolteja in rok. S tem koži povrnemo aminokisline, minerale in hialuronsko kislino. Te snovi spodbudijo nastanek kolagena in poskrbijo za obnovo kožnih celic. Postopek traja približno pol ure in je primeren tako za ženske kot tudi za moške. Cena za kemični piling in mezoterapijo je od 95 € – 400€.

Glajenje gub z botoxom: Pomlajevanje z botulinskim toksinom A (Botoks)

Botoks je snov, ki se vbrizga v mišice na obrazu. Prepreči jim krčenje za določen čas, kar zagotovi bolj mladosten in svež videz. Zgladite gubice in preprečite njihovo nastajanje. Predvsem je priporočljiv za odpravo gubic, ki nastanejo zaradi naše mimike. Lahko pa ga uporabite tudi za popravljanje določenih obraznih potez kot so na primer nagubanost brade, preširok nasmeh, ipd. Za pomlajevanje z botoksom si zagotovite, da ste v rokah strokovnjaka. Dobro mora namreč poznati anatomijo obraza in vseh obraznih mišic. Poseg je kratkotrajen (do 10 minut). Rezultati so običajno vidni že po enem tednu. Botoks izgubi svoj učinek predvidoma v 4 mesecih od nanosa. Takrat se postopek ponovi. Cene za glajenje gub z botoksom segajo od 160 €  – 1000€.

glajenje-gub-z-botoksom-dermatoloska-klinika
Postopek, ki traja le dobrih 10 minut in ni preveč boleč. A zagotovil vam bo vidne rezultate že po enem mesecu. Dovolite si biti zadovoljni s svojim telesom.

Dermalna polnila – Filerji (glajenje gub s hialuronsko kislino, …)

Hialuronsko kislino naše telo tvori samo, a se njena količina s staranjem manjša. Nahaja se v koži, kjer hrani celice in hkrati spodbuja njihov nastanek. Je eden najbolj učinkovitih načinov za pomladitev obraza. Z dermalnimi polnili boste koži povrnili elastičnost, volumen in njeno strukturo. Filerji se uporabljajo predvsem za glajenje gub in korekcijo različnih obraznih nepravilnosti. Gre za učinkovit in nezahteven postopek, ki stane od 200 € – 480€.

Pomlajevanje z lastno krvno plazmo

Krvna plazma vsebuje rastni faktor, ki je potreben za regeneracijo vaše kože. Gre za izjemno varen postopek, kjer so izključene alergijske reakcije. Pacientu namreč dermatolog vzame kri in iz nje izloči trombocitni del plazme. Z mezoterapijo ali intradermalno injekcijo se potem vbrizga v kožo. Naloga plazme je, da stimulira kožne celice, da se znova regenerirajo. To vam omogoča mladosten videz. Postopek ni zapleten in traja do največ 15 minut.  Cena za izvedbo postopka je od 400 € – 450 €.

Radiofrekvenčno pomlajevanje

Pomlajevanje kože s pomočjo radiofrekvenčne energije poteka tako, da dermatolog segreje globlje plasti vaše kože. Segrevanje omogoči krčenje kolagenskih vlaken. Hkrati poskrbi za stimulacijo celic, da proizvedejo še več teh vlaken. Gre za postopek nekirurškega liftinga, ki omogoča tudi odpravljanje celulita in strij. Prav tako pa poskrbi za zategovanje kože na mestih, kjer se je povesila (podbradek, čelo, stegna, trebuh). Z radiofrekvenčnim pomlajevanjem boste svoji koži povrnili napet in gladek videz, ter mladostnost. Rezultati so opazni po nekaj tednih.

Coolsculpting

Učinkovita metoda za odstranjevanje maščobe je coolsculpting. Gre za nadzorovan postopek zamrznitve, pri čemer ne poškodujemo drugega tkiva kot maščobnih celic. Tretma običajno traja pol ure. Z zamrznitvijo na naraven način trajno odstranite maščobo, saj se sproži uničenje maščobnih celic. Mesta, kjer maščobo odstranimo, se zapolnijo s kolagenskimi vlakni. Telo namreč z naravnimi procesi maščobo predela in odstrani odmrle celice. To poveča elastičnost vaše kože.

coolsculpting-ucinkovito-odstranjevanje-mascobe
Odstranite maščobne obloge z inovativnim posegom – coolsculpting.

Fotopomlajevanje s fotobiomodulacijo

Oblika svetlobne terapije, ki bije bitko s staranjem vaše kože in poskrbi za ozdravitev aken in drugih kožnih poškodb. Pomaga tudi pri odpravi bolečine, ki je nastala ob poškodbi. Fotobiomodulacija ali fototerapija uravna celične procese in omogoča obnovitev celične homeostaze. Poveča se prekravitev kože, regeneracija in limfni pretok. Tako si boste zagotovili ponoven mladostni videz. Svetloba stimulativno deluje na kožno tkivo in pomaga pri vzpostavitvi celičnega ravnovesja. Postopek je kratkotrajen in neboleč, rezultati pomlajevanja pa so kmalu opazni. Cena za tretma je od 45€ dalje.

Pridobite cene dermatologov za lepotni poseg

Pomlajevanje s Hifu Ultraformer III (termalno)

Terapija HIFU je nekirurški postopek liftinga obraza. Primerna je v primeru povešene in neelastične kože, ter upadlosti tkiva obraznih mišic. Uporabite jo lahko za zgladitev gub in za učvrstitev kože ne le na obrazu, ampak tudi na vratu in dekolteju. Pomlajevanje s Hifu Ultraformer III je primerno za osebe, stare približno 50 let. Želeni učinek pomladitve je dosežen s segrevanjem podkožja. Tkivo segrejemo na 60 ali 70°C, pri čemer se povrhnjica ne poškoduje. Rezultati so doseženi v nekaj mesecih po končani terapiji. Cena za predel okoli oči je približno 300 €, za obraz pa od 700€.

Lifting z nitkami

Dermatolog bo poskrbel za hiter in neboleč postopek, ki bo potekal v lokalni anasteziji. Rezultati postopka so opazni takoj. S pomočjo tanke igle bo izkušen zdravnik pod vašo kožo napeljal nitke. Te so sestavljene iz materiala, ki stimulira proizvodnjo kolagena v koži. V letu in pol do dveh let se te nitke povsem razgradijo. Rezultati ob tem ne izginejo. Zagotovite si naraven in pomlajen videz vašega obraza. Lifting z nitkami je primeren za oba spola, predvsem ob težavi s povešeno kožo obraza in vratu. Cena od 500 € – 1.200 €.

lifting-z-nitkami
Dermatolog s pomočjo tanke igle napelje nitke pod vašo kožo. To omogoča pomladitev vašega obraza.

TIXEL

Tixel terapija je naraven postopek, ki na vašo kožo deluje z naravno toploto. Uporablja se za zdravljenje kožnih brazgotin, ki so nastale po aknah. Prav tako deluje pri izboljšanju strij in teksturi vaše kože. Uporabite ga lahko tudi za postopek pomlajevanja. Tixel na vaši koži povzroči mikro termične poškodbe. Te v globljem podkožju povečajo postopek obnavljanja kožnih celic. Postopek tixel terapije lahko kombinirate z drugimi terapijami. Okrevali boste hitro. Cena za terapijo je od 150 € – 500€.

Nekirurško odpravljanje znakov staranja kože

Obstaja vrsta posegov, ki so primerni za nekirurško odpravljanje znakov staranja kože. To je lahko uporaba botoksa, filerjev (na primer hialuronske kisline). Lahko se odločite za pomlajevanje z lastno trombocitno plazmo, ali pa izvedbo kemičnega in diamantnega pilinga. Odločite se za postopek, ki je po mnenju dermatologa najprimernejši glede na vaš tip kože. Prav tako vam bo dal strokovno mnenje o tem, kako resne so poškodbe ali nepravilnosti vaše kože. Cena za različne terapije, ki služijo za odpravljanje znakov staranja kože je različna. Običajno sega od 100 € – 400 €.

Izpadanje las in plešavost: Zdravljenje izpadanja las

Vam je eden od največjih strahov plešavost? Se bojite, da vam bodo lasje začeli prekomerno izpadati in ne boste vedeli, kako to ustaviti? Brez skrbi, obstaja veliko načinov, kako poskrbeti za zdrave lase in ustaviti njihovo izpadanje. Za učinkovite rezultate morate začeti pri lasišču. Lahko se odločite za plasmolifting, kjer se v lasišče pacienta injecira plazma, ki jo zdravnik pridobi iz krvi pacienta. Za manj zahteven postopek pa vam lahko dermatolog predpiše posebna zdravila – tablete ali kapsule.

izpadanje-las-dermatoloska-oskrba
Če ste v rokah profesionalnega dermatologa, izpadanje las kmalu ne bo več težava.

Eden od načinov zdravljenja izpadanja las je tudi LED terapija. Pri tem se lasišče obseva s svetlobo različnih barv (manjša količina infrardečih žarkov). S to terapijo se zdravijo začetne oblike plešavosti. Postopek zmanjša vnetje okrog lasnega folikla in prepreči izpad las. Lahko pa izberete mezoterapijo, kjer so v lasišče vnešene različne hranilne snovi. Te spodbudijo njihovo rast in jih okrepijo. Po posvetu z dermatologom lahko terapije med seboj tudi kombinirate. Zagotovite si zdrave lase in dobro počutje.

Trajno odstranjevanje poraščenosti: Lasersko odstranjevanje dlak / poraščenosti (epilacija)

Lasersko odstranjevanje dlak je primerno tako za ženske kot tudi za moške. Gre za neboleč, varen in učinkovit postopek. Trajna odstranitev poraščenosti vas ne bo ovirala pri opravljanju vsakdanjih aktivnosti. Za učinkovite rezultate je potrebnih več terapij – običajno od 3 do 8. Pomembno je, da dermatolog določi ustrezen tip laserja glede na sestavo vaše kože. Za trajno odstranitev poraščenosti se lahko odločite na predelih pazduhe, nog, bikini, hrbet, ali brade in brkov. Cene so zelo različne, odvisno na katerem delu telesa poteka odstranjevanje. Segajo pa od 20 € – 240 €.

Odstranitev tetovaže

Ni se vam potrebno obremenjevati s tem, kako se znebiti tetovaže, ki je ne želite več. Le v roke izkušenega dermatologa morate priti. Ta bo z lasersko tehniko poskrbel za odstranitev tetovaže brez brazgotin. Postopek ni zahteven in je kratkotrajen, od 2 – 10 minut, do največ ene ure. V večini primerov enkraten postopek ni dovolj, saj tetovažo le zabriše oziroma omogoči, da zbledi. Za trajno odstranitev je potrebnih več tretmajev. Seveda je odvisno od obsežnosti in kompleksnosti tetovaže. Cena za odstranitev že od 50 € – 600 €.

odstranitev-tetovaze-v-dermatoloski-ambulanti
Dermatološka klinika vam bo omogočila, da odstranite neželeno tetovažo na čim bolj učinkovit in celovit način.
Pridobite cene dermatologov za lepotni poseg

Odprava prekomernega znojenja

Prekomerno znojenje je lahko v poletnih mesecih zelo neprijetno. Lahko se odločite za nekirurško in trajno odstranitev prekomernega znojenja. Poleg zdravljenja z botoksom lahko izberete tudi metodo podveze vegetativnih živcev. Gre za zahteven kirurški poseg, kjer se prekinejo živčne povezave do žlez znojnic. Ali pa se naročite na operacijo z liposukcijsko kanulo. Tudi to je kirurški poseg, pri katerem se uniči veliko (če ne vse) žleze znojnice določenega dela telesa. Gre za zahtevnejši postopek z več stranskimi učinki. Cene za te posege so višje, od 450 € – 700 €.

Zdravljenje prekomernega znojenja z botoksom in iontoforezo

V kožo se s pomočjo injekcije vnese botoks. In sicer tik pod povrhnjico kože, na mesto žlez znojnic. Delovanje teh žlez se z botoksom blokira za približno pol leta. Postopek je hiter in učinkovit, a ga je priporočljivo ponavljati. Primeren je predvsem za prekomerno znojenje pod pazduho. Za predele znojenja na podplatih in dlaneh pa je priporočljiva iontoforeza. To je proces, kjer se v kožo s pomočjo elektrike vnesejo ioni. Žleze znojnice se s tem začasno ustavijo. Poenostavljeno – odstrani se signal, ki telesu omogoča prekomerno potenje. Cenovno ti postopki segajo od 400€ dalje.

Korekcija kože (pigmentne in žilne spremembe)

Odpravite žilne ali pigmentne spremembe na vaši koži. Preverite, kateri postopki so vam na razpolago.

dermatoloska-ambulanta-korekcija-koznih-sprememb
Posvetujte se z dermatologom o korekciji pigmentih in žilnih sprememb.

Lasersko odstranjevanje žil: Laserska odstranitev kapilar in žilnih sprememb (obraz, noge)

Krčne žile na nogah? Nič več! Dermatolog bo poskrbel za njihovo lasersko odstranitev. Prav tako lahko poskrbi za saniranje drugih žilnih sprememb na vaši koži. To so na primer razširjene žilice (kapilare) na obrazu ali drugih delih telesa. Lasersko odstranjevanje žil je enostaven postopek, ki ni boleč. Ne bo poškodoval vaše povrhnjice ali drugih delov podkožja. Učinkoval bo le na hemoglobin znotraj žil. Rezultati posega bodo vidni že takoj po izvedbi. In z ustrezno nego na prizadetih predelih si boste zagotovili odlične rezultate. Cena od 30 € do 200€.

Odstranitev znamenja (odstranjevanje benignih kožnih izrastkov / nenevarnih kožnih znamenj)

Če imate na katerem koli delu telesa znamenje, bradavico ali druge kožne izrastke, se njihovega odstranjevanja nikar ne lotite sami. Zdravnik bo temeljito pregledal znamenje in izbral zanj ustrezen postopek odstranitve. Nekirurški poseg je radiofrekvenčna tehnika, ki ni preveč boleča in ne pušča brazgotin. Manjša znamenja je mogoče odstraniti tudi z uporabo kreme. A pred tem se posvetujte z dermatologom, ki vas bo opremil s pravimi napotki. Največkrat se odstranjujejo kožna znamenja, ki so estetsko moteča ali ovirajo vaše vsakdanje gibanje. Cena za odstranitev znamenja je od 20 € – 350€.

Korekcija brazgotin

Različne telesne poškodbe lahko na našem telesu pustijo brazgotine. Dandanes je z razvojem dermatologije in njenih tehnik možna njihova učinkovita odstranitev ali korekcija. Celjenje rane (predvsem globoke), terja svoj davek z nastankom brazgotine. Lasersko odstranjevanje je najenostavnejši pristop k tovrstnim težavam. Za večje brazgotine je potreben večkratni tretma, za manjše pa zadostuje eden ali dva. Gre za naraven postopek, ki telesu omogoči nastanek novega kolagena in elastina. Brazgotina sčasoma zbledi in se prilagodi barvi zdrave kože. Cena korekcije brazgotin je od 50 € – 120 €.

korekcija-brazgotin-z-dermatolosko-tehniko
Korekcija brazgotin ni še nikoli bila tako enostavna.

Lasersko odstranjevanje pigmentnih lis in peg

Za lasersko odstranjevanje pigmentnih lis in drugih pigmentnih sprememb boste odšteli od 50 € – 220 €. Rezultati posega so opazni že v 3 ali 4 tednih. Lasersko običajno odstranjujemo lise in pege, ki so nastale zaradi staranja kože ali izpostavljenja soncu. Žarki laserja vplivajo na melanin (to je kožna barva). Po opravljenem posegu koža običajno rahlo potemni, a se kmalu povrne v normalno stanje. Cene postopka so odvisne od obsega pigmentnih lis in ponudnika omenjene storitve.,

Lasersko odstranjevanje bradavic

Ločimo več različnih vrst bradavic. So virusnega izvora in se prenašajo z dotikom. Zaupajte priznanemu dermatologu, da jih po vaši želji odstrani, brez, da bi na koži ostala vidna brazgotina. Laserski žarki uničijo tkivo celotne bradavice, hkrati pa tudi virus, ki jo je povzročil. Bradavice se nato enostavno odluščijo, za njimi pa ne ostane vidna brazgotina. Običajno je postopek izveden trikrat, je pa učinkovit in ni boleč. Posvetujte se z zdravnikom. Povprečna cena za lasersko odstranjevanje bradavic je od 15 € – 20 €.

Zgodnje prepoznavanje in zdravljenje predstopenj kožnega raka

Ko gre za kožo, ne smemo zanemariti nobenih znakov ali sprememb, ki jih opazimo. Lahko se namreč zgodi, da so to znaki kožnega raka. Ločimo več vrst kožnega raka. Zato je ključno, da jih čimprej prepoznamo. Največkrat je kožni rak posledica dolgotrajnega izpostavljanja sončnim žarkom. Uveljavila se je fotodinamična terapija, ki jo uporabljamo za zdravljenje predstopenj kožnega raka. Pri samem posegu se uporablja posebno zdravilo, ki kožne celice naredi občutljive na svetlobo. Prav tako pa za izvedbo potrebujemo posebno LED svetlobo. Svetloba in zdravilo aktivirata kisik znotraj celice. Novonastali kisik odstrani spremenjene kožne celice in s tem prepreči nadaljnji razvoj kožnega raka. Bodite pozorni na vsake spremembe, ki jih opazite na koži (rdečica, srbečica, izpuščaji, luščenje kože, ipd.). Postopki zdravljenja cenovno stanejo od 120 € – 300 €.

Pridobite cene dermatologov za lepotni poseg

AKNE: Zdravljenje aken (obraz, hrbet)

Akne so večni problem, ki se običajno pojavijo v puberteti in potem same spontano izginejo. Kaj pa, če ne? V tem primeru je potrebno njihovo zdravljenje. Največkrat akne povzročajo težave na obrazu, po dekolteju, vratu, ramenih in hrbtu. Torej na mestih, kjer je največ žlez lojnic. Zdravljenje aken ni zahtevno, je pa odvisno od njihove vrste ter spola in starosti pacienta. Lokalna terapija zavzema odstranitev maščobnega sloja s površine kože. Dermatolog ublaži vnetje in prepreči ponovni nastanek aken. Pri tem uporablja strokovne preparate, lahko pa tudi antibiotike. Za hujše oblike aken, ko lokalna terapija ne zadostuje, pa se uporablja sistemska terapija. Ta vključuje antibiotike in retionide. To so snovi, ki vsebujejo veliko vitaminov in so zelo močne. Pred uporabo se zato posvetujte z dermatologom. Cena za zdravljenje aken že od 25 € – 80 €.

zdravljenje-aken-dermatolog
Strokovno zdravljenje aken bo v nekaj tednih zagotovilo vidne rezultate.

Ksantelazme: Odstranjevanje z laserjem

Kožne spremembe na očesnih vekah, ki so pogoste pri ljudeh, starih med 15 in 74 let so ksantelazme. Gre za kopičenje maščobe pod kožo veke, ki je lahko estetsko moteča. Odstranjevanje ksantelazme z laserjem je enostavno in neboleče. Šivanje ni potrebno, zato se po posegu zlahka vrnete nazaj k vsakdanjim opravilom. Cena za poseg je običajno od 200 € – 400 €.

Zdravljenje rdečine in rozaceje in odstranjevanje žilic

Rozaceja je bolezen, ki se pogosto pojavi po 30. letu starosti. Sprva gre za rdečino kože na nosu, licih, bradi in čelu. Rdečina lahko sčasoma napreduje, žilice na obrazu so vidno razširjene. Zdravljenje rozaceje se najpogosteje izvaja z lasersko terapijo. Laser preoblikuje tkivo in izboljša kakovost kožne sestave. Koža tako ni več pordela v tolikšni meri, prav tako se simptomi bolezni izboljšajo. V hujših oblikah se rozaceja zdravi tudi z zdravili. Lahko pa pravilno negujete obraz in uporabljate za vašo kožo primerno kozmetiko. S tem se izognete rdečini, oziroma vsaj omilite njen nastanek. Cena za zdravljenje rdečine in rozaceje je od 20 € – 100 €.

rozaceja-zdravljenje-rdecice-obraza
Soočanje z rozacejo ali rdečico obraza ni enostavno. Dermatolog bo ustrezno poskrbel za vaše težave.

Odpravljanje celulita

Ste preizkusili že skoraj vse anticelulitne kreme na trgu? Pa se vaše stanje še vedno ni izboljšalo do te mere, kolikor želite. Preizkusite sodobne tehnike odpravljanja celulita. Dermatolog naj vam svetuje in vam zagotovi kvalitetno izvedbo posega.

Odpravljanje celulita s karboterapijo (injekcije CO₂)

Karboterapija vam omogoči popolno regeneracijo kože in odpravo celulita. Gre za oskrbo kožnega tkiva s CO2. Ta se v telo vnaša z injekcijsko tehniko. Ogljikov dioksid izboljša prekrvavitev kože in oskrbi kožne celice s kisikom. Na ta način spodbudi metabolizem znotraj celic in s tem omogoči bolj kvalitetno razgradnjo maščobe. To povzroči ponovno tvorbo kolagena, ki je potreben za elastičnost kože. Tretma se izvaja običajno večkrat, priporočljiva količina postopkov je od 5 – 10. Cena za odpravljanje celulita s karboterapijo je od 30 € – 50 €.

tezave-s-celulitom-dermatolosko-odstranjevanje
Naj vam dermatolog pomaga, da se trajno znebite celulita.

Kavitacija ali nekirurška liposukcija

Želite na nekirurški način preoblikovati svoje telo? Potem je kavitacija prava metoda za vas. Gre namreč za varen postopek odstranitve odvečne maščobe in celulita iz telesa. Omogoča vam dolgotrajne in takojšnje rezultate. Postopek poteka s pomočjo nizkofrekvenčnega ultrazvočnega valovanja. To sproži nastanek mehurčkov v maščobnih celicah, ki se povečajo do te mere, da se na koncu sesedejo vase. Ta maščoba se potem znotraj medcelične tekočine razgradi. Po opravljeni kavitaciji je priporočljivo, da zaužijete zadostno mero količine. Kavitacija je cenovno dostopna, od 40 € – 200 €.

Pridobite cene dermatologov za lepotni poseg

Kateremu dermatologu zaupati?

Za vas smo pripravili seznam preverjenih dermatologov. Omislite si obisk v dermatološki kliniki ali ambulanti. V Sloveniji je na voljo veliko priznanih dermatologov. To so na primer: Medicinski center Barsos, Estetika Miloševič, Mišo Radišić, Medicinsko Termalni center Fontana, Prim. Dušan Rems, Korsika Mrak Jadranka, Dermacenter dr. Pirš, Dermatologija Nataša Grabenšek, Beladerm, Dermatologija Bartenjev, Barsos – Mc, Klinika Doktor 24, Estetika Nobilis, Arsderma, Skin dermatologija, Nomasvello, VID Medicinski center, Derm, Estetika Omnia, AlfaEstetica, Dermasan, Derma, Diagnostični center Bled, Lepotni Studio Marti, Yrena’s Beauty, Marija Malalan, Tomaž Stare, Dermica, Nežka Bezjak, Korsika Mrak Jadranka, Hadej Suzana, Akd, Derma San, Poliklinika Viva, Derma Center Rogaška, Zdrav splet, CIIM PLUS, Onišak, Medart in številni drugi. Prihranite čas z iskanjem in se odločite s pomočjo Omisli.si/lepotni-poseg.


DERMATOLOGI se brezplačno vpišite tukaj


Dermatolog Ljubljana (dermatologija Ljubljana)

Iščete dermatologa in živite v okolici Ljubljani? Potem preverite med naslednjimi: Diagnostika Clarus, Arsderma-DCP, Akd, Dermatologija Rogl Fabjan, Skin dermatologija, Medilase Laserska klinika, Profiderma in mnogimi drugimi dermatološkimi klinikami. Poskrbeli bodo za trajno odstranjevanje dlačic in številne druge storitve.

Dermatolog Maribor

Perfect Body, Derma center Maribor, Dermatologija Dugonik, Medicinski center Betnava, Ageno, Dermamed in številni drugi priznani dermatologi so vam na voljo v Mariboru in njegovi okolici. Zagotovite si kvalitetno storitev.

Dermatolog Kranj (dermatološka ambulanta Kranj)

Če potrebujete dermatologa in živite v okolici Kranja, ste zagotovo googlali dermatološka ambulanta Kranj. Med zadetki ste gotovo zasledili naslednje: Natalija Evdakova Bodiroža, Zdravstveni dom Kranj, Taet, Spa Natura, 5Ra, idr.

Dermatolog Novo mesto (dermatološka ambulanta Novo mesto)

Ste kot iskalno geslo uporabili dermatolog Novo mesto? Potem ste gotovo zasledili naslednje ponudnike teh storitev: Dermis, Estetika Fabjan, Estetik Studio Sm, Hermosa, Aristotel zdravstveni center, idr.

Dermatolog Ptuj

Kirurški center Toš, Testen, Medart, Milumed, zdravstveni dom Ptuj so le nekatere od priznanih dermatoloških ambulant v okolici Ptuja. Ste tudi vi ponudnik dermatoloških storitev?

Dermatološka ambulanta Velenje (dermatolog Velenje)

Preverite dermatologe v okolici Velenja. To so na primer: Zdravstveni dom Velenje, Medical Group Fabjan, Boris Kralj, Estetika Omnia, Kozmetika Iris in mnogi drugi.


DERMATOLOGI se brezplačno vpišite tukaj


Vprašaj dermatologa: Pogosta vprašanja okoli dermatologije

Dermatolog je zdravnik, ki se s svojim izobraževanjem specializira za zdravljenje kože, nohtov in las. Običajno opravlja svoje delo v ambulanti. Izvaja posvete, nekirurške in kirurške posege. Poskrbite za zdravje svoje kože. Vse, česar se bojite vprašati.

Koliko Slovencev se odloči za lepotni poseg?

V zadnjih letih smo Slovenci do lepotnih operacij postali bolj strpni kot sicer. Po nekaterih ocenah se za lepotni poseg odloči že vsak drugi Slovenec. Najpogosteje se za lepotni poseg odločijo ženske. Še vedno pa se soočamo s strahom, da ne bi svojega videza naredili preveč umetnega. V ospredju so kirurški posegi na prsih, ali pa manjši estetski posegi. Ljudje se za lepotni poseg odločijo predvsem zaradi izboljšanja svoje samopodobe.

Kdo se odloči za največ lepotnih operacij v Sloveniji? Moški ali ženske?

Po podatkih vodilnih plastičnih kirurgov v Sloveniji, se ženske odločijo za največ lepotnih posegov (75-80 %), stare med 18 in 70 let.

Katere so najpogostejše lepotne operacije v Sloveniji?

Najpogostejši so lepotni posegi, za katere ni veliko ležalne dobe in t.i. neinvazivni lepotni posegi, saj so zelo učinkoviti, okrevanje pa je hitro. Govorimo o botoksu in tkivnih polnilih s hialuronsko kislino. Pri operativnih posegih pa sta najpogostejša posega povečanje dojk (tudi dvig in popravljanje) ter oblikovanje telesa, odstranitve odvečne kože, itd.

Za katere lepotne operacije se najpogosteje odločajo moški v Sloveniji?

Moški se najpogosteje odločajo za lepotne posege, oziroma lepotne operacije, t.i. korekcija moških prsi (ginekomastije), kjer gre zaposledico hormonskega neravnovesja, ki se pokaže v obdobju pubertete in nato pogosto vztraja. Takoj za tem pa sledijo lepotni posegi ob izpadanju las.

Kaj je to estetska dermatologija (tudi korektivna, kozmetična ali lepotna dermatologija)

Dermatološki postopki, ki vodijo k mladostnem ali lepšem videzu, sodijo pod estetsko dermatologijo. Gre za sodobno področje medicine, ki dandanes čedalje bolj stopa v veljavo. Gre za korekcijo estetsko motečih sprememb na koži in telesu. Prav tako ti kozmetični in lepotni postopki prispevajo k upočasnitvi staranja kože in pomagajo ohranjati mladosten videz. Spremembe na koži so obravnavane strokovno, varno in v skladu z medicinsko odobrenim postopkom.

dermatolog-zdravje-vase-koze
Ne ignorirajte težav s kožo ali opaznih sprememb. Posvetujte se z dermatologom in poskrbite za svoje zdravje.

Dermatolog samoplačniško ali s koncesijo?

Ko potrebujete dermatološke storitve, je dobro o tem vedeti nekaj osnovnih informacij. Lahko vas pregleda dermatolog s koncesijo ali samoplačniški dermatolog. Razlika med njima je najprej v ceni storitve. Preventivni pregled pri dermatologu je cenejši, če je to dermatolog s koncesijo. Gre za razliko od 20 € – 50 €. Pomanjkljivost dermatologa s koncesijo so daljše čakalne dobe. Zasebni dermatologi pa za višjo ceno tretmajev in posegov tudi računajo več. Posvetujte se z osebnim zdravnikom o resnosti posega in se potem odločite, kateremu dermatologu boste zaupali izvedbo.

Pridobite cene dermatologov za lepotni poseg

Koliko stane pomlajevanje obraza?

Za pomlajevanje obraza se dandanes odloči veliko ljudi, predvsem žensk. Največkrat gre za lasersko pomlajevanje. Rezultati pri tovrstnih posegih so kmalu opazni in trajajo od 2 do 5 let. Za učinkovite rezultate je najbolje izbrati celostno pomlajevanje obraza. Pri tem vam bo dermatolog svetoval, katere postopke je priporočljivo kombinirati glede na tip in stanje vaše kože. Pomlajevanje obraza se običajno izvede v več tretmajih (vsaj 5). Cena je od 120 € dalje za en tretma.

vidni-rezultati-pomaljevanja-obraza
Različne tehnike pomlajevanja obraza bodo vam zagotovile želene rezultate.

Je estetska dermatologija varna?

V procesu staranja se na naši koži lahko pojavijo mnoge spremembe, ki so estetsko neprivlačne. S pomočjo estetske dermatologije jih bo učinkovito in strokovno odstranil profesionalni dermatolog. Področje estetske dermatologije je zelo široko in vključuje odstranjevanje bradavic in drugih kožnih izrastkov, odpravljanje prekomernega znojenja, celulita, ipd.

Kakšni so stranski učinki lepotne dermatologije?

Pred lepotnim posegom je ključnega pomena, da upoštevate navodila zdravnika. Ta vam bo dal ustrezne napotke o tem, kako negovati kožo pred posegom in čemu se izogibati (na primer soncu). Seveda pa vsak poseg lahko s sabo prinese tudi določene posledice. To so stranski učinki, ki se na vsakem tipu kože lahko različno kažejo. Po končanih posegih lepotne dermatologije se na koži lahko pojavi rdečica, srbečica, razni izpuščaji. Prav tako lahko pride do infekcije ali drugih okužb. Zato bodite zares pozorni pri izbiri zdravnika. Naj bo to dermatolog, ki že ima ustrezne izkušnje in je usposobljen za izvedbo določenih posegov.

lepotni-poseg-dermatologija
Lepotni poseg naj bo premišljen in izveden s strani strokovnjaka.

Kako se znebiti trebuha v enem tednu?

Veliko ljudi se sooča z nabiranjem maščobnih oblog na predelu trebuha. Kljub zdravi prehrani in redni telesni aktivnosti se je tega težko znebiti po hitrem postopku. Lahko pa se odločite za številne posege, ki vam omogočijo, da se v enem tednu znebite trebuha oziroma tako imenovanih ‘obročev’. Lahko je to kontrastna kriolipoliza, kjer termalni šok uniči maščobo znotraj celic. Rezultati so dolgotrajni in takojšnji. Postopek uniči samo maščobne celice in drugega tkiva ne poškoduje.  Preverite tudi nasvete za lasersko odpravo dioptrije.

Kakšna je razlika med nekirurškimi (neinvazivnimi) in kirurškimi lepotnimi posegi?

Kirurški lepotni posegi so invazivni postopki, ki so zahtevnejši za vaše telo. Običajno je za njihovo izvedbo potrebna lokalna, lahko pa tudi splošna anastezija. Že samo to je lahko dodaten šok za telo. Kirurški posegi so tudi cenovno dražji in zahtevajo dolgotrajno pripravo in večkraten posvet z dermatologom. Prav tako pa je okrevanje po posegu daljše in zahtevnejše. Nekirurški posegi pa so poleg nižje cene tudi neinvazivni. Ne posežejo v vaše telo v veliki meri in ne zahtevajo posebnega okrevanja. Slaba lastnost teh postopkov pa je, da je večja verjetnost za slabše rezultate, kot pri kirurških posegih.

Kdaj so dermatologi najbolj iskani v Sloveniji?

Podatki na Omisli.si in analiza google iskanj z gesli, kot so dermatolog, estetika, lepotni poseg, dermatologija, dermatološka klinika, dermatološka ambulanta, itd. kažejo: Dermatologi so v Sloveniji najbolj iskani v prvi polovici leta. Izstopajo meseci januar, marec in maj. V tem času so cene lahko nižje, a se čakalna doba na dermatološki poseg lahko zviša.

povprasevanje-v-Sloveniji-dermatolog
Povpraševanje po dermatologih v Sloveniji je največje v prvi polovici leta.

BI SI OMISLILI LEPOTNI POSEG

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH DERMATOLOGOV in STROKOVNJAKOV ZA NEINVAZIVNE LEPOTNE POSEGE ter LEPOTNE OPERACIJE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite cene dermatologov za lepotni poseg

ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno