Revija Nasvet strokovnjaka

Gradbeni nadzor: Cena in seznam gradbenih nadzornikov

nadzor nad gradnjo cena arhitekt

Kazalo

ocena bralcev
5 od 4

Ob želji novega arhitekturnega objekta vam bo gradbeni nadzor delo zelo olajšal, zato je sama izbira zanj zelo smiselna. Dober gradbeni nadzornik vam lahko prihrani veliko denarja, težav in pa predvsem napak pri sami gradnji. Pomagal vam bo pri pogajanju z izvajalci, ter izvedel nadzor nad porabljenimi količinami materiala. Prav tako pa vas bo zaščitil pred nepotrebnim in dodatnim delom. Če se sami na delo ne spoznate najboljše se je najbolje obrniti na pravo pomoč gradbenega nadzornika. Pomembno je, da zaupamo dobremu arhitektu, ki se na svoje delo dobro spozna in nam bo postavil pravično ceno. Pri tem si je smiselno prebrati nekaj informacij, da boste lahko pri sami izbiri prihranili čim več časa, predvsem pa denarja.

GRADBENI NADZOR: CENE

povprečne cene za gradbeni nadzor in ceniki

1000-5000 EUR

1-5% investicije

 

Kontaktirajte preverjene arhitekte za gradbeni nadzor (ponudbe / cene)

Koliko stane gradbeni nadzor (cena/ceniki)?

Ustrezen gradbeni nadzor zagotavlja nizke stroške. Za nadzor gradnje boste odšteli med 1000-2000 evrov za osnovni nadzor, do 5000 evrov pa lahko odštejete če si želite popolnoma temeljit nadzor. Cena se giblje med 1% do 5% investicijske vrednosti projekta. Pomembno pa je, da je nadzornik neodvisen in ni povezan z gradbenim izvajalcem. Cena je seveda odvisna od same izvedbe nadzora, samega svetovanja in časa gradnje.

gradbeni nadzor
Cena je odvisna od izvedbe, svetovanja  in časa gradnje.

Čas gradnje je seveda odvisen od dogovora, ponavadi pa se gradbeni nadzor izvaja 3x tedensko v obdobju prvega meseca gradnje in 1x tedensko do konca gradbenih del vašega objekta. Izbira gradbenega nadzornika je zelo pomembna pri gradnji, pomembnejše pa je, da si za dano ceno izberete nadzornika, ki vam bo nudil kaj se da najboljšo storitev. Z dobrim nadzornikom si ne boste zagotovili samo dobre izvedbe, temveč boste lahko prilagajali cene in prihranili več kot 30 % ob isto kvalitetni izvedbi. 

Osnovni gradbeni nadzor zajema 10-20 obiskov. Interval cene obiska se giblje med 48-50 evrov.  Gradbeni nadzornik mora znati kvalitetno primerjati in analizirati ponudbe, ter nadzirati, da bo gradnja skladna s projektom. Nadzor mora imeti nad količino in kvaliteto materiala, ki morajo biti v skladu s predračunom. Sproti mora voditi in preverjati gradbeni dnevnik, ki vključuje vse pomembnejše opažnje pri gradnji, odstopanja in gradbene situacije. Znati mora odpraviti vse pomanjkljivosti in napake med gradnjo, ter imeti nadzor nad izvedbo vseh dopolnitev in sprememb. Projektno dokumentacijo mora znati razložiti izvajalcem, prav tako pa odgovoriti na vsa vaša vprašanja in dvome, ki se pojavijo tekom gradnje. 

Kateri so najbolj iskani/ najboljši arhitekti za gradbeni nadzor?

Izbira arhitekta za gradbeni nadzor je zelo pomembna, saj je prav od njega odvisna kvaliteta opravljenega dela in končen produkt. Vsekakor je vsa odgovornost na samem nadzorniku. Pri dokončni izbiri arhitekta se pozanimajte o njegovih referencah, dobro si oglejte ponudbo in njegov cenik dela, ter se o vseh vprašanjih z njim pogovorite. Naj vam ne bo žal plačati nekaj evrov več za boljšo in kvalitetnejšo storitev. V mislih imejte predvsem to, da je tukaj kakovost končnega produkta pred ceno zelo pomembna.


Najboljši arhitekti za gradbeni nadzor v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih arhitektov za gradbeni nadzor


celoten seznam arhitektov >

Če menite, da vam ljubi arhitekt za gradbeni nadzor manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


V Sloveniji imamo ogromno dobrih arhitektov za gradbeni nadzor, med katere spadajo OSA Arhitekti d.o.o, Projekt 71 d.o.o, Tima holding, Ivan Hudrap s.p, Bokivar d.o.o, Areal Invest d.o.o, Stanko Brec s.p, Jernej Smerkar s.p, JUBING d.oo, Josip Šoštar s.p, Nejc Klasek s.p, Martin Lenarčič s.p, Marko Žitnik s.p, Gi&Pro d.o.o, Metka Blaznik s.p, Vanja Strniša s.p, Peter Koren s.p, Habitat d.o.o, GGS d.o.o in mnogi drugi. Pri iskanju najboljšin in najboljše ocenjenih pa je vseeno najboljše, da se obrnete kar na omisli.si/arhitekta, kjer so zbrani vsi preverjeni in dobro ocenjeni ponudniki, vi pa boste prihranili na vašem času in denarju. Arhitekti  se brezplačno lahko vpišete tukaj.


ARHITEKTI ZA GRADBENI NADZOR se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


gradbeni nadzor
Zaupajte preverjenim arhitektom na omisli.si.

Preverite tudi seznam preverjenih arhitektov.

Pogosta vprašanja in odgovori glede gradbenega nadzora

Koliko časa traja sprememba namembnosti zemljišča?

Spremembo namenske rabe zemljišča lahko dosežemo le s spremembo občinskega prostorskega akta. Čas trajanja se giblje do pol leta ali manj, odvisno je ali sledite navodilom in oddajate pravilno dokumentacijo. Preverite, v kakšnem časovnem okviru namerava občina pripraviti nov občinski prostorski načrt, oziroma spreminjati ali dopolnjevati veljavnega. Občina vam bo podala informacijo, kdaj in na kakšen način bo zbirala pobude. Te se namreč ne obravnavajo individualno, temveč jih občina združuje. Pozorni bodite na obvezno dokumentacijo, ki jo morate občini izročiti v določenem časovnem obdobju, ter pozorno sledite celotnemu postopku. Za samo storitev vam občina lahko tudi zaračuna, skladno z zakonom med 50 in 300 evrov. 

Katera področja dela obsega gradbeni nadzor?

Gradbeni nadzor obsega več področij, ki se jih da razdeliti na manjša področja nadzorovanja. Naj gre za objekt poslovne oz. gospodarske namembnosti, stanovanjski kompleks ali pa družinsko hišo je najprej potrebno poskrbeti za vso dokumentacijo.To je dolžnost vodje gradbenega projekta, gradbeni nadzornik pa poskrbi, da ta svoje delo s področja pridobivanja dovoljenj in opravlja korektno in v skladu s predvidenimi roki. Pomembno je, da sledi časovnici in finančnemu planu, saj če se tega ne drži lahko preseže načrtovano denarno investicijo. Pozoren mora biti na izbiro kakovosti materiala, ki ustreza varnostnim predpisom. Svoje delo mora izvajati na gradbišču. Kaj več o arhitektih in njihovih cenah lahko preberete tukaj.

gradbeni nadzor
Gradbeni nadzornik mora svoje delo izvajati temeljito.

Preberite tudi kakšna je cena in delo arhitekta, kot notranjega oblikovalca.

Ali zares potrebujem gradbeni nadzor pooblaščene osebe, ki ustreza pogojem ali lahko delo nadzornika opravim kar sam?

Vsako gradbišče mora biti podvrženo strokovnemu preverjanju. Pri tem se preverja ali dela potekajo skladno z načrti v dokumentaciji in ali dejansko stanje na gradbišču ustreza določilom, zapisanim v splošnih gradbenih predpisih. Z osebo, ki je za to delo pooblaščena se zagotovi tako varnost pri delu kot tudi legitimnost in strokovnost končnega izdelka. Gradbeni nadzor je tako tista baza, na kateri stoji varnost vašega bodočega objekta. Z zaupanjem gradbenega nadzora pooblaščenemu arhitektu bo delo potekalo nemoteno in brez težav, pri tem pa boste znižali vaše stroške gradnje, saj se bo z delom ukvarjal nekdo, ki se na to zares dobro spozna. In gradbeni nadzornik se na delo zelo dobro spozna, ne bo pozabil na preverjanje izvajalcev, podizvajalcev in na vodjo gradbenega projekta. Seveda, pa se nanj lahko obrnete ob nerazumevanju, dvomih ali vprašanjih, ki se pojavijo med celotnim procesom gradnje vašega objekta. Za več informacij o mnenju ostalih o arhitekturnem delu lahko preberete na forumu.

Kontaktirajte preverjene arhitekte za gradbeni nadzor (ponudbe / cene)


ocena bralcev
5 od 4

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno