Revija Nasvet strokovnjaka

Animacija otrok med poletnimi počitnicami

Kazalo

ocena bralcev
0 od 0

Z drugo polovico meseca junija se precej hitro bližamo najbolj vročim mesecem leta. Ste se morda odločili, da  boste morje to leto preskočili z namenom, da prihranite nekaj denarja za šolske knjige vaših otrok? Čeprav dokaj premišljena, takšna odločitev vašim najmlajšim zagotovo ne ustreza. Morda pa preprosti nimate navade obiska plaže, kot večina dopustnikov? Kaj početi pod sijočim soncem  se je včasih preprosto nemogoče odločiti, predvsem pa vas najbrž zanima, kako zabavati svojega igrivega sina. Animacija otrok je precej širok pojem, ki pa vključuje kopico odgovorov na vaša vprašanja. Z dobrim premislekom lahko ne le za najmlajše, temveč tudi zase ustvarite popolno družinsko počitnikovanje, brez, da bi segli pregloboko v žep.

RAZVIJTE OTROKOVE GLASBENE KOMPETENCE

Kar naprej tarna, da si želi kitaro, vi pa veste, da se je bi naveličal po dveh tednih? Morda mu je razbijanje po bobnih bolj pri srcu, vi si pa želite miru in tišine? Poletje je odlična priložnost, da otrok razvije svojo umetniško žilico in glasba je eden izmed možnih načinov, s katerim se lahko tega loti. O otrokovi zagnanosti in navdušenju za igranje instrumenta se lahko prepričate s predlogom o glasbeni šoli. Vsak nadobudni glasbenik bi takšno priložnost zagrabil — v tem primeru nikar ne čakajte! Oglejte si lokalne glasbene šole ali pa si omislite spletni tečaj za učenje glasbila. Kdo ve? morda bo vaš 12-letnik hodil po stopinjah svetovno znanih umetnikov — talent je dobro odkriti v rani mladosti.

Igranje instrumentov v rani mladosti lahko prebudi otrokovo umetniško žilico
Igranje instrumentov v rani mladosti lahko prebudi otrokovo umetniško žilico

ANIMACIJA OTROK NA MALCE DRUGAČEN NAČIN

Poletje je čas, ki kliče po prenovi stanovanja. Animacija otrok pa je prilagodljiva zadeva, ki se prilega vsem področjem. Zakaj torej ne bi združili obeh komponent? Čeprav se prenova stanovanja zdi preveč zahtevna za neizkušene otroke, pa jim lahko prinese ravno to – izkušnje! S vašo pomočjo, napotki in sodelovanjem lahko pomaga pri preprostih opravilih, kot je pleskanje svoje sobe, brisanje prahu, pometanje tal … Ne glede na to, kako majhno in nepomembno se bo zdelo zastavljeno opravilo, bo to v mlajših vzbudilo občutek samostojnost in koristnosti. Zaposlite ga lahko že s preprostimi opravili — pranje posode, sesanje tal, odnašanje smeti ali hranjenje psa bo razvilo podzavestne navade opravljanja vsakdanjih opravkov, kar mu bo služilo kasneje v samostojnem življenju.

PORABITE VSO NAKOPIČENO ENERGIJO

Ste si na Silvestrovo obljubili izgubo nekaj manjših kilogramov, pa ste to zaobljubo že tretjega januarja pometli v kot? Zdaj je čas, da jo izpolnite! Ob tem lahko s svojo družino izboljšate odnose z vpisom na plesni tečaj. Ni potrebno, da je to balet tretje stopnje ali dvoranski ples — zadosten je preprosti tečaj zumbe ali aerobike, ki ob kurjenju kalorij v vaše življenje vnese ogromno zabave in smeha. Kdo ve, morda bodo vaši otroki spoznali, da med plesom uživajo in želijo z njim nadaljevati v obliki treningov!

Za več idej na področju animacije otrok obiščite Omisli.si!

BALONI, TORTA, DARILA

Le tisti z največ sreče so rojeni v obdobju počitnic. Če med te srečneže spada vaša hči ali sin, lahko največ veselja slavljenca dosežete s prirejanjem rojstnodnevne zabave. Do obdobja, v katerem se otrok zaveda svojih želj in jih tudi glasno izrazi, ste najbrž že precej informirani glede njegovih interesov. Zato dobro premislite, kakšna zabava bi na njegov obraz pričarala čim večji nasmeh — izbirate lahko med običajnim domačim slavjem s torto sinovega najljubšega super junaka ali tematsko zabavo, ki vašo hči popelje v svet princes. Za večje praznovanje, na katerega bo povabljena širša družina in ogromno število prijateljev, lahko najamete tudi temu primeren prostor. Najpomembnejši del organizacije pa je to, da sledite otrokovim željam in mu pripravite nepozabno slavljenje rojstnega dne!

Animacija otrok je najpreprostejša v obliki rojstnodnevne zabave
Animacija otrok je najpreprostejša v obliki rojstnodnevne zabave

ŠIRJENJE OBZORJA ZNANJA

Čemu bi možgane vse od junija do avgusta pustili na paši? Zadnji prosti mesec lahko namenite treniranju miselnih kompetenc in tako otroke (predvsem prvošolčke!) pripravite na ponovno srečanje s poukom. Da pa naprezanje sivih celic ne bo prezahtevno, poiščite zabavne načine širjenja znanja. Odločite se lahko za obisk muzejev ali katere izmed slovenskih tematskih poti, vedno bolj priljubljeni pa so tečaji tujih jezikov. Ti lahko ob zabavnemu spoznavanju tujih besed otroku mimogrede prinesejo ogromno predznanja, ki ga bo potreboval v šolskih klopeh. Če so mu tuji jeziki dobesedno tuji, se odločite za čim bolj preproste delavnice angleščine ali nemščine. Za nasvete glede izbire tečaja lahko povprašate tudi učitelje tujih jezikov na šoli, ki vam bodo znali najbolje svetovati. V primeru, da vašemu šolarju angleščina ne predstavlja pretiranih težav in mu nemščina ni španska temveč nemška vas, se lahko odločite tudi za bolj eksotične jezike, ali pa že poznanega nadgradite. Vsekakor pa naj otrok sam izrazi željo po učenju!

ocena bralcev
0 od 0

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno