fb

Povprečne cene za hitri davčni nasvet

5-90 €/mesec

En pisni davčni nasvet na mesec in online sodelovanje z davčnim svetovalcem.

Cene za kategorijo „hitri davčni nasveti“ smo izračunali na podlagi cenikov in ponudb izvajalcev.

Cenovni rang in analizirani ceniki so informativne narave. Končna cena je odvisna od podrobnosti projekta, števila ur, ki jih porabi ponudnik, uporabljenih tehnologij in/ali materialov, sezone in zasedenosti izvajalcev v kategoriji hitri davčni nasveti, regije ter izkušenj oziroma renomeja, ki ga ima ponudnik.

Za točno ceno za vaš projekt pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi izvajalci.

Hitri davčni nasveti: povprašajte za ceno in izračun

Pošljite povpraševanje za hitri davčni nasveti in brezplačno pridobite ponudbe, cene oz. cenike.

229.827
povpraševanj strank
8.528
ponudnikov storitev

Pogosta vprašanja (hitri davčni nasveti)

Kakšna je cena davčnega nasveta?

Cena davčnega nasveta je odvisna od tega kako obširno je področje oz. težava/dvom za katerega bi si kot stranka zaželeli davčnega nasveta. Največkrat se tudi tovrstno svetovanje sklene na mesečni ravni. Za vsaj en pisni nasvet na mesec in online sodelovanje z davčnimi svetovalci boste odšteli med 5€ in 90€ mesečno, odvisno od velikosti podjetja ter od kvote mesečnih nasvetov, ki si jih boste zaželeli. Več nasvetov kot potrebujete, višja bo cena davčnega nasveta na koncu meseca.

V primeru, da davčno svetovanje ni zakupljeno na mesečni ravni pa je cena davčnega nasveta obračunana po urni postavki. Cena polovične ure svetovanja, ki zajema do 30 min svetovanja, se giblje okoli 100€. Cena polne ure svetovanja, torej 60 minut, pa se giblje okoli 150€ na uro. Nekateri ponudniki davčnega svetovanja pa ponujajo tudi zakup članka iz baze pogostih davčnih nasvetov. Ti članki lahko dosežejo ceno tudi do 300€ na članek, odvisno od njegove obsežnosti in težavnosti problema, ki ga avtor članka opisuje in rešuje skozi sam članek.

Koliko stane hiter davčni nasvet?

Za hiter davčni nasvet, ki se izvrši preko komunikacije po e-pošti, boste odšteli med 20€ in 40€ za pol ure vloženega dela s strani davčnega svetovalca. Bolj obsežen kot je nasvet oz. več dela kot mora svetovalec vložiti v iskanje možnih rešitev, več časa bo za to porabil in višja bo cena za hiter davčni nasvet.

Kdaj uporabiti hiter davčni nasvet?

Za hiter davčni nasvet se je smiselno odločiti, kadar pri poslovanju naletimo na izziv ali težavo davčne narave oz. tematike. Večina ponudnikov ponuja hitro davno svetovanje preko e-pošte oz. obrazcev, ki jih imajo kot predloge na svojih spletnih straneh. redni pa ponujajo tudi telefonsko davčno svetovanje. Za zadovoljive rezultate hitrega davčnega nasveta mora stranka oz. uporabnik tovrstne storitve, čim bolj natančno opisati problem oz. zastaviti natančno vprašanje, ki zajema vsa področja, ki ga zanimajo. Večina podjetij zagotavlja, da boste odgovor oz. nasvet prejeli najkasneje v 48 urah. Velikokrat pa omogočajo tudi prednostno obravnavo v nujnih primerih, a je za to potrebno doplačilo k redni ceni.

Nasveti za davčno svetovanje

Pomagali vam bomo najti pravega davčnega svetovalca

Kaj iščejo stranke, kot ste vi?

Pretekla povpraševanja — hitri davčni nasveti — cene in ceniki

T.Š. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Telefon, Zoom, Ipd.)

Sem mlad podjetnik in sem prvič ustanovil normirani s.p za svoje svetovalno podjetje, kjer bo (predvidoma) večino dela z tujimi strankami. Trenutno imam novo (prvo) potencialno stranko iz Francije, vendar mi je zadeva glede davčne obveznosti zelo nejasna zaradi naše in francoske davčne zakonodaje. Zanima me kako je z davčno situacijo v 2 primerih: 1) Moj s.p. opravlja svetovalne storitve na daljavo iz Slovenije za francosko podjetje 2) Moj s.p. opravlja svetovalne storitve fizično na lokaciji v Franciji za francosko podjetje Naslednje niso potrjene informacije, ampak kolikor razumem imajo tudi tuja podjetja, ki imajo posle z francoskimi podjetji, davčne obveznosti v Franciji. Torej bi verjetno tudi slovenski s.p. v poslovanju z francoskim podjetjem, neko davčno obveznost imel v Franciji in ob enem še vedno v Sloveniji, zadeva mi je nejasna. Iščem samo davčnega svetovalca, ki ima izkušnje in znanje z poslovanjem z tujino in pozna primer kako velja obdavčitev za s.p v zgornjih dveh primerih za poslovanje z tujino. Še posebej če ima ta izkušnje in znanje v primeru poslovanja specifično slovenskega s.p-ja z francoskim podjetjem. Dodatno prosim, da bi se lahko svetovanje opravilo preko telefona, zoom-a ipd. in ne fizično na lokaciji, fizična lokacija svetovalca v tem primeru ni pomembna. Hvala,

C.K. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Potrebujemo: 1 klic, znanje o davkih, zaposlovanju tujcev in freelanceing, govorjenje anglescine

S.N. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Vrhnika)

Sem fizična oseba in rezident Slovenije, z dvojnim državljanstvom R.Slovenije in R.Črne gore. V Sloveniji imam stalen naslov, v ČG ne, tako kot tudi moj sin. Pred dvema letoma sem sinu podaril nepremičnino v ČG, katero je on pred tremi tedni prodal, da bi si kupil za se in svojo družino stanovanje v Sloveniji, ker je doslej bil podnajemnik. Ker se je kupec nepremičnine oglasil nepričakovano hitro, sin pa je bil v tem času v ČG, tudi kupoprodaja je šla na hitro. Sin je imel moj žiro račun pri sebi in je ves denar nakazal na moj račun. Mislim, da sem dovolj natančno prikazal situacijo? Prosim za nasvet, kako omiliti velik davek pri FURS-u, za katerega nismo vedeli, ker v nasprotnem si stanovanja sin ne more kupiti, Lep pozdrav in hvala za pomoč.

S.N. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Vrhnika)

Kupoprodajna pogodba; prodana nepremičnina v Črni gori, v juniju letos. Sem rezident R. Slovenije.

L.K. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Ljubljana)

Moje podjetje Icaro d.o.o. je od mojega drugega podjetja Adax International d.o.o. kupilo poslovni prostor v KP. DDV smo dobili nazaj. Po locitvi je s Sodno poravnavo ta prostor dobil moj moz, njegov odvetnik je potem to vknjizil v Zemljisko knjigo na njegovo ime. Sedaj pa je racunovodsko ta prostor se vedno v Icaru. Kako ga dat ven, brez, da drzavi vrnem DDV, ki ne vem zakaj bi ga jaz, ce pa je prostor od moza. Icaro d.o.o. bi pa rada zaprla. Pred 3 leti je pa moje podjetje Adax spet kupilo ta prostor od moza, torej je racunovodsko sedaj v obeh firmah. Moje vprasanje je, kako zapreti Icaro d.o.o., brez da placam cel DDV, cca 30k €.

M.Ž. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Maribor)

V letu 2021 kupoval kriptovalute, približno 20x (20 nakupov). Od tega 3x prodal, kupil žlahtne kovine, potem le-te prodal in ponovno kupil kripto.

Č.S. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Murska Sobota)

Osnovna vprašanja glede obdavčitve finančnih inštrumentov, mednarodne obdavčitve (specifično AVT - SLO), samoprijave dohodnine ipd.

M.C. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Komenda)

Spoštovani, pišem v imenu Društva Mir prijatelji Medžugorja, ki je neprofitno društvo in nas zanima, kako poslovati, da ne bi bili v prekršku, saj moramo za nekatere storitve, za katere imamo stroške, dobiti stroške povrnjene - predvsem gre za izdajanje revije. Delamo vsi brezplačno, revijo dajemo v tisk, jo razpošiljamo, dar za revijo pa bi moral pokriti stroške zanjo, z morebitnimi drugimi donacijami pa krijemo stroške priprave oddaje, izvedbe duhovnih vaj, idr. Da bi ravnali v skladu z zakonom, bi potrebovali nasvet.

A.E. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Ljubljana)

Smo podjetje s.p. iz ljubljane ki ni bil zavezanec za ddv, sedaj po dosegu meje 50000 eur davcna zahteva placilo ddv ja naknadno za nazaj za celotnih 50000 eur, ker je pred tem ze obstajal sp z isto davcno st in drugo maticno in ker se to sesteva slupaj, ali smo dolzni placati omenjeni ddv

A.G. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Gorišnica)

Poziv za predložitev podatkov za odmero dohodnine od dohodka,doseženega v tujini.

A.K. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Domžale, Slovenia)

Fizična oseba, akontacija dohodnine za boniteto, kapitalski dobiček

O.J. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Ljubljana)

Sam sem davčni rezident Slovenije. Prijatelju (tujcu, ki v Sloveniji študira) želim nakazati denar na TRR odprt v Sloveniji, ki ga potrebuje za namene dokazovanja izpolnjevanja pogoja zadostnih sredstev za preživljanje za podaljšanje dovoljenja za prebivanje v Sloveniji. Razmišljam, da bi prijatelju denar posojil za obdobje enega leta na podlagi posojilne pogodbe ali podaril (darilna pogodba?). Potrebujem davčni nasvet, če bi na podlagi nakazanega zneska nastale davčne obveznosti v Sloveniji zame oz. za prijatelja. Prav tako bi morda potreboval pravno pomoč pri pripravi pogodbe (odvisno od cene).

A.J. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Ruše)

Sem vam že pisala, pa nisem prejela nobenega vašega ponudnika

A.J. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Ruše)

Sem vam že pisala, pa nisem prejela nobenega vašega ponudnika

A.J. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Ruše)

Želim odpreti s.p., vendar samo za dobri dve leti, ker potem imam pogoje za pokoj. S.P.bi odprla le zaradi tega, da si lahko plačujem prispevke in pokojninsko zavarovanje. Kaj lahko storim oz. kakšno dejavnost prijavit? Kot rečeno, ne bi nič prodajala/kupovala, s.p. bi imela le, da si lahko dobri dve leti plačujem vse prispevke, vključno za pokojninsko zavarovanje, kar je pogoj, da lahko čez dve leti res lahko grem v pokoj. Kako je s tem, se da kaj narediti? Hvala

O.M. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Pozdravljeni, mož trenutno dela za Ameriško podjetje, in je davčni rezident v Sloveniji. Pogodba o zaposlitvi je urejena kot consultancy, in ni kot navadna pogodba o stalni zaposlitvi. Na davčnem uradu so nam povedali da je mogoče boljša možnost če bi delal kot samostojni podjetnik, ker bi davke bile manje in bi tudi bilo lažje urediti zdravstveno zavarovanje, upokojnino in podobno. Bi rabili svetovanje glede najboljše možnosti kako se uredi plača je davki v tisti situaciji. Hvala!

T.H. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Radomlje)

Pozdravljeni Potreboval bi davčno in drugo svetovanje ob zapiranju d.o.o.

P.Z. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Z ženo (ni državljanka EU) bi potrebovala davčni nasvet s področja oddajanja nepremičnin. V lasti imava namreč nepremičnine, ki jih oddajava v najem, rada pa bi investirala še več. Vse nepremičnine so pisane name, čeprav je bila ena kupljena z ženinim denarjem - žena zaradi tujega državljanstva namreč ne more postati lastnik. Pri tem bi rada znižala davčno obremenitev, kolikor se da. Trenutno oddajam stanovanja kot fizična oseba in v notarski pogodbi izločam del prihodkov kot najemnino pohištva. Na preostanek najemnine plačam 27,5% od 85% prihodkov. Razmišljava o dveh opcijah: · Prehod na popoldanski s.p., pri čemer je - če prav razumem - davek 20% od 20% vrednosti najemnine, plačati pa moram določene prispevke. · Ustanovitev d.o.o., pri čemer bi lahko od prihodkov odštela različne stroške, kot je na primer leasing, in tako znižala davek na minimum, žena pa bi lahko bila tudi dejanska lastnica svojih nepremičnin. Potrebujeva torej nasvet, katera možnost je za naju najprimernejša, pouk o vseh potrebnih postopkih (lastniški prenos nepremičnin na podjetje in nazaj, obveznosti) in ustrezno računovodsko pomoč.

D.B. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti)

Dolgoročno sodelovanje na področju davčnega svetovanja kot pomoč pri poslovanju v primeru nastalega dogodka

S.K. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...))

Zanimam se za davčno svetovanje glede trgovanja s kriptovalutami. Sem fizična oseba.

B.D. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti)

V zadnjem mesecu so mi starši na bančni račun nakazali 24,000€, sam pa sem položil 10,000€. Zanima me, če bi me moralo skrbeti zaradi plačila davka oz. kolikšna bi morala biti vsota nakazanega denarja, preden bi moral dokazovati njegov izvor. Ali bi lahko imel težave, če bi vsakih nekaj mesecev nakazal po 10.000€? Hvala za odgovor.

G.A. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...))

Zanima me davcni nasvet v vezi internetnega poslovanja - kako pravilno in najbolj optimalno prijaviti prihodke. Sin dobiva prihodke s prodajo spletnih strani, nima pa podjetja in drugih prihodkov (student). Potreboval bi TAKOJSEN nasvet in ceno storitve. Hvala in LP

F.R. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Prebold)

Vprašanje obdavčitve v SLO. Fizična oseba, rezident Slo je ustanovitelj z deležem 100% oz. 205 enot v osnovnem kapitalu družbe "B" registrirane v Srbiji. Družba "B" ima 10% poslovni delež oz. 220 enot v osnovnem kapitalu v drugi družbi "F" v Srbiji. I. Primer Družba "B" s pogodbo o brezplačnem prenosu 10% poslovnega deleža oz. 220 enot v osnovnem kapitalu v družbi "F" prenese na pridobitelja deleža, ki je 100% lastnik družbe "B". Ali opisana transakcija ima za pridobitelja poslovnega deleža na osnovi pogodbe o brezplačnem prenosu , rezidenta SLO kakšne davčne posledice v SLO: a) ob pridobitvi b) ob kasnejši morebitni odsvojitvi c) katera vrednost pri kasnejši odsvojitvi pridobljenega deleža se bo smatrala kot nabavna cena: pogodbena, ki je 0 enot, knjigovodska, ki je 220 enot, ali tržna ? Če obstajajo davčne obveznosti, kakšne in kolikšne so? II. Primer (osnovni podatki enaki kot v I. primeru) Lastnik, rezident SLO družbo "B" v Srbiji katere 100% lastnik njenega osnovnega kapitala je, likvidira v rednem postopku likvidacije. Po zaključni bilanci družba "B" v likvidaciji izkaže ostanek likvidacijskega dobička 38. Upravičenec do likvidacijskega dobička je lastnik likvidirane družbe in s tem na njega preide tudi poslovni delež likvidirane družbe "B" v družbi "F" Ali opisana operacija ima za upravičenca do likvidacijskega dobička, rezidenta v SLO kakšne davčne obveznosti in če, kakšne ? Katera vrednost pri kasnejši odsvojitvi pridobljenega deleža se bo smatrala kot nabavna cena: likvidacijski dobiček 38 enot, knjigovodska, ki je 220 enot, ali tržna ?

M. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Ljubljana)

Potrebujem nasvet pri izpolnitvi obrazca

P.U. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Maribor)

Tax advise for private individuals, expats from Switzerland want to come to Slovenia for retirement

J.Z. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Škofja Loka)

Mednarodno urejevanje davčnih obveznosti.

J.R. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana In Okolica)

Mednarodno svetovanje o DDV poslovanju z tujino, posredništvo posla, zaposlitev, s.p.ji ,ureditev pravno legalnega posla , agencija, možnosti opcij

P.Z. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Brezovica)

Do konca 02/2020 sem bil zaposlen v Italiji in davcni rezident Italije in nerizident v Sloveniji. Po prihodu iz Italije sem imel se nekaj prihodkov iz tujine iz tega delovnega razmerja. Zanima me kaksen vpliv bodo imeli pri davku na dohodek.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.

Hitri davčni nasveti — po mestih