fb

Povprečne cene za davčno svetovanje za pravne osebe

40 €/uro

Cena za davčno svetovanje, ki vodi v davčno optimizacijo.

Cene za kategorijo „davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...)“ smo izračunali na podlagi cenikov in ponudb izvajalcev.

Cenovni rang in analizirani ceniki so informativne narave. Končna cena je odvisna od podrobnosti projekta, števila ur, ki jih porabi ponudnik, uporabljenih tehnologij in/ali materialov, sezone in zasedenosti izvajalcev v kategoriji davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...), regije ter izkušenj oziroma renomeja, ki ga ima ponudnik.

Za točno ceno za vaš projekt pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi izvajalci.

Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...): povprašajte za ceno in izračun

Pošljite povpraševanje za davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) in brezplačno pridobite ponudbe, cene oz. cenike.

229.827
povpraševanj strank
8.528
ponudnikov storitev

Pogosta vprašanja (davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...))

Kakšna je cena davčne optimizacije in kaj to sploh je?

Pojmi, ki se največkrat uporabljajo, kadar govorimo o davčni optimizaciji so še davčno načrtovanje, izogibanje davkom in utaja davkov. Slednja dva pojma imata vsekakor negativno konotacijo, saj sta pravzaprav nedovoljena. Davčno načrtovanje pa je legalen postopek, v skladu z zakonom, vsebina tovrstnega ravnanja pa je izključno ekonomska. Gre za dovoljeno zmanjševanje davčne obveznosti pri katerem je glavni namen davčnega zavezanca znižanje davčne osnove. Ena najpogostejših metod nižanja davčne osnove je uveljavljanje davčnih olajšav. Poznamo olajšave za vlaganje v znanost in razvoj, olajšave za zaposlovanje, olajšave za investiranje itd. Tovrstno svetovanje, ki vodi v davčno optimizacijo, stranko stane okoli 40€ na uro. Cena davčne optimizacije pa je lahko tudi višja, če ima podjetje veliko prometa oz. gre za veliko podjetje in zahtevano svetovanje.

Kaj je utaja davkov?

O davčni utaji ali davčnem izogibanju govorimo, kadar si davčni zavezanec na nedovoljen način zniža davčno osnovo. Gre za kaznivo dejanje, za katerega je zagrožena kazen do 8 let zapora. Najpogostejše metode davčne utaje so izkoriščanje davčnih praznin, pravnih poslov in transakcije, ki so izvedene brez ekonomske vsebine.

Kako izgleda davčni inšpekcijski nadzor?

Davčni inšpekcijski nadzor se največkrat izvaja z namenom pregledovanja upoštevanja zakonov. Pri tovrstnem nadzoru se preverja ali so davčne dajatve oz. davki pravilno in pravočasno obračunane in oddane. Pred nadzorom, ki se lahko opravlja v prostorih davčnega zavezanca, na terenu ali pa v poslovnih prostorih finančnega organa, mora biti davčnemu zavezancu vročen sklep o izvedbi davčnega inšpekcijskega nadzora. Nadzor se lahko začne opravljati v 8 dneh od vročitve sklepa. izjemoma pa se lahko postopek opravlja tudi brez vročitve sklepa o nadzoru, a le, kadar bi bil z vročitvijo sklepa o izvajanju nadzora ogrožen namen izvajanja davčnega inšpekcijskega nadzora. Po končanem nadzoru mora inšpektor sestaviti zapisnik in ga vročiti davčnemu zavezancu pri katerem se je opravljal nadzor. zapisnik mora vsebovati podatke o tem kakšno je ugotovljeno dejansko stanje. Zavezanec pa se lahko na ta zapisnik pritoži v zakonsko predpisanem roku. V primeru, da med izvajanjem nadzor ni bilo ugotovljenih davčnih nepravilnosti, inšpektorat izda odločbo o ustavitvi postopka nadzora, v nasprotnem primeru pa inšpektorat izda odločbo o davčni izvršbi.

Nasveti za davčno svetovanje

Pomagali vam bomo najti pravega davčnega svetovalca

Kaj iščejo stranke, kot ste vi?

Pretekla povpraševanja — davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) — cene in ceniki

T.Š. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Telefon, Zoom, Ipd.)

Sem mlad podjetnik in sem prvič ustanovil normirani s.p za svoje svetovalno podjetje, kjer bo (predvidoma) večino dela z tujimi strankami. Trenutno imam novo (prvo) potencialno stranko iz Francije, vendar mi je zadeva glede davčne obveznosti zelo nejasna zaradi naše in francoske davčne zakonodaje. Zanima me kako je z davčno situacijo v 2 primerih: 1) Moj s.p. opravlja svetovalne storitve na daljavo iz Slovenije za francosko podjetje 2) Moj s.p. opravlja svetovalne storitve fizično na lokaciji v Franciji za francosko podjetje Naslednje niso potrjene informacije, ampak kolikor razumem imajo tudi tuja podjetja, ki imajo posle z francoskimi podjetji, davčne obveznosti v Franciji. Torej bi verjetno tudi slovenski s.p. v poslovanju z francoskim podjetjem, neko davčno obveznost imel v Franciji in ob enem še vedno v Sloveniji, zadeva mi je nejasna. Iščem samo davčnega svetovalca, ki ima izkušnje in znanje z poslovanjem z tujino in pozna primer kako velja obdavčitev za s.p v zgornjih dveh primerih za poslovanje z tujino. Še posebej če ima ta izkušnje in znanje v primeru poslovanja specifično slovenskega s.p-ja z francoskim podjetjem. Dodatno prosim, da bi se lahko svetovanje opravilo preko telefona, zoom-a ipd. in ne fizično na lokaciji, fizična lokacija svetovalca v tem primeru ni pomembna. Hvala,

C.K. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Potrebujemo: 1 klic, znanje o davkih, zaposlovanju tujcev in freelanceing, govorjenje anglescine

E. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Potrebujem nasvet pri optimizaciji davkov in pri odpiranju novega podjetja

M.S. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Potreban mi je neko da bih ulozio zalbu za dohodninu koja mi ke dosla da vratim drzavi 1090 eura a imam porodicu u bosni koju izdrzajem

T.K. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ptuj)

Priprava študije TC 2021

D. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana- Šiška)

Potrebujemo pomoč pri inšpekcijskem nadzoru.

D.K. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Litija, Ljubljana)

Popoldanski sp, normiranec in davčni zavezanec. Začenjam s spletno trgovino, plačila s plačilnimi karticami, po povzetju in gotovinsko. Nabava blaga tudi iz Velike Britanije.

B.P. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ni Pomembno)

Kot avstrijsko podjetje s slovensko davcno stevilko iscemo davcno svetovanje in opravljanje storitev do max. 10 racunov/mesec za nemoteno poslovanje v Sloveniji v primeru, da se koncna faza proizvodnje opravi v Sloveniji

P.C. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Davčni, organizacijska, računovodska oblika gradnje prizidka obstoječi poslovni stavbi ki je v zasebni lasti in je v bila pred letom 2006 prenesena v upravljanje s.p.

O.M. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Pozdravljeni, mož trenutno dela za Ameriško podjetje, in je davčni rezident v Sloveniji. Pogodba o zaposlitvi je urejena kot consultancy, in ni kot navadna pogodba o stalni zaposlitvi. Na davčnem uradu so nam povedali da je mogoče boljša možnost če bi delal kot samostojni podjetnik, ker bi davke bile manje in bi tudi bilo lažje urediti zdravstveno zavarovanje, upokojnino in podobno. Bi rabili svetovanje glede najboljše možnosti kako se uredi plača je davki v tisti situaciji. Hvala!

T.H. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Radomlje)

Pozdravljeni Potreboval bi davčno in drugo svetovanje ob zapiranju d.o.o.

A.H. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Velenje)

Spoštovani, zaradi širitve podjetja na tuj trg razmišljam o registraciji svojega podjetja, kot atipičnega davčnega zavezanca. In ker sem popolnoma nova na tem področju bi potrebovala nekaj osnovnega, začetnega znanja, da sploh vem kam se spuščam. Delujem na področju spletne prodaje, izdelkov, kakor pa tudi digitalnih storitev. Svoje izdelke bi rada ponujala tudi na platformah, kot so to Etsy - Ebay in Amazon, kjer pa je, kakor razumem potrebna identifikacija kot atipični davčni zavezanec. Prosim, če mi lahko v povratnem e-poštnem sporočilu zapišete, kdaj ste dosegljivi in, kakšna bi bila cena za svetovanje na tem področju. S prijaznimi pozdravi, Anamari Huš iz podjetja Bitmedia

P.Z. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Z ženo (ni državljanka EU) bi potrebovala davčni nasvet s področja oddajanja nepremičnin. V lasti imava namreč nepremičnine, ki jih oddajava v najem, rada pa bi investirala še več. Vse nepremičnine so pisane name, čeprav je bila ena kupljena z ženinim denarjem - žena zaradi tujega državljanstva namreč ne more postati lastnik. Pri tem bi rada znižala davčno obremenitev, kolikor se da. Trenutno oddajam stanovanja kot fizična oseba in v notarski pogodbi izločam del prihodkov kot najemnino pohištva. Na preostanek najemnine plačam 27,5% od 85% prihodkov. Razmišljava o dveh opcijah: · Prehod na popoldanski s.p., pri čemer je - če prav razumem - davek 20% od 20% vrednosti najemnine, plačati pa moram določene prispevke. · Ustanovitev d.o.o., pri čemer bi lahko od prihodkov odštela različne stroške, kot je na primer leasing, in tako znižala davek na minimum, žena pa bi lahko bila tudi dejanska lastnica svojih nepremičnin. Potrebujeva torej nasvet, katera možnost je za naju najprimernejša, pouk o vseh potrebnih postopkih (lastniški prenos nepremičnin na podjetje in nazaj, obveznosti) in ustrezno računovodsko pomoč.

S.K. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...))

Zanimam se za davčno svetovanje glede trgovanja s kriptovalutami. Sem fizična oseba.

G.A. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...))

Zanima me davcni nasvet v vezi internetnega poslovanja - kako pravilno in najbolj optimalno prijaviti prihodke. Sin dobiva prihodke s prodajo spletnih strani, nima pa podjetja in drugih prihodkov (student). Potreboval bi TAKOJSEN nasvet in ceno storitve. Hvala in LP

F.R. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Prebold)

Vprašanje obdavčitve v SLO. Fizična oseba, rezident Slo je ustanovitelj z deležem 100% oz. 205 enot v osnovnem kapitalu družbe "B" registrirane v Srbiji. Družba "B" ima 10% poslovni delež oz. 220 enot v osnovnem kapitalu v drugi družbi "F" v Srbiji. I. Primer Družba "B" s pogodbo o brezplačnem prenosu 10% poslovnega deleža oz. 220 enot v osnovnem kapitalu v družbi "F" prenese na pridobitelja deleža, ki je 100% lastnik družbe "B". Ali opisana transakcija ima za pridobitelja poslovnega deleža na osnovi pogodbe o brezplačnem prenosu , rezidenta SLO kakšne davčne posledice v SLO: a) ob pridobitvi b) ob kasnejši morebitni odsvojitvi c) katera vrednost pri kasnejši odsvojitvi pridobljenega deleža se bo smatrala kot nabavna cena: pogodbena, ki je 0 enot, knjigovodska, ki je 220 enot, ali tržna ? Če obstajajo davčne obveznosti, kakšne in kolikšne so? II. Primer (osnovni podatki enaki kot v I. primeru) Lastnik, rezident SLO družbo "B" v Srbiji katere 100% lastnik njenega osnovnega kapitala je, likvidira v rednem postopku likvidacije. Po zaključni bilanci družba "B" v likvidaciji izkaže ostanek likvidacijskega dobička 38. Upravičenec do likvidacijskega dobička je lastnik likvidirane družbe in s tem na njega preide tudi poslovni delež likvidirane družbe "B" v družbi "F" Ali opisana operacija ima za upravičenca do likvidacijskega dobička, rezidenta v SLO kakšne davčne obveznosti in če, kakšne ? Katera vrednost pri kasnejši odsvojitvi pridobljenega deleža se bo smatrala kot nabavna cena: likvidacijski dobiček 38 enot, knjigovodska, ki je 220 enot, ali tržna ?

A.R. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Kranj)

Pozdravljeni, Letos sem delal v ZDA vse do 24 Junija, nato pa sem prisel domov - v Slovenijo. Ali se mi splaca zapustiti Slovenijo za dodatnih 10 dni v letosnjem letu, da se izognem visjim davkom - dvojno placevanje davkov (sicer bom v Sloveniji letos vec kot 183 dni). Predvsem me zanima, ce za to zadostuje tudi ce grem ven iz Slovenije na dopust za 10 dni, ali bi to pomenilo, da bi moral dejansko vzpostaviti prebivalisce izven Slovenije? Zanimalo bi me tudi, koliksna bi sploh bila razlika - ce bi ostal v Sloveniji koliko davkov bi zaradi tega moral placati v Sloveniji?

M.M. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Pozdravljeni, Potrebujem davčno svetovanje na področju obračuna stroškov (prejeti računi iz tujine) ter obračuna vhodnega in izhodnega davka na področju prodaje umetnin oz. ilustracij po naročilu. V kolikor imate kakšne izkušnje na tem področju me prosim kontaktirajte.

B.Č. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Zadnjih 6 let živim v tujini (od tega zadnje 3 leta v Združenem Kraljestvu). Zadnje tri leta sem zaposlen v Londonu in tam tudi stanujem z družino. Imam standardno lokalno pogodbo o zaposlitvi in vse davke in prispevke plačujem v Združenem Kraljestvu. V Sloveniji imam odjavljeno stalno in začasno prebivališče pred leti in tudi nisem davčni rezident. Žena je državljanka EU in prav tako zaposlena v Londonu. Trenutno preučujem opcije, da bi se z družino preselili v Slovenijo, zaposlitev pa bi oba z ženo rada ohranila pri trenutnih delodajalcih v Angliji. Predvidevamo, da se bova o spremembi pogodbe, če je to potrebno, lahko dogovorila z delodajalcema. Želela bi se pozanimati kaj bi to potegnilo za seboj in pravzaprav poskušam razumeti katera opcija bi bila z mednarodnega vidika plačevanja davkov (torej v Sloveniji in v ZK) najugodnejša zame in za družino. Nekatera vprašanja so sledeča: 1. Kakšne so opcije oz. oblike zaposlitve za nekoga, ki je zaposlen (opravlja storitve) v tujini, vendar večino časa (npr. Več kot 183 dni) preživi v Sloveniji? Bom pa lahko nekaj časa preživel tudi v Angliji in drugih državah, saj bo potovanj med Slovenijo in Anglijo kar precej (odvisno seveda od razmer). V službeni odsotnosti pa potujem tudi drugam po svetu. Opcije, ki so mi znane so npr. zaposlitev po lokalni pogodbi v tujini (kot jo imava sedaj), zaposlitev preko SP-ja registriranega v Sloveniji, zaposlitev preko druge oblike podjetja? Obstaja še kakšna druga opcija? 2. Poleg tega imam v Združenem Kraljestvu tudi nekaj naložb v sklade, ter pokojninsko zavarovanje na Danskem in v ZK. Tako, da me zanima, če se obdavčitev dobička iz naložb prenese v Slovenijo. 3. Kakšne so davčne stopnje ter prispevki in katere zgoraj navedene opcije so najugodnejše z vidika plačevanja davkov, prispevkov za nekoga, ki živi v Sloveniji? 4. Kje se v zgornjem primeru plačuje davke in prispevke (zavarovanje, pokojninsko, itd.) in če v Sloveniji preživimo manj kot 183 dni letno oz. samo del leta? Se obdavčitve in prispevki premosorazmeno zmanjšajo s številom dni, ki jih preživimo v Sloveniji ali kaj podobnega? Koliko vse to nanese za različne opcije navedene pod točko #1 5. Je z vidika koledarskega leta relevantno kdaj se odločimo za morebitno selitev nazaj v SLO oz. kdaj je z vidika davčnega leta najboljši moment? 6. Imate kaj izkušenj z vidika davčne zakonodaje v Združenem Kraljestvu, saj bom moral preučiti tudi drugi vidik, da se lahko pravilno odločim. Npr. Bo potrebno davke odvajati tudi v Angliji (posebej v primeru, ko denar zaslužim na lokalni pogodbi, kot jo imam sedaj? Koliko dni na leto lahko preživim v ZK, da nisem več davčni rezident. Kakšen je sporazum med Slovenijo in ZK o izogibu dvojnega obdavčevanja? Vnaprej hvala za ponudbo in lep pozdrav.

J.R. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana In Okolica)

Mednarodno svetovanje o DDV poslovanju z tujino, posredništvo posla, zaposlitev, s.p.ji ,ureditev pravno legalnega posla , agencija, možnosti opcij

M.L. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Velenje)

Iščemo celovito Računovodstvo in Davčno svetovanje na področju dela v tujini natančneje elektro montaže.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.

Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) — po mestih