fb

Povprečne cene: davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina,...)

20-100 €

Cena za svetovanje pri davčni napovedi za fizične osebe.

Cene za kategorijo „davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...)“ smo izračunali na podlagi cenikov in ponudb izvajalcev.

Cenovni rang in analizirani ceniki so informativne narave. Končna cena je odvisna od podrobnosti projekta, števila ur, ki jih porabi ponudnik, uporabljenih tehnologij in/ali materialov, sezone in zasedenosti izvajalcev v kategoriji davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...), regije ter izkušenj oziroma renomeja, ki ga ima ponudnik.

Za točno ceno za vaš projekt pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi izvajalci.

Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...): povprašajte za ceno in izračun

Pošljite povpraševanje za davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) in brezplačno pridobite ponudbe, cene oz. cenike.

229.827
povpraševanj strank
8.528
ponudnikov storitev

Pogosta vprašanja (davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...))

Kakšna je cena davčne napovedi?

Cena za svetovanje pri oddajanju davčne napovedi za pravne osebe se giblje med 100€ in 280€. Višina cene je odvisna predvsem od kompleksnosti svetovanja pri oddaji davčne napovedi ter od velikosti podjetja in prometa, ki ga ustvarja podjetje.

Koliko stane davčno svetovanje za fizične osebe?

Davčna napoved za fizične osebe vsebuje poročanje o prejetih dohodkih iz kapitala in dohodkih prejetih od oddajanja premoženja v najem. poročati je potrebno tudi o prejetih dividendah, pri čemer gre najpogosteje za presežek prihodkov nad odhodki. Cena za svetovanje pri davčnih napovedih se giblje med 20€ in 100€, odvisno od zahtevnosti svetovanja. Le-ta pa se določi na podlagi predhodnega brezplačnega posveta in dogovora pri katerem se preveri stanje in obseg potrebne pomoči.

Kaj je dohodnina?

Dohodnina je davek od dohodkov za fizične osebe. S tovrstnim davkom so obdavčeni vsi dohodki prebivalcev RS (Republike Slovenije). Dohodnina se deli na dohodke iz zaposlitve, dohodke iz dejavnosti, dohodke iz kmetijske in gozdarske dejavnosti, dohodke iz oddajanja premoženja v najem in iz prenosa premoženjske pravice, dohodke iz kapitala ter na druge dohodke. Med samim letom se dohodnina plačuje v obliki akontacij, na koncu koledarskega leta pa se naredi obračun. V RS je mogoče del dohodnine nameniti tudi neprofitnim organizacijam. Na ta način del davka, ki bi ga sicer dobila država, dobijo te organizacije.

Pri dohodkih, ki so vračunani v izračun dohodninske napovedi, je mogoče uveljavljati tudi določene davčne olajšave in sicer splošno dohodninsko olajšavo, dohodninsko olajšavo za vzdrževane družinske člane, dohodninsko olajšavo za davčne zavezance s 100% telesno okvaro in s hkratno priznano pravico do tuje nege in pomoči, dohodninsko olajšavo za plačevanje prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja, ter olajšavo za normirane stroške, kot so npr. avtorski honorarji.

Dohodnina se plačuje skladno z dvema lestvicama. Prva je progresivna lestvica po kateri se plačuje dohodnina na vse dohodke razen na dohodke iz kapitala in najemnin. najnižja dohodninska stopnja tako znaša 16%, najvišja pa 50%. Za dohodnino od dohodkov in kapitala in najemnin pa se uporablja proporcionalna lestvica. Davčna stopnja je v tem primeru, z nekaj izjemami, 25%.

Nasveti za davčno svetovanje

Pomagali vam bomo najti pravega davčnega svetovalca

Kaj iščejo stranke, kot ste vi?

Pretekla povpraševanja — davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) — cene in ceniki

J.C. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Velenje)

Do sedaj mi je te zadeve urejala žena, zdej sem ostal sam. Na zadnje vem, da sma vložila ugovor, poslali so mi na mail, kaj vse še potrebujem. Zadeva je taka, da delam od ponedeljka do petka od zore do mraka, ko se vračam v Slovenijo so vsi uradi že zaprti. In priznam nimam pojma o teh stvareh. Lp

M.D. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Maribor-Okolica)

Davčno svetovanje za napoved dohodnine na prejeto pokojnino iz tujine

M.R. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Celje)

Opravljam delo pilota v mednarodnem letalskem prometu. S podjetjem, ki ima registriranl podružnico na Hrvaškem imam sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, delo poteka na Hrvaskem, na plačilnih listah je navedena Hrvaška podružnica in dnevno se vračam v Slovenijo. Davke in prispevke plačujem na Hrvaškem, razliko pa v Sloveniji. Ker oddajam mesečne napovedi za akontacijo dohodnine, mesečno prejemam odločbe, kjer so mi do polovice leta priznavali davek plačan na Hrvaškem, sedaj pa sem nenadoma dobil obvestilo, da mi davka na Hrvaškem ne bodo priznali in da moram plačati celoten davek v Sloveniji, lahko pa zahtevam vračilo na Hrvaškem.

P.V. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Maribor)

Februarja se bom zaposlil v Gracu. Vem kaksna bo placa in me zanima ce si odjavim rezidenstvo v sloveniji in prijavim v avstriji koliko bom prisparal pri pracevanju davka? Zanima me kaksne bodo razlike v dohodnini ce zivim v Mariborju ali Gracu in delam v Gracu?

S.N. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Vrhnika)

Sem fizična oseba in rezident Slovenije, z dvojnim državljanstvom R.Slovenije in R.Črne gore. V Sloveniji imam stalen naslov, v ČG ne, tako kot tudi moj sin. Pred dvema letoma sem sinu podaril nepremičnino v ČG, katero je on pred tremi tedni prodal, da bi si kupil za se in svojo družino stanovanje v Sloveniji, ker je doslej bil podnajemnik. Ker se je kupec nepremičnine oglasil nepričakovano hitro, sin pa je bil v tem času v ČG, tudi kupoprodaja je šla na hitro. Sin je imel moj žiro račun pri sebi in je ves denar nakazal na moj račun. Mislim, da sem dovolj natančno prikazal situacijo? Prosim za nasvet, kako omiliti velik davek pri FURS-u, za katerega nismo vedeli, ker v nasprotnem si stanovanja sin ne more kupiti, Lep pozdrav in hvala za pomoč.

S.N. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Vrhnika)

Kupoprodajna pogodba; prodana nepremičnina v Črni gori, v juniju letos. Sem rezident R. Slovenije.

M.S. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Ljubljana)

Potreban mi je neko da bih ulozio zalbu za dohodninu koja mi ke dosla da vratim drzavi 1090 eura a imam porodicu u bosni koju izdrzajem

T.Z. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Ljubljana)

Imam 30 let delovne dobe, 24 najboljših let za pokojnino imam do leta 2020. Glede na sedanjo plačo ne pričakujem da se bo to premaknilo. Opcija je da odprem SP sedanji delodajalec pa bi mi nakazoval bruto2. Zanima me finančni/davčni vidik take rešitve.

K. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Pivka)

Zelela bi informativni izračun davka od prodaje

A.P. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Lenart)

......... ......

A.P. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Lenart)

Nekajkrat sem dobil položnico od SVS-a, da bi moral nekaj plačat(zavarovanje?). Zdaj sem dobil za plačat še dodatno položnico. Zaposlen sem v Avstriji.

M.C. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Velenje)

Pozdravljeni, moj mož je zaposlen v Avstriji že od marca 2020. V prvem letu je oddal napoved takoj po prvi plači. Po prejemu letne napovedi je oddal ugovor z dokazili. Do danes še ni prejel rešene napovedi, menda bo novembra. V lanskem letu pa je napoved oddajal mesečno in tudi sproti nekaj že plačal. Ravno tako je spet oddal ugovor letos junija. Ker še za nobeno leto ni rešene vloge in sploh ne ve kaj naj pričakuje me zanima, če bi lahko za letošnje leto podali kakšen nasvet kako in kaj oddati in ali je sploh mogoče dobiti rešeno vlogo prej kot v 2 letih? Imava tudi 3 otroke in so tu razni študentski, dijaški domovi, ki zahtevajo dohodninsko odločbo, mi pa jih nimamo.

A.M. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Ljubljana)

Pozdravljeni. Potreboval bi pomoč pri oddaji davčne napovedi za trgovanje (trgovalni račun Forex, ipd) s CFD-ji (za fizično osebo) oziroma pomoč pri izpolnitvi obrazca: "Napoved za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov." Hvala! lp

D.G. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Nova Gorica)

Potrebujem davčno napoved za trgovanje s cfd-ji v digitalni obliki.

R.Z. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Maribor)

Nujno potrbujem nekoga da mi izpolni davčno napoved za delo v avstriji sem iz maribora

M.D. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Kranj)

Potreboval bi davčno svetovanje za fizično zaposlitev znotraj EU, z stalnim prebivališčem v Sloveniji.

Anonimen išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Koper)

Davčno svetovanje glede dohodnine in glede s. p.-ja.

U.D. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Amsterdam)

Živim na Nizozemskem, kjer imam prijavljeno začasno prebivališče, s stalnim v Sloveniji. Prihodke prejemam na Nizozemskem, in glede na Bilateralno pogodbo razumem, da so obdavčeni samo v Sloveniji. Kako pa je s delnicami?

M.Ž. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Maribor)

V letu 2021 kupoval kriptovalute, približno 20x (20 nakupov). Od tega 3x prodal, kupil žlahtne kovine, potem le-te prodal in ponovno kupil kripto.

F.G. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Velenje)

Napoved do 28.2.2022 o prodaji delnic-vrednostnih papirjev. Zelo zapleteni obrazci in kljub nekaj znanju se ne upam sam napisati , ker se bojim , da bo kaj narobe.

Č.S. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Murska Sobota)

Osnovna vprašanja glede obdavčitve finančnih inštrumentov, mednarodne obdavčitve (specifično AVT - SLO), samoprijave dohodnine ipd.

G.P. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Vransko)

Ob prodaji podjetja smo zaposleni dobili izplačane opcije. Potrebujem pomoč da prihodek pravilno prijavim davčni - predvidoma davek od dobička.

M.Š. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Kranj)

Napoved za odmero akontacije dohodnine od pokojnine za rezidente ( tuja pokojnina in slovenska pokojnina)

R.P. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Logatec)

V začetku 2021 sem začel rudariti kriptovalute. Ne znam izračunati zneska, ki ga moram prijaviti davčni upravi. Sem invalidki upokojenec.

D.M. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Trate)

Izpolnitev davčne napovedi

A.G. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Gorišnica)

Poziv za predložitev podatkov za odmero dohodnine od dohodka,doseženega v tujini.

A.K. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Domžale, Slovenia)

Fizična oseba, akontacija dohodnine za boniteto, kapitalski dobiček

J. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Grosuplje)

Ravno sem pričel z delom pri agenciji EU in bi rad izvedel če bom moral prijaviti dohodek pri odmeri dohodnine.

K.V. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Gornja Radgona)

Rabim svetovalca na področju obdavčitve delavca migranta. Najbolj me pa zanima, kaj vse si naši uslužbenci Fursa privoščijo in kakšno vso dokumentacijo lahko oni sploh zahtevajo. Hvala.

T.M. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Kamnik)

Potrebujem glede prodaje stanovanja itd..

I.M. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Gornji Grad)

Katera oblika rente od ponujenih bi bila zame v tem trenutku najugodnejša? Prilagam informativni izračun

D.M. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Ljubljana)

Delam v Gruziji za nemško podjetje. Davke plačujem v Sloveniji. Zaradi povrnitve dela plače potebujem verificirano potrdilo (v angleškem jeziju) da sem davek za leto 2020 plačal korektno in v celoti. Prilagam del pogodbe - v členu 3.2.3. je zapisana zahteva glede verificiranega potrdila o plačanem davku. Stalno prebivališče imam v Ljubljani. Vljudno prosim za vašo ponudbo. Dragan Matijašić, dipl. inž.

A.L. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Tuhelj)

Lp Rabim savjetovanje za vratilo davka. Delam 3 leta u Sloveniji i nisam ni enkrat dobila vratilo davka pa me zanima što i kako.

M.K. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Ljubljana)

V leto 2020 sem skušal nekaj zaslužiti na + 500. Oddal sem podatke na davčno upravo, že februarja some obvestili, da to ne zadošča, vendar sem to spregledal. pred nekaj dnevi sem z D.U. dobil klic, s pojasnilom, da je potrebno, za vsako transakcijo (v EUR) izpolniti prijavni list. Groza teh transakcij imam verjetno zelo veliko (med 500 in 800 ) Prosim za čim ugodnejšo ponudbo za rešitev tega problema. Lp Matjaž

A.H. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za pravne osebe (davčna optimizacija poslovanja, davčni pregled, davčni inšpekcijski nadzor, ...) / Velenje)

Spoštovani, zaradi širitve podjetja na tuj trg razmišljam o registraciji svojega podjetja, kot atipičnega davčnega zavezanca. In ker sem popolnoma nova na tem področju bi potrebovala nekaj osnovnega, začetnega znanja, da sploh vem kam se spuščam. Delujem na področju spletne prodaje, izdelkov, kakor pa tudi digitalnih storitev. Svoje izdelke bi rada ponujala tudi na platformah, kot so to Etsy - Ebay in Amazon, kjer pa je, kakor razumem potrebna identifikacija kot atipični davčni zavezanec. Prosim, če mi lahko v povratnem e-poštnem sporočilu zapišete, kdaj ste dosegljivi in, kakšna bi bila cena za svetovanje na tem področju. S prijaznimi pozdravi, Anamari Huš iz podjetja Bitmedia

D.Ž. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...))

Za hčerko, ki živi in je zaposlena v Maleziji, iščem pomoč pri izdelavi davčne napovedi za leto 2020.

J.J. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...))

Potreboval bi pomoč pri odaji davčne napovedi za vrednost papirje. V lanskem letu sem prodal cca. 30 vrednostih papirev, pri vsakem sem imel 3-5 transakcij.

R.K. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) / Velenje)

Z finančnimi instrumenti trgujem na mednarodni platformi Etoro. Platforma omogoča tudi kopiranje Traider-jev, kar počnem tudi sam. Trguje se z ETF, valute, kripto, delnice, ... Do koneca februarja je potrebno oddat napoved v e-davke ampak težava se pojavi, ker je teh poslov res ogromno. Določeni Traiderji imajo tudi po 10 transakcij na dan, kar se posledično izvaja tudi pri meni. Valuta v kateri se trguje je USD. Vrednosti pa so v končni fazi nizke. Oddati napoved na način, kot si je to zamislila davčna uprava je zame praktično nemogoče, ker je enostavno tega preveč. Potreboval bi davčno svetovanje na tem področju kako oddati napoved, da bo za davčno sprejemljiva in zame izvedljiva. Za posvet se prosil DU v Velenju ampak gospa, ki je uradnica me je samo debelo gledala in rekla, da so te stvari tok nove, da mi ne zna rečt. Hvala in lep pozdrav.

P.Z. išče davčnega svetovalca (Hitri davčni nasveti / Brezovica)

Do konca 02/2020 sem bil zaposlen v Italiji in davcni rezident Italije in nerizident v Sloveniji. Po prihodu iz Italije sem imel se nekaj prihodkov iz tujine iz tega delovnega razmerja. Zanima me kaksen vpliv bodo imeli pri davku na dohodek.

M.Š. išče davčnega svetovalca (Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...))

Pozdravljeni ga.Maja, Potrebujem pomoč glede plačila dohodnine. Z decembrom 2018 sem se preselila na Novo Zelandijo, ker sem dobila tam službo. Imam odobreno delovno vizo za 3 leta in nameravam tudi ostati na Novi Zelandiji. Preden sem odšla iz Slovenije so mi na davčni upravi rekli, da preko portala e-davki oddam napoved dohodnine za to leto 2019. To tudi naredila. Sedaj pa sem preko znancev slučajno izvedela, da bom naslednje leto plačala enormno veliko dohodnino (cca. 7000 eurov), ker delam v državi, s katero Slovenija nima sklenjene davčne pogodbe in imam stalno prebivališče v Sloveniji, Nisem sploh pomislila, da bi v izogib enormnim davkom morala odjaviti stalno prebivališče v Sloveniji, ko sem šla delat v Novo Zelandijo. Tu sem se tudi takoj ob pričetku dela vpisala v NZ davčni register. Se pravi imam njihovo davčno številko in bom tu ravno tako plačala davke. Tako nisem vedela, da vse to potrebno storiti. Mi lahko pomagate, da se uredi da tega visokega davka ne plačam. Se pravi, mi lahko pomagate kaj narediti za nazaj? in ali moram Odjaviti prebivališče v Sloveniji? Hvala že vnaprej Lep pozdrav, Maša Šijanec

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.

Davčno svetovanje za fizične osebe (davčna napoved, dohodnina, ...) — po mestih