Revija Nasvet strokovnjaka

Zaroka in snubitev: Ideje in trendi kako zaročiti

Kazalo

ocena bralcev
5 od 4

Zaroka je prvi korak na poti do vajine sanjske poroke. Skoraj ni ženske, ki ne bi sanjarila o svoji popolni zaroki. Prav tako skoraj ni moškega, ki globoko v sebi ne bi vsaj malo trepetal, kdaj bo nastopil ta pomemben trenutek v njegovem življenju. Načinov, kako zaročiti svojo srčno izbranko, je nešteto. Pomembno je, da moški dobro razmisli, kaj je partnerki všeč, kaj jo bo res osrečilo. Tako lahko naredi ta čudovit trenutek res unikaten in poseben. Včasih velja, da je manj več, spet drugič bo zaroka po razkošju skoraj prekašala poroko. A pomembno je le eno – da bo trenutek, ko bo srčna izvoljenka (prvič) rekla »da«, nepozaben za oba.

omisli.si/poroko

(preverjeni poročni ponudniki)

>> prenesite si poročni planer <<
/ pdf / download / brezplačno /

ZAROKA/SNUBITEV: 10 NAJLEPŠIH ZAROK (IDEJE)

Podeliti naziv najlepše zaroke je zelo subjektivna odločitev. A morda vam bo naš izbor 10 idej za najlepše zaroke v pomoč in navdih pri načrtovanju vaše.

1) Zaroka v snegu: Rdeči, premraženi nosovi in bela kulisa, ki jo pričarajo zasnežena drevesa, bodo ustvarili posebno in romantično vzdušje za zaroko.

2) Zaroka na plaži: Če vama peščene plaže, neskončna modrina morja in živo rdeči sončni zahodi vsakič vzamejo vdih, potem je morda to pravo okolje, za to, da srčna izbranka dahne ta pomembni »ja«.

zaroka na plaži
Zaroka na plaži

3) Zaročni prstan pod okrašenim drevescem: Navdušenje ob odvijanju daril se z leti ne zmanjša. Samo predstavljajte si presenečen pogled, ko bo v darilu zaročni prstan, o katerem je že dolgo sanjala.

4) Zaroka v objemu doma: Vajine fotografije, nežna glasba in soj sveč – popoln ambient za preprosto, a romantično zaroko.

> Preverite še: Cena poroke: Koliko stane povprečna poroka v Sloveniji?

5) »Flash mob« zaroka: Najboljša izbira za vse pare, ki si želijo ta poseben trenutek obeležiti v družbi množice prijateljev, družine in neznancev. Flash mob, ki se konča z zaroko, je zagotovo ena najbolj atraktivnih in drznih izbir za ta pomemben trenutek v vajinem življenju.

6) Zaroka na romantični večerji: Morda se to zdi takšen klasičen in že mnogokrat uporabljen scenarij, a zato ne bo nič manj romantično in popolno. Prijetno vzdušje, ki nastane, ko si par vzame čas le zase in za dobro hrano, bo zaroka le še obogatila.

7) Spontano presenečenje: Če sta rada spontana in vama vnaprej pripravljeni dogodki ne prinašajo posebnega veselja, potem bo spontana zaroka prava izbira za vaju. Pogoj je le, da je prstan vedno v žepu. Morda bo pravi čas za vprašanje na sprehodu, med razvajanjem v wellnesu ali na dopustu.

Spontana in nenačrtovana zaroka
Spontana in nenačrtovana zaroka

8) Zaroka na potovanju: Za vse popotniške in avanturistične duše, bo zaroka na atraktivni lokaciji na drugem koncu sveta prava izbira.

Zaroka na potovanju
Zaroka na potovanju

9) Zaroka s skritim fotografom: Zaroka je zelo pomembna prelomnica v vajinem razmerju, a pogosto ta trenutek ni obeležen s fotografijami. Če vama bodo zaročne fotografije veliko pomenile, potem se ta trenutek splača skrbno načrtovati in za organizacijo najeti tudi izurjenega fotografa, ki bo znal ujeti pravi trenutek.

10) V krogu družine in prijateljev: Če ste med seboj zelo povezani, potem bo tako za vaju, kot za vajine najbližje, zaroka čudovit trenutek, ki ga nihče ne bo nikoli pozabil.

SIMBOLNI POMEN ZAROKE IN ZAKAJ ZASNUBITI?

Zaroka je čas za povezovanje
Pomen zaroke – čas za povezovanje

Ste se kdaj spraševali, zakaj se par pred poroko zaroči in zakaj je tradicija, da moški pri tem poklekne na eno koleno? Večina parov obdobje med zaroko in poroko izkoristi za priprave na veliki dan, izbiro lokacije, poročne obleke in vseh ostalih, nepogrešljivih elementov poročnega dne. Veliko parov se odloči tudi, da bo ta čas izkoristilo za izboljšanje odnosa in globlje spoznavanje tako sebe, kot partnerja. Če še ne živita skupaj, potem je to zagotovo pravi čas, da se pogovorita in začneta načrtovati tudi skupno življenje, ki vaju čaka po poroki. Kljub vsem obveznostim, ki vaju čakajo in vsem izzivom, ki si jih bosta v tem čarobnem času zadala, pa nikar ne pozabita uživati v družbi drug drugega in v prijetnem občutku, ko sta nekaj več, kot le fant in dekle.

ZAROKA NA ENEM KOLENU

Za točen odgovor na vprašanje, zakaj moški svojo izbranko zasnubi na enem kolenu, bi morali pobrskati po zgodovini. Vrniti bi se morali v čas vitezov. Če se spomnimo, so vitezi vedno pokleknili pred svojimi gospodarji, s čimer so jim izkazali spoštovanje in zvestobo. Ravno to, torej izkazovanje spoštovanja, zvestobe in seveda ljubezni, naj bi bil razlog, da tudi moški poklekne, ko zaroči svojo izbranko. Seveda to nikakor ni pogoj za lepo zaroko, je pa res, da se večina moških, še vedno drži te tradicije. Pa tudi ženske se nad tem ne pritožujejo preveč.

KAKO JO ZASNUBITI? NASVETI IN IDEJE ZA ZAROKO

Izbira primerne lokacije zaroke
Premišljeno izbrana lokacija zaroke ustvari prijetno vzdušje

Odgovorov na vprašanje, kako zasnubiti, je nešteto. Kakšna dodatna ideja in navdih pa lahko vedno prideta prav in čarobni trenutek naredita še bolj pravljičen. Zaroka je v vsakem primeru romantična, lahko pa je začinjena tudi z nekaj humorja in kreativnostjo, ki bo pustila poseben pečat. V pomoč pri organizaciji zaroke so lahko vedno nevestine prijateljice, starši ali kar profesionalni organizatorji zarok in porok.

Ne glede na to, za kakšen tip zaroke se boste odločili, je dobro, da o velikem trenutku prej vsaj malo razmislite. No, če bo šlo za povsem spontano zaroko, potem boste morali le zaupati svojemu notranjemu občutku.

Izbira zaročnega prstana

Prvi in zelo pomemben korak pred snubitvijo je izbira zaročnega prstana. Bodite pozorni na namige, ki vam jih bodoča nevesta morda daje. Je že večkrat opazila določen prstan v izložbi? Potem ji je zagotovo všeč. Morda pa vam je namignila, da si želi preprost in minimalističen prstan. Upoštevajte njeno željo, saj bo tako zaroka še bolj čarobna.

Lokacija zaroke

Ko razmišljate o lokaciji zaroke, pomislite na to, kam rada zahajata. Kje se počutita res prijetno in kje preživita najlepše skupne trenutke. To so tiste lokacije, kjer bo zaroka zagotovo najlepše uspela. Lahko je v domači dnevni sobi ali na drugem koncu sveta – pomembno je, da je to tam, kjer se vidva počutita najbolj sproščeno in lepo. Če sta bolj zaprti osebi in ne marata pretirane pozornosti, potem naj bo zaročni trenutek samo vajin. Brez družine, prijateljev, fotografa in morebitnih naključnih mimoidočih. Če vaju priče ne motijo, potem pa si lahko pri organizaciji zaroke zastavite kakšen večji izziv in k sodelovanju povabite še koga.

Popolna zaroka: Manj je več

Ne pozabite, da pogosto obvelja rek “manj je več”. Ni potrebe po ogromnih šopkih vrtnic in nevarnem številu sveč, da bi bila zaroka romantična in lepa. Včasih že sama lokacija naredi tako prijetno vzdušje, da bi bili vsi dodatki le še odveč. Samo predstavljajte si zaroko sredi zasnežene gozdne jase, medtem ko se skozi drevesa poskušajo prebiti dopoldanski sončni žarki. Čudovito in popolno za vse ljubitelje najhladnejšega letnega časa. Ali pa zaročni prstan pod božično jelko, kjer ga partnerka zagotovo ne bo pričakovala. Glasen “ja” in solze sreče so zagotovljene!

Vsem popotniškim in avanturističnim dušam pa svetujemo, da razmislijo o zaroki na najbolj zanimivih, posebnih in oddaljenih lokacijah. Za zaroko na potovanju ni potrebna posebna organizacija, saj bodo atraktivne lokacije ustvarile popolno vzdušje. Na vas je le, da pred odhodom na potovanje ne pozabite v kovček zapakirati tudi zaročnega prstana.

KOLIKO ČASA PRED POROKO MORAM ZAROČITI / ZASNUBITI BODOČO NEVESTO / ŽENO?

Koliko časa pred poroko se je dobro zaročiti
Kdaj je pravi čas za zaroko

Koliko časa si bo par vzel od zaroke pa do trenutka, ko si bosta dahnila usodni »da«, je povsem njuna odločitev. Po navadi od zaroke do poroke mine približno eno leto ali še kakšen mesec več. Veliko je odvisno predvsem od tega, če je bila zaroka popolno presenečenje in partnerja o poroki nista veliko govorila ali pa imata morda polovico poroke v mislih že organizirane. V slednjem primeru bosta za organizacijo porabila občutno manj časa, kot pari, ki se morajo razmišljanja o sanjskem dnevu lotiti povsem od začetka.

KOLIKO ČASA TRAJA ZAROKA? (DOLŽINA ZAROKE)

Nikar se ne obremenjujta s tem, koliko časa bi morala biti zaročena, saj univerzalnega pravila ni. Ravnajta se po svojih občutkih. Če uživata v občutku, ki vama ga daje dejstvo, da sta zaročena, potem si mirno vzemita čas in v teh občutkih uživajta čim dlje. Predvsem pa si vzemita čas za razmislek o tem, kakšno poroko si želita in kako se bosta organizacije tega pomembnega dne lotila.

JE ZAROČNI PRSTAN POMEMBEN? DA!

Zaroke ni brez zaročnega prstana
Zaročni prstan je pomemben del zaroke

Ko govorimo o zaroki, je prva misel zagotovo tista magična škatlica, v kateri se skriva zaročni prstan, ki bo bodoči nevesti vzel sapo. Izbira zaročnega prstana mora zagotovo biti premišljena, saj ni vseeno kakšen bo. Si bodoča nevesta želi preprost, minimalističen zaročni prstan ali sanja o prstanu z ogromnim diamantom? Zaroka je trenutek, ko se ne splača tvegati z nepremišljenimi odločitvami.

NA KATERI ROKI SE NOSI ZAROČNI PRSTAN?

Kar se tiče zaročnega prstana lahko hitro pride do zmešnjave. Katera je zdaj prava roka, leva ali desna? Tradicija nošenja zaročnega prstana se je skozi zgodovino precej spreminjala, a v Sloveniji se zaročni prstan običajno nosi na levi roki. Po poroki lahko zaročni prstan dobi svoje mesto tudi na desnem prstancu. Prav nič ne bo narobe, če bosta oba prstana ostala na levi roki.

ALI ŽENA NOSI ZAROČNI PRSTAN PO POROKI?

Univerzalnega pravila ni, zato gre tu predvsem za odločitev vsake ženske. Če si želi, lahko po poroki zaročni prstan tudi sname in nosi le poročnega, ki ga imata oba z možem na levi roki. Lahko ga seveda obdrži in ga nosi tako na desni, kot na levi roki. Navsezadnje pa ne pozabite, da je pomembno, da sta se za poroko in izmenjavo prstanov odločila iz ljubezni. Roka, na kateri nosite prstan ter število prstanov nikakor ne opredeljujeta.

KDAJ JE NAJBOLJŠI ČAS ZA ZAROKO IN KDAJ SE NAJVEČ PAROV ZAROČI?

December je najbolj popularen mesec za zaroko
Največ zarok se zgodi decembra

Odločitev o tem, kdaj je najboljši čas za zaroko, je odvisna od vsakega posameznika. Morda bi pričakovali, da se največ zarok zgodi na praznik zaljubljencev, a temu ni tako. Nedvomno je, da se največ zarok zgodi v magičnem decembru. Po raziskavah naj bi bil zelo popularen datum 23. december, ki je popoln za to, da svoje najbližje s čudovito novico razveselita ravno na božič. Seveda je tudi Valentinovo zelo popularno, vse več zarok pa se dogaja tudi teden pred tem srčkastim praznikom. Razlog naj bi tičal v tem, da je dan zaljubljencev preveč predvidljiv in je zaroka, ki se zgodi kakšen teden prej, večje presenečenje.

Trend: Zaroka v decembru

Če želite biti v »trendu« je torej prava izbira za zaroko mesec december. Je pa res, da vama lahko v tem primeru zmanjka časa za temeljito organizacijo. Še posebej, če bi se morda želela poročiti že v zgodnjih spomladanskih mesecih, ki bodo zaroki sledili. Če pa je vajin najljubši letni čas poletje ali pa obstaja poseben datum sredi pomladi, ki vama veliko pomeni, potem bo ta čas zagotovo najbolj primeren za zaroko, ki je ne bosta nikoli pozabila.

Ne glede na to, za kakšno zaroko se bosta odločila in kje se bo zgodila, je pomembno predvsem eno: da se bo zgodila iz ljubezni. Če je temu tako, potem bo vsaka lokacija popolna in vsak prstan najlepši.

Omisli.si/poroko
Načrtujte poroko s preverjenimi poročnimi ponudniki, ki jim zaupamo >> Omisli.si/poroko
ocena bralcev
5 od 4

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno