Revija Nasvet strokovnjaka

Vodni vrtovi

Gozdni potoček by Aqua Life.

Kazalo

ocena bralcev
3.7 od 3

VODNI VRT – SPREMENITE NEIZKORIŠČEN KOTIČEK VAŠE OKOLICE V NAJLJUBŠI PROSTOR ZA PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA

EKO ribnik by Aqua Life.
EKO ribnik by Aqua Life.

Žuborenje gozdnih potočkov, šum gorskega izvira in raziskovanje podvodnega sveta. Kdo bi si mislil, da je vse to možno doživeti le s pogledom skozi kuhinjsko okno. Pa vendar imamo tudi pri nas strokovnjake, ki se ukvarjajo prav s tem. Slovensko podjetje Aqua Life, želi svojim strankam nuditi kar se da brezskrbno naravno doživetje, zato so se pod vodstvom Urbana Perinčiča specializirali za načrtovanje, gradnjo in vzdrževanje vodnih motivov naravnega izgleda, dolge življenjske dobe in minimalnega vzdrževanja.

EKO ribnik s pretočno skledo by Aqua Life.
EKO ribnik s pretočno skledo by Aqua Life.

KAKO SE ODLOČITI ZA VODNI VRT IN KATERE ELEMENTE IZBRATI?

Goreča fontana by Aqua Life.
Goreča fontana by Aqua Life.

Pri izbiri vodnega motiva za vaš vrt, je poleg osebnih preferenc smiselno razmisliti predvsem o dveh pogojih: V kakšno investicijo se želite spustiti in koliko časa ste pripravljeni posvetiti vzdrževanju. Na srečo vsi vodni motivi Aqua Life Slovenije za svoje delovanje potrebujejo minimalno vzdrževanje saj so grajeni po metodah, ki so na svetovnem trgu vodilne že 30 let, vseeno pa je med njimi nekaj razlik. Če iščete ugodno rešitev za popestritev okolice z vodnim ambientom vam bomo pri Aqua Life svetovali izbiro Dekorativnih fontan in Vrtnih slapov. Oboji za svoje delovanje potrebno vodo črpajo iz podzemeljskega rezervoarja, ki preprečuje dostop do globoke in stoječe vode otrokom, hišnim ljubljenčkom in komarjem. Na domači vrt privabijo obilo pisanih ptic in metuljev ter nudijo užitek ob sproščujočem zvoku in izgledu žive vode.

Cene slapov si lahko ogledate na: CENIK VRTNIH SLAPOV, cene fontan pa na: CENIK DEKORATIVNIH FONTAN. Odločite se lahko tudi za izdelavo ribnika in tako uživate ob pogledu na morske živali: CENIK IZDELAVE RIBNIKA.

EKO ribnik ob terasi by Aqua Life.
EKO ribnik ob terasi by Aqua Life.

KAKO JE Z VZDRŽEVANJEM?

Japonske fontane by Aqua Life.
Japonske fontane by Aqua Life.

Glavna in praktično edina naloga vzdrževanja pri Dekorativnih fontanah in Vrtnih slapovih je polnjenje podzemnega rezervoarja. Odvisno od njegove velikosti ga lahko polnimo z ročnim vnosom ali avtomatskim polnjenjem urejenim iz zbiralnika deževnice ali vodovoda. Če je rezervoar zadosti velik, lahko črpalni sistem pustimo v obratovanju tudi pozimi in občudujemo ledene skulpture, ki se tvorijo na robovih fontan in previsih slapov.

Ekosistemski (EKO) ribniki delujejo po principu naravnega ekosistema kar pomeni, da se v njih odvijajo dobrodejni biološki procesi katere najdemo tudi v vodnih sistemih narave. Poleg matere narave za kristalno čisto vodo skrbi še ščepec tehnike – tandem biološkega filtra Bioslapu in mehanskega filtra Skimmer enote. Skimmer namesto nas lovi plavajoče organske materiale kot npr. suho listje in pasjo dlako, ki bi se drugače kopičili na dnu ribnika in spreminjali v mulj. Bioslap pa služi kot zmogljiv biološki filter, ki preprečuje nastanek zelene vode na naraven način in vodo oskrbuje s kisikom.

Komplet pretočnih skled by Aqua Life.
Komplet pretočnih skled by Aqua Life.

NARAVNI BAZEN, ODLIČNA NADGRADNJA KLORA?

Naravni bazen s kamnitim ognjiščem by Aqua Life.
Naravni bazen s kamnitim ognjiščem by Aqua Life.

Naravni bazen je vodno telo, ki kristalno čisto vodo zagotavlja brez dodajanja kemikalij. Ker je ekosistem vsako leto bolj stabilen in utečen so naravni bazeni ena izmed redkih gradbenih investicij, ki z leti celo pridobivajo na svoji vrednosti. Za razliko od kemičnih izvedb zagotavljajo uporabnost 365 dni na leto, saj poleg poletnega plavanja nudijo tudi prostor za relaksacijo in interakcijo povezano z vodnim svetom. “Pri kakovostnih naravnih bazenih je ob koncu plavalne sezone potrebno le porezati vodne rastline in sprati biološki filter. Odvisno od velikosti, vse skupaj vzame eno dopoldne časa na leto, če pa bi želeli, da tudi za to namesto vas poskrbi strokovnjak, lahko svoje vzdrževanje naročite na https://aqualife-slovenija.com” pravi lastnik podjetja Aqua Life, Urban Perinčič.

Vrtni slapovi by Aqua Life.
Vrtni slapovi by Aqua Life.
ocena bralcev
3.7 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno