Revija Nasvet strokovnjaka

Škarpa: cene, trendi, ideje in preverjeni mojstri za oporni zid

betonska škarpa cene

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Če želite urediti svoje dvorišče je škarpa odlična in čudovita sprememba. Glede na svojo funkcijo je škarpa namenjena nosilnosti in prepričuje drsenje zemlje. Hkrati pa je odličen in zelo dobrodošel estetski element, ki lepo zaključi podobo okolice hiše in z lahkoto določa mejo med parcelami. Izdelava škarpe pa spada med zahtevna opravila, zato je bolje, da delo prepustite kvalificiranim mojstrom za izdelavo škarpe oz. podpornega zidu. Pomembno je, da zaupamo in poiščemo dobrega mojstra, ki se na svoje delo dobro spozna in nam bo postavil pravično ceno. Pri tem si je smiselno prebrati nekaj informacij, da boste lahko pri sami izbiri prihranili čim več časa, predvsem pa denarja.

IZDELAVA ŠKARPE / PODPORNEGA ZIDU: CENA

povprečne cene za škarpe / podporni zid ter ceniki

120-150 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za škarpe (ponudbe / cene)

podporni-zid-kamnita-škarpa-cene-omisli-si

Koliko stane škarpa? (povprečna cena / ceniki za oporni zid)?

Cena za izdelavo opornega zidu se giblje okoli 120-150 eur/m2. Delo vam lahko podraži nujnost po gradbenem dovoljenju. Za izdelavo opornega zidu, ki je nižji od 0,5 m, ne potrebujete gradbenega dovoljenja. Kadar pa gre za zidove in škarpe nad velikostjo 1,5  je gradbeno dovoljenje nujno za nezahtevne objekte. Gradnjo lahko tudi bistveno podraži težavnost terena, saj je ponavadi teren potrebno primerno zaščititi. Cena je lahko zelo odvisna tudi od materiala in izvajalca, ki si ga boste izbrali. Cena zajema predpripravo, armaturo in vgradnjo betona oziroma katerega koli materiala, ki si ga boste izbrali. Vsaka škarpa zahteva premišljen načrt, preden se mojster loti same izdelave, saj se mu lahko v nasprotnem primeru pojavijo težave, katerih odprava je pogosto povezana z dodatnimi stroški.

Kamnita škarpa

Izbira med škarpami je široka, izbirate pa lahko kar med kamnitimi, betonskimi in dekorativnimi škarpami. S kamnito škarpo boste dosegli lepši izgled in bo dala poseben učinek na okolico vaše hiše. Pri kamniti škarpi je možna rahla praznina med kamni, kjer vam mora mojster v dano ceno nuditi tudi fugiranje in dodatno estetsko dodelavo.

kamnita škarpa cene
Kamnita škarpa.

Betonska škarpa

Cenovno najugodnejše in z zelo hitro izdelavo so betonske škarpe, kjer pa je pravtako potrebno paziti na ustrezen teren in drenažo. Kasneje lahko betonske škarpe tudi dekorativno okrasite z različnimi vrstami kamna, kar pa vas zna stati nekoliko več denarja.

betonska škarpa cene
Betonska škarpa.

Dekorativna škarpa

Zadnje, dekorativne škarpe vam nudijo hitro urejanje okolice brez večjih gradbenih posegov, zato jih mojstri razvrščajo za odličen zaključek vašega dvorišča.

dekorativna škarpa cene
Dekorativna škarpa.

Najbolj iskani / najboljši mojstri za izdelavo škarpe?

Ker je izdelava škarpe zelo zahtevna je izbira dobrega mojstra zelo priporočljiva. Mojster mora dobro predhodno analizirati teren, ter znati natančno izdelati zahtevano škarpo, saj je sama izdelava podpornega zidu natančno opravilo, predvsem zaradi povezave zidu in armaturnih temeljev. Mojster mora obvladati upoštevanje pritiska na škarpo, pravilno izvesti temelje ter vgraditi kvalitetno betonsko mešanico. Pred izvedbo dela vam mora pokazati natančen popis in ceno predvidenih del. Predvsem pa mora biti mojster pozoren na to, da se med izdelavo ne nabira voda in prepričevati kakršnokoli nesrečo, ki bi vodila do slabe izdelave škarpe. 


Najboljši mojstri za škarpo / podporni zid v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih zidarjev za izdelavo škarpe


celoten seznam mojstrov za škarpe >

Če menite, da vam ljubi zidar / ponudnik izdelave podpornega zidu / škarpe manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Vsekakor je vsa odgovornost dela na samem mojstru. Pri dokončni izbiri mojstra se pozanimajte o njegovih referencah, dobro si oglejte ponudbo in njegov cenik dela, ter se o vseh vprašanjih z njim pogovorite. Naj bo mojster tisti, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja in obnovil tla do vaše željene podobe. V mislih imejte, da je kakovost pri tej izbiri pomembnejša kot cena, saj je od kakovosti končnega produkta odvisen izgled vaše okolice doma.

škarpa
Izberite mojstra, ki bo ustrezal vsem vašim pogojem.

V Sloveniji imamo ogromno dobrih mojstrov za izdelavo opornih zidov, kot so VODE d.o.o, Zahribar, gradbeništvo ERSI, MAKS d.o.o,  Burger gradnje d.o.o, RORC line d.o.o, Marlot Beton d.o.o, Taferner gradnje d.o.o, Gradbeništvo Alda Aldi d.o.o, Ytong, Kograd IGEM, Merkur, Baumit, Eksplan, Robert Vek, Pro-Al Gradnje, NeLes, A&S, Boštjan Stanonik, Štorgelj Stanko, Jerinc, Bergant Milan, Kaker Anton, …


MOJSTRI ZA ŠKARPO / PODPORNI ZID se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Fale Srečko, Flerin, Slo gradnje, Mitja Resnik, Pirc Vinko, Piramida, Malkom, Sumont, Iplana, Dejan Žgavc, Eko sijaj, Purgator in mnogi drugi. Pri iskanju najboljših in najboljše ocenjenih pa je vseeno najboljše, da se obrnete kar na omisli.si/zidarja, kjer so zbrani vsi preverjeni in dobro ocenjeni ponudniki, vi pa boste prihranili na vašem času in denarju. Prav tako vam priporočamo, da preverite omisli.si/urejanje-okolice, kjer lahko najdete odlične ponudnike za izpolnitev vaših pričakovanj.

Ponudniki za izdelavo opornih zidov se lahko brezplačno vpišete tukaj.

Trendi in ideje za škarpo in oporni zid

Trendi zidarskih storitev se ne spreminjajo tako hitro kot modni trendi, vendar lahko v vsakem obdobju najdete nekaj novega in sodobnejšega. S novim opornim zidom ali škarpo nemorete zgrešiti, saj bo vedno in, vsekakor pa je vse odvisno od tega za kakšnen material in izdelavo se boste odločili. Vsekakor je vedno dobrodošla sveža in na novo obdelana okolica vašega doma. 

Prvotni namen škarpe je zagotovo preprečevanje usipanja zemlje. To pa ne pomeni, da pri tem nemorete biti kreativni in uporabiti vso domišljijo. Pri kreativnosti so vam zagotovo lahko v veliko pomoč različne oblike škarpnikov. Škarpa je lahko okrogla, v obliki sklede, lahko je tudi v popolnoma novi ideji. Vašo domisel vam bo kasneje odobril mojster, če bi bila lahko izvedljiva. Preberite tudi o zidarstvu in ponudbah gradbenih del.

škarpa
Naj vaša škarpa služi kot zanimiv estetski dodatek na vašem dvorišču.

Zanimiva ideja za popestritev škarpe je izbira gradbenega kamna. Zelo priljubljena izbira gradbenega kamna je naravni kamen. Obdelan naraven kamen se vedno pogosteje uporablja kot gradbeni element za gradnjo. Začel je prevzemati vlogo okrasnega kamna, bodisi za izdelavo škarp, lahko pa ga tudi uporabite pri gradnji oblog stanovanjskih hiš ali za druge detajle. O urejanju okolice, cenah in trendih si kaj več lahko preberete tukaj.

Škarpa: Pogosta vprašanja in odgovori za oporni zid

Ali za gradnjo škarpe potrebujem soglasje in kaj vse naj soglasje vsebuje?

Pisno soglasje za gradnjo škarpe ni nujno potrebno, sploh če naj bi bila škarpa enostavni objekt za katerega ni potrebno gradbeno dovoljenje. V nasprotnem primeru je soglasje priporočljivo. Pisno soglasje naj vsebuje vse lastnike objekta z osebnimi podatki in parcelne številke, da bo vidno glede katere meje se daje soglasje. Priporočljivo je dodati tudi opis, ki bo specificiral mejo na kateri se bo gradila škarpa. Na koncu ne pozabite na podpis vseh soglasodajalcev pri notarju. 

Ali je betonska škarpa cenovno ugodna?

Cenovno najboljša je zagotovo betonska škarpa. Sama cena je seveda vedno odvisna od izvajalca in njegove celotne ponudbe. Vseeno se tudi pri dragih materialih lahko znajdete na zelo cenovno ugodne načine. Ena od cenovno ugodnih možnosti so lomljeni betonski zidaki. Cena škarpe je v tem primeru zelo ugodna, zaradi posebne obdelave pa omenjeni zidaki prikažejo podobo kamnitega zidu. Betonska škarpa je odlična izbira tudi zato, ker je zelo prilagodljiva na vsako manj ugodno vreme. Preberite tudi o cenah za notranje oblikovanje in idejah za vaš dom.

Ali lahko svojo škarpo ozelenim?

Seveda. Če si želite bolj naravnega a hkrati živahnega videza vaše škarpe je ozelenitev slednje odlična zamisel. Na škarpo lahko direktno nasadite travno mešanico, ki bi škarpo popolnoma prekrila. Zanimiva domislica za ozelenitev škarpe je tudi ta, da jo ozelenite samo delno ali pa si izmislite željen vzorec, ki bi popolnoma oživel vaše dvorišče. Priporočljiva rastlina za škarpo je tudi bršljan, saj daje estetski videz in škarpo brez dvoma popestri. O mnenju drugih lahko več preberete tudi na forumu.

škarpa
Za bolj pester izgled lahko škarpo ozelenite ali pa jo preprosto dopolnite z različnimi rastlinami.
Kontaktirajte preverjene mojstre za škarpe (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno