Revija Nasvet strokovnjaka

Košnja trave: Cene, trendi, ideje in preverjeni vrtnarji za košenje trave

Pokošena trava

Kazalo

ocena bralcev
4.7 od 3

Najpogostejše opravilo na okoli hiše je košnja trave, saj to vzdržuje trato na primerni višini in vzpodbuja rast. Redna košnja zagotavlja gosto, lepo in zdravo trato, ki je primerna za hojo. S košnjo začnemo spomladi, ko trava začne rasti in doseže višino, ki jo je potrebno pokositi. Za vas smo preverili koliko stane košnja trave, na kaj paziti in zbrali preverjene ponudnike za košenje trave.

KOŠNJA TRAVE: CENA

povprečne cene za košenje trave ter ceniki

0,8-0,16 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za škarpe (ponudbe / cene)

Koliko stane košnja trave? (povprečna cena / ceniki)?

Cena za košnjo trave je odvisna od velikosti površine. Za do 300m2 površine se cena giblje med 12 in 16 centov na m2, povprečna cena pa je 14 centov na m2. Cena nad 300m2 površine pa se giblje med 8 in 12 centov na m2, povprečna cena pa znaša 10 centov na m2.

Cena je odvisna od izvajalca in velikosti površine, vključuje pa prevoz, bencin za kosilnico, vso potrebno orodje in košnjo.

Izvajalci poskrbijo za ureditev zelenice po vaših navodilih ter pravilno poskrbijo za trato, da je izgled zelenice urejen. Prihranijo pa vam tudi skrbi, saj vse potrebno orodje prinesejo s sabo.

Pokošena trava
Urejena in pokošena trata daje občutek svežine.

Najbolj iskani / najboljši vrtnarji za košnjo trave?

Spodaj so našteti najboljši vrtnarji, ki bodo poskrbeli za vašo travo. Najbolje je, da se obrnete kar na spletno stran omisli.si/vrtnarja in Omisli.si/urejanje-okolice, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki in s tem prihranite čas in denar.


Najboljši mojstri za košnjo trave v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov košenja trave


celoten seznam ponudnikov košnje trave >

Če menite, da vam ljubi ponudnik za košenje trave manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


ATTILA ŠEBÖK S.P. KOŠNJA TRAVE, DANUBA, DRUŽBA ZA UPRAVLJANJE,, TRGOVINO IN STORITVE, D.O.O., GAIA, UREJANJE IN VZDRŽEVANJE OKOLJA, BOŠTJAN KRAJLAH S.P., GOLOB SREČKO, S.P.-KOŠNJA TRAVE, HORTIKULTURA, SEŽANA VRTNARSTVO, GOZDARSTVO IN KOMUNALNE STORITVE, D.O.O., IZIDOR BRUS, S.P., UREJANJE OKOLJA, JAVNO KOMUNALNO PODJETJE RADLJE OB DRAVI D.O.O., JAVNO KOMUNALNO PODJETJE RAVNE NA KOROŠKEM, D.O.O., KOMUNALNE IN KMETIJSKE STORITVE JANEZ MILAVEC, S.P., LESUS SOVINC, PROIZVODNJA IN STORITVE, D.O.O., NATURA, UREJANJE IN VZDRŽEVANJE OBJEKTOV IN OKOLICE, DAMJAN OCVIRK, S.P., NATURAE, PINACEA, D.O.O., PINO & CO, UREJANJE OKOLJA, TRGOVINA IN DRUGE STORITVE, D.O.O., PLAJA, STORITVE IN TRGOVINA, D.O.O., PLESKARSTVO DARKO LOZINŠEK, S.P.

VRTNARSTVA in DREVESNICE se brezplačno vpišite tukaj

RECINKO, DRUŽBA ZA PROIZVODNJO, STORITVE IN TRGOVINO, D.O.O. KOČEVJE, ROTOKS, SERVIS, TRGOVINA IN STORITVE, PRIMOŽ URBANČIČ, S.P., SEBA, STORITVE Z GRADBENO, MEHANIZACIJO, SEBASTIJAN KLEMENČIČ, S.P., SNAGA, DRUŽBA ZA RAVNANJE Z ODPADKI IN DRUGE KOMUNALNE STORITVE, D.O.O., UREJANJE OKOLICE IN ZELENIH POVRŠIN, MATJAŽ BRATKOVIČ, D.O.O., UREJANJE OKOLICE MAJCEN,, PRIMOŽ MAJCEN, S.P., UREJANJE OKOLICE-ERIN GOLIHLEB S.P., URLE SMUK, TRGOVINA IN STORITVE D.O.O., VAŠ DOM JE NAŠA SKRB, JOŽICA VOLČ, S.P., VODOVOD-KANALIZACIJA JAVNO PODJETJE, D.O.O., VRTNARSKE STORITVE,, SKERCA, TOM TOMAŽ STARC, S.P., VRTNARSTVO GRMIČEK, DUŠAN RADIKOVIČ, S.P., VRTNI INŽENIRING BILBAN, ZIP CENTER D.O.O. RAVNE NA KOROŠKEM, ŽELVA, PODJETJE ZA USPOSABLJANJE IN ZAPOSLOVANJE INVALIDOV, D.O.O.

Preverite tudi: seznam preverjenih vrtnarstev in drevesnic za zasaditev / sejanje vrta in okolice

Trendi in ideje za košenje trave

Vedno bolj popularno je košenje trate z robotskimi kosilnicami. Pri uporabi le-tega, vam ni potrebno storiti praktično nič, saj kosi namesto vas, košnja pa je tiha in brez izpuhov. Zaradi izjemne umetne inteligence, pa robotska kosilnica ne kosi grmovnic, trajnic in ostalih rastlin na vrtu. Košnja je natančna in varna tudi ob vrtnih poteh, ograjah, ribnikih in manjših mlakah. Je izjemno praktičen način košnje, saj lahko tako preživite več časa v svojem vrtu ali opravljate druga vrtnarska opravila.

robotska kosilnica
Robotska kosilnica opravi delo namesto vas

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Veliko ljudi se odloči tudi za vzorce na svojih tratah, bodisi srčaste, okrogle, ali celo v obliki šahovnice. Trato ob vrtovih in kjer ne hodijo, pokosijo tako, da predstavlja dodatno estetskost in urejen videz trate. Z majhno motorno kosilnico se da oblikovati veliko motivov, opravilo pa je zelo sproščujoče in zanimivo.

Trata v obliki šahovnice
Najrazličnejši motivi dajejo trati estetskost in urejen videz

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Posebne kosilnice, ki so jih ustvarili japonski izumitelji, pa omogočajo, da kosilnica trave ne pusti na trati ampak jo oblikuje v kroglo, ali valjaste kolute. Če so večji, so uporabni za sedenje, s kroglo pa se lahko igramo, kasneje pa odvržemo v kompost.

Kako dolga je življenjska doba robotskih kosilnic?

 Povprečna življenjska doba robotskih kosilnic je nekje od 8 do 10 let. Seveda je to odvisno tudi od primernega vzdrževanja kosilnice, saj je lahko ob nepravilnem ravnanju kosilnica neuporabna že po štirih letih.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Kako pokosimo trato, da je videti lepa in urejena?

Obstaja nekaj pravil, kako kositi trato, da bo res vsakič videti popolno. Prvo pravilo je, naj trato kosimo vsakič iz različnih strani, saj lahko drugače trata začne rasti v nepravilnih oblikah. Pomembno je, da trato začnemo kositi takoj, ko je to potrebno, pri tem pa si vzamemo čas. Veliko vlogo imajo tudi ostra rezila na kosilnici, ter to, da trate ne pokosimo preveč. Zalivamo jo bolj poredko, pa takrat intenzivno.

Ali je dobro pustiti pokošeno travo kar na travniku?

 Da, pokošena trava bo trati in zemlji vračala izgubljeno vlago in hranilne snovi. Tako bo trata zdravega in urejenega videza, vašemu okolju pa bo dajala estetski videz.

Preverite pa tudi forum, kjer boste našli še več koristnih nasvetov.

Kontaktirajte preverjene mojstre za škarpe (ponudbe / cene)


ocena bralcev
4.7 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno