Revija Nasvet strokovnjaka

Prevoz potnikov: Cene prevoza oseb v Sloveniji in v tujino

prevoz-potnikov-cene-in-ponudniki

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Pogost problem pri organizaciji različnih dogodkov ali druženj predstavlja prevoz potnikov. Vsaj eden od družbe mora poskrbeti za prevoz na izbrano lokacijo in nazaj. Toda, zakaj ne bi prav vsi brezskrbno uživali in bi za prevoz poskrbel nekdo izven družbe? V nadaljevanju opredeljujemo okviren cenik za prevoz potnikov na različne dogodke ali destinacije. Prav tako nekaj več besed namenimo temu, na kaj je treba biti pozoren, kaj pričakovati, ipd. Ne spreglejte pa tudi seznama preverjenih ponudnikov, ki smo jih za vas rangirali in vam s tem prikrajšali čas iskanja. Oddajte povpraševanje za prevoz na Omisli.si.

PREVOZ POTNIKOV – CENE

povprečne cene prevoza potnikov

≈ 16-130 €/osebo

Kontaktirajte ponudnike prevoza potnikov

Vrsta prevozaCena prevoza
Prevoz oseb na/z letališče/a16 - 100 €/osebo
Mednarodni prevozi oseb na železniške/avtobusne postaje, pristanišča, turistične destinacije, …20 – 80 €/osebo
Prevoz na koncert ali sejem8 – 20 €/osebo
Prevozi na smučišča50 - 130€/osebo
Turistični prevozi oseb z ali brez vodenjaCena vodenja: 25 – 60 €/h, oziroma 80 – 250 €/dan
Prevoz svatov na poroki in drugih praznovanjih250 – 400 €/najem vozila

Pridobite ponudbe za prevoz oseb

Koliko stane prevoz potnikov (cenik) ali zaključene družbe?

Poskrbite za organiziran prevoz potnikov na zaključno srečanje, koncert, poročno slavje ali na letališče. Opredelili smo okviren cenovni rang vseh storitev, za lažjo predstavo stroškov.

prevoz-potnikov-z-avtobusom-cenik
Turistične destinacije, sejmi, koncerti, železniške postaje, pristanišča, letališča ali smučišča… na vse omenjene lokacije in še več lahko potujete z organiziranim prevoznikom. Poskrbljeno bo za udoben prevoz potnikov tako po Sloveniji kot v tujino. Rezervirajte svojega ponudnika čimprej.

Prevoz oseb na/z letališče/a (shuttle prevoz)

Cena za prevoz oseb na letališče al iz letališča okvirno znaša med 16 – 100 €/osebo. Ponudniki za prevoz potnikov na letališče svojo ceno postavijo glede na število prevoženih kilometrov ali čas, ki ga porabijo za vožnjo. Daljša kot je vaša pot iz izbrane lokacije do letališča, višja je lahko cena za prevoz potnikov. Prav tako na ceno poleg kilometrov, vpliva tudi število ur vožnje. Nekateri ponudniki omogočajo prevoz potnikov od doma do letališča, drugi pa imajo razpisane določene lokacije, iz katerih vozijo do letališča v izbranih terminih.

Cena prevoza na letališče je lahko višja, če prevoz potrebujete med vikendom ali v času praznikov. Poleg enosmerne vozovnice lahko vnaprej zakupite povratno in vas na dopustu ne bo skrbelo, da bi ob povratku morali čakati na prevoz. Poleg organiziranih skupinskih prevozov lahko za pot do letališča izberete tudi zasebni prevoz. Če pa potrebujete prevoz do slovenskega letališča, poleg izbranih ponudnikov lahko naročite tudi taxi.

Mednarodni prevozi oseb na železniške ali avtobusne postaje, pristanišča, turistične destinacije, …

Potrebujete prevoz na železniško ali avtobusno postajo v tujini? Rezervirajte ponudnika, ki opravlja mednarodni prevoz potnikov na avtobusne ali železniške postaje. Ali pa si priskrbite prevoz do pristanišča, da ujamete trajekt, ki vas bo odpeljal na počitnice. Strošek mednarodnih prevozov je zelo različen, odvisen od tarife ponudnika, lokacije, kamor se odpravljate, termina, v katerem prevoz potrebujete in števila potnikov. Najbolje je izbrati ponudnika, ki opravlja mednarodni prevoz z vnaprej določenimi termini. Tako je poskrbljeno za organizacijo in kvalitetno opravljeno storitev. Ceno mednarodnih prevozov je težko določiti. A okvirno lahko rečemo, da stroški znašajo med 20 – 80 €/osebo, če potujete z avtobusom.

prevoz-oseb-mednarodni-prevoz-pristanišče
Da se boste pravočasno vkrcali na trajekt ali križarko, vam bo zagotovil priznan ponudnik prevozov. Ta bo poskrbel za organiziran prevoz do pristanišča in vam prihranil skrbi.

Prevozi oseb na koncert ali sejem

Organizirajte srečanje in se s prijatelji odpravite na koncert. Najemite kombi pri ponudniku prevoznih storitev in poskrbljeno bo za prevoz potnikov v obe smeri. Tako nihče od vas ne bo obremenjen z vožnjo in odgovornostjo in vsi boste sproščeno uživali. Lahko izbirate med organiziranimi prevozi po Sloveniji ali v tujino, ali pa se odločite za prevoz v lastni režiji in sami najamete zasebnega prevoznika. Cenovni rang je odvisen od števila potnikov in prevoženih kilometrov, ter termina, v katerem potrebujete prevoz. Če potrebujete prevoz oseb na koncert ali sejem po Sloveniji, boste za vozovnico okvirno odšteli med 8 – 20 €/osebo. Stroški prevoza v tujino so višji, predvsem zaradi oddaljenosti in plačila cestnin. Zato je najbolje, da se o točni ceni posvetujete z izbranim ponudnikom.

Prevozi na smučišča

Si želite dopustovati na enem od priznanih evropskih smučišč, a ne bi radi bili obremenjeni z vožnjo na izbrano destinacijo? Izberite prevoz potnikov na smučišče, ki je organiziran s strani različnih ponudnikov z izkušenimi vozniki. Spočijte si med vožnjo tja in nazaj ter uživajte v razgledu. Ne bo vas skrbelo, kje boste parkirali avto, prav tako ne boste odšteli denarja za drage parkirnine. Ponudnik bo poskrbel za vse to in vi se boste brez skrbi lahko prepustili snežnim strminam. Okvirna cena prevoza na smučišča v tujini znaša od 50 – 130 €/osebo. Zelo pogosto je v ceno prevoza vključena tudi nočitev. Preverite ponudbe izvajalcev in izberite tisto, ki vam glede na vaše želje za dopust najbolj ustreza. Tudi do slovenskih smučišč se lahko pripeljete z organiziranim prevozom. Cene so v tem primeru nižje.

Turistični prevozi oseb z ali brez vodenja

Turistični prevoz potnikov na izbrane destinacije je najpogosteje avtobusni. Gre za organizacijo povratnega prevoza. Če gre za potovanje preko turistične agencije, je po navadi v ceno vključen tudi turistični vodnik ali vodnica. Prednost turističnega vodnika ali vodnice v okviru turističnih prevozov je predvsem to, da vodnik vzdržuje rdečo nit potovanja ali izleta. Obvešča o vseh informacijah o destinaciji in planu izvedbe, kot tudi poskrbi za animacijo potnikov. Komunicira z njimi glede težav, postankov za uporabo sanitarij, ipd. Pridobite ponudbe najboljših izvajalcev za prevoz potnikov z ali brez vodenja. Cena prevoza je odvisna od izbire destinacije, termina potovanja, števila potnikov in drugih storitev, ki jih ponudba vključuje. Najemite avtobus za turistični prevoz oseb in izbirajte med organizacijo v lastni režiji, ali z vključenostjo turističnega vodenja.

turistični-prevozi-oseb-turistični-vodnik
Turistični vodnik vam bo pokazal najznamenitejše kotičke izbrane destinacije in vam svetoval, kje posneti najlepše fotografije. Dobro razmislite, ali si želite rezervirati prevoz potnikov vključno z vodenjem ali brez.

Stroški vodenja, ki ga izvaja izkušen turistični vodnik, znašajo okvirno od 25 – 60 €/h. Najpogosteje pa so turistična potovanja in izleti zasnovani tako, da je turistični vodnik s potniki prisoten ves dan. Torej gre za celodnevno turistično vodenje. To pa je cenovno odvisno od števila udeleženih oseb. Okvirna cena za do 25 oseb znaša med 80 – 170 €/dan. Za več kot 25 oseb, oziroma do 50 pa približno 180 – 250 €/dan. Stroški vodenja so lahko višji, če gre za izvajanje storitve v tujem jeziku.*

*To so okvirne cene za lokalne turistične vodnike, ki vodijo po Sloveniji. Za vodenje v tujini je cena lahko višja. Prav tako tej ceni prištejte še stroške prevoza, ki so odvisni od tega, ali potujete lokalno ali mednarodno.

Prevoz svatov na poroki in drugih praznovanjih

Poroka je dogodek, ki ga želite v lepem spominu ohraniti za vedno. Zagotovo si ne želite na ta dan biti obremenjeni s prevozom, kako bodo vaši svatje potovali od doma do izbrane lokacije in nazaj. Zato v samo organizacijo pravočasno vključite prevoz svatov. Ponudnik kombi ali avtobusnih prevozov bo poskrbel za varen prevoz potnikov tako na vašo poroko kot nazaj domov. Okvirni stroški znašajo od 250 – 400 €/najem vozila. Stroški so odvisni od vrste vozila (avtobus, kombi, minibus) in števila potnikov. Prav tako ima veljavo pri višini stroškov tudi oddaljenost poročne lokacije od mesta vkrcanja. Če pa ste pripravljeni za poroko odšteti še nekaj sto evrov več, si lahko omislite prevoz svatov s starodobniki, najamete limuzino, kočije, ipd. Poroka ob morju pa lahko svate pripelje v vaš poročni kotiček kar z barko.

Pogosta vprašanja in odgovori glede prevoza potnikov

Z našo pomočjo poiščite najugodnejšo ponudbo za prevoz potnikov. Da bo vse skupaj še lažje, si pomagajte z odgovori na vprašanja v nadaljevanju.

Kdaj moram rezervirati prevoz potnikov (koliko časa pred odhodom)?

Smiselno je, da za prevoz potnikov poskrbite takrat, ko točno veste, koliko oseb potrebuje to storitev. Prav tako, da je potrjena udeležba na primer na koncertu / dogodku, rezerviran termin za ogled znamenitosti, muzejev, itd. Če se na pot odpravljate v času poletne sezone, ali predbožičnih izletov, je dobro rezervacijo prevoza opraviti vsaj kakšen mesec prej. V tem času so ponudniki prevozov namreč lahko bolj zasedeni kot sicer. Pravočasna rezervacija tudi prevozniku omogoči dovolj časa, da pripravi svoje vozilo, uredi potrebno dokumentacijo vključno s preračunanjem stroškov prevoza in (v primeru, da ima več zaposlenih) določi voznika, ki bo opravil storitev.

Preberite tudi: AVTOBUSNI PREVOZI: CENE ZA NAJEM AVTOBUSA / MINIBUSA (PREVOZ OSEB)

Kdo lahko izvaja prevoz potnikov?

Za opravljanje storitev prevoza potnikov na izbrane lokacije in destinacije, potrebujete licenco za opravljanje prevoza potnikov z vozili, ki poleg voznikovega, vključujejo več dodatnih sedežev (običajno od 8 – 50). Tovrstne storitve v Republiki Sloveniji morajo biti skladne z Zakonom o prevozih v cestnem prometu. Prav tako z drugimi mednarodnimi pogodbami in predpisi za izvajanje storitev v tujini. Ponudnik prevoza mora poleg licence imeti ustrezen vozniški izpit za izbrano vozilo (izpit kategorije B, D, D1), spravno motorno vozilo, biti ustrezno poklicno kvalificiran in strokovno usposobljen ter zagotoviti ustrezne pogoje za izvajanje storitev prevoza.

Preberite tudi: NAJEM KOMBIJA CENIK: POVPREČNE CENE NAJEMA KOMBIJA (ZA SELITEV ALI PREVOZ OSEB)

Je bolje izbrati prevoz potnikov z vodenjem ali brez?

Zelo odvisno od tega, kam se odpravljate. Če organizirate prevoz na koncert ali drug dogodek, v tem primeru turističnega vodnika ne boste potrebovali. V kolikor pa gre za izlet po Sloveniji ali potovanje v tujino, ki vključuje ogled znamenitosti, kulturne in naravne dediščine, je smiseln prevoz potnikov z vodenjem. Vodnik vam bo predstavil vse zanimivosti in vas opozoril na pomembne lastnosti krajev, krajšal čas med vožnjo in z različnimi interaktivnimi dejavnostmi popestril vaše potovanje. Še ena prednost vodenih prevozov je ta, da vodnik poskrbi za konstantne postanke med vožnjo, prisluhne željam in potrebam potnikov, da ste vsi v varnih rokah in je vaša pot kar najbolj udobna in prijetna.

Preberite tudi: NAJEM AVTODOMA: CENA IZPOSOJE, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH TIPOV AVTODOMOV

Seznam ponudnikov za prevoz potnikov

Preverjeni ponudniki za prevoz potnikov so: GoOpti, Kombicenter, Qprevozi, Nomago, Arriva, Tripstair, Smart transfers, Turanus prevozi, DRD, Point2point, Shuttle Ljubljana, My Way Prevozi, Prevozi Likovič, 24h Prestige, iGOline, Europa Prevozi, Prevozi Veda, Transfer.si, Airtrail Slovenija, Markun Shuttle, Zup prevozi, Skifun Express, Mirttours, Palma, Carbonautic, MIDO, DE-BI, Mlr Touring, Žogitransport, Kristin, Iltours, Flixbus, D.r.d. Turizem 1 Prevozne storitve, Autotransporti Euroline, Domuz-Trans, S.k.v. Transport in storitve Grega Škvarč, Infroma Transport, Orbia Turistične storitve, Active Adriatic, MM Turist, Kompas, Palma, Supra Travel, Collegium, Sonček, Agentour, Turistična vodenja in prevozi potnikov Boštjan Zamernik, …


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 🙏
brezplačen vpis 👀

pridobivanje strank omisli.si


… Avtobusni in kombi prevozi turistična agencija Vrankar, Turistična agencija Medea turizem, Potepuh, Scando Turizem, Odpelji.se, Potujnekam.com, Sitar Tours, Martide Organizacija potovanj, Avtobusni prevozi Relacija, Prevozi Mare, Haloze Prevozi, M najem, Viva prevozi, Niko Tours, Prevoz potnikov Denis Stonič, Air Traffic, Turanus, Prevoz potnikov Dušan Filipič, Barka Lea, Arriva, Drd Prevoz potnikov, Ekstra bus, Lombar Franci, Prevoz potnikov Kazimir Kolenc, Agencija M, Bonus Turistična agencija in številni drugi. Poiščite priznanega ponudnika prevoza oseb. Izbirajte med vsemi, ki jih najdete na seznamu in pridobite ponudbe najboljših.

Pridobite ponudbe za prevoz potnikov
ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno