Revija Nasvet strokovnjaka

Otvoritveni ples: Trendi poročnega plesa

porocni-ples-otvoritev-porocnega-slavja

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Otvoritveni poročni ples je svečan dogodek na vsaki poroki. Vse oči so uprte samo v vaju, ki prvič zaplešeta kot mož in žena. Da bo ples potekal brez napak in pred nastopom ne bosta imela treme, se čim prej vpišita v poročni plesni tečaj. S pomočjo preverjene plesne šole se bosta naučila pravih plesnih gibov in korakov ter izbrala najboljšo pesem za vaju. Zagotovita si popolnost in predanost.

Pridobite ponudbe/cene za poročni plesni tečaj

Najboljša glasba za poročni ples

Izbira glasbe za otvoritveni ples ni tako enostavna, kot bi si mogoče mislili. Izberita glasbo, ki obema nekaj pomeni, ali mogoče jasno izraža vajino zvezo. Vesta za vajino najljubšo pesem, ob kateri sta se spoznala? Odlična ideja. Predstavita jo plesnemu učitelju in skupaj boste pripravili koreografijo za vajin poročni ples. Zakaj pa ne bi kar sami napisali pesmi in jo s pomočjo izbranega glasbenika uglasbili? V nadaljevanju pa preverite nekaj običajnih predlogov za izbor poročne glasbe. Na Omisli.si/plesni-tecaj boste našli najprimernejšo plesno šolo za vas.

ples-na-poroki-porocna-glasba
Izberita glasbo, ki ima za vaju oziroma vajino zvezo globlji pomen.

Kateri ples izbrati za otvoritveni ples na poroki?

Preverite, kateri ples je za vaju najbolj primeren na vajini poroki. Ne spreglejte pa tudi predlogov za izbiro prave poročne glasbe.

Preverite tudi: Poročni ples: Pogosta vprašanja

Angleški valček (počasen poročni ples)

Med standardnimi poročnimi plesi zagotovo najdemo angleški valček. Drugo ime zanj je počasni valček, saj so njegovi plesni ritmi upočasnjeni. Je prava izbira za vaju, v kolikor sta bolj nežni, umirjeni duši in želita to tudi izraziti skozi otvoritveni ples. Osnovni korak za angleški valček se izvaja v obliki ‘kvadrata’. Seveda pa osnovno plesno sliko lahko nadgradite, spremenite in kombinirate z drugimi plesnimi gibi.

Nekaj predlogov za pomoč pri izbiri glasbe:  Say you won’t let go, James Arthur. Thousand years, Christina Perri. Can’t help falling in love with you, Elvis Presley.

porocni-ples-otvoritev-porocnega-slavja
Zaplešite tako, da bo vsem v dvorani zastal dih.

Dunajski valček (standardni ples)

Tudi dunajski valček sodi med standardne plese in se pleše na enak način kot angleški. Razlika je v tem, da je dunajski valček hitrejši, zato je njegovo drugo ime tudi hitri valček. Dunajski valček je prav tako strasten ples, s katerim bosta pritegnila pozornost vseh svatov.

Nekaj predlogov za poročno glasbo: Make you feel my love, Adele. Perfect, Ed Sheeran. Oba, Manca Špik in Isaac Palma.

dunajski-valcek-ples-na-poroki
Za plesanje valčka je značilna posebna drža, ki še bolj izrazi vajino povezanost.

Foxtrot (poročni ples za energične)

Če sta oba bolj energični osebi, vedno v pogonu, so za vaju odlična izbira standardni, bolj energični plesi. To je na primer foxtrot, ki sodi med družabne energične plese. Plesni ritem obsega neprekinjeno gibanje, vsi koraki so enako dolgi, najznačilnejši pa je swing (zamah telesa). Za tango je značilna kombinacija določene trdote plesnih gibov z nekaj mehkobe. Plesni koraki so hitri in potekajo v krogu.

Pomoč pri izbiri glasbe za ples:  Marry you, Bruno Mars. Can’t take my eyes off of you, Lauryn Hill. Objection, Shakira.

plesni-tecaj-za-otvoritveni-ples-energicno
Če sta po značaju bolj živahna, si za otvoritveni ples izberita bolj živahne ritme.

Cha cha cha in samba (latinsko-ameriški ples)

Vajin poročni ples pa je lahko tudi latinsko ameriški. Kot je na primer cha cha cha, ki bo s svojim temperamentom in izrazitimi bočnimi gibi navdušil vaše svate. Lahko pa se preizkusita v sambi, ki je znana po svoji živahnosti in energičnih gibih.

Nekaj predlogov za izbiro glasbe: Makes me feel this way, Sara Gazarek. She wears my ring, Elvis Presley.  Have you ever seen the rain, Creedence Clearwater Revival.

Na kaj ne smete pozabiti ob pripravah na poročni ples?

Ko se vpišete v poročni plesni tečaj, morate plesno šolo obvestiti o tem, kakšno plesno znanje imate oziroma nimate. Plesni učitelj bo srečanja prilagodil glede na vaše morebitno znanje, želje in zahteve. Če že vnaprej veste na katero pesem želite plesati, boste plesne korake in izbiro plesa prilagodili. Sicer pa bo izbira plesne glasbe sledila kasneje. Bodite pozorni, da ste tako na plesnih vajah kot na samem dogodku obuti udobno in primerno, upoštevajte tudi velikost poročne obleke. Če želita, pa lahko skupaj s plesnim učiteljem sestavita tudi inovativno koreografijo z morebitnimi pripomočki, dodatki ali posebnima oblekama/kostumi. Med poročnim plesom pa je ključno, da se poskusite sprostiti in zaplesati drug za drugega, saj je to vajin dan in vajin popoln ples. Ne pozabite tudi na pravilno držo in pogled partnerja v oči, kar bo vajinemu plesu dodalo vrednost.


PRIPRAVLJENI REZERVIRATI PLESNI TEČAJ?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH PLESNIH ŠOL / UČITELJEV PLESA ZA POROČNI PLES (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene za poročni plesni tečaj

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno