Nohti, manikura, pedikura in nega stopal (vse kar morate vedeti + cene + preverjeni ponudniki)

ocena bralcev
5 od 1

Urejeni nohti so že od nekdaj odraz človekove splošne urejenosti in higiene. Storitve, kot je manikura, pedikura, nega stopal, nega rok, nega nohtov in podobne so in ostajajo zelo popularne. Tudi v Sloveniji. In ne govorim le o nohtih, ki si jih uredite medtem ko nakupujete v trgovskem centru. Govorim tudi o poročnih nohtih in manikuri za posebne priložnosti. Pa medicinska predikura na domu, ki je navadno naročajo starejši kot del storitev pomoči na domu.

Največkrat pa so nohti eden izmed mnogih lepotnih dodatkov, predvsem za ženske. Kako izbrati pravega ponudnika za nohte, manikuro, pediukuro ali nego stopal? Pri tem vam pomaga Omisli.si.

Pridobi ponudbe za pedikuro / manikuro
persons hand with white manicure
Kako pa kaj vaši nohti?

Nohti: Manikura ali pedikura?

Najprej, manikura se tiče rok, pedikura pa nog. To vedno mešamo. Manikira pa pomeni enako kot manikura ali kot pove SSKJ: Manikuraa je urejanje nohtov na rokah, navadno z nanašanjem laka in nego obnohtne kože, njegovi sinonimi pa so manikira, manikiranje. Pedikura pa je urejanje stopal in nohtov na nogah.

Večina kozmetičnih salonov in profesionalcev, ki opravljajo kozmetično dejavnost, se ukvarja z nego rok in nog, kamer spada tudi nega nohtov (nega rok) in nega stopal (nega nog). Klasična ponudba običajno zajema estetiko: estetska manikura in estetska pedikura, masažo stopal ter medicinske storitve (medicinska pedikura).

Dodatne storitve vključujejo razne pilinge in toplotne obloge, permanentno lakiranje nohtov in poliranje nohtov, ipd. Če z rokami ali stopali načeloma nimate nikakršnih težav, potem bosta estetska manikura in pedikura pravi odločitvi za vas. Po želji se lahko seveda odločite tudi za lakiranje ali poliranje nohtov. V primeru, da imate težave s stopali (kurje oko, vraščen noht, otiščanec, glivice na nogah …), se odločite za medicinsko pedikuro. Tudi to lahko kombinirate z lakiranjem nohtov, masažo stopal, idr.Kaj če imam kurje oko, glivice na nogah, vraščen noht ali otiščanec? (medicinska pedikura)

Čer se soočate s težavami kot je kurje oko, glivice na nogah, vraščen noht ali otiščanec, je to le še razlog več, da pedikura preide na vaš seznam opravil. Pedikerka vam bo poleg nege stopal tudi svetovala, kako do takšnih težav ne bo več prišlo. Mnogim je sicer nerodno obiskati pedikerko, a zavedati se moramo, da je to njihov poklic – naj vam torej ne bo nerodno.

Pedikura ali medicinska pedikura?

Storitev, ki jo iščete, če imate katero od zgoraj naštetih težav (kurje oko, glivice na nogah, vraščen noht ali otiščanec) je torej medicinska pedikura. Ko boste na Omisli.si oddali brezplačno povpraševanje, zapišite morebitne težave v podrobnosti.

Kaj so to gelish nohti in kaj permanentno lakiranje

Permanentno lakiranje (gelish nohti)

Peramanentno lakiranje je podobno navadnemu, le da se ta suši pod UV lučjo, ne na zraku. Permanentno lakiranje (tudi gelish nohti) je dolgotrajneše, do 4 tedne, od navadnega in tudi bolje prekrije noht ter zakrije nepravilnosti. Tudi, vaši nohti bodo bolje zaščiteni pred zunanjimi vplivi. Takšpni nohti izgledajo povsem naravni, ker se lahko permanentni lak povsem prilagodi obliki nohtov. Velika prednost pa je torej tudi to, da je permanentni lak takoj “suh”. Tukaj je veliko možnosti za dodajanj vzorcev, bleščic ali kristalčkov. Tukaj ne govorimo o podaljšpevanju nohtov, torej.

Če so vaši nohti zdravi je permanentno lakiranje super izbira.

Gel nohti

Gel nohti so izdelani z, ne boste verjeli, gelom. Tudi ta se suši pod LED ali UV lučjo. Napram permanentnemu laku (gelish nohti) pa je glavna razlika v tem, da lahko s to metodo naravne nohte podaljšamo in spremenimo obliko nohtov. Je tudi dobra metoda za vse, ki se želijo odvaditi grizenja nohtov.

Geli nohti so malo debelejši kot gelish nohti. Gelirani nohti zdržijo malo dlje kot permanentno lakiranje a ne veliko dlje od 5 tednov. Tudi tukaj imamo veliko opcij za poslikavame, bleščice in kristalčke.

Preberite tudi: Najpopularnejše ženske storitve

Manikura - nohti
Manikura in nohti vam bodo hvaležni!

Kam na manikuro ali pedikuro?

Ko veste, katero storitev želite oz. potrebujete, je čas, da izberete pravega ponudnika za vaše nohte, manikuro ali pedikuro. V primeru, da želite le estetsko manikiro ali pedikuro, vam ni potrebno skrbeti, saj jo opravlja večina ponudnikov. Pri medicinski pedikuri pa je priporočljivo, da se prepričate, da je ponudnik ustrezno usposobljen in točno ve, kaj počne.

Kurja očesa in vraščeni nohti se lahko kvečjemu poslabšajo, če za njih ne znamo ustrezno poskrbeti. Pri izbiri ponudnika se je najbolje zanesti na predhodne stranke in njihove ocene. Če veste, da je vaša prijateljica že bila pri določenem ponudniku in ji je le-ta nudil dobro storitev, potem ne morete zgrešiti, če tega ponudnika obiščete tudi sami. V primeru, da gre morda za permanentno lakiranje nohtov, se ponovno lahko zanesete na usposobljenost ponudnika in dosedanje ocene. Glede na to, katero storitev želite, se je predhodno priporočljivo prepričati, da jo določen ponudnik sploh opravlja in ima primerno opremo za to (npr. za permanentno lakiranje ali geliranje nohtov).

Vsekakor vam predlagamo, da pošljete povprašeavnje tukaj in povezali vas bomo s pravimi ponudniki za vaše nohte, roke in noge!

Pridobi ponudbe za pedikuro / manikuro

Glede na vaša pričakovanja in želje, boste morda morali nekajkrat zamenjati kozmetičarko, preden boste našli nekoga, h komur se boste še leta vračali. Bodisi zaradi cene, njihovega načina dela ali le njihovega karakterja, se morda pri določenem ponudniku ne boste počutili dobro ali si ne boste mogli privoščiti njihovih storitev. Nega nohtov (nega rok) in nega stopal (nega nog) je čas za sprostitev – čas, v katerem naredimo nekaj zase; zato bodite izbirčni in najdite ponudnika, pri katerem se boste lahko sprostili in kamor se boste z veseljem vračali.
ocena bralcev
5 od 1