Revija Nasvet strokovnjaka

Oskrba na domu za vsakogar – Vilina, Gorazd Trobentar, s.p.

Oskrba na domu by Vilina, Gorazd Trobentar, s.p.

Kazalo

ocena bralcev
4 od 4

Iščete ponudnika za pomoč na domu? Kontaktirajte podjetje Vilina! Vpisani so v register Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije, ki jim je izdalo dovoljenje za samostojno opravljanje zdravstvene nege in delujejo na območju Ljubljane z okolico. Oskrba na domu je pri njih dosegljiva že za 150 € na mesec, kar zajema obiske 3-krat na teden. Lahko bi rekli, da je cena dostopna skoraj vsakomur. Njihova posebnost je, da imajo enako ceno tudi za vikende in praznike. Ponujajo tudi storitev klicanja v nujnih primerih – če se kaj zgodi, jih lahko pokličete in takoj bodo prišli. So družinsko podjetje, ki nudi naslednje storitve:

 • oskrba na domu (12 €/h),
 • zdravstvena nega (14 €/h),
 • medicinska pedikura (40 €) in
 • masaža (50 €/h).
Kontaktirajte podjetje Vilina

V tem članku se bomo osredotočili na predstavitev njihovih storitev.

Oskrba na domu

Oskrba na domu je storitev, ki zagotavlja varno in udobno domače okolje tistim, ki potrebujejo pomoč pri vsakdanjem življenju. Oskrba na domu vključuje različne storitve, kot so:

 • vzdrževanje stanovanjske enote in njene okolice,
 • gospodinjsko pomoč,
 • pripravo obrokov,
 • nakupovanje živil,
 • dogovarjanje za obiske in spremstvo pri zdravnikih,
 • zagotavljanje socialne interakcije in podpore,
 • spodbujanje samostojnosti in
 • pomoč pri ohranjanju socialnih stikov.

Oskrbovalci na domu so visoko usposobljeni strokovnjaki, ki imajo znanje o zdravstvenih praksah in veščine skrbnega sodelovanja z ljudmi. Zagotavljajo čustveno podporo in fizično vodenje za zagotavljanje varnosti in čim bolj kakovostnega življenja svojih strank. Oskrbovalci na domu pogosto sodelujejo z družinami pri pripravi načrtov, ki ustrezajo individualnim potrebam oskrbovanca. Tovrstne prilagojene storitve so neprecenljive za tiste, ki potrebujejo pomoč pri vsakodnevnih dejavnostih, kot so kopanje, prehranjevanje, oblačenje in jemanje zdravil. Oskrba na domu zagotavlja tudi druženje, kar je lahko še posebej koristno za starejše ljudi, ki so izolirani od družine ali prijateljev. Poleg teh storitev lahko oskrbovalci na domu nudijo tudi rekreacijske dejavnosti, kot je igranje kart ali družabnih iger ter pogovor o aktualnih dogodkih. Oskrba na domu in njene strokovne storitve, lahko bistveno pripomorejo k temu, da lahko ljudje uživajo v neodvisnem življenjskem slogu, hkrati pa jim zagotavljajo varnost in udobje.

Preverite tudi: Ayurvedske masaže – kako vam lahko koristijo?

Oskrba na domu in njene prednosti

Oskrba na domu ponuja okolje, ki ga bolnik pozna, zato se počuti bolj sproščeno in udobno kot bi se v bolnišnici ali v domu za ostarele. Oskrbovancem omogoča, da ohranijo samostojnost in občutek nadzora, ob tem pa še vedno prejemajo potrebno zdravstveno oskrbo in zdravila, ki jih potrebujejo. Ker oskrba na domu omogoča, da posamezniku ni treba oditi v posebno ustanovo na sestanke ali zdravljenje, se zmanjša izpostavljenost virusom in drugim boleznim, ki so prisotne v javnih prostorih. Oskrba na domu bolnikom omogoča bolj individualno obravnavo s strani zdravstvene ekipe, kot bi je bili deležni v večjih ustanovah, saj se tam kaj hitro izgubijo v gneči. Nenazadnje, se v primeru, ko se razne terapije izvajajo v udobju znanega okolja, bolniki lažje osredotočijo na svoje rehabilitacijske cilje.

Skrb za starejše in osebe s težavami v gibalnem razvoju by Vilina.
Oskrba na domu omogoča bolj osebni pristop in ohranja občutek neodvisnosti in udobja.

Zdravstvena nega

Zdravstvena nega je zapleteno in specializirano področje v zdravstvu. Zajema široko paleto storitev, kot so:

 • umivanje, tuširanje in kopanje,
 • nega las in nohtov in brade,
 • oblačenje,
 • urejanje postelj,
 • telovadba,
 • hranjenje in
 • nadzor zdravil.

Vse te storitve so bistvene za zagotavljanje najboljše možne oskrbe bolnikov. Denimo za nego las in nohtov je potrebno obsežno znanje ne le o tem, kako varno striči lase ali obrezovati nohte, temveč tudi o tem, katere izdelke je mogoče uporabiti za tip las ali stanje kože posameznega pacienta. Da je oskrba na domu zares kakovostna za bolnika, je potrebno biti pri vseh teh dejavnostih pozoren na vse podrobnosti. Zdravstvena nega je izjemno pomemben poklic, ki zahteva predane strokovnjake, ki so navdušeni nad izboljšanjem dobrega počutja bolnikov.

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura je specializirana vrsta nege stopal, ki zagotavlja veliko več kot le standardno razvajanje stopal.

 1. Začne se s temeljitim namakanjem stopal v topli vodi, da se zmehčajo mozolji, otiščanci in druge kožne nepravilnosti.
 2. Naslednji korak običajno vključuje odstranjevanje trde, suhe kože in odmrlega tkiva s stopal s pomočjo instrumenta, kot je skalpel ali električno orodje.
 3. Manjše otiščance in kurja očesa se nato odstrani s temu namenjenimi instrumenti.
 4. Nohte se skrbno postriže in zgladi, stranski del nohtov pa se očisti s posebnimi orodji.
 5. Temu sledi pomirjujoča masaža, ki pomaga sprostiti napete mišice in poživi cirkulacijo na tem področju.

Medicinska pedikura omogoča tudi zdravljenje običajnih težav, kot so raztrgana obnohtna kožica, vraščeni nohti in glivične okužbe (še posebej pomembno za diabetike). Medicinska pedikura ne le, da povrne udobje, temveč lahko z rednimi vzdrževalnimi tretmaji pomaga preprečiti nadaljnje težave. Če medicinsko pedikuro pravilno izvajajo izkušeni strokovnjaki, ima številne zdravstvene koristi, zato je neprecenljiv del vsakega celovitega programa za nego stopal.

Masaža na domu

Oskrba na domu sicer olajša življenje posamezniku, a pomembno je poskrbeti tudi za sprostitev. Masaža na domu je odličen način za lajšanje stresa, izboljšanje cirkulacije ter spodbujanje splošnega zdravja in dobrega počutja v udobju lastnega doma. S pravimi pripomočki, kot sta masažna miza ali stol, je mogoče uporabiti različne masažne tehnike, s katerimi se lahko osredotočite na določena problematična področja. Storitve masaže na domu so tudi cenovno zelo ugodne in priročne za tiste, ki zaradi časovne stiske ali drugih dejavnikov ne morejo oditi od doma. Med masažo na domu lahko raztegnete mišice in nežno pritiskate na mišične vozle, da ublažite napetost in nelagodje. Za večje udobje in sprostitev lahko uporabite tudi masažna olja, losjone ali kreme. Poleg lajšanja fizičnih bolečin je znano, da masaže na domu:

 • zmanjšujejo raven stresa,
 • povečujejo raven energije in
 • spodbujajo limfni sistem

Vse to prispeva k bolj zdravemu življenjskemu slogu. Redne masaže na domu dokazano:

 • izboljšujejo kakovost spanja,
 • izboljšujejo razpoloženje in
 • krepijo delovanje imunskega sistema – zato so idealna izbira za tiste, ki želijo doseči celosten pristop k boljšemu telesnemu in čustvenemu zdravju.
Oskrba na domu je oskrba, prijazna uporabnikom by Vilina.
Zagotovimo svojim najbližjim prijetno starost.

Oskrba na domu je precej pogosto iskana storitev. Če jo potrebujete tudi vi ali vaša bližnja oseba, se obrnite na Vilino. Kot lahko vidite, oskrba na domu zahteva veliko načrtovanja in predanosti vpletenih. Njihova ekipa strokovnih in skrbnih strokovnjakov vam bo pomagala pri zdravljenju in doseganju dobrega počutja. Pomembno je, da bo oskrba na domu, ki jo prejmejo vaši bližnji, najvišje kakovosti.

ocena bralcev
4 od 4

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno