Kaj smo pri Omisli.si naredili za ponudnike storitev v 2017?

ocena bralcev
5 od 1

Leto je naokoli in prav je, da se zazremo nazaj in pogledamo naprej.

Vzpodbudne številke

2017 je bilo za Omisli.si na vseh področji zelo pestro. Posredovali smo vam 4.351 novih strank (povpraševanj) s katerimi ste ponudniki sklenili 390 poslov v skupni vrednosti 179.400 €. Pridružilo se nam je 1.189 novih ponundnikov, ki so pridobili 924 ocen preteklih strank. V Omisli.si smo skupaj investirali preko 98.969 € v razvojne in marketinške aktivnosti, kjer nam je pomagal tudi Slovenski podjetniški sklad. Za ta korak smo se odločili, saj verjamemo v nujnost tovrstne platforme na trgu.

Preverjanje ponudnikov

Odločitev, da želimo več delati z izbranimi in dobrimi ponudniki, je bila preprosta. Pogoj za to pa je preverjanje. Vse plačljive člane, ki imajo sklenjeno PROFI ali PREMIUM članstvo, preverimo – tako lahko prejmete certifikat “Preverjeni ponudnik”, da vam stranke lažje zaupajo. Prav zato preverjeni ponudniki prejmejo kar 3-krat več posla oz. realizirajo 13,72 % ponudb, ki jih pošljejo preko Omisli.si. Vsaka 7. ponudba torej pomeni sklenjen posel. Preverimo vaše reference, ugled na spletu, spletne ocene ter poslovanje.

Preverjene ponudnike izpostavimo in jim damo prednost

Preverjene ponudnike nagradimo z višjimi pozicijami v imeniku ter jih izpostavimo na naslovnici. Več posla preverjenim, torej.

Pameten imenik

Preverjeni člani imajo preko Omisli.si/imenik veliiiiiko prednost, saj ste v imeniku višje in vas stranke lažje najdejo, torej imate posledično več posla. Podobno kot to velja za prve zadetke na Googlu, le da mi jamčimo za prve zadetke, oziroma želimo jamčiti tudi za vas. Stranke vnaprej informiramo glede cen in izvajalcev, stranke pa posredujemo le ponudnikom, ki jih stranka izbere v imeniku. Tako vemo, da je stranka resna glede najema in vi ne izgubljate časa s pošiljanjem ponudb v prazno.

Pameten imenik in izpostavljanje preverjenih ponudnikov
Pameten imenik in izpostavljanje preverjenih ponudnikov

Hitri odgovori strankam: Manj dela, več posla

Shranite si lahko različne predloge tipskih sporočil za ponudbe, vprašanja, ali druga follow-up sporočila in jih skupaj s priponkami hitro in enostavno vključite v sporočila strankam.

Hitri odgovori za manj dela in več posla!
Hitri odgovori za manj dela in več posla!


N
apredna orodja za delo s strankami (CRM)

Uspešni ponudniki storitev uporabljajo PROFI orodja. Tudi za delo s strankami. Zato smo vam olajšali delo s potencialnimi in obstoječimi strankami. Identificirajte vroče potencialne stranke in pravočasno dregnite tiste, ki so angažirane, da se ne ohladijo.

PROFI orodja (CRM na Omisli.si)
PROFI orodja (CRM na Omisli.si)


Stranke preverimo & ovrednotimo – firbce izločimo

Vsako povpraševanje se trudimo posebej telefonsko preveriti, da bi zagotovili največjo možno raven resnosti in tako izločimo t.i. »firbce«, ki bi vam le tratili čas. Stranke po novem tudi ovrednotimo glede na vrednost posla in resnosti za najem.

1 klik do telefonske številke

Plačljivi člani lahko nemudoma pokličejo stranko. Zakaj poklicati stranko? 73 % strank si želi, da jih ponudnik pokliče. 2,3-krat bolj verjetno je, da stranka najame ponudnika, ki pokliče in kar 94 % strank najame ponudnika po ogledu / sestanku. Telefonska številka je le klik stran.

1 klik do telefonske številke stranke
1 klik do telefonske številke stranke


Testiranje poslovnega modela: Od točk do provizij

2017 je bilo res leto premikov. Mrzlično smo iskali najboljši poslovni model, ki bo vzdržen tako za ponudnike in kot za Omisli.si. Točke smo opustili in jih nadomestili s članstvi, katerim so se sredi leta pridružile provizije. Konec leta pa smo izstrelili še brezprovizijski PREMIUM paket. BREZPLAČNI člani so danes obremenjeni z visokimi provizijami, PROFI člani prejmejo veliko naprednih orodij za hitro in učinkovito delo s strankami in imajo pol nižje provizije, PREMIUM člani pa uživajo v vseh prednostih PROFI članstva – brez provizij. Omenimo še test Escrow modela, kjer denar potuje od stranke preko Omisli.si k ponudniku, ki se tudi ni najbolje prijel. Vendar nad njim še nismo popolnoma obupali, saj se kaže kar nekaj scenarijev, kjer je to skoraj nujno potrebno za vse strani.

Dvig vrednosti ponudb

Temeljito smo prenovili izgled posameznih profilov ponudnikov in jim dodali različne značke, kot je denimo garancija zadovoljstva, preverjen ponudnik, število najetij, skupna ocena, itd.

Odslej stranke hitro identificirajo zanesljive ponudnike.
Odslej stranke hitro identificirajo zanesljive ponudnike.


Strateška partnerstva

Zadnji del leta smo intenzivno delali na strateških partnerstvih z velikimi spletnimi giganti. Sadovi teh naporov bodo kmalu vidni, predvsem v drastičnem povečanju števila povpraševanj in strank! Več o tem kmalu…

Svetujemo za boljši jutri

Preko različnih kanalov smo podajali prepotrebno marketinško znanje našim ponudnikom. Preko e-knjige, nasvetov znotraj aplikacije, video vsebin ter seveda nadpovprečne podpore na strani. Med drugim smo tudi raziskali, katere ponudbe zmagujejo na Omisli.si (namig: ne najcenejše).

Platforma Omisli.si je prejela nagrado za najboljšo poslovno spletno stran v 2017 v Sloveniji!

In kam gremo v 2018?

Ostanite z nami in kmalu boste videli, zakaj bo Omisli.si edina prava izbira za ponudnike storitev v Sloveniji. Namig: Ponudniki se boste kmalu ukvarjali le še z izvajanjem svojega posla (in ne s pridobivanjem strank).








ocena bralcev
5 od 1