Kako organizirati popolno rojstnodnevno zabavo za otroke?

Bodimo iskreni, otroci so izbirčna bitja. Večinoma ne marajo jesti ni česar, kar je preveč sive barve, ”čudne” oblike ali nima vonja po sladkem. Po navadi so poleg tega alergični na vse živo in sedaj se vam ideja o rojstnodnevni zabavi, kjer niste odgovorni le za svoje, temveč tudi druge malčke, sliši že prav strašljiva. No, za vas smo pripravili 5 nasvetov s katerimi bo animacija otrok šala mala, vi pa boste lahko pripravili čudovito zabavo brez pretiranega napora.

1.Določite kraj in čas dogajanja

Prva in najbolj pomembna zadeva je, da določite čas rojstnodnevne zabave takrat, ko se vam zdi, da bo ustrezalo čim več povabljencem. Če vam je vaš otrok omenil, da imajo vsi njegovi prijatelji nogometno tekmo ravno v soboto, ko ste hoteli vi prirediti zabavo, je morda bolje razmisliti o alternativi. Pomembno se je tudi odločiti, ali bi jo imeli notri v hiši oziroma stanovanju, ali bi jo imeli zunaj na dvorišču, morda bi celo prostor najeli. Z drugimi besedami, imejte pripravljen plan A, B in v najslabšem primeru C.

2. Povabila in okraski

Ni otroka, ki ne pozna Frozen princes. Ali Spidermana. Če veste s čim ali kom je vaš otrok trenutno izjemno navdušen, ne morete zgrešiti. Kakršnikoli Elsa baloni ali Batman plastični kozarci bodo brez dvoma hit. Navsezadnje animacija otrok ne vključujejo le izginjajoči zajci iz klobuka, temveč tudi Superman-ogrinjala in modre bleščice.  Isto z vabili. Če niste pri volji, ali nimate časa, jih lahko naročite, da vam jih oblikujejo, lahko pa tudi sami nekaj pripravite v Wordu. Navsezadnje to niso povabila na poroko britanske kraljice.

3. Sladko, sladko in še enkrat sladko

No, ni nujno, da je res prav VSE sladko. Ampak definitivno mora biti veliko vsega, kar otrokom po navadi prepovedujete. Saj najbrž že sami veste, toda gorgonzola, škampi ali korenčkovi smutiji  ne pridejo poštev. Razen, če jih boste pripravili zase. Tudi pri torti je bolje ostati pri varnih opcijah kot so nutela in jagode. Ne nazadnje ne pozabite starše otrok povprašati o morebitnih alergijah, da lahko vnaprej pripravite sladice brez oreškov ali glutena. Rešilci po navadi kvarijo razpoloženje in se jim je zato bolje izogibati.

4. Čarovnik, animator ali klovn?

Animacija otrok vključuje več različnih elementov. Če želite pripraviti zabavo v bolj ameriškem stilu, so bolj kot klovni ali čarovniki v zadnjem času popularni animator-ji, ki se oblečejo v otrokove najljubše like in za njih nastopajo. Kdo navsezadnje ne bi hotel spoznati svojega super-junaka? Pa tudi lažje se je s Spidermanom dogovoriti kakšen naj bo njegov nastop kot s ponijem. Poleg  tega lahko pripravite program z interaktivnimi igricami kot so risanje po majicah, izdelava nakita, Activity za otroke itd. Otroci se tako med sabo lahko dodatno spoznavajo in družijo.

5. Komunikacija s starši!

Najbolje je staršem povabljencev posredovati svojo telefonsko številko, da vam lahko sporočijo o morebitnem zamujanju pri iskanju svojega otroka ali kakšnem drugem zapletu. Seveda pa se z njimi konec koncev lahko povežete tudi zato, da vam svetujejo in morda celo rahlo pomagajo pri vsem tem planiranju.

 

Zapomnite si, bolje animator kot poni, bolje čips kot paprikaš in predvsem ne pozabite se zabavati tudi sami.VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA


Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.

vprašajte mojstra s področja


Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 0 Povprečje: 0]