Vino na poroki ali ljubezen na prvi požirek

ocena bralcev
5 od 1

Ste vedeli, da vino na poroki predstavlja eno najbolj priljubljenih pijač? Zato je izbira prave steklenice ena izmed obveznosti pri pripravah na poroko – tu se porodijo mnoga vprašanja. Bo morda Pinot tisto vino, ki vaju bo spominjalo na izmenjavo zaobljub in vajin prvi ples kot zakonski par? Bosta s Sauvignonom popestrila dogajanje na plesišču? S katero penino bosta proslavila svojo poročno noč?

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih ponudnikov vina in vinarjev.

Kontaktirajte preverjene vinarje (ponudbe / cene)
Vino na poroki predstavlja eno najbolj priljubljenih pijač.
Vino na poroki predstavlja eno najbolj priljubljenih pijač.

DEGUSTACIJA OZIROMA IZGOVOR ZA PITJE VINA

Najpomembnejši korak pri izbiri pijače za vajin posebni dan je ravno degustacija. Pomembna je predvsem ko o vinu nimata niti najmanjšega pojma, saj vama lahko strokovnjaki svetujejo ne le o kombiniranju s sirom, temveč tudi o vsebnosti alkohola, količini, ceni …

Preverite tudi: VINO: CENA, TRENDI IN PREVERJENE VINOTEKE, VINOTOČI TER VINARJI

Pomembno pravilo pri pokušanju: ne spijta preveč! Pri izbiranju vin zagotovo ne želita biti pod (prevelikim) vplivom alkohola! Tako bosta za ceno Pinot Noira na poročno slavje prinesla Chardonnay.

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANER

BARVNA KOMBINACIJA RDEČEGA IN BELEGA VINA

Seveda so na (predvsem outdoor) porokah dobrodošli roséji, zagotovo pa je obvezno vsaj eno rdeče in belo vino. Tista priljubljena, kot je na primer intenzivno sadni Merlot, pa za svečane prireditve morda niso najboljša izbira, zato raje razmišljajta v smeri suhih belih vin – Sauvignon Blanc ali Pinot Grigio.

Med rdeče kralje pa uvrščamo kar Pinot Noir, ki se prilega k večini jedi in zato predstavlja varno opcijo.

VINO IN HRANA KOT SORODNI DUŠI

Sta po nekaj kozarcih različnih vin naredila ožji izbor? Odlično! Zdaj je potrebno vsa ta vina pravilno razporediti k vajinemu meniju, ki bi moral biti do samega degustiranja že dokončen.

H klasičnemu piščancu ali govedini se najbolj podajo rdeča vina, katerih vsebnost alkohola pa ni previsoka, medtem ko pri svinjini pogumno posezita po močnejših belih, kot je Burgundy.

Grška ali druga lažja, peneča vina so najboljša izbira za poroko na obali, saj se odlično ujemajo z ribami in različnimi morskimi sadeži.

Za lažje kombiniranje vina s hrano kontaktirajta catering servis.

Za pomoč pri kombiniranju hrane in vina je najpametnejše kontaktirati catering servis.
Za pomoč pri kombiniranju hrane in vina je najpametnejše kontaktirati catering servis.

PRIPRAVITA DENARNICO

Vino na poroki predstavlja dokaj zajeten strošek.

Če bosta seznam gostov previdno sestavila in nimata namena vabiti ljubosumnih sestričen in nadležnih botrov, vaju številka na računu ne bo preveč pretresla. V nasprotnem primeru pa že zdaj globoko vdihnita, saj vaju lahko na 100 povabljenih že samo vino stane okoli 1500 €! Odločitev je seveda vajina: je pomembnejše dobro vino ali lepe rože?

Seveda je končna cena odvisna od števila povabljenih, kako veliki ljubitelj vin so vajini sorodniki in kako kvalitetno vino kupujeta. Naj vama namignem, da lahko zelo okusna vina najdeta že pod petnajstimi evri! Vajini gostje zagotovo ne bodo opazili razlike med tem in 200 evrov vredno steklenico Rieslinga.

>> omisli.si/poroko <<

preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo

poročne storitve poročni ponudniki omisli si
Preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo.

PREVEČ JE RAVNO DOVOLJ

Splošno je znano, da je pametno kupiti več vina, kot ga človek potrebuje (mimogrede, kdo je že slišal za preveč vina?). Načeloma se držita reka “ena steklenica na eno glavo”. Tako bosta najlažje ocenila število steklenic in imela možnosti kupiti eno ali dve preveč – za vsak slučaj, oziroma za osvežitev po poročni noči.

Vedno se najde korist za napol polne steklenice vina – darilo ob odhodu gostov, ki so nam pri srcu, posladek za medene tedne ali pa zaloga za vajin prvi skupni bar!

Za več strokovnih nasvetov in kontakt s ponudniki obiščita Omisli.si/vino.

Nasvet #1 Izogibajta se steklenicam s plutastim zamaškom in rajši izberita tiste z običajnim – veliki, svečani dogodki kot so poroke navadno gostijo ogromno ljudi, zato lahko preprost zamašek catering službi močno olajša delo, vama pa mimogrede prihrani veliko stresa.

Nasvet #2 Če nudita tudi koktejle, kupita 30% manj vina kot sicer – gostje radi posežejo po vinu, še rajši pa uživajo v močno sladkih, sadnih mešanicah.

V najslabšem primeru pa se lahko v trgovini posvetita iskanju vin z najvišjim odstotkom alkohola in najnižjo ceno. Zagotavljam vama, da se vajini gostje ne bodo pretirano pritoževali.

Kontaktirajte preverjene vinarje (ponudbe / cene)ocena bralcev
5 od 1