Revija Nasvet strokovnjaka

Računovodski in davčni nasveti ob koncu poslovnega leta

8 računovodskih in davčnih nasvetov in ukrepov za racionalizacijo svoje davčne olajšave in učinkovitega računovodstva, brez presenečenj.
racunovodski in davčni nasveti

Kazalo

ocena bralcev
0 od 0

Osem računovodskih in davčnih nasvetov in ukrepov za racionalizacijo svoje davčne olajšave in učinkovitega računovodstva, brez presenečenj, za novo poslovno leto.

računovodski in davčni nasveti ob koncu leta
Računovodski in davčni nasveti – letos ne čakajte na zadnji trenutek!

Konec poslovnega leta (in začetek novega) je dober čas za snovanje novih poslovnih strategij, a še pomembnejše, ob koncu poslovnega leta mora biti vaš posel urejen, sploh kar se davkov in računovodstva tiče. Če se sliši strašno, ne skrbite, za najboljše nasvete smo povprašali največje strokovnjake iz Omisli.si/racunovodstvo.

Tukaj je kontrolni seznam 8 najboljših stvari, ki jih lahko storite zdaj za racionalizacijo svoje računovodske in davčne olajšave za poslovno leto.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI RAČUNOVODSKI SERVIS?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH RAČUNOVODSKIH SERVISOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

 

Računovodski in davčni nasveti ob koncu poslovnega leta:

1) Uredite računovodske knjige

Prepričajte se, da so vsi vaši letni stroški in prihodki pravilno zabeleženi. Poleg tega se prepričajte, da so s temi podatki usklajeni vaši bančni računi. S tem zagotovite, da ste ujeli vse prihodke in odhodke, ki so tekli preko banke, vključno z vsemi bančnimi provizijami in zaračunanimi storitvami. Zatem lahko natančno ocenite svoj dobiček ali izgubo.

2) Prepričajte se o točnosti inventarja

Če se ukvarjate (tudi) s prodajo izdelkov, bo posodobljen popis zagotovil, da kupci v novem letu 2016 ne bodo kupovali razprodanih predmetov. Prav tako bo to alarm, česar se morate hitro znebiti (razprodaja?).

> Preberite tudi: POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS (računovodstvo: cenik)

Čeprav vsi radi čakamo do zadnjega trenutka, je zdaj čas, da ocenite svoje poslovno leto, kar se tiče dohodnine in pregleda možnosti za zmanjšanje davkov. Ko bo računovodsko vse »štimalo«, lahko vaš davčni svetovalec ali računovodstvo oceni, koliko dolgujete državi, da lahko tak znesek daste na stran. Tako dobite računovodske in davčne nasvete iz prve in prave roke.

4) Poskrbite za zadostne prispevke za pokojnino

Lastniki malih podjetij pogosto mislijo najprej na svoje stranke in nase šele na koncu. Prispevki za pokojnino in drugi vam namenjeni prispevki so lahko dobra davčna olajšava in vam koristijo v dveh pogledih, na dolgi in kratki rok.

5) Pogovorite se s svojimi največjimi strankami ali z vsemi strankami

Novo leto je pravi čas, da rečete Hvala in to je preprost način, da svoje stranke spomnite nase in na svoje podjetje. Majhna darila, četudi le v obliki popustov, so za vaše največje stranke nadvse primerna. Če bodo darila fizične narave, se o tem prej posvetujte s svojim računovodstvom ali davčnim strokovnjakom.

>> Prevetrite tudi: ostale računovodske nasvete Omisli.si strokovnjakov

6) Odložite dohodek

Mala podjetja navadno evidentirajo prihodke takoj, ko prejmejo denar. Odlaganje dohodka lahko zmanjša davčne obremenitve. Seveda boste za te zneske še vedno morali plačevati davke za poslovno leto 2016, zato se o smiselnosti takih korakov prej posvetujte s svojim računovodjem.

7) Podprite lokalno dobrodelno organizacijo

To je odličen način, kako lahko vrnete nekaj nazaj v skupnost, ki je podprla vaše poslovanje in za ustvarjanje dobrega imena. In seveda, mnoge donacije so davčna olajšava. Ideje vključujejo lokalne športne ekipe, mladinske skupine, zavetišča za živali, dobrodelne organizacije, itd. Močne vezi z lokalno skupnostjo pomenijo močnejše podjetje.

8) Ustvarite akcijski načrt, da bo novo računovodsko in davčno leto lažje

Če ste lani delali dvotedenska ali vsaj mesečna poročila poslovnega izida, potem lahko ta korak preskočite. Če ne, je letos dobro leto, da začnete poslovanje spremljati od blizu in skoraj v realnem času. Saj veste, po toči zvoniti, je prepozno.

Če menite, da je novo leto 2016 čas, da ponovno ocenite učinkovitost svojega računovodskega servisa ali davčnega svetovalca, lahko že danes pošljete brezplačno in neobvezujoče povpraševanje najboljšim strokovnjakom s področja na Omisli.si/racunovodstvo.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI RAČUNOVODSKI SERVIS?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH RAČUNOVODSKIH SERVISOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

ocena bralcev
0 od 0

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno