Revija Nasvet strokovnjaka

Pridobitev finančnih sredstev s faktoringom

faktoring

Kazalo

ocena bralcev
0 od 0

Pridobitev finančnih sredstev za razširitev posla oz. za samo delovanje podjetja in pa za pomembne investicije, ki pomembno prispevajo k delovanju podjetja, je za večino podjetnikov izjemno težko, še posebno, če gre za posojilo na banki. Banka ima za odobritev posojila izjemno visoke kriterije, katerim večina podjetij ne ugodi. Poleg banke je še ena možnost, ki podjetnikom omogoča pridobitev finančnih sredstev, na povsem drugačen način – z odkupom zapadlih terjatev. Govorimo o faktoringu.

faktoring - odkup terjatev
(Vir slike: Bigstockphoto.com)

Za faktoring se odločate sami. Gre za predvsem dobro rešitev v primeru zapadlih terjatev, katere zavirajo rast vašega podjetja. V vsako terjatev je potrebno znati posegati pravočasno, posebno pa ne dovoliti, da vas bi sama po sebi preveč oškodovala. Faktoring vas ne omejuje, saj lahko v roke družbe za odkup terjatev prepustite tudi več faktur, ki zavirajo poslovanje in razvijanje vašega podjetja na trgu.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI RAČUNOVODSKI SERVIS?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH RAČUNOVODSKIH SERVISOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

 

Faktoring omogoča financiranje vsem vrstam podjetij, tako manjšim/ večjim, mlajšim ali starejšim. Pravzaprav gre za način financiranja, ki podjetju omogoča ponovni pritok investiranega denarja v podjetje. Pri faktoringu gre pravzaprav za družbo, ki se ukvarja z odkupom terjatev, neporavnanih faktur. Odkup zapadlih faktur pa omogoča podjetju povrnitev sredstev, potrebnih za nadaljnje poslovanje, v kar najkrajšem roku (od enega do dveh delovnih dni).

Poleg tega, da je podjetju s faktoringom omogočen takojšen pritok denarja, je tudi izguba vloženega denarja manjša, kot bi bila v primeru lastne ali sodne izterjave dolga. Pred samim začetkom odkupa fakture, se z njenim kupcem (faktoring družbo) podpiše pogodba, ki določa in evidentira celoten postopek izvedbe faktoringa. Pri sklepanju pogodbe se dogovori tudi proviziji od celotne vsote, glede na opravljene storitve faktoringa. Faktoring družba tako pri izplačilu odkupljene fakture odšteje določen delež provizije za izvajanje svojih storitev, ki po navadi znaša od 3% do 8% (odvisno od sklenjene pogodbe oz. po dogovoru).

<blockquote><em><strong>&gt; Preberite tudi: <a href=”https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/racunovodje/racunovodstvo-cenik-cene-racunovodski-servis/”>POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS (računovodstvo: cenik)</a></strong></em></blockquote>

Pri odločanju za faktoring storitve, se je dobro širše pozanimati o najugodnejšem ponudniku. Trg omogoča veliko faktoring ponudnikov, ravno zato se ni vredno zaleteti v prvo izbiro. Pretehtajte vse ponudbe in premislite katera od njih je najboljša izbira. O faktoring storitvah se lahko pozanimate v družbah, ki se ukvarjajo s tovrstnimi storitvami, lahko pa tudi na bankah, ki ravno tako v svoji ponudbi omogočajo faktoring storitve.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI RAČUNOVODSKI SERVIS?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH RAČUNOVODSKIH SERVISOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih računovodstev

ocena bralcev
0 od 0

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno