Talno gretje: Cena, prednosti, slabosti in izvajalci za talno ogrevanje

ocena bralcev
5 od 2

Obstaja ogromno razlogov, zakaj se ljudje odločajo za talno gretje. S talnim ogrevanjem so zimski meseci veliko bolj topli. Prav tako pa lahko talno ogrevanje v veliki meri nadomesti radiatorje, saj oddaja dovolj toplote za celoten prostor. Obstaja kar nekaj različnih možnosti izbire, vse pa je odvisno od tega, kakšen je vaš dom in koliko ste pripravljeni odšteti za talno gretje. Lahko se odločite za ogrevanje tal v enem prostoru ali v celotnem objektu…

TALNO GRETJE

preverjeni ponudniki in cene za talno gretje ter ceniki

Brezplačno do ponudb za talno gretje (preverjeni izvajalci)

Kaj je talno gretje in zakaj ga izbrati?

Preprosto povedano, talno gretje vaš dom ogreva s sistemom, nameščenim pod vašo talno oblogo. Nudi alternativo radiatorjem, ki so bolj pogosti v naših domovih. Poleg čudovitega občutka, ki ga nudijo topla tla, toploto zelo enakomerno porazdeli po celotnem prostoru. Poleg tega pa je bolj energetsko učinkovit sistem, ter zmanjšuje emisije.

elektricno-talno-gretje-cena
Talno gretje je odlična izbira predvsem za zimske mesece.

Preberite tudi: OGREVANJE: CENA ZA CENTRALNO OGREVANJE HIŠE / STANOVANJA / SANITARNE VODE, POGOSTA VPRAŠANJA, TRENDI IN PREVERJENI IZVAJALCI

Cena talnega gretja                                          

Cena talnega gretja je odvisna od različnih dejavnikov, kot so primernost podlage, zahtevnost inštalacije in seveda tudi od izvajalca samega. Cena za polaganje talnega gretja se giblje nekje med 30€/m2 do 45€/m2. Najbolje je, da se obrnete na izbranega izvajalca, ter se z njim pogovorite o najbolj primernih možnostih talnega gretja za vaš dom. Tako boste izvedeli točno ceno in ne boste presenečeni nad končnimi stroški.


Najboljši ponudniki za peči na drva v ??

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za peči na drva


celoten seznam ponudnikov talnega ogrevanja  >

Če menite, da vam ljubi ponudnik talnega gretja manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Prednosti talnega gretja

Kot prva, najbolj očitna prednost so topla tla, ki so priročna predvsem v zimskih mesecih. Poleg tega, da ogreva tla, pa nudi enakomerno porazdelitev toplote po prostoru. Primerno velik sistem talnega gretja lahko ogreva večjo površino kot posamezni radiator in deluje pri nižji temperaturi, zato lahko posledično zmanjša stroške ogrevanja. Za primer: radiatorji morajo biti ogrevani na visoko temperaturo med 65 in 75 stopinj, medtem ko more talno gretje delovati le pri temperaturi okrog 30 stopinj. Prav tako pa je prednost talnega gretja to, da je sistem povsem skrit. Tako vam ne bo pokvaril dekorja ali zasedel prostora, kot denimo radiatorji. Lahko ga namestite pod kamnita tla, ploščice in tudi lesena tla. V nasprotju s tradicionalnimi radiatorji se ne pregreje, temveč dosega želeno temperaturo, ki ste jo nastavili s pomočjo stenskega termostata.

Preberite tudi: KAMINI: CENA, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI ZA KAMINE

Talno gretje je izredno enostavno za vzdrževanje. Ko se enkrat vgradi, ga skoraj ni treba vzdrževati in ima zelo dolgo garancijo za delovanje. Novi modeli talnega gretja nudijo tudi upravljanje temperature prek pametnih telefonov, tako da lahko enostavno nastavljate temperaturo in čas ogrevanja. Talno gretje je tudi varnejše od klasičnih radiatorjev, saj vam ni treba skrbeti zaradi ostrih robov ali vročih površin radiatorjev, predvsem če imate otroke.

talno gretje
Talno gretje je dobra izbira, če želite prihraniti pri stroških ogrevanja.

Slabosti talnega gretja

Največja slabost talnega gretja so precej visoki stroški, ki nastanejo ob vgraditvi talnega gretja. Vendar vam bodo stroški povrnjeni prek nižjih stroškov ogrevanja. Samo ogrevanje traja nekaj časa, zato je najbolje, da na termostatu že vnaprej nastavite želeno temperaturo in čas ogrevanja ter si tako zagotovite topel prostor v vsakem trenutku. Kljub temu, da talno gretje lahko nadomesti radiatorje, pa je to možno le ob veliki površini ogrevalnega sistema. Če uporabljate manjši sistem talnega segrevanja, bo v prostoru še vedno hladno, kar pomeni, da boste vseeno potrebovali radiatorje. Sistemi talnega gretja nekoliko povišajo tla (v povprečju zgolj za nekaj centimetrov), odvisno seveda od izbranega sistema.

Talno gretje- izvajalci

Spodaj smo zbrali nekaj najboljših izvajalcev in ponudnikov talnega gretja. Za več informacij pa se obrnite na omisli.si/, kjer boste našli zbrane najboljše ponudnike, s tem pa boste prihranili tako pri času in tudi denarju.

AGENCIJA BARIBAL, AIRABELA D.O.O., AKTUAL GRADNJE D.O.O., ALEŠ STROJNE INSTALACIJE, ALEŠ KOS S.P., BAG D.O.O., EKOLIS D.O.O., ENERGA SISTEMI D.O.O., GEMAX, D.O.O., GRADVIN, D.O.O., GREGOR DEŽELAK S.P., INSTALACIJE LOJZ, ALOJZ KRISTANŠEK S.P., INŠTALACIJE GREGOR GOLOB S.P., INŠTALACIJE OGREVALNIH NAPRAV IN VODOVODA, TOMAŽ JARMŠEK S.P., INŠTALATERSTVO DAMJAN BREČKO S.P., JOSIP PALATINUŠ S.P., KLIMA ELEKTRO, INŠTALACIJE, SERVIS IN DRUGE STORITVE, D.O.O….


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?


…, MJAR, INŠTALACIJE IN INŽENIRING, DUŠAN ŠENICA S.P., MONTER PODJETJE ZA INSTALACIJSKA IN ZAKLJUČNA DELA V GRADBENIŠTVU, D.O.O., NOBEL DOM D.O.O., OGREVANJE IN INŠTALACIJE B D.O.O., ROBEL, PODJETJE ZA ELEKTRO – OBRTNE STORITVE, D.O.O., SMEVT TRGOVINA IN STORITVE D.O.O., SOLOTIM, JURE FIDLER S.P., STANKO FARTELJ S.P., STROJNE INSTALACIJE TOMISLAV JAKIČ S.P., TEHNO – SAN, ANES ŠABIĆ S.P., TERMO LEON VREČKO S.P., TERMOTING D.O.O., TOP OGREVANJE D.O.O., VET, SERVIS IN MONTAŽA PLINSKIH IN ELEKTRIČNIH NAPRAV, D.O.O.

Katera vrsta tal je najboljša za talno gretje?

Najprimernejši materiali za talno gretje so vsekakor naravni materiali kot denimo kamen, saj so naravni prevodniki toplote, ki se hitreje segrejejo in dlje časa ohranjajo toploto. Vendar pa se talno gretje dobro odnese na večini vrst tal, vključno z vinilom, laminatom in seveda ploščicami.

Lesena tla

Prava lesena tla potrebujejo posebno nego. Dobro je, da pri ponudniku preverite najvišjo možno temperaturo, ki jo les lahko prenese. Ta se običajno giblje okrog 27 stopinj. Višje temperature povzročijo, da se les upogne ali skrči.

Preproga

Pri preprogah in talnem ogrevanju morate biti previdni, da preproga ni preveč debela, saj bi v tem primeru slabo oddajala toploto. Prav tako morate vedeti, da debelejša kot je preproga, dlje časa traja, da se prostor ogreje. Zato je najbolje, da se pozanimate pri izbranem izvajalcu, ki vam bo znal glede tega najbolje svetovati.

Beton

Za mnoge je beton popolna izbira tal za elegantno, sodobno notranjost. In dobra novica je, da je zelo primeren za talno gretje, saj dolgo časa zadržuje toploto. Pomembna stvar, ki si jo je treba zapomniti, je, da se sistem talnega gretja ne zapira v beton. Tako vodni kot električni sistem je treba vgraditi v estrih, ne v beton, ki lahko sistem poškoduje.

Talno gretje
Talno ogrevanje toploto nudi celotnemu prostoru.

Koliko časa traja, da začne talno gretje segrevati?

Glede na tla in vrsto sistema, ki ga imate, lahko traja 2 do 3 ure, da se ogreje. To je zato, ker estrih okoli ogrevalnih cevi potrebuje nekaj časa, da segrevanje skozi tla ogreje zrak.

Ali naj talno gretje ves čas pustim prižgano?

V hladnejših mesecih lahko talno gretje najbolje deluje, če ga ves dan pustite delovati pri nizki temperaturi. Zaradi časa, ki je potreben za ogrevanje, to pomeni, da se bo vaš dom ogret hitreje, ko boste to želeli.

Talno gretje je preprost in energetsko učinkovit način za ogrevanje doma. Čeprav so stroški inštalacije višji od stroškov namestitve klasičnih radiatorjev, obstajajo različne možnosti, ki ustrezajo vašemu proračunu. Ne pozabite, da talno gretje dolgoročno pripomore k zmanjšanju stroškov ogrevanja.

Brezplačno do ponudb za talno gretje (preverjeni izvajalci)ocena bralcev
5 od 2

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja