Centralna peč na pelete (cena in komu zaupati montažo)?

ocena bralcev
4.7 od 3

Centralna peč na pelete postaja vse bolj priljubljena izbira. Uporaba  se je povečala zaradi ekoloških sposobnosti kurjenja obnovljivih virov, namesto neobnovljivih virov energije kot recimo plin. Ker so peči na pelete bolj okolju prijazne kot druge vrste ogrevalnih sistemov, so zelo zanimiva oblika ogrevanja doma. Spodaj smo zbrali nekaj stvari, ki jih morate vedeti o peči na pelete, ter vam na ta način olajšali odločitev o nakupu peči na pelete.

CENTRALNA PEČ NA PELETE: CENE

cene za centralno peč na pelete ter ceniki

1500-4000 EUR

Brezplačno do ponudb za centralno peč na pelete
green and white mug
Centralna peč na pelete zagotavlja toploto v celotni hiši.

Peleti kot vir goriva

Peči na pelete se razlikujejo v primerjavi z drugimi pečmi ali kamini na drva, ker kot gorivo uporabljajo stisnjene pelete in ne kosov lesa. Večina peletov je izdelana iz lesa in njegovih stranskih produktov, kot so žagovina, sekanci, papir in lubje. Nekatere peči na pelete sprejemajo samo tovrstne pelete, druge peči na pelete pa lahko sprejmejo široko paleto drugih biogoriv ali celo oboje. Glede na to, da lahko različni modeli peči na pelete uporabljajo različne vrste goriva, se lahko na podlagi tega odločite, katera vrsta peči bi bila najprimernejša za vaš dom. Pred nakupom peči na pelete se dobro pozanimajte, kje boste kupovali pelete.

Preverite tudi: OGREVANJE: CENA ZA CENTRALNO OGREVANJE HIŠE, STANOVANJA ALI SANITARNE VODE

Ker lahko različni modeli peči na pelete kot gorivo uporabljajo različne oblike peletov, boste morali upoštevati, katere vrste peletov se prodajajo v vaši bližini. Tako boste lahko poskrbeli, da boste imeli pelete vedno na zalogi. Kot smo že omenili, se peleti med sabo razlikujejo. Razdeljeni so v razrede, ki določajo, kako dobro so peleti narejeni in kako dobro gorijo. Dražje in kakovostnejše vrste peletov običajno gorijo bolj čisto in tvorijo manj pepela. To vodi do lažjega vzdrževanja in čiščenja peči na pelete.Shranjevanje peletov

Centralna peč na pelete je zelo uporabna, vendar pa za shranjevanje peletov potrebujete kar nekaj prostora. Vseeno pa je zaradi tega, ker so peleti stisnjena oblika goriva, za shranjevanje potrebno manj prostora kot za skladiščenje drv. Pelete je treba hraniti v suhem okolju, saj tako zagotovite, da bodo ostali suhi in zagotovo učinkovito goreli. Peleti, ki so hranjeni na hladnem in suhem bodo za kurjenje primerni dlje časa v primerjavi s tistimi, ki so izpostavljeni vlagi.

centralna peč na pelete
Centralna peč na pelete je idealna rešitev za tiste, ki želijo zmanjšati stroške ogrevanja.

Centralna peč na pelete- cena in učinkovitost

Cene peči na pelete na splošno naraščajo v skladu z njihovo največjo toplotno močjo. Centralna peč na pelete mora biti večja, da lahko naenkrat sežge več peletov in proizvede več toplote. Pred nakupom peči na pelete morate razmisliti o velikosti prostora, ki ga mora peč na pelete ogrevati. Na podlagi tega izberite primerno peč na pelete. Obstaja veliko spremenljivk, ki vplivajo na to, kako dobro lahko centralna peč na pelete ogreva vaš dom, kot na primer, kakšna je izolacija v prostoru ker tudi kakšna in koliko je v prostoru oken.

PREBERITE TUDI: Peči na drva: Katere so najboljše peči na drva in komu zaupati

Zato je najbolje, da se pred nakupom peči na pelete posvetujete z izbranim ponudnikom, ki vam bo znal glede tega kar najbolje svetovati. Cene za peči na pelete se razlikujejo glede na različne dejavnike kot so velikost peči, zmogljivost, model peči in seveda tudi glede na ponudnika peči. V povprečju pa se cene gibljejo nekje med 1500€-4000€, seveda pa cena lahko tudi odstopa. Zaradi tega je najbolje, da se obrnete direktno na izbranega ponudnika. Ta vam bo znal najbolje svetovati katera centralna peč na pelete je najboljša izbira za vaš dom.

Ekološka učinkovitost peči na pelete

Centralna peč na pelete je odlična rešitev za vse, ki želijo ohranjati čisto okolje. Nekateri se odločajo za peči na pelete, ker želijo le zmanjšati stroške za ogrevanje doma. Drugi morda cenijo prihranek stroškov, vendar so še bolj navdušeni nad okolju prijaznim naravnim gorivom za peči na pelete. Peleti in druga biogoriva so obnovljivi viri, zato ponujajo veliko bolj zeleno rešitev kot je zgorevanje neobnovljivih goriv, ​​kot so nafta, premog ali plin. Pri tovrstnem ogrevanju ne boste povečevali učinkov toplogrednih plinov kot pri fosilnih gorivih.

Nekateri strokovnjaki menijo, da uporaba peči na lesene pelete zmanjša za 75% emisij ogljika, ki bi jih povzročilo ogrevanje na fosilna goriva. Prav tako pa s tem podpirate tudi recikliranje. Kot smo že omenili, so peleti za gorivo pogosto izdelani iz tovarniških stranskih proizvodov. Lesni peleti so na primer izdelani iz kombinacije žagovine, sekancev, lubja, odpadkov kmetijskih pridelkov, odpadnega papirja in številnih drugih materialov – številni so za druge namene nepraktični. Torej uporaba peletov pomeni, da ponovno uporabljate materiale, ki bi običajno bili neuporabni.

PREBERITE TUDI: Kamini: Cena, trendi, ideje in preverjeni ponudniki za kamine

Centralna peč na pelete- Komu zaupati montažo?

AM-SATUS, INŽENIRING, INSTALACIJE, TRGOVINA D.O.O., BIODOM 27 D.O.O., DUŠKO ŠKRBIN S.P., ELEKTROINŠTALATERSTVO ROTAR VID S.P., ENERGOPANEL, TRUNK D.O.O., GOEKO, ENERGETSKA PRENOVA, D.O.O., GORAZD ŠTERN S.P., GSVOD GRADBENE IN DRUGE STORITVE D.O.O., H.E.S. SKUPINA D.O.O., HIPIS INŽENIRING, ZAKLJUČNA DELA V GRADBENIŠTVU, D.O.O., INSTALACIJE SEVER, SEVER MIRAN S.P., INSTALACIJE TONE, ANTON JERČINOVIČ S.P., INSTALACIJE V GRADBENIŠTVU FABJAN MIROSLAV S.P., INSTALATERSTVO OGREVALNIH IN VODOVODNIH NAPRAV ZDENKO SIMONIČ S.P., INSTALMONT D.O.O., INŠTALACIJE ROR D.O.O., LJUBLJANA, JADRAN ENERGETIKA, D.O.O., JANEZ ŠEGULA S.P.,..


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?


…JANJIĆ SAŠA S.P. INSTALACIJE CENTRALNA OGREVANJA IN PLINSKE INSTALACIJE, KOINSTAL INŠTALACIJE IN TRGOVINA D.O.O., LB INSTALACIJE D.O.O., MILJENKO MODRIĆ S.P., MKM NOVA, D.O.O., MONTAŽA, POPRAVILA IN VZDRŽEVANJE EKO IGOR LIPANJE S.P., PROTERM.IC INŠTALACIJE IGOR ČURIN S.P., RENOTIM, BORUT HROVATIN S.P., SELTRON D.O.O., SILVO MARINŠEK S.P. VODOVODNE INŠTALACIJE, STROJNE INŠTALACIJE MARTIN KRAČMAN S.P., TECH-SKUPINA D.O.O., TEHNO – SAN, ANES ŠABIĆ S.P., TEHNOINSTAL D.O.O., TERMES, INSTALACIJE IN SERVIS, MAVRICIJ PAVLETIČ S.P., TERMOCENTER TRGOVINA, PROIZVODNJA, STORITVE D.O.O., VIJAR D.O.O., STROJNE INŠTALACIJE, ZOKI SERVIS ZORAN ILIĆ S.P.,Centralna peč na pelete > uporaba

Ena izmed prednosti peči na pelete je zagotovo, da je ta precej enostavna za uporabo. Večina modernih peči na pelete ima avtomatizirane mehanizme, ki zagotavljajo lažjo uporabo. Čeprav boste morali kupovati in skladiščiti vrečke peletov, vam ne bo treba skladiščiti velikih kosov lesa. Zato zahteve glede skladiščenja niso tako zahtevne kot pri pečeh na drva. Ne pozabite pa na to, da bo vaša zaloga peletov vedno obnovljena, da vam v hladni noči ne zmanjka goriva. Številne peči na pelete imajo nastavljive termostate, ki omogočajo enostavno upravljanje s temperaturo. Vseeno pa peči na pelete potrebujejo pogosto čiščenje predvsem zaradi boljše učinkovitosti in pa seveda tudi varnosti. Nekateri proizvajalci peči na pelete priporočajo dnevno čiščenje in pa temeljitejšo čiščenje vsaj dvakrat na mesec. Seveda vam bo o tem znal najbolje svetovati vaš izbran proizvajalec. O tem se dobro pozanimajte, da bo vaša peč delovala dlje časa in bo ogrevanje povsem varno.

Centralna peč na pelete postaja vse bolj priljubljena izbira, kar pomeni, da morajo biti proizvajalci konkurenčni.  To zagotavljajo z izboljšanimi funkcijami. Zaradi tega so peči na pelete postale veliko bolj izpopolnjene.

Brezplačno do ponudb za centralno peč na pelete (preverjeni ponudniki)ocena bralcev
4.7 od 3

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja