Revija Nasvet strokovnjaka

Promocijska darila ali poslovna darila – poznate razliko?

Če želite, da bodo vaša darila imela smisel in jih bodo ljudje radi uporabljali, boste morali izbiri primernih daril posvetiti nekaj premisleka.
poslovna-promocijska-darila-mvm_servis

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Promocijska darila, ki jih podjetja podarjajo različnim ciljnim skupinam imajo različne namene.

Kaj so promocijska darila?

Promocijska darila so po navadi potiskana z logotopi, so manjša in tudi stanejo manj, še posebej, če jih naročite v večjih količinah. Z njimi promovirate svoje podjetje ali dogodek, ki ste ga organizirali. Na primer potiskan kemični svinčnik, vžigalnik3D nalepka, ali celo majica, pulover, jopica …

Z njimi boste dosegli večjo skupino ljudi. Za njih se odločite, če želite, da vam pomagajo širiti vaše ime in osrečiti vaše stranke.

Kaj so poslovna darila?

Drugačna kot promocijska darila so poslovna darila. Z njimi boste poglobili vaš odnos z ljudmi, naj gre za zaposlene, stranke ali vaše poslovne partnerje. Takšna darila imajo večjo uporabno vrednost in seveda tudi ceno. V tem primeru se vaš logotip nekoliko skrije, prednost pa se da čemu drugemu, na primer posebej za to priložnost oblikovani zanimivi grafiki ali kakšnemu resnemu, zabavnemu citatu.

Kako se odločiti?

Če želite, da bodo vaša darila imela smisel in jih bodo ljudje radi uporabljali, boste morali izbiri primernih daril posvetiti kar nekaj premisleka. Da bi bila vaša odločitev lažja, smo pripravili nekaj vprašanj, ki bodo olajšala vašo odločitev.

> Preverite tudi: Povprečne cene grafičnih oblikovalcev: Cenik za grafično oblikovanje

Kakšen je vaš namen? S kakšnim ciljem boste podarjali darila?

  • Bi samo radi razširili ime vašega podjetja ali vaše blagovne znamke?
  • Bi radi strankam dali malenkost, da jih malo razvajate in jim poveste, da jih cenite?
  • Ali želite z darili narediti poseben vtis na ljudi, na svoje zaposlene, posebne stranke, obstoječe ali bodoče poslovne partnerje?

Določite si višino sredstev, ki jih imate na voljo za darila.

Da vas ne bo presenetil račun, si določite, koliko denarja želite vložiti v promocijska ali poslovna darila. Mogoče se boste odločili za obe vrsti daril. V takšnem primeru predlagamo, da določite višino sredstev, ki jih želite nameniti manjšim in cenejšim promocijskim darilom in večjim ter dražjim poslovnim darilom.

Določite približno obliko darila.

  • Želite, da vaše stranke ob nakupu dobijo 3D nalepko s simpatično vsebino, ki jo bodo nalepili na vidno mesto, da jo bo videl še kdo drug?
  • Mogoče bi raje podarjali kemične svinčnike z vašim logotipom?
  • So vaše stranke večinoma kadilci? Podarite jim potiskan vžigalnik.
  • Bi radi svojim zaposlenim, ki veliko časa preživijo v pisarnah, podarili spiner z vašim logotipom, da se bodo z njim sprostili? Ali bi jim raje podarili “službene” USB ključke, da bodo svojo prodajno prezentacijo brez skrbi odnesli na sestanek s poslovnim partnerjem?
  • Mogoče k vam prihaja pomemben kupec iz tujine in bi ga radi presenetili s prav posebnim darilom, na primer lepo stensko uro iz pleksi stekla s posebnim motivom.

Najdite primerno podjetje za izdelavo daril.

Raziščite, kdo vam lahko ponudi kakovostna darila. Veliko lažje vam bo, če boste izbrali podjetje, ki ima dovolj znanja, da vam bo pomagalo izbrati obliko darila, hkrati pa vam bodo oblikovali njegovo vsebino (npr. grafiko, strip, citat) in vam ga tudi v celoti izdelali. Z vsem tem vam lahko pomagamo v MVM Servisu.


PRIPRAVLJENI NAJETI GRAFIČNEGA OBLIKOVALCA in TISKARJA ZA OBLIKOVANJE & TISK PROMOCIJSKIH DARIL?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH TISKARJEV & GRAFIČNIH OBLIKOVALCEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih tiskarjev & oblikovalcev

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno