Najem avtodoma cena: Povprečne cene najema avtodoma

Ko se odpravljamo na poletne počitnice je najem avtodoma izjemno praktična odločitev, za katero se odloči veliko Slovencev. Avtodom nam ponuja veliko prilagodljivosti, saj si lahko med počitnicami ogledamo tudi več krajev, nenazadnje pa nam bo avtodom v dnevih počitnic ponujal udobno zavetje, v katerem se bomo lahko sprostili s svojimi najdražjimi. Poleg poletnih počitnic je avtodom pogosta izbira tudi v času zime, ko se ljudje odpravijo na kampiranje v nekoliko hladnejše kraje. Vendar, je najem avtodoma cena, ki jo je vredno plačati?

NAJEM AVTODOMA: CENA & CENIKI

≈ 60 EUR – 135 EUR/dan

Pridobite ponudbe/cene za najem avtodoma

Sezona najema avtodomaPovprečna cena za najem avtodoma
NIZKA sezona najema avtodoma60 € - 85 €/dan
SREDNJA sezona najema avtodoma65 € - 90 €/dan
VISOKA sezona najema avtodoma85 € - 135 €/dan
VIKEND najem avtodoma175 € - 335 €/vikend
* Cene za najem avtodoma so izražene v EUR, brez ddv in ne vključujejo varščine ter prevzemnih in drugih stroškov. Povprečne cene za najem avtodoma smo empirično izračunali, na podlagi javnih cenikov ponudnikov ter preko 220 ponudb preverjenih ponudnikov, ki oddajajo avtodom na Omisli.si/najem-avtodoma. Cenik najema avtodoma ni fiksen in velja za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena najetja avtodoma je najbolj odvisna od velikosti avtodoma, za koliko dni bi ga najeli, prevožene razdalje ter države ter dodatnih storitev. Za točno ceno za najem avtodoma pošljite povpraševanje preverjenim ponudnikom najema avtodomov – zeleni gumb.

Veliko ljudi se sprašuje ali se je bolje odločiti za najem ali za nakup avtodoma. Seveda je odgovor odvisen od tega, na kak način bi avtodom uporabljali. Najem avtodoma je izjemno priročen, saj nam avtodom – ko ga ne potrebujemo – zavzame veliko prostora, pa tudi cena samega avtodoma je relativno visoka, zato se nam, v kolikor ga res veliko ne uporabljamo, bolj izplača najem avtodoma, saj so tudi cene najema avtodoma veliko nižje.

> Preverite tudi: AVTOBUSNI PREVOZI: CENE ZA NAJEM AVTOBUSA / MINIBUSA (PREVOZ OSEB)

Koliko stane najem avtodoma (cenik)?

Najem avtodoma ponujajo številne avto hiše, čas najema je po dogovoru, vendar se avtodom običajno najema vsaj za teden dni ali več. Cene najema avtodoma variirajo in so odvisne tako od velikosti avtodoma kot tudi od opreme, ki jo le-ta ponuja. Dan danes lahko najdemo številne avtodome z najmodernejšo opremo, v katerih ne manjka niti mikrovalovna pečica, udobna sedežna garnitura in seveda televizor. Cene dobro opremljenih avtodomov so res da nekoliko višje, vendar nam bo tak avtodom ponujal zares udoben in sproščujoč dopust.

Cene najema avtodomov se pričnejo nekje pri 80 evrih na noč in se vzpenjajo glede na število ležišč in glede na opremo, s katero se lahko izbran avtodom pohvali.

Kakšna je cena najema avtodoma?

Kaj vse je vključeno v ceni najema avtodoma?

Seveda pa nam zgolj najem avtodoma ne bo zagotovil popolne izkušnje. Nikakor ne smemo pozabiti na to, da moramo ob najemu avtodoma poravnati tudi varščino in prevzemne stroške. Varščina navadno znaša okrog 500 evrov, medtem ko se prevzemni stroški giblje okrog 125 evrov. Navadno je potrebno tudi doplačilo, če želimo, da bodo v našem avtodomu bivali tudi naši ljubljenčki. Pozorni moramo biti tudi na omejitev kilometrov, ki jo najemodajalec navadno postavi na dan ali na teden. V kolikor bomo to mejo prekoračili, bomo morali stroške poravnati po kilometru. Tudi v primeru, da avtodoma ne bomo pravilno očistili – pa naj govorimo zgolj o stranišču ali kuhinjski posodi – bomo morali poravnati stroške čiščenja.

Varščina za najem avtodoma navadno znaša 500 evrov, medtem ko se prevzemni stroški giblje okrog 125 evrov.

Najem kombija namesto najema avtodoma?

Velikokrat pa se ljudje namesto za najem avtodoma odločijo za najem kombija. Kombi navadno predstavlja nekoliko bolj fleksibilno opcijo za potovanja, saj je nekoliko manjši od avtodoma ter tako okretnejši, avtodomi pa se večinoma uporabljajo, kadar se ljudje odločijo za kampiranje v urejenem kampu, in med dopustom lokacije ne menjavajo ali pa so premiki redkejši. Tudi na omisli.si smo za vas pripravili seznam preverjenih ponudnikov, ko omogočajo najem kombija.

Kdaj se je bolje odločiti za najem kombija?

> Preverite tudi: RENT A CAR CENIK: POVPREČNE CENE ZA NAJEM AVTOMOBILA V SLOVENIJI

Najcenejši najem avtodoma ali vsaj poceni?

Seveda je dan danes avtodom mogoče najeti že po izjemno ugodni ceni. Ponudniki kot so na primer Hiša na kolesih, Avtodomar, Potepaj.se in drugi ponujajo različne avtodome po relativno ugodni ceni, vendar je kljub vsemu najbolje, da se odpravite na spletno stran Omsili.si/najem-avtodoma, kjer smo za vas pripravili zavidljivo ponudbo avtodomov, s katerimi se lahko odpeljete na počitnice.

Kje najeti avtodom po ugodni ceni?
Kje najeti avtodom po ugodni ceni?

> Preverite tudi: NAJEM KOMBIJA CENIK: POVPREČNE CENE NAJEMA KOMBIJA (ZA SELITEV ALI PREVOZ OSEB)

Kdaj slovenci najbolj najemajo avtodom?

Slovenci se za avtodom najpogosteje odločamo v poletnih mesecih, ko se odpravljamo na počitnice. Prednjači mesec julij, ko je navadno najetih več kot 9000 vozil po vsej Sloveniji.

Kdaj je najem avtodoma najbolj pogost?
Kdaj je najem avtodoma najbolj pogost

PRIPRAVLJENI ZA NAJEM AVTODOMA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH PONUDNIKOV ZA NAJEM AVTODOMA (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za najem avtodoma

Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 6 Povprečje: 5]


VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA


Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.

vprašajte mojstra s področja


Komentiraj