Nagrobni spomeniki cenik: Povprečne cene za nagrobnik (kamnoseštvo)

ocena bralcev
5 od 6

Ko se odločamo za postavitev nagrobnega spomenika, je potrebno upoštevati več dejavnikov. Izbor pravega kamnoseka, ki bo izdelal spomenik, je bistvenega pomena, saj se kvaliteta, cena in dobavni roki lahko močno razlikujejo. Material, iz katerega bo izdelan nagrobnik, je prav tako pomemben dejavnik. Najpogosteje se ljudje odločijo za marmor ali granit, saj se oba materiala lahko lepo oblikujeta, sta odporna na različne vremenske pogoje in imata dolgo življenjsko dobo. Poleg tega je možno na nagrobni spomenik dodati različne dodatke, ki bodo poklon pokojniku še lepši. Izbor pravega nagrobnega spomenika je pomemben, saj s tem spoštljivo ohranimo spomin na preminule in omogočamo, da se jih obiskovalci groba spomnijo s toplim občutkom in svečko v roki.

Tukaj je seznam izvajalcev za izdelavo nagrobnika

NAGROBNI SPOMENIK – CENIK

cene za nagrobni spomenik

≈ od 500 – 2400 EUR/nagrobnik

Pridobite 7 ponudb za nagrobni spomenik

Tip nagrobnikaCena za nagrobnik
Enojni nagrobni spomenikod 800 € dalje
Dvojni nagrobni spomenikod 1.500 € dalje
Žarni nagrobni spomenikod 500 € dalje
* Cene za nagrobni spomenik so brez DDV. Povprečne cene za nagrobnik smo empirično izračunali, na podlagi javnih cenikov ponudnikov ter preko 170 ponudb preverjenih kamnosekov na Omisli.si/nagrobni-spomenik. Cenik nagrobnih spomenikov ni fiksen in velja za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena za nagrobni spomenik je najbolj odvisna od vrste materiala in velikosti nagrobnika ter dodatnih storitev. Za točno ceno nagrobnika pošljite povpraševanje preverjenim kamnosekom – zeleni gumb.

nagrobni-spomeniki-cenik-vrste-lastnosti
Omislite si nagrobni spomenik po meri, ki ustreza vašim željam in zahtevam. Prepustite delo izkušenemu kamnoseku, ki bo poskrbel za kvalitetno izdelavo.

8 stvari, na katere morate pomisliti, ko izbirate nagrobni spomenik

  1. Izbira kamnoseka: Pri izbiri kamnoseka se osredotočite na njegovo strokovno usposobljenost, izkušnje in pretekle projekte. Upoštevajte tudi cenik, čas izdelave in kakovost storitev.
  2. Vrsta materiala: Najpogosteje izbiramo med marmorjem in granitom. Oba materiala sta trpežna, odporna na vremenske vplive in se lahko lepo oblikujeta.
  3. Oblikovanje: Oblikovanje nagrobnega spomenika mora odražati spoštovanje do pokojnika. Razmislite o unikatnih oblikah, gravurah in motivih.
  4. Dodatki: Dodatki, kot so vaze za cvetje, kipi ali fotografije, lahko nagrobnik dodatno personalizirajo.
  5. Cena: Cena nagrobnega spomenika je odvisna od izbrane vrste kamna, oblikovanja in dodatkov. Priporočljivo je pridobiti ponudbe od različnih kamnosekov, da lahko primerjate cene in se odločite za najustreznejšo.
  6. Vzdrževanje: Nekateri materiali zahtevajo več vzdrževanja kot drugi. Pri izbiri materiala se prepričajte, da je primeren za vremenske pogoje na območju, kjer je grob.
  7. Dovoljenja: Pred postavitvijo nagrobnega spomenika se prepričajte, da imate vsa potrebna dovoljenja od občine ali cerkve.
  8. Čustvena vrednost: Nagrobni spomenik mora odražati osebnost in življenje pokojnika, zato je pomembno, da izbirate s srcem.

Koliko stane nagrobni spomenik (cenik) in kakšne so povprečne cene kamnoseštva za nagrobnike?

Če želite nagrobni spomenik po meri, vam večina izvajalcev omogoči 3D izris želenega nagrobnika, za lažjo predstavo, kakšen bo končni izdelek. Izbirate lahko med čisto preprostimi, ali pa zelo razkošnimi nagrobniki spomeniki z mnogo detajli. Lahko pa se odločite za nagrobnik iz ponudbe, ki ga izvajalec že izdelanega ima na zalogi. Nagrobni spomeniki, cenik je odvisen od tega, ali želite izdelavo nagrobnika po meri, ali pa izberete že obstoječi nagrobni spomenik iz ponudbe.

Cena za enojni nagrobni spomenik (za eno krsto)

Standardna velikost nagrobnika je enojni nagrobni spomenik. Ta je primeren za grobove za eno krsto. Izberite velikost nagrobnika in njegovo širino glede na dimenzije groba. Lahko izbirate med številnimi dodatki za enojni nagrobni spomenik in ga na tak način olepšate. Možna je izbira različnih oblik in velikosti enojnega nagrobnika. Prav tako je mogoče izbirati med različnimi materiali, lahko gre za granit, marmor ali naravni kamen druge vrste. Cena za izdelavo enojnega nagrobnega spomenika v okvirni velikosti 80 – 120 cm je od 800 € dalje.

enojni-nagrobni-spomeniki-cenik
Enojni nagrobni spomenik je najpogostejša izbira večine strank. Lahko ga opremite s številnimi dodatki.

Cena za dvojni nagrobni spomenik (za dve vzporedni krsti)

V kolikor potrebujete nagrobni spomenik za večji grob (primeren na primer za dve vzporedno postavljeni krsti), je dvojni nagrobni spomenik prava izbira. Gre za dve enojni kamniti plošči, ki sta lahko enaki, ali pa med seboj različni. Lahko popestrite sestavo dvojnega nagrobnika s tem, da med obe plošči dodate različne dodatke kot na primer kipec, križ, kamniti cvet ali vazo, podstavek za svečo in podobno. Oba dela spomenika sta lahko iz istega, ali pa različnega materiala. Ne samo pokončni plošči ampak tudi pokrov groba je večji in je lahko sestavljen iz večih kamnitih plošč. Cena za dvojni nagrobni spomenik dimenzije 180 – 220 cm je od 1.500 € dalje.

dvojni-nagrobni-spomeniki-cenik
Oddajte povpraševanje in si zagotovite kvalitetno izdelavo nagrobnika. Dvojni nagrobni spomeniki, cenik je odvisen od velikosti in izbire materiala.

Cena za žarni nagrobni spomenik (za žaro)

V primerjavi z enojnim ali dvojnim, je žarni nagrobni spomenik bistveno manjši. Ne samo pokončna plošča, ampak tudi pokrov groba je manjši. Izbirate lahko med številnimi kreativnimi oblikami spomenika. Prav tako ga lahko opremite z raznimi dodatki in ga na ta način olepšate. Pokrov groba je pri žarnem nagrobnem spomeniku običajno manjši, zato za okrasitev tudi ne potrebujete veliko kamenčkov ali rastlinja. Žarni nagrobni spomeniki, cenik za izdelavo je od 500 € dalje.

žarni-nagrobni-spomeniki-cenik
Cena izdelave žarnega nagrobnega spomenika je najnižja. V primerjavi z enojnim ali dvojnim je namreč ta nagrobnik manjši.
Pridobite 7 ponudb za nagrobnik

Kamnoseštva predlagajo za nagrobnik granit ali marmor

Najpogostejša izbira materiala za izdelavo nagrobnih spomenikov sta granit in marmor. Oba imata odlične fizične, kemijske in mehanske lastnosti in ob pravilnem vzdrževanju tudi dolgo življenjsko dobo. Obdelava granita je sicer zahtevnejša in dražja, zato je nagrobnik iz granita dražji kot nagrobnik iz marmorja.

Za kvalitetno izdelavo nagrobnikov je primeren material tudi kvarcit, ki je zelo trden in obstojen. Uporablja se predvsem za zunanjo uporabo, zato je kot nalašč za nagrobni spomenik. Zaradi svoje trdnosti je namreč odporen na zunanje vremenske vplive.  Kvarcit je tehnično izdelan material, zato lahko ima krajšo življenjsko dobo v primerjavi z naravnim kamnom. Omogoča pa široko izbiro barvne palete, zato ga zlahka uskladite s svojimi željami. Kvarcit je mehek material, ki ga je lahko oblikovati, poleg tega pa njegova sestava ne vključuje razpok.

Nagrobni spomenik iz granita

Granit je odporen na številne vplive, trden in obstojen material. Primeren je za oblaganje zunanjih površin, kot so nagrobniki. Barve granita so bolj pestre in živahne in možno je izbirati od svetlih do temnih odtenkov. Najpogostejše so odtenki bele in svetlo sive, rdeča, zelena in celo črna. Največja prednost granitnega nagrobnika je, da ni občutljiv na temperaturne spremembe, kar je na nenehnem stiku z žgočim soncem lahko še kako pomembno. Prav tako granit ni zahteven za vzdrževanje. Ni občutljiv na različne mehanske spremembe. Slabost granita je v tem, da je po izgledu bolj podoben nametani gmoti in na pogled ni tako lep in eleganten. Zaradi njegove trdnosti ga ni mogoče enostavno oblikovati. Njegova sestava je običajno v obliki kock (pogosto je bil uporabljen za tlakovanje cest). Slabost granita pa je tudi v tem, da so v njegovi sestavi naravne fine razpoke.

nagrobni-spomenik-iz-granita
Trdnost, dolga življenjska doba in odpornost na zunanje vremenske vplive so lastnosti, ki odlikujejo granitni nagrobni spomenik. Izbirate pa lahko tudi med pestro paleto barv.

Nagrobni spomenik iz marmorja

Marmor je metamorfna kamnina, ki se je iz apnenca preoblikovala v bolj kompaktno kamnino s kristali. Barve marmorja so svetlo siva, bela in bež. Sestavljen je iz drobnih svetlečih kristalčkov, ki se lesketajo. Poleg gradnje je primeren tudi za oblikovanje umetnin. Marmor je po strukturi mehkejši, zato ga zlahka oblikujete. Za izdelavo marmornatega nagrobnika mora le ta biti debelejši, saj mu bo le to zagotovilo potrebno trdnost in obstojnost. Potrebna je določena mera vzdrževanja, da marmor ohrani svoj eleganten videz. Zaradi mehkejše strukture je marmor bolj nagnjen k praskam in poškodbam.

nagrobni-spomenik-iz-marmorja
Marmor je kot osnovni gradnik nagrobnega spomenika izjemno mehak za oblikovanje. Zagotavlja vam eleganten videz in nezahtevno vzdrževanje.
Pridobite 7 ponudb za nagrobnik

Kaj najbolj vpliva na ceno nagrobnika?

Nagrobni spomeniki, cenik je odvisen od izbire materiala oziroma vrste kamna (lahko je naraven ali tehnično izdelan), velikosti groba in zahtevnosti izdelave nagrobnika. Od vrste materiala je odvisna zahtevnost obdelave in zaključnega oblikovanja nagrobnika. Na ceno pa lahko vplivajo tudi številni nagrobni dodatki, ki jih stranka želi imeti. Cena nagrobnika je lahko višja, v kolikor gre za naročilo s takojšnjim dobavnim rokom.

Na kaj moramo biti pozorni ob nakupu nagrobnega spomenika?

Nakup in izbira pravega nagrobnega spomenika nista enostavna. Nagrobni spomeniki, cenik ni edini, ki vpliva na vašo odločitev. Pomembno je, da upoštevate, na kakšnem mestu bo stal spomenik. Ali gre za senčno lego, ali bo spomenik konstantno izpostavljen žgočemu soncu. Izberite torej material, ki bo na določene vremenske razmere najbolj odporen, saj mu le tako zagotovite dolgo življenjsko dobo. Ob nakupu nagrobnega spomenika upoštevajte tudi njegovo funkcionalnost in se odločite za nakup različnih dodatkov, v kolikor so vam všeč in so potrebni. Pred nakupom nagrobnega spomenika se posvetujte z upravnikom pokopališča. Ta vas bo seznanil s tem, kolikšne dimenzije nagrobnega spomenika lahko postavite glede na dovoljenje in glede na sosednje grobove.

Koliko časa traja izdelava nagrobnega spomenika?

V kolikor se odločite za izdelavo nagrobnika po meri, je rok dobave lahko daljši. Izvajalec namreč mora nagrobnik izdelati od začetka, vključno z upoštevanjem vseh vaših želja in izdelavo morebitnih dodatkov. Če pa se odločite za nakup nagrobnega spomenika, ki ga izvajalec ima na zalogi, je rok dobave zelo kratek. V nekaterih primerih pa lahko takšen nagrobni spomenik prevzamete takoj.

izdelava-nagrobni-spomeniki-cenik
Kvalitetna izdelava nagrobnega spomenika ni tako enostavna, zato se obrnite na profesionalne izvajalce te storitve.

Kaj vse vključuje cena za nagrobni spomenik?

Pri izbiri nagrobnega spomenika bodite pozorni na to, kaj vse vključuje cena. Nagrobni spomeniki, cenik po navadi vsebuje izdelavo nagrobnika iz želenega materiala, vključno z vsemi dodatki, ki jih stranka zahteva. Običajno pa je v ceno vključen tudi nagrobni napis (izklesan ali lepljen) in montaža nagrobnega spomenika v zemljo na pokopališču. Cena je odvisna od posameznega izvajalca in izbire materiala za izdelavo.

Nagrobni napis in črke za nagrobne spomenike

V kolikor potrebujete izdelavo novega nagrobnega spomenika, je nagrobni napis običajno že vključen v ceno. Lahko pa gre tudi za obnovitev napisa na že obstoječem nagrobnem spomeniku. Cena za nagrobni napis je odvisna od količine in velikosti črk ter zahtevnosti izdelave (odvisno v kateri material poteka vklesovanje ali lepljenje črk). Lahko izbirate med različnimi barvami napisa, običajno so to črna, bela, zlata ali srebrna, odvisno od izbire kamna, ki je gradnik spomenika. Odločite pa se tudi za stil pisave. Običajno se na nagrobni spomenik napiše ime in priimek pokojnega, ter datum rojstva in smrti. Lahko pa napis vsebuje tudi posvetilo, verz. Nagrobni napis je lahko ročno ali strojno klesan, kovinski, keramičen ali peskan. Nagrobni spomeniki, cenik za klesanje vsakega posameznega znaka se zaračuna približno od 5 – 10 €/znak. Za pozlatitev nagrobnega napisa pa od 1 – 5 € na znak.

nagrobni-spomeniki-vrsta-nagrobnega-napisa
Izbirate lahko med različnimi vrstami pisave za nagrobni napis. Obstaja celo možnost, da so črke na spomeniku v vašem rokopisu.

Druge žalne storitve ob pogrebu, sedmini in pogrebščini

Pogrebna slovesnost je predvsem odvisna od želja pokojnega, ki jih je zaupal svojcem pred svojo smrtjo. Seveda pa je odvisno tudi od svojcev, kako želijo obeležiti spomin na pokojnega. Običajno se ljudje držimo tradicije, ki velja za posamezen kraj. Najbolj običajne storitve ob pogrebu so metanje cvetja ali zelenja v grob, po tem, ko pokojnega položijo vanj, petje žalnih pesmi in prižig svečk. V primeru, da gre za cerkveni pogreb, je vključena tudi sveta maša in molitve. Na sedmini in pogrebščini običajno gre za podoživljanje spominov na pokojnega, svojci lahko pripravijo določene fotografije iz življenja pokojnega in jih razdelijo med povabljene.

pogrebno-cvetje-tradicija-in-običaji
V spomin na pokojnega običajno vsi udeleženci pogreba v grob vržejo cvetje ali zelenje in se tako poslovijo od pokojnega.

Žalno in nagrobno cvetje, venci in ikebane

Za zagotovitev dostojnega slovesa pokojnim, s pomočjo cvetja izrazimo spoštovanje, ljubezen in zahvalo, ter obeležimo spomin nanje. Za pogrebno/nagrobno cvetje se lahko obrnete na izkušeno osebje v cvetličarni, ki vam bo znalo svetovati. Žalni aranžmaji so lahko različnih oblik in velikosti. Žalni venec, ki običajno stoji na stojalu, je sestavljen iz poljubnega cvetja, ki se natakne v gobo na smrekov obod. Lahko je različnih velikosti in oblik, ter poleg cvetja vsebuje tudi žalne napise svojcev in znancev. Za žalni aranžma boste odšteli od 80 € dalje. V kolikor gre za žarni pogreb, je žara med obredom v kapelici nameščena na sredini žarnega venca, ki stane od 90 € dalje. Tudi ikebana je pogosto uporabljena za okrasitev grobov, ali ob pogrebih. Cene za ikebane so zelo različne in odvisne od količine cvetja in zelenja, velikosti in strukture. Za ikebano boste odšteli od 30 € dalje.

žalno-nagrobno-cvetje-ikebane-venci
Količina in vrsta žalnih vencev, ikeban in drugega nagrobnega cvetja je povsem vaša izbira. Izkušeno osebje pa vam pri tem lahko pomaga in svetuje.

Pogostitev ob pogrebu, sedmini (pogrebščini)

Pogreb je za svojce in znance pokojnega zelo stresen in žalosten obred. Gre za zadnje dejanje, ko bodo imeli svojca še ob sebi in se od njega poslovili. Ker želijo obeležiti njegov spomin in se zahvaliti vsem, ki se udeležijo pogreba, vse udeležene pogostijo. Običajno se v žalni kapeli oziroma vežici pripravijo topli napitki kot sta kava in čaj, ter vino in sok. Svojci pripravijo tudi nekaj slanega in sladkega peciva, lahko pa tudi manjše obložene kruhke.V kolikor vam je to v interesu, lahko vsem zbranim postrežete sami, ali pa izberete catering pogostitev ob pogrebu, pogrebščini ali sedmini.

catering-pogostitev-ob-pogrebu-pogrebscina-sedmina
Ko naročate pogostitev na pogrebu ali rezervirate gostilno za sedmino, je ključno, da veste vsaj približno število povabljenih. Najbolje je, da goste obvestite in povabite že pred pogrebno slovesnostjo.

Po pogrebu po tradicionalnem običaju poteka sedmina ali pogrebščina. Svojci in drugi ožji sorodniki (lahko tudi znanci in prijatelji) se zberejo na pogostitvi, ki jo svojci običajno najamejo v bližnji gostilni. Stroški sedmine so odvisni od izbire hrane in pijače, ter števila povabljenih. Priporočljivo je, da že vnaprej sestavite seznam, koga želite povabiti na sedmino. Ob naročilu pogostitve ali rezervaciji gostilne je ključno, da poveste, za koliko oseb želite pripravljeno pogostitev. Najbolje je, da povabljene pogostite vnaprej, lahko pisno ali pa po telefonu in jim sporočite tudi lokacijo ter uro. V kolikor se kdo ne bo mogel udeležiti sedmine, vam bo to lahko sporočil že prej in boste natančneje vedeli število gostov. Za osnovno pogostitev na sedmini, na katero je povabljenih približno 20 – 30 gostov boste odšteli od 500 – 700 €. Cena je odvisna tudi od izbire gostilne in cen njihovega menija.

Pogrebna glasba in žalno petje

Ob pogrebni slovesnosti sta zelo pomembna pogrebna glasba in žalno petje. Običajno je izbrana glasba vezana na pokojnega – lahko gre za njegove najljubše pesmi, ali pevce, ki te pesmi pojejo. Namen je, da žalujoči ob pogrebni glasbi obudijo spomine na pokojnega in podoživijo čas, ko je bil še med njimi. Pogosta izbira glasbe na pogrebih so moški, ženski ali mešani pevski zbori, ki zapojejo pogrebne pesmi. Lahko pa izberete zgolj instrumentalno pogrebno glasbo, na primer violino, flavto, trobento ali citre in poljubno izbrane pesmi. Cena pogrebnih pesmi in žalnega petja je odvisna od njihove količine in zahtevnosti izbranih skladb. Za pevski zbor, ki bo na pogrebu odpel vsaj 4 pesmi, boste odšteli približno od 150 – 200 €. Cena za pogrebno glasbo igrano na glasbila, na primer trobento pa je od 90 – 100 € dalje.

pogrebna-glasba-in-zalno-petje
V spomin na pokojnega lahko na pogrebu pevski zbor ali solo pevec zapoje njemu najljubše pesmi. Ali pa se vsi zbrani še zadnjič poslovijo od pokojnega skozi zvoke instrumentalne pogrebne glasbe.

Čiščenje nagrobnega kamna

Zaradi izpostavljenosti različnim vremenskim vplivom se lahko nagrobni kamen skozi čas poškoduje. Na njem pa se lahko naberejo določena umazanija, alge, plesen in podobno. V kolikor se želite sami lotiti čiščenja nagrobnega spomenika, lahko kupite čistilo za nagrobni kamen, ki stane približno 8 – 10 €/kos. Z njim boste iz nagrobnega kamna enostavno odstranili zelene alge ali mah, ptičje iztrebke in drugo umazanijo ter obloge. Bodite pozorni, da uporabite zaščitne rokavice in drugo zaščitno opremo, ter čistilo razredčite z zadostno količino vode. Lahko pa se obrnete na profesionalni čistilni servis, ki bo z visokotlačnim čiščenjem in s čistili, primernimi za vaš nagrobni spomenik, odstranili vso umazanijo. Za čiščenje nagrobnega kamna boste odšteli od 30 – 50 € dalje. Cena je odvisna od dotrajanosti nagrobnega spomenika in zahtevnosti čiščenja.

storitev-ciscenje-nagrobnega-kamna
Z rednim čiščenjem nagrobnega kamna boste vašemu nagrobnemu spomeniku zagotovili dolgo življenjsko dobo.

Dodatki za nagrobne spomenike

Si želite, da vaš nagrobni spomenik izstopa? Izbirajte med številnimi dodatki, ki bodo vašemu nagrobniku dodali vrednost in poskrbeli za njegov eleganten videz. Lahko izberete namestitev nagrobne vaze (jeklene ali kamnite), ali pa zgolj plastičnega vložka za nagrobno vazo, ki vam omogoči enostavno menjanje vode za cvetje. Prav tako lahko izbirate med različnimi podstavki za sveče (kamniti, plastični, kovinski), število držal za sveče je lahko poljubno. Ta dva dodatka lahko namestite ob enojnem spomeniku, na sredini plošč dvojnega spomenika, ali na plošči, ki pokriva grob.  Tako vam ne bo treba skrbeti, da bi vam veter prevrnil vazo ali sveče. Poleg klasičnega nagrobnega napisa lahko na nagrobnik dodate okvir za sliko, ali sliko iz porcelana. Popestrite nagrobni spomenik z vgradnjo nagrobnega kipa, križa in rož, ki so lahko pozlačeni, posrebreni ali izbočeni. Izberite kovinske črke, ki bodo bolj prišle do izraza.

dodatki-za-nagrobne-spomenike-cenik-vaza
Izbirate lahko med številnimi dodatki za nagrobne spomenike. Cenik je odvisen od vrste posameznega dodatka, zahtevnosti izdelave in materiala. Nagrobna vaza je vedno prava izbira, saj je močen veter ne bo mogel poškodovati ali odnesti.

Nimate časa vsak dan ali vsaj enkrat tedensko obiskati groba svojcev, da bi prižgali svečko? Odločite se za namestitev kovinske, plastične ali bronaste solarne nagrobne lučke. Tako bo na grobu vedno gorela svečka v spomin na vaše najdražje. Lahko pa na nagrobni spomenik namestite tudi pozlačeno nagrobno rinko, ki olajša dvig kamnite plošče ob odpiranju groba. Prav tako pa tudi prepreči poškodbo. Za vsak posamezen dodatek za nagrobni spomenik boste odšteli približno od 50 – 100 €/kos. Cena je odvisna od izbire materiala za dodatek, količine in zahtevnosti izdelave. Priporočljivo je, da se za dodatke odločite ob izdelavi nagrobnega spomenika, saj bo njihova montaža lažja.

Simboličen najcenejši nagrobni spomenik (nagrobni spomeniki akcija / iz zaloge)?

V Sloveniji je mnogo priznanih izvajalcev, ki se ukvarjajo s kamnoseškimi storitvami in izdelavo nagrobnih spomenikov. Nekaj najbolj znanih iz tega področja so na primer kamnoseštvo Žunko, kamnoseštvo Methans, kamnoseštvo Jenič, kamnoseštvo Teharje, kamnoseštvo Petek, kamnoseštvo Jerič, kamnoseštvo Svete, kamnoseštvo Marmor granit Črnčec, kamnoseštvo Šubic d.o.o, kamnoseštvo Granital, kamnoseštvo Grama, kamnoseštvo Žunko, kamnoseštvo Granitko d.o.o, kamnoseštvo Granim, kamnoseštvo Petrotek in mnogi drugi.  Nagrobni spomeniki, cenik je pomemben dejavnik izbire. Upoštevajte, ali gre za izdelavo unikatnega spomenika po meri, ali za izdelek, ki ga izvajalec ima na zalogi. Preverite različne ponudbe na Omisli.si.

Klasični in moderni nagrobni spomeniki (slike, ideje in trendi)

klasičen-nagrobni-spomenik
Tudi klasičen nagrobni spomenik je lahko zelo lep in izstopa, če so mu dodani določeni detajli.

 

moderni-nagrobni-spomeniki-cenik
Izberite moderen nagrobni spomenik in mu dodajte pridih umetnosti in moderne arhitekture.

 

steklen-nagrobni-spomenik
Oglejte si različne slike že izdelanih projektov izvajalca. Tako boste lažje izbrali, kar želite. Sodoben način izdelave nagrobnih spomenikov je tudi uporaba steklenih detajlov.

 

moderni-nagrobni-spomeniki-cenik-izdelave
Uporaba modernih detajlov na nagrobnem spomeniku je prava izbira, v kolikor želite, da vaš nagrobnik izstopa.

Kdaj je največ povpraševanja po nagrobnih spomenikih v Sloveniji?

nagrobni-spomeniki-cenik-in-povprasevanje-v-Sloveniji
Povpraševanje po nagrobnih spomenikih je največje v mesecu oktobru. To je povsem razumljivo, saj večina ljudi v tem času pripravlja grobove na praznik 1. novembra.

Glede na podatke na Omisli.si in analizo Google iskanj so kamnoseštva za izdelavo nagrobnih spomenikov najbolj iskana v mesecu oktobru. Večina ljudi se v tem času odloči za obnovo nagrobnega kamna, ali pa izdelavo novega nagrobnega spomenika. Priporočljivo je, da se obnove ali nakupa nagrobnika lotite v času zime in pomladi. V teh mesecih so kamnoseštva manj zasedena, namreč čez leto in v jesenskem času imajo veliko naročil, ki imajo določen rok izdelave. Do prvega novembra si namreč vsakdo želi imeti urejen nagrobni spomenik in okolico.


NAGROBNI SPOMENIK?

PRIDOBITE PONUDBE PREVERJENIH KAMNOSEŠTEV ZA NAGROBNIKE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

Pridobite 7 ponudb za nagrobnik
ocena bralcev
5 od 6