Mizar: Vse, kar bi radi vprašali mizarstvo (FAQ)

ocena bralcev
5 od 2

A veste tista klasična vprašanje, ki jih glede mizarstva googlate največkrat, kot denimo: Koliko stane mizar? Kaj vse mi lahko uredi mizar? Kdo je najboljši mizar? No, tukaj smo pripravili kar nekaj odgovorov…

MIZAR: CENE

povprečne cene mizarjev ter ceniki

10-65 EUR/h

100-400 €/m2

Kontaktirajte preverjena mizarstva (ponudbe / cene)

Koliko stanejo leseni kuhinjski pulti po meri?

Cena za izdelavo lesenih kuhinjskih pultov po meri se giblje nekje med 50€-200€/tekoči meter. Seveda je ta cena zgolj okvirna, saj na končno ceno vplivajo razni dejavniki, kot so zahtevnost izdelave, material, cena pa je odvisna tudi od izvajalca, ki ga izberete za izdelavo lesenih kuhinjskih pultov po meri. Cena za izdelavo pohištva po meri je za približno 30% dražja od industrijsko izdelanega pohištva, vendar pa je to dolgoročno veliko boljša naložba, saj je pohištvo, izdelano po meri veliko bolj kvalitetno in dodelano.

Zakaj so leseni pulti dobra izbira? Leseni pulti zagotavljajo naravno in učinkovito površino, ter hkrati v vašo kuhinjo prinesejo občutek toplote. Večina lesenih pultov je izdelanih iz trpežnega lesa, kot so javor, jesen, oreh, hrast. Seveda vam bo mizar predstavil najprimernejše vrste materiala glede na vaš življenjski slog in rabo kuhinje, tako da se s tem ne rabite obremenjevati sami. Leseni pulti so izredno odporni in vzdržljivi, seveda pa le ob pravilni negi, zato je treba biti pozoren na nego lesenih pultov, na kar vas bo opozoril mizar. Primerno vzdrževanje boste dosegli z oljenjem pulta, približno nekje dvakrat na leto, kar bo preprečilo razpokanost pulta, s čimer boste pultom podaljšali življenjsko dobo.

Najbolj priljubljena vrsta lesenih pultov so mesarski pulti. Mesarski pult je površina narejena iz več slojev lesenih kosov, ki so zlepljeni tako, da skupaj tvorijo ali mizo, rezalno desko ali pa pulte. Najbolj priljubljena vrsta lesa za izdelavo mesarskega pulta je les oreha, mesarski pult pa je težka površina, ki hitro nadomešča tradicionalne površine kuhinjskih pultov. Prednost mesarskih lesenih pultov je tudi v tem, da jih lahko uporabljate kot podlago za rezanje živil, pri čemer morate upoštevati, da se bodo sledi na pultu poznale, vendar zaradi tega pulta ne boste uničevali. Vseeno pa nekaterim ti vzorci ne bodo ustrezali, prav tako se leseni pult težje očisti kot deska za rezanje, zato marsikdo še vedno raje uporabi desko.

Kakšna je povprečna cena kuhinje po meri (koliko stane kuhinja po meri)?

Kuhinja je en izmed ključnih prostorov v našem življenju, zato je izrednega pomena da je kuhinja opremljena po naših željah, saj v njej preživimo veliko časa, zato je pomembno, da se tam dobro počutimo. Izbira kuhinj je v mnogih trgovinah praktično neskončna, pa vendar skoraj nikoli ne najdemo kuhinje, ki bi v celoti ustrezala našim željam. Zaradi tega je najboljše, da se odločite za izdelavo kuhinje po meri, kjer se lahko z izvajalcem del natančno dogovorite in prilagodite kuhinjo, da bo v celoti ustrezala vašim željam.

Cene za izdelavo kuhinje po meri se seveda močno razlikujejo glede na material, zahtevnost izgradnje, velikost kuhinje in nenazadnje tudi glede na mizarja. Zato je dobro, da se pred izdelavo kuhinje natančno posvetujete z mizarjem, da boste pripravljeni na vse stroške. V splošnem pa se cene za izdelavo kuhinje po meri gibljejo med 500€-1500€ za tekoči meter. V ceno je všteto delo mizarja ter material. Velikokateri mizar pa ceno prilagaja tudi časovnemu okvirju izdelave, torej postavi urno postavko, ki se giblje nekje med 7€-15€ na uro, seveda pa je odvisna od zahtevnosti dela. Rok za izdelavo kuhinje po meri se giblje vse od 1 meseca pa tudi do pol leta, spet odvisno od razpoložljivosti mizarja, materiala in zahtevnosti izdelave.

Preverite tudi: Mizarstvo: Cene in preverjeni mizarji

Odločitev za izdelavo kuhinje po meri je dobra zaradi več razlogov. Kot prvo, je kuhinja po meri zgrajena tako, da ustreza vašemu prostoru. Ena največjih prednosti oblikovanja kuhinje po meri je ravno ta, da jo je mogoče oblikovati po zasnovi in željah kuhinje v natančnih dimenzijah. To pomeni da niste omejeni na točno določeno obliko kuhinje ampak ste v bistvu odprti za neomejene možnosti oblikovanja kuhinje. Tako lahko brez zagat in problemov oblikujete svojo sanjsko kuhinjo.

Največkrat se problem v kuhinji pojavi pri shranjevalnih prostorih. Zato je dobra stran kuhinje, izdelane po meri tudi oblikovanje shrambe. Nekateri imajo v kuhinji spravljeno nešteto naprav in pripomočkov za kuhanje in zaradi tega potrebujejo veliko prostora za shranjevanje, spet drugim pa to ne predstavlja prednostne naloge. Z zasnovo kuhinje po meri lahko prilagodite svoje prostore za shranjevanje in vaše pripomočke postavite točno tja, kamor ste si zamislili, ter s tem odpravite nered in morebitne sitnosti glede shranjevanja kuhinjskih pripomočkov in hrane.

Kuhinje izdelane po meri se ponašajo tudi z daljšo obstojnostjo, saj se mizar in oblikovalec kuhinj po meri odločata za vrhunske materiale po vaši izbiri, kar zagotavlja boljšo kakovost in torej dolgoročno kvaliteto. Če želite kar najbolje opremiti vašo kuhinjo, da bo zdržala mnogo let se odločajte zgolj za nasvete profesionalcev, ki vas bodo vodili skozi vse razpoložljive možnosti, ki jih je res neskončno ter  bodo z veseljem izdelali kuhinjo v najboljši možni obliki.

Kontaktirajte preverjena mizarstva (ponudbe / cene)

Cena, ki jo postavi mizar za letno kuhinjo na terasi (lesene vrtne kuhinje)?

Cene za izdelavo letne kuhinje na terasi se močno razlikujejo glede na različne dejavnike kot so material, velikost letne kuhinje, zahtevnost izdelave, nenazadnje pa je cena izdelave letne kuhinje na terasi odvisna tudi od izvajalca, ki ga izberete. V splošnem pa se cene začnejo nekje od 2000€ naprej, v nekaterih primerih tudi manj. V ceno so všteti delo izvajalca, material in montaža.

Izgradnja letne kuhinje na terasi je dobra naložba iz več razlogov. En izmed razlogov je širitev življenjskega prostora. Letna kuhinja vam pomaga izkoristiti prostor, ki je bil prej neuporabljen, kar vam pomaga bolje izkoristiti ves prostor ki ga imate na voljo tako v zaprtih kot v odprtih prostorih. Prav tako se z izgradnjo letne kuhinje na terasi zabrišejo meje med notranjimi in zunanjimi prostor, zaradi česar se zdi hiša večja, kot je v resnici, hkrati pa je izkoriščen prostor bolj funkcionalen. Letna kuhinja je odličen prostor za prirejanje zabav, saj se lahko gosti zberejo okrog žara ali krušne peči, ter se družijo že med samo pripravo večerje, kar pripomore k boljšemu vzdušju. Prav tako pa se lahko brez slabe vesti družite z gosti medtem ko pripravljate večerjo, saj ne rabite vseskozi preverjati dogajanja stran od gostov. Velik problem pri notranjih kuhinjah so vonjave, ki nastanejo ob kuhanju ter se jih je zelo težko znebiti. Zato je dobro izkoristiti zunanjo kuhinjo, pri čemer se bodo vonjave zelo hitro porazgubile in vaša hiša ne bo deležna neprijetnih vonjav.

Tudi poleti nam večkrat zadiši hrana, ki se pripravi v pečici, pa vendar se pri kuhanju in pečenju temperatura v hiši dvigne za nekaj stopinj, kar v poletni vročini ni ravno ugodno. Temu se izognete z uporabo letne kuhinje, prav tako pa boste ob kuhanju ves čas na svežem zraku.

Koliko računa mizar za nadstrešek za letno kuhinjo?

Nadstreški niso uporabni zgolj za varovanje avta, temveč je dobra ideja, da zavarujete tudi svojo letno kuhinjo. Cene za nadstreške za letno kuhinjo se gibljejo nekje od 100€/m2, pri čemer je seveda cena odvisna od vrste materiala, zahtevnosti izdelave, velikosti nadstreška in seveda tudi od izvajalca samega.

Nadstrešek za letno kuhinjo je dobra ideja iz več razlogov. Ne samo da bo ščitil vaše aparate pred vremenskimi vplivi, temveč bo v poletnih mesecih zagotavljal senco, medtem ko vas bo ob deževnih dneh ščitil pred dežjem, zaradi česar se ne boste rabili bati, da bo vreme uničilo vaše piknike, saj boste vedno imeli prostor, ki bo še vedno zunaj, pa vendar se boste lahko umaknili pod streho. Najbolj klasična izbira za nadstreške za leseno kuhinjo je les, ki je naraven material, hkrati pa je les dober izolator, zato vas ščiti pred mrazom in vročino. Prav tako je izdelava lesenega nadstreška precej cenovno dostopna opcija, zaradi tega pa kakovost ni nič slabša, saj so leseni nadstreški za letno kuhinjo ob primernem vzdrževanju zelo vzdržljivi. Samo vzdrževanje lesenega nadstreška je precej preprosto, za prvo zaščito bo seveda poskrbel že izvajalec, ki bo les impregniral z zaščitnimi premazi, hkrati pa vam bo svetoval, kako lahko v prihodnosti sami poskrbite za vzdrževanje. Dovolj je že, če nadstrešek s premazi premažete enkrat na leto, torej ali ob koncu ali pa ob začetku sezone. Prav tako pa so leseni nadstreški zelo estetsko privlačni, saj je les material, ki se lahko obdeluje in oblikuje, kar bo doprineslo k celotni podobi tako vaše letne kuhinje kot vašega domovanja nasploh. Prav tako lahko nadstrešek hitro prenovite zgolj z barvo, saj je znano da les dobro prenaša barvanje, tako da boste lahko z zelo nizkimi stroški vašemu nadstrešku v trenutku privoščili nov videz.

Preverjeni mizarji (ponudbe / cene)

Koliko stane obnova kuhinje (mizar)?

Obnova kuhinje je lahko odlična ideja za vse, ki želite dati vaši kuhinji pridih novega, brez da bi za to morali kupiti povsem novo kuhinjo. Cene za obnovo kuhinje so izredno različne, razlikujejo se glede na to, kaj sploh želite obnoviti (ali želite zgolj prebarvati stene, tla, ali pa želite obnoviti kuhinjske elemente). Prav tako pa se cena razlikuje glede na razsežnost obnove, material, ki ga porabite za obnovo kuhinje ter tudi glede na to, ali boste kuhinjo obnavljali sami, ali pa boste delo raje prepustili strokovnjakom. Vsekakor se je najbolje posvetovati s strokovnjaki, ki vam bodo pomagali narediti okviren načrt, prav tako pa vam bodo znali povedati okvirne cene obnove in iskali najugodnejše rešitve. S tem boste prihranili ne samo na denarju, ki bi ga mogoče po nepotrebnem zapravili ampak tudi na času. Stroški pri popolni prenovi kuhinje se gibljejo med nekaj tisoč evri, pri čemer so v okvirno ceno všteti tudi kuhinjski aparati.

Pri načrtovanju obnove kuhinje je dobro izdelati seznam, katere stvari morate nujno prenoviti, katere kuhinjske aparate lahko obdržite in katere je bolje kupiti nove. Tako boste ves čas imeli pregled nad okvirnimi stroški.

Spodaj si lahko preberete okvirne ideje, kako prenoviti kuhinjo, glede na to ali se odločate za manjšo prenovo ali popolno prenovo kuhinje. Pri manjši obnovi kuhinje želimo po navadi ohraniti obstoječo postavitev kuhinje, hkrati pa želimo osvežiti celoten videz kuhinje ter izboljšati uporabnost. Občutno vidne spremembe kot so na primer barvanje sten, prenova tal ali prebarvanje kuhinjskih elementov ne prinašajo tako velikih stroškov, ampak vseeno dajo kuhinji povsem svež videz. Stroški pa se povečajo če se odločamo za nakup novih kuhinjskih aparatov. Vendar so ti stroški lahko dobra naložba v prihodnost, še posebej, če se odločamo za nakup energetsko varčnih aparatov, ki bodo zmanjšali stroške delovanja, kar se bo v vaši denarnici poznalo v dolgoročnem obdobju.

Povprečne stroške, ki nastanejo ob obnovi kuhinje je težko določiti, saj so odvisni od velikega števila dejavnikov. Zato je najbolje, da se pred obnovo kuhinje dodobra pozanimate o cenah raznih storitev, še bolje pa je, da obnovo kuhinje prepustite strokovnjakom, ki bodo kar najbolje in najugodnejše obnovili vašo kuhinjo seveda po vaših željah in pričakovanjih. Pri obnovi kuhinje bodite pozorni na kvaliteto in smiselnost določenih obnov, torej jih prilagajajte glede na vaš življenjski stil, da bo vaša kuhinja kar najbolje izkoriščena.

Kakšna je cena za pohištvo po meri (izdelava pohištva po meri)?

Cene za izdelavo pohištva po meri se močno razlikujejo, v splošnem pa se gibljejo nekje med 150€-400€/m2. Cena je odvisna od velikosti pohištva, materiala, ki se porabi za izdelavo pohištva, zahtevnosti izdelave ter seveda tudi glede na izbiro izvajalca. Zaradi tega je najbolje, da se pred izdelavo pohištva posvetujete s svojim izbranim mizarjem ter se skupaj odločite za najustreznejšo možnost.

Pohištvo po meri mizar v večini primerov zaračuna okrog 30% dražje, kot industrijsko izdelano pohištvo, vendar pa je dolgoročno veliko boljša izbira za vaše prostore. Tukaj lahko preberete nekaj razlogov, zakaj se je bolje odločiti za izdelavo pohištva po meri. Ena najpomembnejših prednosti pri izdelavi pohištva po meri je to, da se pohištvo lahko prilega edinstvenemu slogu, kar je mogoče izkoristiti na različne načine. Tako lahko recimo neka trgovina, kjer želijo, da se pohištvo popolnoma prilagaja njihovemu slogu in tudi preko tega nagovarja kupce, vse to doseže z izdelavo pohištva po meri. Prav tako lahko tudi vi pridobite edinstven kos pohištva, ki ga v salonih z industrijsko izdelanim pohištvom ne morete dobiti, s tem pa oblikujete svoj edinstven slog.

Izdelava pohištva po meri je tudi bolj praktična kot kupovanje industrijsko izdelanih kosov pohištva. Čeprav se velikokrat zdi bolj praktično in hitreje kupiti že izdelano pohištvo, pa se lahko to na dolgi rok izkaže za nepraktičen pristop. Do tega pride zaradi tega, ker stranke pogosto iščejo posebne funkcije, katerim je prek industrijsko izdelanega pohištva nemogoče ustreči, saj se tako zelo razlikujejo glede na zahteve strank. Pri izdelavi pohištva po meri pa lahko pohištvo prilagodite vašim željam in zahtevam, da vam bo služilo dolgoročno, prav tako pa je pohištvo po meri izredno funkcionalno in dolgoročno boljša izbira. Prav tako je ena izmed prednosti izdelave pohištva po meri tudi izbira kvalitetnih materialov, ki se kar najbolje prilagajajo vašim zahtevam in potrebam. Tako se vam ni treba zadovoljiti z manj kvalitetnimi in včasih tudi škodljivimi materiali, ki se uporabljajo v industrijski izdelavi pohištva, temveč se lahko s posvetovanjem z mizarjem prepričate, da bo pohištvo izdelano iz najbolj kvalitetnih materialov, ki ustrezajo vašim osebnim potrebam.

Kontaktirajte preverjena mizarstva (ponudbe / cene)

Koliko stanejo lesene omare po meri?

Na ceno izdelave lesenih omar po meri vpliva kar nekaj dejavnikov, predvsem na ceno vpliva izbira materiala, ki bo služil za izdelavo omare po meri. Med najdražje zagotovo spada izdelava omare iz kakovostnega lesa. Osnovna cena se začne nekje okoli 450 € naraste pa lahko vse tja do 5.000 €. V povprečju stranke za izdelavo omare po meri porabijo okoli 3000 €, pri čemer so v ceno vključeni stroški izdelave, načrtovanja in montaže. Kot smo že omenili, veliko vlogo pri izdelavi omare igra izbor materiala. Najkakovostnejši material je vsekakor les. Cena omare je odvisna tudi od števila predalov, ki jih bo končni izdelek vseboval. Pogosta izbira je tako imenovan vezan les – plošče iz vezanega lesa, ki so precej cenejše in posledično slabše kakovosti kot plošče iz masivnega lesa. Med priporočene vrste lesa spadajo javorjev les in hrastov les, seveda pa vam bo o tem znal najbolje svetovati vaš izbrani mizar, saj bo točno vedel, kateri les bo najbolje ustrezal vašim potrebam.

Je pa cena odvisna tudi od tega, kje bodo lesene omare montirane, saj vsak prostor zahteva določene prilagoditve. Ogromno je možnosti izbire različnih patentov in funkcij. Izredno priljubljene postajajo omare, katerih predali se lahko izvlečejo, pri čemer bo seveda omara nekoliko dražja. Vendar pa se za omare po navadi odločamo kot za dolgoročno naložbo, zato je dobro, da vložimo nekoliko več časa in denarja ter oblikujemo omaro, ki nam bo služila dolgo. Pri tem prihranimo tako pri materialu, odvečnemu odpadu kot tudi pri času, saj se bomo izognili morebitnim popravilom, ki bi bila obvezna pri nekvalitetno narejenih omarah. Po navadi so najbolj kompleksne ravno garderobne omare, kjer želimo izkoristiti čim več prostora, saj ima večina izmed nas preveč oblačil in premalo prostora, da bi jih shranjevali. O vseh teh detajlih se torej posvetujte z izbranim izvajalcem pred začetkom del, saj se vam bo z veseljem prilagodil in vam svetoval.

Koliko računa mizar za izdelavo postelje po meri?

Postelja je en izmed najpomembnejših kosov pohištva v naših domovih. Pomembno je, da se že zjutraj zbudite v prijetni postelji ter se dobro naspite, da ste čez dan polni energije. Zato je pomembno, da vaša postelja ustreza vašim potrebam in ni prekratka ali preozka. Čeprav je na voljo ogromno industrijsko izdelanih postelj je v vsakem primeru bolje, da vam posteljo izdela izkušeni mizar, s katerim se boste lahko posvetovali in oblikovali točno takšno posteljo, kot jo želite, brez kompromisov, ki bi jih morali sprejeti pri industrijsko izdelanih posteljah.

Cene za izdelavo postelje po meri se razlikujejo glede na material, iz katerega je postelja izdelana, velikost postelje, zahtevnost izdelave in seveda so odvisne tudi od izvajalca. Nekje v splošnem pa mizar za izdelavo postelje po meri računa nekje med 500€-1350€ na kos. V ta znesek je vštet material, dobava, montaža in delo mizarja. Tako bi za klasično posteljo odšteli nekje med 400€-750€, medtem ko bi za pograd morali odšteti nekoliko več, saj je izdelava pograda bolj kompleksna.

Pri posteljah se velikokrat pojavi dilema pri dolžini postelje, sploh pri ljudeh, ki so višji, saj je večina industrijsko izdelanih postelj prekratkih. Prav tako nekateri pari potrebujejo širše postelje, kot jih ponujajo in prav zaradi takšnih potreb in želja je najbolje, da se odločite za izdelavo postelje po meri. Standardne postelje so po navadi oblikovane pravokotno, kar pa ni nujno da se prilega v vsak prostor, zato se lahko odločite tudi za drugače oblikovane postelje, ki se bodo popolno prilegale v vašo spalnico in vam nudile kar najboljši izkoristek prostora. V nekaterih primerih so spalnice precej majhne, zato se več kdo odloči za dvignjeno posteljo, ki zagotavlja popoln izkoristek prostora, saj lahko pod posteljo postavimo pisalno mizo, omaro ali karkoli, za kar pri standardni postavitvi postelj ne bi imeli prostora. Nenazadnje pa lahko pri posteljah, izdelanih po meri namestite tudi posebne funkcije, kot so recimo zložljiva postelja ali pa ustvarite dodaten prostor za shranjevanje, hkrati pa lahko posteljo tudi stilsko izboljšate s posebej zasnovanim vzglavjem ali nogami. Vse to bo vašo posteljo in celotno spalnico naredilo edinstveno in unikatno, hkrati pa vam postelja izdelana po meri nudila popoln izkoristek prostora. Glede na vse naštete razloge je vsekakor bolje, da se odločite za izdelavo postelje po meri, četudi se mogoče cena na prvi pogled zdi bolj visoka, pa vendar je to dolgoročno boljša naložba, saj si lahko posteljo optimalno prilagodite lastnim potrebam.

Kontaktirajte preverjena mizarstva (ponudbe / cene)

Koliko stanejo garderobne omare po meri, ki jih izdela mizar?

Cena garderobnih omar po meri se giblje nekje med 150€-500€/tm. Cena je odvisna od mnogih dejavnikov, tako dimenzij omare, zahtevnosti izdelave (tudi glede na njeno notranjost, kakšne in koliko polic želite), glede na funkcije, ki jih želite imeti (predali, ki se izvlečejo, prostor za obešanje), kje želite omaro postaviti ter nenazadnje tudi glede na material in izvajalca, ki ga boste izbrali za izdelavo garderobnih omar po meri. Čeprav so garderobne omare po meri nekoliko dražje kot industrijsko izdelane omare, so vsekakor boljša izbira iz mnogo razlogov. Spodaj si lahko preberete le nekaj razlogov, zakaj je dobro izbrati garderobne omare po meri.

Kot prvo, so garderobne omare po meri zasnovane posebej za vsak prostor, kar je v popolnem nasprotju z masovno izdelanim pohištvom, ki je izdelano po nekem splošnem vzorcu, pri čemer pa ni nujno, da bo ta vzorec ustrezal tudi vam. Ko se odločite za garderobne omare po meri, so te zasnovane po natančnih merah prostora, ki ga bodo zasedle. To pomeni, da se bodo popolnoma prilegale dimenzijam prostora, s čimer boste dosegli popoln izkoristek garderobne omare, tako da boste lahko shranili več oblačil medtem ko bo vaša spalnica še vedno prostorna in urejena. Prav tako so zasnovane glede na vaš življenjski slog in zahteve glede shranjevanja, saj ima vsak svojo tehniko shranjevanja, ki mu najbolj ustreza. Skratka, za razliko od industrijsko izdelanega pohištva lahko garderobne omare po meri prilagodite vašim poljubim željam, kar vam omogoča enostavno organiziranje oblačil, osebnih predmetov in vsega ostalega, kar hranite v svoji spalnici.

Kakovostne garderobne omare po meri zagotavljajo daljšo življenjsko dobo. Tako kot pri vsem pohištvu, tudi garderobne omare, ki so oblikovane in izdelane po meri prostora, v katerem bodo nameščene, zagotavljajo večjo vzdržljivost in dolgotrajno kakovost. Razlog za to ni le uporaba kakovostnejših materialov, temveč tudi večja pozornost do detajlov, kar omogoča ročna izdelava pohištva po meri. Vsekakor je torej boljše, da se odločite za izdelavo garderobnih omar po meri, saj so to pogosto najbolj kompleksno pohištvo, ki, v primerih ko kupujemo industrijsko izdelano pohištvo, skoraj nikoli v celoti ne ustrezajo našim željam. Z izdelavo pohištva po meri pa se boste izognili takšnemu stresu in si zagotovili prostor za shranjevanje narejen po vaših željah, kar vam zagotavlja dolgoročno zadovoljstvo in veliko večjo preglednost pri shranjevanju oblačil in ostalih osebnih predmetov.

Koliko računa mizar za spalnice po meri?

Spalnica je prostor, kjer si naberete moči za nov dan, zato je izrednega pomena, da je prostor prilagojen vašim potrebam in zahtevam. Cene za izdelavo spalnic se razlikujejo glede na število kosov pohištva, material, iz katerega bo spalnica izdelana, zahtevnost izdelave ter seveda glede na izvajalca, ki ga boste izbrali za delo. V splošnem pa se cene gibljejo nekje med 800€-4000€, seveda pa so te cene preveč splošne, zato je najbolje da se o okvirni ceni z izbranim izvajalcem pogovorite že pred izdelavo spalnice, da vas ne bodo stroški presenetili na koncu. Zaradi možnih odstopanj od okvirnih cen vam bo bolj natančno povedala cena izdelave pohištva po meri glede na tekoči meter. Pri tem je seveda zopet odvisno za katero pohištvo gre. Pri izdelavi garderobnih omar se cene gibljejo med 150€-500€/tekoči meter, cene za posteljo pa se gibljejo med 500€-1350€/na kos.

Industrijsko izdelane postelje so omejene glede izbire, zato se težko najde posebno oblikovana postelja, ki bi smiselno zapolnila vašo spalnico. Težko najdete vse funkcije, ki jih želite v enem kosu pohištva, zato je izdelava spalnice po meri boljša in bolj kvalitetna opcija. Poleg postelje je večkrat v spalnici problem tudi pomanjkanje prostora za shranjevanje oblačil, ali pa je prostor v spalnici neizkoriščen. Prav zaradi tega je izdelava spalnice po meri veliko boljša izbira kot nakup industrijsko izdelanega pohištva, saj se boste lahko z izvajalcem dogovorili o vseh podrobnostih. Prav tako vam bo izvajalec iz svojih izkušenj znal svetovati, kako kar najbolje izkoristiti prostor, da bo vaša spalnica čimbolj optimalna.

Spalnica, izdelana po meri je veliko boljša izbira kot industrijsko izdelana spalnica iz več razlogov. En izmed najpomembnejših razlogov je ta, da boste vedno ko boste izbrali pohištvo, izdelano po meri, dobili kvalitetno pohištvo. Ne samo, da bo pohištvo izdelano posebej za vaše zahteve, temveč se boste lahko z izvajalcem dogovorili kakšen material bo najbolj primeren za pohištvo, pri čemer lahko računate, da vam bo vaš izbrani izvajalec ponudil na izbiro najbolj kakovostne materiale. Z izbiro izdelave spalnice po meri boste prihranili tako na denarju kot tudi na času. Pri tem imamo v mislih predvsem raziskovanje neskončnih možnosti spalnic, ki so vam na voljo v salonih, pri čemer obstaja veliko možnosti, da vam nobena spalnica ne bo ustrezala v celoti, kar bo zelo otežilo iskanje. Zaradi tega lahko izbiranje pohištva predstavlja veliko stresa. Vsemu temu se boste izognili z izdelavo spalnice po meri, saj boste lahko izvajalcu predstavili vse svoje ideje in zahteve, pri čemer bo vse to kar najbolje upošteval, zato ne boste rabili sprejemati kompromisov ki bi nastali pri kupovanju industrijsko izdelane spalnice. Četudi se na prvi pogled spalnica izdelana po meri zdi dražja in je nanjo treba čakati dlje časa kot na industrijsko izdelane spalnice, pa je dolgoročno gledano to ugodnejša in boljša rešitev, saj bo spalnica, narejena po meri ustrezala vašim željam, prav tako pa bo pohištvo bolj kvalitetno in unikatno.

Kontaktirajte preverjena mizarstva (ponudbe / cene)

Koliko stanejo otroške sobe po meri (mizar)?

Otroška soba je izrednega pomena pri odraščanju otroka, saj otrok tam spi, se igra, piše naloge in torej tam preživi veliko časa. Zato je pomembno, da je soba oblikovana po željah otrok in staršev, saj se zgolj tako lahko zagotovi optimalno okolje za odraščanje otroka.

Pri oblikovanju in izdelavi otroške sobe po meri je pomembno, da se prostor prilagodi potrebam otrok. Tako recimo mlajši otroci potrebujejo več prostora za igranje, medtem ko starejši otroci potrebujejo več površine in prostora za učenje, prav tako pa je pri najstnikih dobro upoštevati potrebe po zasebnosti. Zasebnost je večkrat problem predvsem v primerih, ko si otroci sobo delijo s sestrami ali brati, zato je dobro tudi skupne sobe načrtovati tako, da ima vsak otrok nek kotiček, kamor se lahko umakne. Vse to lahko dosežete z natančnim posvetovanjem z mizarjem ali oblikovalcem, ki bo z veseljem prisluhnil vsem vašim zahtevam in potrebam, ter skupaj z vami oblikoval prostor, ki bo optimalen za odraščanje otroka.

Cene otroških sob po meri se močno razlikujejo, saj so odvisne od mnogih dejavnikov in sicer materiala, zahtevnosti izdelave, razlikujejo se tudi glede na število kosov pohištva in seveda tudi glede na izbiro, ki jo opravi mizar. Zato je najbolje, da se pred izdelavo otroške sobe posvetujete z več mizarji, ki vam bodo sestavili različne ponudbe, vi pa se boste odločili za najboljšo. V splošnem pa se cene za izdelavo otroške sobe po meri gibljejo med 600€-3500€ na sobo. V ceno je všteto svetovanje in delo mizarja, prav tako pa je v ceno vštet material. Četudi je cena za izdelavo otroške sobe po meri na prvi pogled bolj visoka kot pri industrijsko narejenih otroških sobah pa je treba pomisliti na to, da boste otroško sobo sami prilagodili svojim željam, ter se ne boste rabili prilagajati že pred narejenim sobam, ki ne bi bile čisto po vašem okusu. Prav tako je pohištvo, narejeno po meri, veliko bolj kvalitetno in bolj dolgotrajno vzdržljivo kot industrijsko narejeno pohištvo, saj se mizar posveti točno določenim željam in vam predlaga najbolj kakovostni in najprimernejši material za izdelavo otroške sobe po meri.

Prav tako pa je izdelava otroške sobe po meri dobra tudi za vašega otroka, saj se lahko vključi v proces izdelave, pove svoje mnenje ter se počuti bolj odgovorno in odraslo, saj gre za njegov lasten prostor. Zaradi tega bo otrok veliko bolj pazil na stvari, hkrati pa bo razvil občutek za stil in preudarnost ter zmožnost odločanja. Dobro je, da je otroška soba narejena bolj enostavno in da pustite prostor za naknadne spremembe interesov, ki se pri odraščanju otrok velikokrat pojavijo.

Koliko stane mizarstvo po meri?

Cena mizarstva po meri se močno razlikuje glede na razne dejavnike. Odvisna je od tega, kakšno vrsto pohištva potrebujete, kako zahtevna je izdelava pohištva, kakšen material izberete, seveda pa se cene razlikujejo tudi glede na mizarja, ki ga izberete. Vsekakor je dobro, da se pred tem, da se dogovorite z mizarjem pozanimate o njegovem delu, bodisi preko znancev, spletnih strani, najlažje pa je, da pregledate ponudbe mizarjev na Omisli.si, kjer so že zbrani najboljši mizarji in si s tem prihranite dolgotrajno iskanje primernega izvajalca. Neka okvirna cena za storitve mizarstva po meri se giblje med 100€-500€/m2, urna postavka, ki jo mizar zaračunava za svoje delo pa je nekje med 7€-15€/uro. Za nekoliko bolj realno predstavo o ceni mizarstva po meri morate vedeti, da je običajno pohištvo po meri za 30% dražje od industrijsko izdelanega pohištva. Pa vendar je dolgoročno to boljša naložba, saj se mizar popolnoma prilagodi vašim željam in potrebam, prav tako pa je vsak kos pohištva narejen ročno, iz najboljših materialov, kar zagotavlja dolgotrajno kakovost.

Mizarstvo po meri ponuja širok spekter različnih del, zato lahko spodaj preberete okvirne cene za različna področja. Cene za izdelavo kuhinj po meri se gibljejo med 500€-1500€ za tekoči meter, seveda je cena odvisna od že zgoraj naštetih dejavnikov. Cene za izdelavo otroških sob po meri se gibljejo med 600€-3500€ na sobo, prav tako je cena podobna pri spalnicah. Na splošno je pohištvo po meri v okviru cen med 150€-400€/m2. Za izdelavo postelje po meri bi odšteli nekje med 500€-1350€/na kos, pa vendar bo ta postelja v celoti ustrezala samo vašim željam in potrebam, ter vam bo služila tudi več kot 10 let. Mizarstvo po meri pa se ne ukvarja le z notranjimi prostori, temveč ima širok spekter ponudb tudi za zunanje prostore, kot na primer letne kuhinje, kjer se cene začnejo pri 2000€, nadstreške za letne kuhinje ali avte, ter v končni fazi izdelujejo tudi otroška lesena igrala za otroke, ter lesene hiške. Nekoliko dražji so bolj kompleksni projekti kot so lesene stopnice, kjer lahko cene tudi presegajo 6000€, lahko pa jih dobite že za precej manj denarja. Skratka, mizarstvo po meri je odlična izbira za vse, ki prisegajo na kvaliteto in trajnost.

Kontaktirajte preverjena mizarstva (ponudbe / cene)

Koliko računa mizar za lesena okna po meri?

Lesena okna so najbolj klasična in hkrati tudi ena izmed najboljših izbir za okna, saj so zelo kvalitetna. Cene za izdelavo in montažo lesenih oken po meri se gibljejo nekje med 150€-500€, seveda pa so odvisne od mnogih dejavnikov. Tako so recimo polkrožna ali trikotna okna dražja od klasičnih, prav tako so dražja tudi panoramska okna. Na ceno prav tako vplivajo način zapiranja in odpiranja (drsno odpiranje je po navadi dražje), ter seveda tudi izbira izvajalca, saj nimajo vsi postavljenih istih cen.

Spodaj je naštetih nekaj razlogov, zakaj se je dobro odločiti za lesena okna. Kot prvo, so lesena okna zares estetska, saj izgledajo in tudi so naravna, zato se vam ni treba zadovoljiti z imitacijo lesa, ki večkrat izgleda povsem nepristno. Prav tako se lahko kombinirajo z vsemi vrstami arhitekturnega sloga, ujemajo pa se tako s sodobnimi kot tudi s tradicionalnimi oblikami. Lesena okna lahko tudi po nekaj letih uporabe pobarvate ali pa premažete z premazi, ki oknom povrnejo sijaj, ter jih tako na zelo preprost način osvežite. Hkrati pa lahko z barvnimi premazi svoja okna estetsko dovršite, ter ustvarite edinstven videz, ki ustreza vašemu slogu in okusu. Lesena okna so zelo vzdržljiva, pa vendar morate paziti, da jih boste pravilno negovali, na kar vas bo zagotovo opozoril izvajalec. Ob ustrezni negi lahko vaša lesena okna zdržijo tudi več kot 30 let. Z montažo lesenih oken po meri pa boste pridobili tudi pri energiji, saj so lesena okna zelo energijsko učinkovita zaradi tega ker je les naravni izolator in ne prepušča toplote ali mraza. Tako bodo lesena okna poskrbela, da bo vaš dom tako pozimi kot tudi poleti bolj udoben. Hkrati pa z dobro izolacijo veliko prihranite pri energiji. Poleg tega da so lesena okna odličen izolator, dobro zaščitijo tudi pred hrupom iz okolice, kar je idealno predvsem če živite v prometni ulici ali soseski.

Četudi so lesena okna morda dražja od drugih materialov, pa se dolgoročno lesena okna bolj izplačajo, saj so veliko bolj vzdržljiva, hkrati pa so kot že prej omenjeno dober izolator, zaradi česar bodo vaši stroški ogrevanja in ohlajevanja nižji, kar je odlična dolgoročna naložba.

Koliko stanejo lesena vrata po meri, ki jih izdela mizar (vhodna / notranja vrata)?

Cena za lesena vrata po meri se giblje nekje med 500€-1500€/na kos. V prvi meri je odvisno, ali se odločate za vhodna vrata ali notranja vrata. Vhodna vrata so bolj kompleksna, večkrat stranke želijo, da so vhodna bolj kvalitetna od notranjih vrat, saj ščitijo celotno stanovanje ali hišo. Zato je izrednega pomena, da so vrata kvalitetna in dobro izdelana. Kvaliteto si lahko zagotovite z izbiro dobrega izvajalca, ki vam bo izdelal vrata po meri, ter se s tem prilagodil vašim željam in idejam. Ne samo da vrata ščitijo celotni dom, temveč nudijo tudi prvi vtis o vašem domu, zato je pomembno, da so estetsko dovršena. Pri izbiranju vrat, ki jih prodajajo v raznih trgovinah morate biti pripravljeni sklepati kompromise, saj težko najdete vrata, ki bodo v vseh pogledih (barva, način odklepanja, ročaji, material) ustrezali vašim željam in potrebam. Pri vratih, ki jih bo mizar za vas izdelal po meri pa boste lahko izrazili vaše želje in kombinirali raznorazne detajle, ki bodo vaša vrata naredili unikatna.

Kot že omenjeno, so v večini primerov vhodna vrata dražja kot notranja, zato boste zanje odšteli nekje med 700€-1500€, lahko tudi več, odvisno od tega, kakšen material in obliko boste izbrali. Veliko vlogo pri ceni igra tudi velikost vrat, ali so vrata dvojna, prav tako so dražja drsna vrata, saj je njihova izdelava bolj kompleksna. Pri vratih je najbolj pomembno, da so ščitijo pred zunanjimi vplivi, torej mrazom, toploto in hrupom, ter seveda da so varna. Eni izmed najbolj priljubljenih materialov za izdelavo lesenih vrat po meri so les smreke, macesna, hrasta in oreha. Seveda so potrebe različne in vsak material ima svoje prednosti in slabosti, prav zaradi tega se je najbolje posvetovati z izbranim izvajalcem, ki vam bo znal najbolje svetovati. Nasploh pa je prednost lesenih vrat da so zelo odporne na zunanje vplive, prav tako so masivna in kvalitetna, enostavno jih je pobarvati v razne odtenke barv, da bojo najbolje ustrezale vašemu stilu doma. Prav tako pa imajo lesena vrata dolgo življenjsko dobo, kar dosežete z ustreznim vzdrževanjem, kar se začne že s kvalitetno izdelavo, saj bo mizar vaša vrata že zaščitil s premazi. Nasploh pa niso zahtevne za vzdrževanje in čiščenje.

Koliko računa mizar za leseni nadstrešek za avto?

Cene za lesene nadstreške za avto se v povprečju gibajo nekje med 80€-250€/m2. Cena je odvisna od vrste materiala, zahtevnosti izdelave nadstreška, raznih funkcij, ki bi jih želeli vključiti in seveda tudi od izvajalca samega. V splošnem pa so leseni nadstreški velikokrat zelo dober nadomestek za garažo, ki bi bile neprimerljivo dražje in bolj zahteven projekt kot leseni nadstreški. Vseeno pa leseni nadstreški izvrstno služijo za avte, da jih zaščitimo pred vremenskimi vplivi, predvsem močnim neurjem in točo, prav tako pa je, sploh če je avto postavljen pod drevesi med močnimi neurji možnost, da bo nanj padlo drevo. Zato je leseni nadstrešek izredno dobra preventiva, ki odlično ščiti vaše jeklene konjičke. Izgradnja lesenega nadstreška je veliko enostavnejša od izgradnje garaže, prednost pa je tudi v tem, da se za lesene nadstreške za avto lahko odločajo tudi tisti, ki ne razpolagajo s tako veliko prostora, saj je lahko lesen nadstrešek uporabljen tudi kot prostor za druženje predvsem v rahlem dežju. Prav tako se boste s postavitvijo lesenih nadstreškov za avtu izognili kidanju snega na zaledeneli površini ter seveda nadležnemu jutranjemu čiščenju snega iz avta. Malenkost slabše se leseni nadstrešek proti garaži odnese pri varnosti, vendar lahko to hitro zagotovite in popravite z dodajanjem dodatnih sten in vrat, ki omogočajo zaklepanje, pri čemer bodo stroški večji, a še vedno manjši kot pri izdelavi celotne garaže. Leseni nadstreški za avto omogočajo neskončno možnosti, da jih lahko prilagodite svojemu okusu in potrebam, prav tako pa se lahko v prihodnosti prilagaja morebitnim spremembam, ki bi jih želeli dodati skozi leta.

Kakšna je cena za lesene stopnice?

Cena za lesene stopnice se razlikuje od več dejavnikov in sicer od velikosti stopnic, zahtevnosti izdelave, materiala in seveda tudi od izvajalca samega. V splošnem pa se cene za izdelavo in montažo lesenih stopnic gibljejo med 1200€-6000€. Stopnice po navadi predstavljajo zelo kompleksen projekt, saj je za pravilno in varno izvedbo potrebno upoštevati nemalo detajlov, torej je veliko bolje, da za ta projekt najamete izkušene izvajalce, ki bodo točno vedeli na kaj morajo biti pozorni in vam zagotovili kakovost.

Pri izdelavi lesenih stopnic morate biti še posebej pozorni na to, katera vrsta lesa vam bo najbolje odgovarjala. Tako bodo stopnice vzdržale dolgo časa, ne boste se rabili ukvarjati s popravili, ki bi morda nastali, če bi se sami odločili za vrsto lesa, ki ni najbolj primerna za stopnice. Seveda mizarji točno vedo, katera vrsta lesa bo najprimernejša, saj imajo s tem dolgoletne izkušnje in znanje. Se pa mizarji prilagajajo tudi glede na dobavljivost lesa iz lokalnega okolja, saj bi bila v primeru, da bi bil les uvožen iz tujine cena še višja, čas dobave pa bi se izredno podaljšal.

Kontaktirajte preverjena mizarstva (ponudbe / cene)

Najbolj priljubljene vrste lesa za izdelavo stopnic v Sloveniji so med iglavci bor, smreka ali macesen, pri listavcih pa v veliki meri prevladuje predvsem hrast, ki je najbolj pogost za izdelavo stopnic tudi v tujini. Priljubljen je prav zaradi tega ker je masiven, odporen proti gnitju, prav tako pa ga lahko enostavno obdelujemo z raznimi stroji. Na sploh pa so lesene stopnice dobra izbira iz več razlogov. Kot prvo, so zelo trajne, saj je les zelo močan in odporen material, zaradi česar je idealen za težke konstrukcije. Čeprav se lesene stopnice na začetku zdijo finančno velika naložba, pa jih ob pravilnem vzdrževanju verjetno ne boste rabili nikoli zamenjati, torej se smatrajo kot življenjska enkratna naložba. Za vzdrževanje lesenih stopnic je dobro, da jih prelakirate, občasno lahko tudi povoskate ter jim s tem zagotovite nadaljnjo zaščito in preprečite obrabo. Les prenese tudi barvanje, kar vam omogoča, da svoje stopnišče spreminjate glede na slog ki vam je všeč oziroma ustreza trenutnemu stilu vašega doma. Tako boste namesto, da bi se morali odločiti za novo stopnišče, če vam ne ustreza zgolj barva, lahko to preprosto spremenili z novo barvo, ne da bi pri tem morali skrbeti, ali lahko poškodujete stopnišče. Drugače pa so lesene stopnice precej preproste za vzdrževanje, saj je les, ki je zaščiten s premazi odporen na udarce in odrgnine, prav tako pa je precej enostaven za čiščenje. Dobro je vedeti da tudi če boste na stopnice dobili madež, ki ga ne bo mogoče umiti, lahko ta predel stopnic še vedno zbrusite in ponovno polakirate, ne da bi s tem uničevali površino.

Koliko računa ugodni mizar?

Ponudb mizarjev je v Sloveniji res ogromno, od bolj ugodnejših pa tudi do nekoliko dražjih izvajalcev. Urna postavka, ki jo mizarji postavijo za svoje delo je v povprečju 7€-13€/na uro, ugodni mizarji pa za delo računajo nekje od 150€/m2 naprej. Seveda je zopet odvisno, za katero pohištvo se sploh odločate, kakšen material izberete, ter kako zahtevna je sama izdelava pohištva. Morate pa vedeti, da so mizarji, ne glede na ceno vedno boljša izbira kot industrijsko izdelano pohištvo, saj je vsak kos izdelan po meri, posebej za vaš prostor. Zaradi tega nikoli ne boste rabili skrbeti za to, da nek kos pohištva kljub temu da vam bo všeč ne bo primeren za vaše potrebe ali obratno. Poleg tega boste s tem pridobili na času, saj se pri iskanju primernega pohištva pri industrijsko izdelanih kosih večkrat zavleče, ker je skoraj nemogoče najti kos ki vam bo popolnoma ustrezal, tako v videzu kot tudi v funkcionalnosti. V končni fazi pa se, četudi so mizarji, ki izdelujejo pohištvo po meri nekoliko dražji, kot če bi pohištvo kupili, prihrani tudi na denarju, saj bo pohištvo izdelano ročno, vsak kos bo skrbno izdelan, kar zagotavlja večjo kvaliteto in vzdržljivost. Ena izmed velikih prednosti mizarjev je tudi, da boste lahko uskladili različne prostore vašega doma, saj bo mizar izdelal razne kose pohištva v podobnem stilu, kar je sicer skorajda nemogoče doseči. Bodite pozorni, da boste izbrali primernega mizarja, ki se bo pripravljen prilagoditi vašim željam. V izogib dolgotrajnemu iskanju primernega izvajalca, preglejte izvajalce, ki so zbrani na naši spletni strani Omisli.si, kjer so zbrani že preverjeni ponudniki, tako da z izbiro ne boste mogli zgrešiti. Dobro je, da se pred začetkom del natančno posvetujete z mizarjem o vseh možnih stroških, ki bodo nastali skozi proces, da ne boste na koncu presenečeni nad stroški. Tako boste lažje načrtovali prenovo vašega doma, ter se izognili stresu, ki bi nastal sicer.

Koliko stanejo zunanja otroška lesena igrala za otroke (cene za otroška igrala)?

Cena za izdelavo zunanjih otroških lesenih igral za otroke se giblje med 400€-2000€. Cena je seveda odvisna od števila, velikosti igral, od materiala, ki je uporabljen za izdelavo lesenih igral za otroke, zahtevnosti izdelave ter seveda tudi od izvajalca samega. Zato je dobro, da se pred izdelavo lesenih igral za otroke posvetujete z izbranim mizarjem ter se dogovorite za najboljšo opcijo.

Za mnoge otroke predstavljajo lesena igrala veliko veselje in uresničitev želja. Lesena igrala na prostem jim dajejo priložnost, da skozi igro vsakodnevno raziskujejo, se učijo in izboljšujejo fizične spretnosti v udobju lastnega doma oziroma dvorišča. Otroci se prek igre na zunanjih otroških lesenih igralih naučijo igrati z drugimi otroki, tako s prijatelji kot tudi z brati ali sestrami. Sodelovanje z drugimi je veščina, ki je v nadaljnjem življenju ključnega pomena, tako v šolskih letih ter tudi na delovnem mestu v prihodnosti. Na lesenih igralih se morajo otroci izmenjavati ko gre za spust po toboganu, plezanje po lestvi. Hkrati pa se lahko otroci na lesenih igralih igrajo tudi sami, tako se naučijo samozadovoljstva, ki je čudovita veščina za otroke, saj se, sploh pri edincih, starši ne bodo rabili ves čas obremenjevati in skrbeti, če se njihov otrok igra sam, brez vrstnikov. En izmed najpomembnejših dejavnikov in argumentov za odločitev za izdelavo lesenih igral pa je tudi gibanje. Otroci bodo prek igre na igralih razvijali mišice, izboljševali fizične sposobnosti kot so plezanje, obešanje, potiskanje in neštete druge sposobnosti, katerim posvečajo pozornost med igranjem na lesenih igralih. Vse našteto boste z izdelavo zunanjih otroških lesenih igral za otroke lahko zagotovili kar v udobju lastnega doma. Tako boste prihranili tudi na času, saj boste lahko otroke brez slabe vesti pustili, da se igrajo na vašem dvorišču, vi pa boste lahko vmes postorili raznorazna opravila.

Pri izdelavi zunanjih otroških lesenih igral za otroke morate biti pozorni na to, da bodo igrala čimbolj varna, da bodo lahko otroci brezskrbno uživali na njih. Seveda vas to ne rabi skrbeti, saj bo za to poskrbel izbrani izvajalec, ki vam bo zagotovil kar najbolj varna in trpežna igrala, ki bodo obstojna dolgo časa. Izvajalec vam bo priporočil vrsto lesa, ki se najbolje obnese pri izdelavi otroških igral, pri čemer morate biti pozorni na to, da les čim bolje prenaša različne vremenske pogoje, tako dež in mraz kot tudi vročino. Tako bodo igrala varna in zaščitena skozi celo leto.

Koliko računa mizar za lesene balkonske ograje?

Cene za lesene balkonske ograje se razlikujejo glede na razne dejavnike, v splošnem pa se cene gibljejo nekje med 40€-80€/tekoči meter. Cena pa je odvisna od velikosti ograje, materiala, raznih detajlov, zahtevnosti izdelave in seveda od izvajalca samega. V ceno je po navadi vključena tudi montaža, kar pa se spet razlikuje glede na izvajalca, zato je dobro da se o ceni in montaži dogovorite predhodno, da ne boste nad končno ceno presenečeni. V povprečju je cena za dobavo in montažo lesa nekje med 15€-20€/tekoči meter. Najpogostejša vrsta lesa, ki se uporablja za izdelavo lesenih balkonskih ograj je smreka, ki je primerna zaradi tega, ker se lahko lažje obdeluje in oblikuje, ter macesen, ki je zaradi počasne rasti bolj dolgotrajno vzdržljiv, s čimer boste zagotovo podaljšali življenjsko dobo lesene balkonske ograje. Lesene ograje lahko odlično kombiniramo z drugimi materiali (najpogosteje s steklom), hkrati pa lahko zgolj iz lesa izdelamo tako dovršene detajle, da bodo popestrili drugače precej klasične lesene balkonske ograje. Prav tako je les primeren tudi za barvanje, torej lahko nekaj kontrasta in estetike dosežemo tudi zgolj z enostavnim barvanjem lesa.

Ob dobrem vzdrževanju so lesene balkonske ograje izredno vzdržljive, preprosto pa je tudi njihovo vzdrževanje, saj jih moramo zgolj na vsake nekaj časa premazati z zaščitnim premazom, da preprečimo pokanje lesa. Lesene ograje so v povprečju nekoliko cenejše kot ograje iz drugih materialov kot na primer kovinske ograje, prav tako je cenejše njihovo vzdrževanje, material pa je skoraj vedno hitro dostopen. Prav tako je les, kot že prej omenjeno zelo vzdržljiv, saj je bolj odporen na udarce v primerjavi z drugimi materiali, morate pa seveda paziti na pravilno vzdrževanje. Prav tako je pomembno, da so lesene balkonske ograje narejene dovolj kvalitetno, za kar pa pri izbiri zanesljivega izvajalca, katere lahko najdete tudi na Omisli.si, kjer so že zbrani preverjeni izvajalci, ne rabite skrbeti. Tako bo kvalitetno izdelana in vzdrževana ograja zdržala tudi več desetletij. Lesene ograje so izredno prilagodljive, ter niso omejene samo na eno barvo, torej jih lahko zlahka prenovite zgolj s premazi, barvanjem, ali pa se čez leta odločite za dodatne detajle kot na primer cvetlična korita, pri čemer jih mizar brez problema doda k že obstoječi leseni balkonski ograji. Kot zadnje pa so lesene balkonske ograje veliko bolj prijazne okolju kot ograje iz drugih materialov, kar je izrednega pomena v današnjih časih.

Kakšna je cena, ki jo postavi mizar za izdelavo otroške lesene hiške?

Cene za izdelavo otroških lesenih hišk se močno razlikujejo glede na različne dejavnike. Sprva, je odvisno katero vrsto lesa boste izbrali za izdelavo otroške lesene hiše. Seveda pa je veliko odvisno tudi od tega, kakšna bo vaša hiška, kakšne funkcije bo imela. Lahko se odločite za klasično leseno hiško, lahko pa ji dodate tobogan, plezalno steno, ”monkey bar” plezala in še mnoge druge dodatke, ki si jih lahko omislite poleg lesene hiške. Je pa cena za lesene hiške z dodatki nekoliko višja, okvirno je cena za otroško leseno hiško s toboganom nekje med 900€-1400€, vendar je ta cena spremenljiva, zato je najbolje, da se o konkretni ceni pogovorite z izbranim izvajalcem. Izvajalce boste našli na naši spletni strani Omisli.si, kjer so že zbrani preverjeni mizarji, zato se boste lahko izognili dolgotrajnemu iskanju dobrih izvajalcev. Cena za otroško leseno hišico s plezalno steno pa je nekoliko višja, saj je izdelava bolj kompleksna. Giblje se nekje med 1000€-2000€, spet odvisno od že zgoraj omenjenih dejavnikov, ki močno vplivajo na ceno. Če pa želite zgolj preprosto otroško leseno hiško, kjer se bodo otroci lahko družili in igrali, pa se cene gibljejo že od 200€ naprej. Seveda je nekoliko ceneje, če se odločite za izdelavo otroške lesene hiške v lastni režiji, vendar se proces izdelave močno podaljša, prav tako boste morali biti veliko bolj pozorni na detajle, ki igrajo ključno vlogo pri izdelavi otroške lesene hiške. Po drugi strani pa vam bo izkušen mizar znal svetovati, kakšen material je najboljši, prav tako bodo pozorni na vse detajle in predvsem na varnost otroške lesene hiške. S tem, ko boste delo prepustili izkušenim mizarjem, boste prihranili ogromno časa in v končni fazi tudi denarja, saj bo otroška lesena hiška izdelana kvalitetno, kar ji bo podaljšalo življenjsko dobo. So pa otroške lesene hiške zelo vzdržljive, vendar jih je treba pravilno vzdrževati. Najbolje je, da jih večkrat letno (vsaj dvakrat letno) premažete z zaščitnimi laki, ki bodo preprečili pokanje lesa, v hladnih mesecih, ko se hišica ne uporablja toliko, pa je najbolje da jo pokrijete ali pa, če imate to možnost prestavite nekam na toplo oziroma pod streho. To bo podaljšalo obstojnost in kvaliteto lesene hiške, prav tako pa se boste izognili morebitnim stroškom, ki bi nastali ob poškodbi lesa.

Mi lahko mizarstvo montira inox ograjo?

Ne, za to se obrnite na specializirane izvajalce za inox ograje.

Kontaktirajte preverjena mizarstva (ponudbe / cene)

Koliko stane lesena gugalnica (mizar)?

Otroci potrebujejo gibanje na prostem zraku, za kar so lesene gugalnice odlična izbira, saj so za otroke zelo zabavne in jih brez problemov zaposlijo za dlje časa. Vse več staršev se odloča za lesene gugalnice, ki so prijetnejša, varnejša in splošno boljša izbira kot kovinske gugalnice, ki dajejo industrijski videz, medtem ko lesene gugalnice zagotavljajo bolj naraven videz. Cene za izdelavo lesenih gugalnic se razlikujejo glede na material, velikost gugalnice in zahtevnost izdelave, seveda pa so cene odvisne tudi od izvajalca, zato je najbolje da se za konkretno ceno obrnete na izbranega izvajalca. Se pa okvirne cene gibljejo med 70€-400€/na kos.

Izredno pomembno je, da je vaša gugalnica varna, saj se bodo na njej igrali otroci, ki včasih znajo biti bolj neprevidni, zato spodaj preberite nekaj nasvetov, kako zagotoviti varnost, da boste lahko ob otroški igri brezskrbni.

Gugalnica mora imeti varno zaščitno površino. Ena izmed najbolj priljubljenih površin je guma, pri kateri imajo otroci manj možnosti da se ob padcu poškodujejo. Prav tako so priljubljeni površina iz lubja ali sekancev ter droben prod. Strokovnjaki odsvetujejo gradnjo gugalnice na asfaltu ali betonu. Seveda bo izvajalec prej pregledal površine in vam ponudil najboljše rešitve da bo vaš otrok kar najbolje zaščiten. Prav tako morate biti pozorni, da v bližini gugalnice ni kakšnih kamnitih ograj ali škarp, prav tako je bolje če gugalnico postavite nekoliko stran od dreves in grmovja. Eno izmed osnovnih priporočil za varnost gugalnice je ravna površina, ki prepreči nagibanje gugalnic, prav tako pa morate biti pozorni na to, da so gladko brušeni vsi deli lesa, robovi in vogali pa morajo biti zaobljeni.

Lesene gugalnice so ob pravilni postavitvi in vzdrževanju zelo dolgoročno kvalitetne. Zgoraj navedeni nasveti so predvsem koristni, če se odločite za izdelavo gugalnice v lastni režiji, vendar pa je bolje da izdelavo lesenih gugalnic prepustite izkušenim mizarjem, ki bodo točno vedeli, na kaj morajo biti pozorni, da bo gugalnica pravilno izdelana in montirana na primerni površini. Hkrati vam bodo znali svetovati glede materialov, ki so najbolj primerni in vzdržljivi, pomagali pa vam bodo tudi glede vzdrževanja in vam ponudili nekaj nasvetov, kako podaljšati življenjsko dobo lesenih gugalnic.
ocena bralcev
5 od 2