Revija Nasvet strokovnjaka

Lektorski nasveti – koristni nasveti za lektoriranje besedil

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Pred oddajo diplomske ali magistrske naloge, pa tudi pred izdajo člankov, revij ali zasebnih opisov, je besedilo zmeraj potrebno skrbno pregledati in popraviti. Preverjanje in popravljanje dolgega in obširnega besedila je zahtevno delo, besedilo pa mora biti ob oddaji korektno popravljeno. Ob pregledu besedila vam bodo v veliko pomoč lektorski nasveti.

Lektorski nasveti:

Pred (in tudi med) lektoriranjem si vzemite premor!

Preden pričnete besedilo, ki ste ga spisali, lektorirati, si vzemite premor. Najbolje je, da počakate kak dan, saj boste napake v besedilu po tem lažje opazili. Tudi med samim procesom lektoriranja ne pozabite na premore, saj bo vaša zbranost večja.

lektorski nasveti
Pred (in tudi med) lektoriranjem si vzemita premor. V pomoč pa vam bodo tudi drugi priročni lektorski nasveti.

Uporabite spletna orodja in upoštevajte lektorske nasvete strokovnjakov!

Seveda je potrebno besedilo nekajkrat prebrati, saj pri lektoriranju ni smiselno biti pozoren le na pravopisne napake, pač pa je treba pozornost nameniti tudi skladnji, ločilom in drugim podrobnostim. Ko ste z lektoriranjem končali pa je kljub vsemu priporočljivo, da besedilo skopirate v enega izmed spletnih orodji za preverjanje pravopisa – morda vam je kakšna napaka ušla.

> Preberite tudi: Lektoriranje: Cena lektoriranja in kaj vse mora zagotoviti dober lektor?

Besedilo preberite na glas!

Ker vam pri branju »po tiho« misli velikokrat uidejo neznano kam, vam zato uidejo tudi napake, ki se med tekstom pojavijo. Tej težavi se izognete, če besedilo preberete na glas.

Bodite pozorni na malenkosti!

Vse je v malenkostih. To drži zmeraj in povsod. Bodite pozorni nanje. Ne iščite le manjših pravopisnih napak, ampak poskrbite, da bo besedilo kvalitetno napisano.

Ste tudi vi pred postopkom lektoriranja in se spopadate z ogromno količino besedila? Seveda smo prepričani, da vam bodo lektorski nasveti pomagali h kvalitetnemu lektoriranju. Na spletni strani Omisli.si/lektorja pa lahko najdete tudi strokovnjaka, ki vam bo besedila popravil. Pri svojem delu bo natančen in precizen, besedilo pa bo tako korektno lektorirano. Lektoriranje bo hitro in kvalitetno opravljeno, cena lektoriranja pa bo ugodna. Brezplačno pridobite različne ponudbe lektoriranja.


PRIPRAVLJENI NAJETI LEKTORJA ZA LEKTORIRANJE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH LEKTORJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih lektorjev

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno