Revija Nasvet strokovnjaka

Kako do dobrih nočnih fotografij?

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Do dobrih nočnih fotografij pridete z različnimi osvetlitvenimi časovi, ki jih nastavite na fotoaparatu. Za nočno fotografijo potrebujete tudi stojalo in po možnosti daljinski upravljalnik.

Preverite tudi: Najboljši poročni fotograf – cena, ki jo je vredno plačati!

Nočne fotografije in uporaba fotoaparata

Pri slikanju nočnih fotografij morate na svojem fotoaparatu nastaviti različne funkcije in sicer osvetlitveni čas naj bo čim daljši, saj bo na ta način senzor dobil dovolj svetlobe in slika bo boljša. Imejte če se le da nižji ISO, saj slika ne bo zrnata. Uporabite stojalo, saj se vam bi pri prostoročnem fotografiranju v dolgem osvetlitvenem času fotografija stresla in imeli boste megleno sliko.

vir fotografije: Jan Stegu

Risanje s pomočjo baterijske svetilke

Zanimivost pri slikanju ponoči je tudi, da lahko s pomočjo baterijske svetilke tudi rišete. Za to potrebujete baterijsko svetilko in fotoaparat. Postavite se v temen prostor in s pomočjo baterijske svetilke narišite svojo najljubšo stvar.


PRIPRAVLJENI NAJETI FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH FOTOGRAFOV

 

Pridobite ponudbe preverjenih fotografov

Format

Pri slikanju ponoči je potrebno razmisliti tudi v kakšnem formatu zapisati fotografije. Najbolj primeren je surovi format oz. raw, saj boste lahko kasneje v programih obdelovali morebitne napake, ki ste jih naredili na sami lokaciji.

Pri fotografiranju je pomembno, da dobro poznate svoj fotoaparat in imate na razpolago dovolj časa, da se osredotočite na dober posnetek. Ker pa tega ni veliko pri fotografiranju ponoči, si lahko poiščete svojega fotografa na Omisli.si.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH FOTOGRAFOV

 

Pridobite ponudbe preverjenih fotografov

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno