Arhitektura in krajinska arhitektura: Cene, ideje, trendi in preverjeni arhitekti

ocena bralcev
5 od 2

Arhitektura predstavlja nepogrešljiv del naših življenj. Načrtovanje in obnova hiše je vsekakor dolgotrajen projekt, ki nam vzame precej časa in denarja. Da pa bi si projekt čim bolj olajšali, je dobro, da za samo zasnovo in izvedbo projekta najamete arhitekta. Ta vam bo pomagal prihraniti čas in v končni meri tudi denar, saj bo najbolje vedel kakšne rešitve in ideje so primerne za vaš projekt. Za lažjo odločitev vam ponujamo izbor najboljših arhitektov in krajinskih arhitektov v Sloveniji.

Arhitektura / Krajinska arhitektura: CENE

povprečne cene za arhitekturo in krajinsko arhitekturo in ceniki

70-130 EUR/h

1,5-5 EUR/m2

8-15 % vrednosti projekta

Kontaktirajte preverjene arhitekte (ponudbe / cene)
Arhitekt vam bo zasnoval najprimernejšo rešitev.

Koliko stane arhitektura in krajinska arhitektura? (povprečna cena / ceniki)?

V grobem vam bodo arhitekti zaračunali nekje med 8 in 15% od celotne cene projekta. Tako bi na primer za projekt, ki stane 30.000€ arhitektu plačali med 2400€ do nekje 4500€. Seveda pa je cena odvisna od vsakega arhitekta samega, zahtevnosti projekta, časa, ki ga arhitekt posveti načrtovanju in sami izvedbi projekta.

Cena se lahko določa tudi po urni postavki in se giblje med 70€-130€. Za to, da vam arhitekt računa po uri se je dobro odločiti če nimate težav pri sprejemanju odločitev in menite da boste v kratkem času našli rešitev.

Če želite že v začetku določiti okvirno ceno, je najbolje da vam arhitekt računa delo glede na kvadraturo. Cene se gibljejo nekje med 1,50€ in 5€/m2.

Cene so odvisne od vsakega arhitekta posebej


Kateri so najbolj iskani / najboljši arhitekti?

Spodaj je naštetih nekaj arhitektov v Sloveniji. Vseeno pa je najbolje da se obrnete na Omisli.si/arhitekta in pregledate seznam preverjenih arhitektov, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki, ter si s tem prihranite dolgotrajno iskanje pravega arhitekta in se izognete morebitnim težavam.


Najboljši arhitekti v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih arhitektov

Loading

celoten seznam arhitektov >

Če menite, da vam ljubi arhitekt manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


AinG projektivni biro, Arco d.o.o.,Arhitekturni biro CasaMaja, ATBiro, ATELJE S d.o.o., Biro 4M d.o.o., Biro EKO Arhitektura, Biro Gašperič, Biro MISEL, Biro Žveplan d.o.o. , Civilum d.o.o. , DIA d.o.o., Element+ d.o.o., Esplanada d.o.o., Gaber Jovanovič arhitekti, Gartner Arhitekti d.o.o., , Gradbit d.o.o., Kostak GIP, Krasinvest, Kreativa projekt, Kultivator, kreativna arhitektura d.o.o., MD2 d.o.o., delavnica bivanja, …


ARHITEKTI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…MILJE 2000 d.o.o. , MIPIS, MODERNA d.o.o., Omnia Arhing d.o.o., Os Arhitektura, Petra Kočevar s.p., Plusminus30, PRODOM Biro d.o.o., Projektiva Portorož d.o.o., Ravnikar Potokar, ROPOT d.o.o., S.M. STUDIO, Simetrija, Spatio, STING Aleksander Steblovnik s.p., Studio B@za, Studio Tržič d.o.o., Transform, arhitekturna pisarna, VERNAR STIL, VVM Arhitekti.

ARHITEKTI se brezplačno vpišite tukaj

Trendi in ideje, ki jih pozna arhitektura

Minimalizem

Že nekaj let na arhitekturnem področju tako pri stavbah kot pri notranjosti doma prevladuje minimalizem. Pripomore k boljši urejenosti in lažjemu vzdrževanju čistoče v bivalnih prostorih, saj imamo veliko manj pohištva in okrasja, kot bi ga imeli drugače. Z dobro postavitvijo in izbranim pohištvom lahko torej z malo denarja in malo navlake ustvarimo popoln videz.

Minimalistično opremljen dom ni nujno dolgočasen

Odprti in povezani prostori > Arhitektura notranjega opremljanja

Združevanje prostorov postaja vse bolj pogosta rešitev pri urejanju bivalnih prostorov. S tem, ko združite dve sobi v eno se znebite odvečnih sten, ki jemljejo prostor in svetlobo. Bivalne površine takoj naredi bolj povezane in odprte, kar daje celemu stanovanju povsem drugačen in bolj svež videz.

Najpogosteje se združujeta dnevna soba in kuhinja, vse pogosteje pa se povezuje tudi jedilnica, pri čemer dobimo večnamenski prostor, ki pa je še vedno smiselna celota.

Arhitektura in notranji dizajn / interier
Arhitekti priporočajo odprte prostore.

INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Arhitekturno reševanje prostorske stiske

Marsikdo si želi bolje opremljeno stanovanje, pa mu pomanjkanje prostora to onemogoča. Arhitekti so zato našli že kar nekaj rešitev. Vse bolj popularno je pohištvo, ki ima več funkcij v enem. Tako so na primer dobra rešitev postelje, ki se lahko čez dan zložijo v omaro ali pa po merah zasnovani kuhinjski elementi, ki nam jemljejo malo stanovanjskega prostora a nam dajejo veliko delovno površino.

Arhitekti iščejo rešitve za majhne prostore

Povezovanje notranjih prostorov v naravo

V zadnjih letih so postali zelo popularni bivalni prostori ki so odprti in delno na prostem. Predvsem so značilni in primerni za toplejše kraje, saj nam nudijo neskončno sprostitev tudi v večernih urah. Če želimo uporabo teh prostorov prenesti tudi v hladnejše dneve, je dobra rešitev zimski vrt.

krajinska arhitektura 2
Krajinski arhitekti prisegajo na odprte prostore

Urejen vrt nam ponuja idealno sprostitev – Zato je krajinska arhitektura pomembna!

Glede na to, da so naša življenja vedno bolj stresna, je dobro čim več časa preživljati na prostem. Sprostitev lahko najdemo že na našem dvorišču, z urejenim vrtom. Različne rastline, klopi in druge površine za počitek ter še marsikaj drugega kar dodamo na dvorišče nam pomaga pri sprostitvi po napornem dnevu v službi.

krajinska arhitektura pomeni tudi urejanje okolice doma
Krajinski arhitekti priporočajo urejen vrt, ki nudi idealno priložnost za sprostitev

Arhitektura Vs. krajinska arhitektura: Kakšna je razlika?

Arhitekti se pri svojem delu osredotočajo na oblikovanje zgradb in njihove notranjosti, medtem ko se krajinski arhitekti ukvarjajo predvsem z zunanjimi prostori. Oblikujejo estetsko dovršene in funkcionalne parke, vrtove, otroška igrišča, stanovanjske komplekse in ostale javne prostore.

ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Zakaj naj se odločim za arhitekta?

Na podlagi dolgoletnih izkušenj vam bo arhitekt v celotnem pogledu pomagal prihraniti denar, saj bo za vas iskal hkrati najučinkovitejše in najugodnejše rešitve.

Zato je pomembno, da se pred začetkom dela dogovorite za okvirni budget, da bo arhitekt lahko iskal rešitve v okviru budgeta.

Prav tako vam bodo lahko priskrbeli najboljše možne izvajalce, ki jih brez njihov kontaktov mogoče ne bi mogli dobiti. Končno pa vam bodo ponudili tudi sveže ideje in oblikovali vaš dom po najnovejših smernicah.

Za več informacij preverite tudi forum.

Ali naj se odločim za po meri izdelano pohištvo ali naj kupim industrijsko izdelanega?

Marsikateri arhitekt vam bo pomagal tudi pri opremljanju doma in vam svetoval kje nabaviti pohištvo. Vsekakor je boljše, da se odločite za po meri izdelano pohištvo. Na prvi pogled morda deluje dražje, vendar pa je vsekakor bolje zaupati preverjenemu mizarju, s katerim se lahko dogovorite za izdelavo pohištva po vaši meri.

Vsekakor pa se o tem posvetujte z arhitektom, ki vam bo najbolje svetoval in vam tudi priporočil preverjenega in dobrega mizarja.

Kontaktirajte preverjene arhitekte (ponudbe / cene)
ocena bralcev
5 od 2