fb

Povprečne cene: zunanja steklena ograja za balkon, teraso ali bazen

90–150 €/tm

Cena velja za steklene ograje višine 100 cm, debelina 16 mm, vključno z montažo.

Cene za kategorijo „zunanja steklena ograja za balkon, teraso ali bazen“ smo izračunali na podlagi cenikov in ponudb izvajalcev.

Cenovni rang in analizirani ceniki so informativne narave. Končna cena je odvisna od podrobnosti projekta, števila ur, ki jih porabi ponudnik, uporabljenih tehnologij in/ali materialov, sezone in zasedenosti izvajalcev v kategoriji zunanja steklena ograja za balkon, teraso ali bazen, regije ter izkušenj oziroma renomeja, ki ga ima ponudnik.

Za točno ceno za vaš projekt pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi izvajalci.

Zunanja steklena ograja za balkon, teraso ali bazen: povprašajte za ceno in izračun

Pošljite povpraševanje za zunanja steklena ograja za balkon, teraso ali bazen in brezplačno pridobite ponudbe, cene oz. cenike.

277.682
povpraševanj strank
9.601
ponudnikov storitev

Pogosta vprašanja (zunanja steklena ograja za balkon, teraso ali bazen)

Kakšna je cena zunanje steklene ograje?

Cene so odvisne od vrste stekla, načina montaže in držal. Cena steklene ograje (višina 100 cm, debelina 16 mm) se giblje med 90 – 150 €/tm (vključno z montažo).

Za točno ceno je najbolje kontaktirati ponudnika s točnimi informaciji, on pa vam bo pripravil predračun in po potrebi svetoval o primernosti ograje glede na vaše želje.

Za stekleno ograjo z aluminijskim ogrodjem in kovinskim ali lesenim ročajem (debelina stekla 8 mm) boste odšteli med 100 – 180 €/tm (z montažo).

Kakšno steklo se uporablja za ograje?

Steklena ograja mora biti iz varnostnega stekla (kaljenega ali lepljenega). Lahko je iz ravnih ali ukrivljenih steklenih plošč.

Steklena ograja je lahko sestavljena tudi iz različnih stekel, ki se poljubno kombinirajo (npr. prozorno, barvno, z vzorci, ipd.). Možno je graviranje, peskanje in tisk.

Najbolj pogoste vrste steklenih ograj in njihove lastnosti.

Steklena ograja brez okvirjev – najbolj zaželena, nevpadljiva, montaža možna na steno ali tla.

Steklena ograja z inox stebri – najbolj fleksibilna in samostojna. Pritrditev na stebre in ročaj iz inox materiala. Stekla ki se običajno uporabljajo so kaljena (8 – 10 mm), ki jih po želji lahko okrasijo z vzorci (graviranje, peskanje).

Točkovno vpeta steklena ograja – se pritrdi na posebne točkovne nosilce, lahko je z ali brez lesenega ali inox ročaja. V takšne ročaje je možnost montiranja LED trakov za osvetlitev npr. stopnišča. Ograja je lahko iz različnih kaljenih stekel s poljubno dekoracijo.

Steklena ograja vpeta v profil – najbolj pogosta, pritrditev na nosilno ploščo, steno ali nosilce. Primerno je kakršnokoli kaljeno steklo (lahko z vgraviranimi ali peskanimi dodatki).

Na kaj moram posebej paziti?

Steklene ograje so relativno drage. Če se odločite za ograjo brez okvirja in neprimerne pritrdilce, lahko ograja kmalu poči in popravilo ni enostavno. Najbolje je, da izberete pritrdilne elemente iz nerjavečega jekla, saj je aluminij nekoliko občutljiv na soncu in se lahko razbarva ali enostavno opraska.

Koliko je takšna ograja varna?

Če je ograja pravilno narejena in primerno nameščena, je varna. Upoštevajte nasvete proizvajalcev.

Kaj so prednosti oz. slabosti steklene ograje?

Prednost steklene ograje je njena dolga življenjska doba – steklo se ne obrablja, ne glede na vremenske pojave. Zaradi prosojnosti ne blokira vašega razgleda in daje iluzijo večjega dvorišča. Preprosto čiščenje z milom, vodo in krpo.

Slabosti vključujejo čiščenje obeh strani, kar je lahko problematično, če ena stran ni lahko dostopna. Zaradi njene prosojnosti je majhne živali (ptice, žuželke) pogosto ne opazijo in se zaletijo vanjo, kar je zanje lahko usodno. Problem se lahko enostavno odpravi z nalepkami za steklo.

Kako je z montažo in kakšen je dobavni rok?

Steklene ograje se lahko montirajo tako zunaj (okoli bazena, stopnic, terase ali balkona, vrta, ipd.) kot v notranjosti stanovanja (stopnišče, kopalnica, ipd.).

Dobavni rok je običajno 3 – 5 tednov.

Pomagali vam bomo najti steklarja za vas

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.

Zunanja steklena ograja za balkon, teraso ali bazen — po mestih