fb

Povprečne cene: steklena fasada

300-600 €/m2

Cena dvoslojne steklene fasade (termopan steklo) z vidnimi profili iz aluminija in povprečna cena polstrukturne steklene fasade ter strukturne steklene fasade z montažo.

Cene za kategorijo „steklena fasada“ smo izračunali na podlagi cenikov in ponudb izvajalcev.

Cenovni rang in analizirani ceniki so informativne narave. Končna cena je odvisna od podrobnosti projekta, števila ur, ki jih porabi ponudnik, uporabljenih tehnologij in/ali materialov, sezone in zasedenosti izvajalcev v kategoriji steklena fasada, regije ter izkušenj oziroma renomeja, ki ga ima ponudnik.

Za točno ceno za vaš projekt pošljite brezplačno povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi izvajalci.

Steklena fasada: povprašajte za ceno in izračun

Pošljite povpraševanje za steklena fasada in brezplačno pridobite ponudbe, cene oz. cenike.

239.723
povpraševanj strank
8.782
ponudnikov storitev

Pogosta vprašanja (steklena fasada)

Kakšna je cena steklene fasade?

Cena je odvisna predvsem od vrste stekla, konstrukcije in površine, razlikuje pa se tudi glede na proizvajalca, montažo in dodatnih želja stranke.

Cena dvoslojna steklena fasada (termopan steklo) z vidnimi profili iz aluminija se giblje okrog 300 €/m2, povprečna cena polstrukturne steklene fasade je prb. 500 €/ m2, strukturne steklene fasade pa 600 €/m2. Vsem cenam v tem odstavku je všteta tudi montaža.

Za točno ceno je najbolje kontaktirati proizvajalca, mu predstaviti vaše želje in potrebe, on pa vam bo svetoval in pripravil predračun.

Katere vrste steklene fasade poznamo in kakšne so razlike?

Klasična steklena fasada – najcenejša (200 – 400 €/m2), ima vidne profile in je običajno najbolj stabilna in odporna na različne vremenske pojave, posebej močne vetrove.

Polstrukturna steklena fasada –  srednji cenovni razred (400 – 600 €/m2), od strukturne se razlikuje le po tem, da so profili vidni, vrsta stekla pa je običajno reflektivno kaljeno steklo (ne pa nujno).

Steklena strukturna fasada – najdražja (500 – 650 €/m2), nima vidnih profilov (na zunanji strani le 20 mm široka fuga). Prednost je eleganten izgled ne glede na to ali je zasteklitev fiksna ali ima možnost odpiranja. Običajno iz kaljenega stekla.

Podkonstrukcija fasade je običajno iz aluminija (ali druge kovine), steklo pa je nanjo prilepljeno oz. drugače pritrjeno.

Kaj so prednosti oz. slabosti steklene fasade?

Prednost je zagotovo dnevna svetloba in posledično zmanjšana uporaba umetnih svetil. Pozimi se prostori skozi stekleno površino naravno ogrevajo. Kakovostna steklena fasada se prilagaja svetlobnim oz. nasploh vremenskim razmeram – uravnava izgubo toplote, prezračevanje ipd. Prednost je tudi sodoben in eleganten izgled stavbe.

Slabost je, da se poleti prostori pregrevajo, če nimamo pravilne izolacije.

Kaj je pomembno pri izbiri steklene fasade?

Pomembna je kvaliteta same fasade in zmožnost omogočanja kontrole osončenja oz. zaščite pred pregrevanjem. Potrebno je primerno izbrati steklo, senčila, prezračevalne lopute, ipd. Steklene fasade lahko imajo enojno plast stekla ali dvojno z vmesnim zračnim pasom – odvisno od želje in potreb kupca.

Kje se uporabljajo steklene fasade?

Uporabljajo se predvsem za poslovne objekte, a se vedno bolj uveljavljajo tudi za stanovanjske objekte.

Pomagali vam bomo najti steklarja za vas

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.

Steklena fasada — po mestih