Revija Nasvet strokovnjaka

Temnenje stekel: Cena, prednosti, slabosti ter preverjeni ponudniki za zatemnitev stekel na avtu

temnenje-stekel-cena-lastnosti

Kazalo

ocena bralcev
4.7 od 3

Na vašem avtomobilu se lahko naknadno odločite za temnenje stekel. Ker gre za spremembo na vozilu, bo to potrebno vpisati v homologacijski kartonček. Priznani izvajalec za zatemnitev stekel na avtu bo poskrbel za kvalitetno opravljeno storitev in vam zagotovil tudi potrdilo, s katerim boste lahko izvedli postopek homologacije. Ker so ponudniki lahko zasedeni, pravočasno rezervirajte svojega na Omisli.si, kjer preverimo in rangiramo najboljše ponudnike ter vam prihranimo čas in denar pri iskanju pravega.

TEMNENJE STEKEL: CENE

povprečne cene za zatemnitev stekel na avtu ter ceniki

140-200 €

Brezplačno do ponudb za zatemnitev stekel
temnenje-stekel-cena-lastnosti
Opremite vaše vozilo z zatemnjenimi stekli in mu zagotovite moderen videz, sebi pa funkcionalno in udobno vožnjo.

Temnenje stekel: Cena in ceniki

Okvirni cenik za zatemnitev stekel na avtomobilih znaša od 140 € – 200 €. Za kombinirana vozila od 170 € dalje. Preverili smo ponudbe številnih izvajalcev in analizirali njihove cene. Seveda lahko za storitev odštejete tudi več, odvisno od količine stekel, ki jih zatemnimo (običajno so to zadnja in pa stranske šipe), velikosti vozila, izvajalca, itd. Pri tem v ceno še niso všteti stroški homologacije. Oddajte povpraševanje še danes in povezali vas bomo z več preverjenimi izvajalci.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za temnenje stekel (ponudbe / cene)

Pogosta vprašanja in odgovori za temnenje stekel

Zastavili smo si nekaj najpogostejših vprašanj v zvezi z zatemnitvijo stekel in nanje poskusili poiskati odgovore, ki vam bodo v pomoč pri izbiri izvajalca ali storitve.

Zakaj zatemniti stekla?

Razlogov za temnenje stekel je ogromno. Če imate majhne otroke, boste jim s tem omogočili udobno vožnjo brez močnega bleščanja sonca in večkratnega nameščanja senčil. Prav tako bodo lahko nemoteno opazovali okolico med vožnjo. Vaše vozilo bo z zatemnjenimi stekli izgledalo veliko bolj modernizirano. Prav tako se boste s tem ubranili radovednih pogledov mimoidočih, če telefonirate v avtomobilu na parkirišču. Ali pa brez strahu pred nepridipravi pustili svojo lastnino v avtomobilu, brez, da bi ta bila vpadljiva in vsem na očem.

Preverite tudi: CAR WRAPPING – CENA ZA POLEPITEV VOZIL (KOMBIJA, AVTA, …)

Koliko stane temnenje stekel?

Cenik zatemnitve je odvisen od mnogih dejavnikov, okvirno pa stane od 140 € – 200 €. Pri tem niso upoštevani stroški homologacije. Ti so odvisni od  vrste in količine predelav na vozilu. Pri samem postopku izvajalec najprej pregleda in oceni vozilo, nato izda potrdilo o skladnosti in vpiše spremembo v homologacijski kartonček. Na vozilu lahko opravite več sprememb in jih homologirate hkrati, bodite le pozorni na rok za prijavo sprememb. Okvirna cena za homologacijo spremembe stane od 30 € dalje.

Temnenje stekel: prednosti

Zatemnjena stekla na vašem vozilu vam bodo omogočila dodatno zaščito pred UV žarki, prav tako se vozilo v notranjosti ne bo toliko pregrevalo. S tem boste hkrati povečali učinkovitost delovanja klimatske naprave. Temnenje stekel je smiselno tudi zaradi zagotovitve zasebnosti, saj vsak mimoidoči ne bo mogel videti v notranjost vašega parkiranega vozila. Prav tako boste mirnejše vesti pustili računalnik, telefon ali drugo lastnino na sedežih, brez, da bi ta takoj pritegnila pozornost morebitnih nepridipravov. Vožnja v vašem avtomobilu naj bo prijetna za vse potnike – z zatemnjenimi stekli bo to mogoče. Namreč vročina sonca in bleščanje ne bosta tako moteča pri zatemnjenih steklih, prav tako potniki lahko nemoteno opazujejo okolico med vožnjo. Za piko na i pa bo vaše vozilo estetsko privlačno in moderno z zatemnjenimi stekli.

voznja-avtomobil-sonce-bleščanje
Z zatemnjenimi šipami na avtomobilu bo vožnja prijetna tudi v vročih poletnih dneh, saj boste lahko optimalno izkoristili klimatsko napravo, prav tako pa vas bleščanje sonca ne bo zaslepilo.

Temnenje stekel: slabosti

V zimskih mesecih, ko so temperature nižje, vam ne bo prav veliko pomagalo, če avto z zatemnjenimi stekli pustite na soncu. Notranjost se namreč kljub soncu ne bo toliko ogrela, v primerjavi z vozilom brez zatemnjenih stekel. Seveda to ne predstavlja tolikšnega problema, se pa opazi razlika. Če ste slabovidni in izberete visok odstotek zatemnitve, vas to lahko ovira pri vožnji in še dodatno poslabša vidljivost, kar je za voznika kot tudi druge udeležence v prometu lahko nevarno. Bodite pozorni, da zadnje šipe avtomobila ne zatemnite preveč, saj vas to lahko ovira pri vzvratni vožnji.

Preverite tudi: AVTOŠOLA, CPP IN VOZNIŠKO DOVOLJENJE: CENA ZA VOZNIŠKI IZPIT ZA MOTOR, AVTO, TRAKTOR IN PREVERJENE ŠOLE VOŽNJE

Temnenje stekel Maribor, Ljubljana, Celje, Kranj in druga mesta: Seznam ponudnikov

Ponudniki za temnenje stekel v Sloveniji vam ponujajo številne storitve. To so na primer: Grafični studio Drejc, PAVO, Foliatec, Avtoservis Markovič, LEVEL studio, Dr. Glass Gregor Lorber, MBF Biro, Novomat – Avto steklo, Perimund, Farmel, Carglass, Labong dizajn, Npn Hidrografika in reklamni napisi, Temnenje stekel SDI, Sunside Tuning, Kompare Bleki, eXtreme Design, ArtisticStudio, Silux, AMC Golob, Studio Erko, Polepiavto.si, Labong Dizayn, Avtoemocija, Digitalni tisk Drejc, Avtostudio, Rešer Avto, Mediafol, NTS, As Marko, Avtohiša Furman Servis in Prodaja Peter Furman, Avtoservis Turnšek, Asm Avtoservis Mlakar, Avto Lesk, Majerič Sandi, Kolarič Branko, Avtokaroserijska dela Roman Petrovič, Avto Detailing Arnuš, Korenjak Aleksander, Ahpa, Zagoršek Janez, Avto Kozmetika Vzdrževanje motornih vozil Anton Gregorec, Avto Plus Pkp, Svržnjak Roman, Boštjan Zorec, Mlakar Maks, Darko Solina, Kmetec Fredi, Carservis in drugi. Omislite si temnenje vetrobranskih stekel in rezervirajte najboljšega izvajalca.


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 🙏
brezplačen vpis 👀


Predpisi glede temnenja stekel in HOMOLOGACIJA?

Homologacijski kartonček oziroma Potrdilo o skladnosti vozila je dokument, kamor se vpišejo vse naknadne spremembe na vozilu. Temnenje stekel je nadgradnja vozila, zato je potrebna odobritev predelanega vozila. To izvajajo kontrolni organi na enajstih lokacijah po Sloveniji. Priznani izvajalec vam bo znal ustrezno svetovati o izvedbi postopka in za vas kvalitetno opravil storitev temnenja stekel, skladno s predpisi.

Kakšno folijo za temnenje stekel uporabiti in zakaj?

Najpogosteje stranke zatemnijo stekla od 50 do 95 %. Manjši odstotek zatemnitve je primeren predvsem za zadnjo šipo na avtomobilu, saj mora voznik dovolj pregledno videti ven, kadar vozi vzvratno. Pomembno je, da je storitev temnenja opravljena skladno s Pravilnikom o zatemnjevanju stekel na vozilih.

Preverite tudi: RENT A CAR CENIK: POVPREČNE CENE ZA NAJEM AVTOMOBILA V SLOVENIJI

Kako poteka temnenje stekel in koliko časa traja?

Temnenje stekel je tolikšna sprememba na vozilu, da zahteva vpis v homologacijski kartonček. Zato bodite pozorni, komu zaupate to opravilo in predvsem to, da je izvedeno skladno z zakonodajo. Na koncu izvedenega postopka boste namreč potrebovali potrdilo, ki ga priložite ob homologacijskem pregledu. Izvajalec uporabi posebno folijo za zatemnitev in jo nalepi na izbrane šipe s posebnimi sredstvi, ki ne poškodujejo vašega stekla. Trajanje postopka je odvisno od zasedenosti izvajalca in količine šip, okvirno pa traja do dve uri.

Preverite tudi: NAJEM AVTODOMA: CENA IZPOSOJE, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH TIPOV AVTODOMOV

Kaj pa temnenje stekel na objektih?

Zlasti na mestnih poslovnih objektih, kjer so povezani pisarniški prostori ali konferenčne sobe je smiselno namestiti folijo za temnenje stekel. S tem zmanjšamo prekomeren vdor sončnih in UV žarkov, preprečimo bleščanje ter estetsko posodobimo objekt. Namreč na zunanji strani bodo zatemnjena stekla delovala kot ogledalo. Temnenje stekel na objektu pride zlasti v poštev pri mestnih zgradbah, višje sestave.

Lahko zatemnitev stekel uporabim še kje drugje?

Poleg osebnega avtomobila lahko zatemnjena stekla uporabite tudi na kombiniranem vozilu ali tovornem vozilu. Če radi dopustujete v avto prikolici ali avtodomu, lahko tudi tam zatemnite steklo in si v kampih ali na drugih počitniških lokacijah zagotovite zasebnost, kot tudi zaščito pred soncem. Kot smo omenili, lahko zatemnite stekla tudi na objektih. In še en predlog, temnenje stekel je možno tudi na plovilih.

Brezplačno do ponudb za zatemnitev stekel
ocena bralcev
4.7 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno