CAR WRAPPING – cena za polepitev vozil (kombija, avta, …)

ocena bralcev
4.1 od 15

Zagotovo ste že kdaj slišali za car wrapping, oziroma polepitev vozila v folijo. S car wrappingom lahko svojega jeklenega konjička dizajniramo v skladu s svojim osebnim stilom. Car protection folije pa karoserijo ščitijo tudi pred zunanjimi vplivi in vozilu podaljšajo življenjsko dobo. Tudi na našem trgu se je v zadnjem času pojavilo kar nekaj ponudnikov carwrappinga. Storitve se razlikujejo tako glede na ceno kot glede na kakovost polepitve vozila. Če iščete strokovnjaka za polepitev vozila, lahko na Omisli.si/polepitev-vozila/ oddate povpraševanje različnim ponudnikom car wrappinga. Tako si pridobite najcenejšo in najkakovostnejšo ponudbo, obenem pa prihranite dragocen čas ter denar.

POVPREČNE CENE za CAR WRAPPING
analiza cen

≈ 1200 – 1800 EUR/vozilo

Pridobite ponudbe / cene za car wrapping

* Cene smo izračunali na podlagi javnih cenikov ter preko 60 ponudb preverjenih car wrapping ponundikov na Omisli.si/polepitev-vozila. Cene veljajo za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena je najbolj odvisna od kvadrature vozila, uporabljenega materiala ter dodatnih storitev kot so prenočitev, hrana, ipd. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim ponudnikom – zeleni gumb zgoraj.

omisli-si-car-wrapping-cena

Kaj je to car wrapping (polepitev vozil, foliranje vozil oz. Car wrap)?

Car wrapping oziroma polepitev vozil, je tehnika, pri kateri strokovnjaki vozilo polepijo z vinilnimi folijami. Izbirate lahko med prozornimi folijami, barvnimi ali takšnimi s potiskom po lastnem okusu. Če vas zanima, kako poteka proces polepitve vozila, kako so videti same folije pred lepljenjem ipd., si lahko ogledate video.

Kakšen material se uporablja za polepitev vozil?

Za polepitev vozil se uporabljajo posebne vinilne folije. Poznamo dva tipa le-teh; “calendared” in “cast”.

Calendared vinilne folije so debelejše kot cast. Pri lepljenju le-teh se uporablja tudi nekoliko agresivnejše lepilo. Prav tako se pri slednjih pogosto zgodi, da začnejo po nekaj tednih od polepitve odstopati od ploskve.

Cast folije so lažje za namestitev, ploskvi se popolnoma prilegajo in tudi po lepljenju ostanejo na mestu. Če bi želeli, jih kasneje tudi brez težav odstranimo. Slednje so zaradi vseh omenjenih prednosti primernejše za car wrapping, zato je dobro, da se pred samo odločitvijo o polepitvi vozila pozanimate, katere vrste folij mojstri uporabljajo.

Zakaj bi sploh polepili vozilo?

Za car wrapping se ljudje odločajo iz različnih razlogov. Zaradi želje po spremembi svojega jeklenega konjička, po izboljšanju izgleda le-tega ali zaradi želje po izražanju svoje kreativne plati. Lahko pa se za polepitev odločite zgolj zaradi zaščite vozila pred morebitnimi praskami in škodljivimi UV žarki. Pri car wrappingu imamo namreč možnost izbrati zgolj zaščitni brezbarvni vinil, s katerim lahko avtu podaljšamo življenjsko dobo in s tem dlje časa obdržimo njegovo kupno vrednost.

Ena izmed možnosti, ki nam jo ponuja car wrapping, je tudi oglaševanje oziroma mobilna reklama. Z različnimi nalepkami po svoji izbiri, ki nam jih dizajnirajo grafični oblikovalci, lahko tako oglašujemo svoj posel kar z vožnjo skozi mesto.

Če vas zanima, kakšne so cene tovrstnih storitev in želite najti grafičnega oblikovalca, ki vam bo za vaš posel dizajniral oglas po vaši meri, vam v branje priporočam še stran z dodatnimi informacijami o ugodnih možnostih tiska in cenik storitev grafičnih oblikovalcev.

Katera vozila lahko polepimo?

S car wrappingom lahko polepimo osebna vozila, seveda pa se lahko tehnika polepitve vozil uporabi tudi na kombijih in tovornjakih. Ker so folije izjemno lahke, lahko s car wrappingom svoj styling izražamo tudi na motorjih.

Vse bolj popularen postaja tudi boat wrapping; ovijanje plovil v folijo. Če potrebuje vaš čoln pred poletjem malce obnove barve in svežine, je boat wrapping ena izmed ugodnih in hitrih rešitev za to. Polepitev čolna je vredna le tretjino cene barve, ki bi jo za obnovitev barve plovila odšteli sicer.

Seveda pa ni potrebe, da bi se pri wrappingu omejili na polepitev celotnega vozila. Poleg full wrappa, se lahko tako odločimo tudi za delno polepitev vozila, kjer polepimo le pokrov, strehe ali stranice vozila. Prav tako pa lahko s pomočjo wrappinga svoj styling izrazimo na manjših detajlih pri vozilu. Polepimo lahko samo kljuke, spojlerje, čelade, …

 

Ali lahko car wrapping folijo kasneje odstranimo?

Da, folijo lahko iz avtomobila brez problema odstranimo. Seveda pa je pomembno, da tudi ta postopek zaupate strokovnjaku in se ga ne lotevate sami, saj so zanj potrebni posebni, temu namenjeni pripomočki. Ob pravilni odstranitvi folij je karoserija pod folijami kot nova, kar vam lahko celo pomaga ohraniti vrednost avtomobila.

Komu zaupati Car wrapping kombija, avtomobila, motorja?

Nekaj ponudnikov wrappinga pri nas: polepiavto.si, wrapping.si, foliatec.si, mediafol.si, megaprint.si, mvm.si, drm.si, hexis.si, dpiprint.eu, sunside.si, glaso.si, avtoemocija.si, ncr.si, mcenter.si, bilancom.com, kig.si, 3m.com, vidal.si, avtofolije.si, digital-tisk.si, ventadesign.si, copic-design.com, amc-golob.com …

Priporočam vam, da se pred samo odločitvijo za car wrapping obrnete na Omisli.si, kjer so ponudniki že preverjeni in si tako prihranite čas in denar ter nepotrebne skrbi.

Car wrapping ponudniki se lahko brezplačno vpišete tukaj

Kako obstojna je folija za avto, ko polepimo vozilo?

Kvalitetno narejen car wrapping je garantirano obstojen do cca. 5 let, folije se ne bodo oluščile oz. zbledele. Seveda pa je, če želimo folijam še podaljšati življensko dobo, potrebno avtomobil zaščititi pred različnimi mehanskimi vplivi iz okolja; pretirana izpostavljenost soncu, mrazu, …

Katere vse storitve za vaš avto še obstajajo, poleg polepitve vozila, preverite tukaj.

Barvanje avta ali car wrapping?

Če je včasih za najboljšo in najhitrejšo osvežitev vozila veljalo barvanje z laki, pa sedaj, s prednostmi, ki jih ponuja moderna tehnologija, temu ni več tako. Car wrapping je trenutno prav gotovo ena izmed boljših opcij in ima precej prednosti pred barvanjem. Poleg tega, da lahko z njimi na veliko cenejši način spremenimo videz našega jeklenega konjička, folije še dodatno ščitijo karoserijo pred morebitnimi poškodbami. Pri barvanju vozila z laki, se lahko zgodi, da je zaradi nepravega odtenka, potrebno prebarvati celotno vozilo, pri vinilnih folijah pa te težave ni. V kolikor se barve folij naveličamo, lahko strokovnjaki te brez težav odstranijo, medtem ko laki karoserijo poškodujejo.

Cena polepitve vozila oz. car wrappinga?

Cene car wrappinga variirajo glede na vaše želje, materiale oziroma folije, ki jih imajo na voljo pri izbranem ponudniku in glede na vrsto wrappinga, za katerega se boste odločili. Okvirno se le-te gibljejo med 1200 – 1800 € za celotno vozilo (cena se računa na kvadratni meter izbrane vinilne folije).

Kdaj se Slovenci najbolj odločamo za Car wrapping?

Graf prikazuje povpraševanje o lepljenju vozil v Sloveniji glede na mesece. Kot lahko opazimo, so povpraševanja po car wrappingu v porastu predvsem v marcu, aprilu in septembru.

Po koncu zime se na karoseriji nemalokrat poznajo različni zunanji vplivi; soli, ledu, peska, ipd. Po koncu zime sledi tudi menjava pnevmatik in loščenje ter voskanje vozila. Prav gotovo si takrat lahko zaželimo še spremembe zunanjosti vozila, ali pa ga želimo zaščititi pred različnimi mehanskimi poškodbami v prihodnje ter se tako odločimo za car wrapping.

Povpraševanje po lepljenju vozil je visoko tudi v septembru, torej veliko Slovencev na zaščito vozila pred zimskimi vplivi misli že vnaprej.

Ker je v navedenih mesecih povpraševanje največje, se lahko tudi cene lepljenja vozila posledično zvišajo, prav tako pa obstaja možnost, da boste na izbrane folije in lepljenje le-teh čakali nekoliko dlje. Predlagam, da se za car wrapping odločite, v katerem izmed preostalih mesecev ter tako prihranite čas in denar.

Pridobite ponudbe / cene za car wrapping
ocena bralcev
4.1 od 15