Razmišljate o pleskanju? Barva leta je travnato zeleno!

ocena bralcev
0 od 0

Barva leta močno zaznamuje modne trende, pa tudi barve pohištva, sten in dekorativnih izdelkov. Zato podjetje Pantone že od leta 2000 naprej vsako leto izbere barvo, ki bo krojila modne in arhitekturne trende prihajajočega leta. Barva leta 2017 je »Greenery«, ali drugače povedano travnato-pastelno zelena. Predstavlja nove začetke, v življenje pa naj bi prinašala svežino ter bolj zdrav, vegetarijanski način življenja. Še posebej Pantone odtenek 15-0343 naj bi zaznamoval koncept zelenega, zdravega okolja. Izboljšanje le tega je tudi eden od primarnih ciljev v letu 2017.

Barva leta 2017 je Greenery-travnato zelena
Barva leta 2017 je Greenery-travnato zelena

PRIPRAVLJENI NAJETI PLESKARJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE PREVERJENIH SLIKOPLESKARJEV

 

Pridobite ponudbe preverjenih pleskarjev

Močna povezava z naravo

Leto 2017 naj bi bilo revolucionarno, kar se tiče zaščite okolja, zato se je podjetje Pantone odločilo povezati s podjetjem Airbnb. S tem poudarja potovanja v kraje obdane z gozdovi, naravo in nenazadnje tudi barvo leta 2017-travnato zeleno.

Preverite tudi: CENA PLESKANJA STANOVANJA ALI HIŠE: KOLIKO STANE SLIKOPLESKAR?

Predsednica Pantone barvnega inštituta je o novi barvi leta povedala: »S časom ki prihaja, se želimo vedno bolj znova povezati z naravo ter se odklopiti od tehnologije, ki nam močno kroji življenja. Treba se je ustaviti ter ponovno zadihati. Barva leta 2017, Greenery je tista, ki predstavlja ponovno združevanje in povezavo z naravo in s skupnostjo.«

Barvo leta se povezuje z varovanjem okolja
Leto 2017 je močno povezano z varovanjem okolja


Barva leta in modne smernice

Barva leta 2017, tako v nasprotju z barvo leta 2013, Emerald, ki je predstavljala razkošje, poudarja minimalizem. Tako so letos nekatere svetovno znane modne hiše kot je H&M, začele izdelovati okolju prijazne kolekcije, narejene iz recikliranih, naravnih materialov.

> Preverite tudi: PLESEN IN VLAGA V STANOVANJU: CENA ZA TRAJNO ODSTRANJEVANJE PLESNI

Tudi na slovitem newyorškem tednu mode, je prevladovala barva Greenery. Opaziti jo je bilo moč v številnih kreacijah svetovno znanih modnih oblikovalcev, kot so Gucci, Kenzo in Michael Kors.

Barva leta kroji modne smernice
Pojav travnato zelene barve na newyorškem tednu mode

Vpliv na arhitekturne trende

Greenery je odtenek zelene barve, ki se odlično ujema z ostalimi nevtralnimi, pa tudi z živahnimi odtenki, zato je kot nalašč za notranjo opremo stanovanj. Še tako puste stene bomo z omenjeno barvo spremenili v bogat prostor, ki bo paša za oči.

Če pa se pleskanja pustih in dolgočasnih sten, zaradi pomanjkanja motivacije in idej raje nebi lotili sami, pa se obrnite na lokalne ponudnike na omisli.si/slikopleskarja, ki vam bodo z veseljem svetovali ter prijeli za čopič namesto vas.

Barva leta 2017 prinese v dom svežino
Z barvo leta do popestritve pustega doma

 


PRIPRAVLJENI NAJETI PLESKARJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE PREVERJENIH SLIKOPLESKARJEV

 

Pridobite ponudbe preverjenih pleskarjev
ocena bralcev
0 od 0