Revija Nasvet strokovnjaka

Barva letošnjega leta je marsala

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Organizacija za barvno svetovanje Pantone, ki že 15 let diktira svetovne barvne trende, je izbrala barvo leta. Barva letošnjega leta je vinsko rdeča `marsala´, ki bo obarvala marsikatero domovanje, narekovala trende v arhitekturi in notranji opremi, pojavljala pa se bo seveda tudi v modni in kozmetični industriji.

barva letošnjega leta

“Ta krepak, a obenem modni odtenek je univerzalno privlačen in se z lahkoto vključi v modno in lepotno industrijo, primeren pa je tudi za uporabo v industrijskem oblikovanju in pri oblikovanju  pohištva,“ so svoj izbor razložili pri Pantonu, kjer poudarjajo, da gre za zares vsestransko barvo.

Gre za rjavordečo barvo znamenitega vina s Sicilije, ki ga pridobivajo v okolici mesta Marsala in je nekoliko močnejše, podobno kot portovec ali šeri. Odtenek, ki ga lahko opišemo nekje med rjavkasto in bordo barvo, je zelo versatilen in pristaja številnim barvnim tipom, z njim pa je mogoče ustvariti zelo zanimive barvne kombinacije.


PLESKANJE HIŠE?

PREVERJENI SLIKOPLESKARJI

Pridobite ponudbe preverjenih pleskarjev

Zakaj je barva letošnjega leta marsala?

  • Všeč je tako ženskam kot tudi moškim. Gre za idealno barvo za oblačila in dodatke, ki spodbuja kreativnost in željo po eksperimentiranju.
  • Poda se različnim barvam polti, zato je idealna za ličila, še zlasti za lake za nohte, rdečila za lica in ličila za ustnice.
  • Gre za dramatično, a hkrati toplo zemeljsko barvo, ki deluje pomirjujoče in v interierju ustvari udobno domačnost in elegantno prefinjenost
  • Če si predstavljamo marsalo v mat teksturi, je na ta način poudarjena naravno-zemeljska komponenta te barve, v sijoči teksturi pa deluje sofisticirano in elegantno.

Preverite tudi: CENA PLESKANJA STANOVANJA ALI HIŠE: KOLIKO STANE SLIKOPLESKAR?

Kako vnesti trend barve letošnjega leta v stanovanje? S pleskanjem!

Odenite stene v barvo marsale in ustvarite novo podobo prostorov. Kombinirajte z hišnim dekorjem ter tkaninami in zagotovo boste ustvarili topel in eleganten ambient.

Stenska barva v odtenku marsale čudovito poudari nevtralno pohištvo.

 

Z barvo letošnjega leta marsale lahko poudarite le eno ali del stene.

 

Marsala ustvari čutno udobje v spalnici. Tudi na stropu..

> Preverite tudi: PLESEN IN VLAGA V STANOVANJU: CENA ZA TRAJNO ODSTRANJEVANJE PLESNI

 

Naj vam pri realizaciji idej za novo podobo vašega domovanja pomagajo strokovnjaki.

Omislite si najprimernejšega slikopleskarja in pošljite neobvezujoče povpraševanje na Omisli.si/slikopleskarja. Če vas zanimajo le cene, pa preberite Slikopleskarstvo: Cenik slikopleskarskih del.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI PLESKARJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE PREVERJENIH SLIKOPLESKARJEV

 

Pridobite ponudbe preverjenih pleskarjev

 

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno