Razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov: Cene in izvajalci

ocena bralcev
5 od 7

29.3. je kot eden od ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa začel veljati Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. Mnogi upravniki so se znašli v dilemi ali je bolje najeti zunanjega izvajalca, ki bo poskrbel za dezinfekcijo ali naj se razkuževanja lotijo kar sami oziroma s pomočjo organizacije stanovalcev. Mnogi so verjetno začeli razmišljati tudi, ali bi najeli čistilni servis za razkuževanje poslovnih prostorov, pisarn in navsezadnje tudi doma. Koga najeti, kateri so preverjeni zunanji izvajalci, ki vam bodo zagotovili varne in zanesljive rezultate? V spodnjem članku preglejte cene in preverjene čistilne servise za razkuževanje večstanovanjskih stavb, ki vam lahko olajšajo delo in prihranijo veliko energije ter živcev.

RAZKUŽEVANJE VEČSTANOVANJSKIH STAVB – CENA

povprečne cene za razkuževanje stavb in prostorov in ceniki

≈ 15 – 50 EUR/razkuževanje

Kontaktirajte preverjene izvajalce za razkuževanje stavb in prostorov (ponudbe / cene)

Najboljši izvajalci za razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih čistilnih servisov za razkuževanje stavb in prostorov in in ceniki

Loading

celoten seznam izvajalcev za razkuževanje stavb, prostorov in pisarn >

Če menite, da vam ljubi čistilni servis za razkuževanje stavb in prostorov manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Kaj pravi odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb?

Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb določa, da morajo upravniki večstanovanjskih stavb poskrbeti za organizacijo najmanj dvakrat dnevnega razkuževanja opreme. Pogostost razkuževanja je odvisna tudi od števila posameznikov, ki bivajo v stavbi. Razkuževanje mora izvesti upravnik ali tretja oseba po izboru upravnika. Če upravnik nima dovolj zaposlenih, lahko to storijo etažni lastniki ali lastniki v večstanovanjski stavbi, kjer nimajo upravnika.

Cena za razkuževanje večstanovanjskih stavb, prostorov, pisarn in doma > Koliko stane razkuževanje?

V večstanovanjskih objektih, kjer bo dezinfekcijo opravljal zunanji izvajalec, boste za dnevno razkuževanje odšteli med 15 in 50 evrov. Pri večini čistilnih servisov so v to ceno vključeni dvakrat dnevno razkuževanje, čistila, razkužila, zaščitna oprema in stroški prevoza. Bodite pozorni, kljub temu obstajajo ponudniki, ki zahtevajo, da za ustrezna sredstva za dezinfekcijo poskrbite sami. Cene se seveda spreminjajo, v največji meri pa so odvisne od velikosti objekta in števila posameznikov, ki v njem živijo. Če se odločite za več kot dvakrat dnevno razkuževanje, boste zanj najbrž morali odšteti več.

Povprečna cena razkuževanja delovnih prostorov, pisarn in doma se giblje od 0,8 do 4 € na m2. Enako kot pri razkuževanju večstanovanjskih stavb so vsa potrebna oprema in sredstva za razkuževanje že vključena v ceno. Manjši prostori vas bodo v tem primeru na m2 praviloma stali več kot večji prostori. Če se odločite za redna čiščenja pisarne ali domačega gospodinjstva z vključenim razkuževanjem, boste odšteli od 10 do 18 evrov na uro, praviloma je čiščenje in razkuževanje pisarne nekoliko ceneje kot čiščenje in razkuževanje doma.

Priporočamo branje: GLOBINSKO ČIŠČENJE STANOVANJ IN PISARN: POVPREČNE CENE

Kateri so najbolj iskani in najboljši čistilni servisi za razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov?

Nekateri čistilni servisi, s katerimi se je možno dogovoriti za razkuževanje stavb in notranjih prostorov, so Blast Tehnik d.o.o., Total System d.o.o., Čistilni servis URBANIJA, Vedro čistilni servis d.o.o., Beeping čistilni servis, Cleaning d.o.o., Čistilne storitve Danijela Stojnić s.p., Aktiva čiščenje d.o.o., Čistilni servis Maks Miloš Jović s.p., Kimi d.o.o., Politus d.o.o., Blesk čistilni servis d.o.o., IZA Effect d.o.o.,..


ČISTILNI SERVISI ZA RAZKUŽEVANJE STAVB se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📸
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


…Prosen Com d.o.o., Čistilni servis Tejka, Čistilni servis Ajaks, Eko Servis d.o.o., MPH d.o.o., Indira Rekić s.p., Čistilni servis Rekson, ČIS-TEAM d.o.o., Čistilni servis Celje, Čistilni servis Lipko, Verosa Plus d.o.o., Čistilni servis Metelko, Čistilni servis Vamis d.o.o., Munus 2, Čistilni servis Goldy, Barbara Rahne s.p., Rebeka Blagus s.p., Čistilni servis Kralj Mušič Boštjan s.p., ELA DTM s.p., Lavanda s.p., Clean Beat d.o.o., Petra Mervar s.p., Ivan Lovrec s.p., PRO R-K d.o.o., Čistilni servis PB Ormož, Čistilni servis Mitja Murko s.p.

Ker se vam z odločitvijo verjetno precej mudi, je pomembno, da po nepotrebnem ne izgubljate časa in denarja. Zato se obrnite na Omisli.si/cistilni-servis, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki, ki vam bodo zagotovili varno in učinkovito razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov. Oddajte povpraševanje in se odločite za najboljšo ponudbo.

Pogosta vprašanja in odgovori za razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov

Zakaj je pametno razkuževati?

Morda nad odlokom Vlade, ki določa obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov, negodujete in se sprašujete, čemu takšni ukrepi. Večstanovanjske stavbe in zaprti prostori so kraji, kjer so možnosti nenadzorovane širitve covid-19 še toliko večje, saj se v zaprtih prostorih giblje veliko različnih ljudi. Z virusom se lahko okužimo tudi preko površin ali predmetov, zato je še toliko bolj pomembno, da upoštevate navodila in poskrbite za redno dezinfekcijo javnih površin v zaprtih prostorih. Zapomnite si, vsak posameznik lahko pripomore k zajezitvi epidemije koronavirusa.

Ali se lahko sami lotite razkuževanja?

Lahko. Marsikdo se verjetno nagiba k temu, da bi stanovalci večstanovanjskega objekta sami poskrbeli za vsaj dvakrat dnevno razkuževanje opreme, ker bi bilo to ceneje. Res je, da je treba za storitve čistilnih servisov odšteti nekoliko več, vendar bo njihovo delo zagotovo zanesljivo opravljeno. Razmislite, ali je sedaj resnično pravi čas, da oklevate, če na prvo mesto postaviti varnost in zdravje ali bolj cenovno ugodno rešitev. Kdo bo nadzoroval stanovalce, da bodo kvalitetno opravili delo v primeru, da bi razkuževali sami? Kako porazdeliti delo, da bo pravično? Ali zaupate svojim sosedom, da bodo situacijo vzeli resno in bodo površine v stavbi dejansko redno razkuževali? Vsekakor je veliko bolj varno in zanesljivo najeti čistilni servis, ki bo za to poskrbel namesto vas.

Priporočamo branje: ČISTILNI SERVIS: CENIK PONUDNIKOV ZA ČIŠČENJE STANOVANJA ALI HIŠE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, …)

Koliko stane razkuževanje večstanovanjskih stavb?

Dnevna dezinfekcija večstanovanjskih stavb stane od 15 do 50 evrov na dan. Ponavadi zajema dvakrat dnevno razkuževanje, čistila, razkužila in zaščitno opremo. Cene nekoliko variirajo od ponudnika do ponudnika, v veliki meri pa so odvisne tudi od velikosti večstanovanjskega objekta. Če bi se strošek porazdelil med stanovalce srednje velikega večstanovalskega objekta, bi jih to stalo okoli 10 evrov na mesec na eno stanovanje.

Kdaj in kolikokrat moramo razkuževati stavbe?

Odlok določa obvezno razkuževanje večstanovanjskih stavn najmanj dvakrat dnevno. Pogostost razkuževanja pa je odvisna tudi od števila posameznikov, ki bivajo v večstanovanjskih stavbah, kar v odloku sicer ni natančneje opredeljeno. Če gre za večjo stavbo z veliko stanovalci, je seveda potrebna dezinfekcija tudi večkrat kot le dvakrat dnevno.

Ali lahko pogosto razkuževanje v zaprtih prostorih škodi našemu zdravju?

Seveda imajo hlapi razkužila določen vonj, ki je v vas morda vzbudilo skrbi, kako le-ti vplivajo na splošno zdravje. Dokler se razkužila uporabljajo v predpisanih koncentracijah in ob upoštevanju navodil za uporabo, ne predstavljajo posebnega tveganja za zdravje stanovalcev. Kljub temu poskrbite za redno in dobro prezračevanje, še zlasti dvigal. Ne samo zaradi razkužil, ampak konec koncev tudi zaradi samega virusa.

Kakšna sredstva za razkuževanje je potrebno uporabiti?

Če boste najeli čistilni servis, bodo za vsa potrebna čistilna sredstva skoraj zagotovo poskrbeli kar oni. Vseeno pa je dobro, da ste osveščeni, kaj uporabljati. Doma pripravljena razkužila in alternativni pripravki nikakor niso primerni za razkuževanje večstanovanjskih stavb in prostorov. Urad za kemikalije svetuje, da površine in opremo razkužujete s proizvodi za dezinfekcijo, ki imajo navedeno protivirusno delovanje. Pomembno je, da dosledno upoštevate navodila za uporabo, saj je lahko v nasprotnem primeru dezinfekcija popolnoma neučinkovita. Kot priročno sredstvo za dezinfekcijo lahko uporabljate tudi 0.05%-0,1% raztopino natrijevega hipoklorita (varekina).

Kakšen je pravilen postopek razkuževanja?

Priporočljivo je, da površine najprej očistite z navadnim detergentom in šele nato razkužite, saj je v tem primeru dezinfekcija v krajšem času in z nižjimi koncentracijami bolj učinkovita. Razkužilo na koncu pustite, da se posuši. Ne pozabite na redno zračenje prostorov.

Katere površine v večstanovanjskih stavbah je treba razkuževati?

Ključno je, da se vsaj dvakrat dnevno razkuži najbolj izpostavljene površine, kot so kljuke, stikala za luči, domofoni, ograja in seveda dvigala – površine, ki se jih dnevno dotika največ ljudi. Površin, ki so individualna last, upravniku oziroma zunanjemu izvajalcu ni treba razkuževati, določa odlok Vlade. Takšne površine, kot so kljuke na vhodnih vratih stanovanj in zasebni zvonci, morajo zaradi lastne varnosti in odgovornosti do drugih razkuževati lastniki stanovanj.

Kontaktirajte preverjene izvajalce za razkuževanje stavb in prostorov (ponudbe / cene)
ocena bralcev
5 od 7