Revija Nasvet strokovnjaka

Intervju s ponudnikom: Masaže na delovnem mestu

masaža na stolu

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

O naraščajočem trendu masaž na delovnem mestu smo se pogovorili s preverjenim izvajalcem Harmonia.si.

Kakšne vrste masaž ponujate in kako so prilagojene potrebam zaposlenih v pisarni?

V podjetjih ponujamo dve vrsti masaž. Najbolj razširjene so masaže na stolu, ki potekajo čez obleko in brez olj. V nekaterih podjetjih pa izvajamo tudi klasične masaže na mizi, te so malenkost daljše. Slednje potekajo z olji, ki se v celoti pobrišejo, tako da se lahko zaposleni oblečejo in odpravijo nazaj na delo. Vsaka izmed masaž ima svoje prednosti in omejitve, izbiro pa v celoti prepuščamo podjetjem.

Kakšno usposabljanje in certifikate imajo vaši maserji?

Lahko se pohvalimo, da smo preizkusili že preko sto različnih maserk in terapevtskih tehnik. Izbrali smo le najboljše in najučinkovitejše masažne terapevte in terapevtke v Sloveniji. Proces preverjanja maserk in maserjev je skrbno zasnovan. Na začetku ledi spoznavno srečanje v salonu in preizkusna masaža maserk in maserjev. To masažo tudi plačamo, saj v tem procesu ne želimo izkoriščati brezplačnih masaž. Nato preverimo vse izobraževalne certifikate. Če je do tukaj vse kot mora biti, sledijo birokratski procesi. Kljub kilometrini in tečajem, ki jo sicer imajo že vse maserke ali maserji, s katerimi sodelujemo, pa gre prav vsak še na dodaten izobraževalni tečaj k sodelavki Poloni.

Polona je magistrirala s področja ročnih sedečih masaž na stolu. Prav tako je kvalificirana maserka in certificirana TouchPro izvajalka ročnih stol masaž. Tehnike ročne sedeče masaže na stolu se je učila v Angliji in v ZDA pri ustanovitelju TouchPro Inštituta in sedeče masaže, Davidu Palmerju.

Po izobraževanju je maserka ali maser pripravljena na prvi obisk na podjetju. Proces je dolgotrajen in zamuden, vendar edino na tak način lahko zagotavljamo visok nivo kakovosti opravljena storitev.

Ali lahko izvajate masaže na stolu, ki ga že imamo v pisarni?

Ne, masaže izvajamo na posebno oblikovanih stolih, namenjenim masažam. Pri izbiri stolov smo skrbni in vedno izberemo najboljšo kvaliteto.

Kako dolgo traja ena masaža in kako pogosto jo priporočate?

Masaža na stolu traja 15 minut, lahko je tudi dlje, 25 minut. Masaža na mizi pa vedno traja vsaj 25 minut. Masaže priporočamo vsaj 1-krat mesečno, v kolikor je to mogoče, ker imajo naše mišice spomin, jih redna masaža spomni, da je “ok” če ostanejo sproščene.

Kako se spopadate z morebitnimi zdravstvenimi omejitvami ali posebnimi potrebami zaposlenih?

Naša masaža je namenjena zgolj sproščanju in večji produktivnosti, boljši cirkulaciji ter zmanjševanju posledic sedečega dela, zato posebnih omejitev ni. Za nosečnice masaže ne izvajamo do tretjega meseca nosečnosti, pri čemer stranke predčasno opozorimo.

Ali obstajajo kakšne posebne zahteve glede prostora, kjer bodo masaže izvajane?

Za izvedbo masaž na delovnem mestu je treba rezervirati manjši prostor. To je lahko sejna soba, manjša pisarna, prostor za sproščanje ali drug prostor, ki ga v času masaž zaposleni ne potrebujejo. Maserka ali maser s seboj prinese vse potrebno in pripravi prostor ter po koncu tudi pospravi. Če v podjetju ni zasebnega prostora, je dovolj že manjši kotiček, saj masaže na stolu potekajo neposredno čez obleko in brez uporabe olj. Prav zaradi te priporočnosti jih izvajamo tudi v “open-space” prostorih in na konferencah.

Kako se določi urnik masaž? Ali je to prilagodljivo?

Urnik določimo po dogovoru z naročniki. Navadno so to redni termini, saj je tako potrebnega manj usklajevanja, pa tudi zaposleni točno vedo ob katerih dnevih so masaže. Navadno je to tudi razlog, da so tisti dan polne pisarne;) Seveda smo tukaj precej prilagodljivi, zaradi večje ekipe lahko zagotovimo tudi nadomeščanja maserk/jev.

Kako hitro lahko začnete z izvajanjem masaž v podjetju in kakšen je postopek za odpoved ali spremembo termina?

Čakalna doba je navadno 1-2 tedna. Odpoved ali sprememba termina je hipna, saj za komunikacijo in usklajevanje z več kot 100 rednimi naročniki (podjetji) skrbi sodelavka Maja. Razpolagamo tudi z rezervacijskim sistemom, morebitne odpovedi lahko uredijo zaposleni tudi sami.

> Kontaktirajte Harmonia.si.

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno