Poročni trendi: V zeleno odeta romantika

ocena bralcev
5 od 1

V zraku se že čuti pomlad in vse življenje okoli nas počasi brhti. Prihaja torej najlepši čas, da si s svojo najdražjo osebo dahneta v krogu najbližjih usodni da. Ker želimo, da bi bil ta dan za vaju to res poseben in najlepši, poglejmo nekaj poročnih trendov, ki bodo pisali ljubezenske zgodbe v letu 2020.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih poročnih ponudnikov.

Letos bo velik poudarek na naravnih elementih in posnemanju ruralnega in bolj , v ospredje spet prihajajo tradicionalne večnadstropne torte in bele poročne obleke, ki jo krasijo čipke.

Poroka

Zeleno, ki te ljubim zeleno

Za barvo letošnjega leta je bila s strani Pantona izbrana zelena barva. Vajin dan tako ne sme manjkati elementov zelenja. Naj bo ta sproščujoča barva prepletena v kombinaciji z odtenki beline ali roza ali pa bolj naravnimi barvami lesa in kamna.  Prav tako lahko ambient in celoten stil vajine poroke kombinirata z ostalimi barvami iz narave. Zelenje se lepo poda k rjavimi odtenki lesu  lesom ali z barvo kamni. Prepustite se svoji domišljiji in si ustvarite pridih naravnega za vajin najlepši dan.

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANER

Porocni ambient
Zelena, rožnata, rjava in vedno aktualna bela barva naj bodo prisotni tudi na vajin najlepši dan.

Pridih romantike in vintega

Če je torej letošnji trend porok povezan z naravno in vintage prizvokom, potem mora tudi nevesta zasijati v tem slogu. Tudi letos je popularen stil »boho chic«, ki velja za mešanico med bohemskim in  hipijevskim stilom. Na belih oblekah nevest lahko zato pričakujemo veliko detaljev v obliki vzorcev, ki jim lahko dodamo tudi bleščice. Prav tako se nadaljuje trend oblek z odprtim hrbtom ali odprtimi rameni.

Tudi letos so pri poročnih oblekah močno popularne čipke, ki se prepletajo po blagu ali po goli koži neveste. Na novo pa se je pojavil trend barv. Po dolgem času namreč končno spet prihajajo v ospredje barvne kombinacije z belo. Predvsem so popularne kovinske barve kot so srebrna, zlata in bronasta.

 

Romanticna porocna obleka
Pridih romantike in ruralnega stila naj se čuti tudi pri izbiri poročne obleke
boho porocna obleka
Romantični videz neveste lahko zaključite s krono iz cvetlic
porocna obleka
Letošnje smernice narekujejo odprte hrbte in poročno obleko s čipkami.

 

Svežina na obrazu

V simbiozi z naravnimi smernicami letošnjega leta je tudi ličenje nevest oz. poročni make-up. Pojavlja se namreč trend naravnega sijaja obraza, se pravi svetleča se koža, rahlo pordela lička in sveže barve ustnic. Pri tem ne smemo pozabiti, da je pri tem slogu make upa ne poudarjamo oči.

Na splošno se kaže trend naravnega videza, brez močno poudarjenih potez obraza. Če želite svojemu obrazu vseeno dodati nekaj barv vam modni svetovalci za letos priporočajo nežne odtenke. Pri tem lahko izpostavimo ponoven pohod roza in svetlomodrega senčila za veke, ki bodo v kombinaciji s svetlim make upom pričarale nedolžen, a vendar igriv videz. Rožnat pridi ustnic bo nato lepo zaključil svež in naravno naličen obraz.

Obraz naj bo naličen čimbolj sveže in naravno.

V žamet ovit ženin

Če želi ženin pripomoči k bolj vintage priokusu najlepšega dne, potem se bo ob razmisleku glede poročne obleke odel v žameten suknjič. Ostrost, a hkrati nežnost tega materiala, bo poskrbela za pravo mero okusa starodobnosti. Če ima ženin dovolj poguma si lahko nadene žamet v barvah vajinega dne. V ospredju je torej ponovno zelena, vijolična ali rdeča.

Ženin obleka
Žamet in živahne barve za ženina.

Veliki in romantični šopki

Eden izmed pomembnejših elementov vajinega dne je tudi ujemanje nevestinega šopka z ostalo cvetlično dekoracijo poroke. Letos so rdeče vrtnice, lilije in vse ostalo klasično rezano cvetje pozabljeni. V ospredje prihajajo cvetlice, ki se jih lahko nabere na travniku ali pa uspevajo na domačih vrtovih. Pravi hit so letos potonike, ki s svojo roza-zeleno barvno kombinacijo lepo zaključijo preplet barv na poroki. Verjetno je potonika s svojimi  velikimi cvetovi tako priljubljena tudi zato, ker so ponovno v modi veliki oziroma preveliki šopki.

Če se torej odločite za bolj ruralno-hipijevski pridih vajinega dne, potem vam svetujemo travniško cvetje v kombinaciji z veliko zelenja. Če pa se odločate za bolj romantično-vintage poroko pa vam priporočamo veliko barvnega cvetja, predvsem pa naj bo šopek v vsakem primeru velik.

Namig: Če si želite res nekaj posebnega, si namesto šopka raje umislite veliko krono iz cvetlic in zelenja. S tem boste dajale bolj mladosten in sproščen videz.

Porocni sopek
Romantični šopki naj se barvno ujemajo s tematiko poroke

Porocni sopek

Sladke torte

Velike večnadstropne poročne torte so ponovno tu! Letos so v igri nežne barve, tudi glamurozno zlata, s katero je lahko prekrita kar vsa torta. Za nameček pa so lahko po njej porisani podobni vzorci, kot jih ima nevesta na njeni poročni obleki.

Letošnja novost med smernicami so tako imenovane gole torte in se zatorej lepo vidi notranjost torte in njenih slastnih plasti. Če pa celotno poroko zaokrožujete z zelenjem, ne pozabite tudi na okrasitev torte z nekaj zelenja.

Torte s pridihom naravnega zelenja

Fotografija, spomin na najlepši dan

Poleg klasičnega fotografiranja se pari letos odločajo za korak skupaj s tehnologijo. Lahko si omislite lasten snapchat filter s katerim bodo lahko vaši svatje po svoje ovekovečili vajin dan. Kljub temu se pari še vedno odločajo za profesionalne fotografe. Vendar je trend letošnjih fotografij ponovno povezan z naravo, naravo ljudi, saj fotografi poskušajo ujeti v svoj objektiv naravne in spontane trenutke. Nekaj izvrstnih poročnih fotografov, ki vam bodo pričarali najlepše spomine na vajin dan, najdete na omisli.si.

Poročna fotografija
Poročno fotografiranje naj bo izvirno

Dobro zasnovana poroka pričara najlepše spomine, ki nam še dolgo grejejo srce in privabijo nasmešek na obraz. Na omisli.si/poroko so na voljo vsi poročni strokovnjaki, ki vam pomagajo, da sebi in svatom pričarate nepozabno poroko.

>> omisli.si/poroko <<

preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo

poročne storitve poročni ponudniki omisli si
Preverjeni poročni ponudniki, ki jim zaupamo.ocena bralcev
5 od 1