Revija Nasvet strokovnjaka

Instagram oglaševanje: 5 Nasvetov za popularen profil na Instagramu

instagram oglaševanje / popularen Instagram profil

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Instagram je že dolgo časa priljubljeno družbeno omrežje s katerim lahko delite delček svojega življenja s prijatelji ali s svetom. Želite postati bolj priljubljeni ali prepoznavni? Potem je čas, da začnete upoštevati naslednje nasvete. Ti morda lahko pomagajo tudi tistim, ki želite postati v karieri še bolj uspešni s pomočjo novodobnega trika: Instagram oglaševanje.

instagram oglaševanje - popularen Instagram profil
Dober Instagram profil sledi trendom in razkriva delček vaše identitete – to je ključ uspeha za Instagram oglaševanje.

Za začetek izberite unikatno uporabniško ime in kreativno profilno fotografijo, ki bo kakovostna in bo sledilce pritegnila. Določite privlačno, sladko ali smešno ime ter se opišite s kratkim in premišljenim sporočilcem. Preden se začnete “oglaševati”, objavite deset do dvajset čudovitih fotografij in pri tem upoštevajte spodnje nasvete.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI FOTOGRAFA / OBLIKOVALCA ali AGENCIJO ZA POPOLN INSTAGRAM PROFIL?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH FOTOGRAFOV / OBLIKOVALCEV / AGENCIJ (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih agencij / fotografov / grafičnih oblikovalcev

 

1) Za Instagram oglaševanje se osredotočite na eno temo

sadni instagram profil / instagram oglaševanje
Za začetek naredite deset zares dobrih fotografij in jih objavite

Preden se zaženete v prvo objavo, se ustavite in za sekundo pomislite kaj bo vaš profil predstavljal. Dobri in priljubljeni Instagram profili imajo ponavadi neko osrednjo temo, ki pritegne sledilce (zatorej izraz Instagram oglaševanje). Kaj je vaša strast? Kaj je tisto v čemer uživate? Kaj najraje fotografirate? Vas zanima joga, peka sladic, motivacijski citati, restavracije in bari, smisel za humor, moda ali živali? Če niste super znana oseba kot Taylor Swift, potem ne boste dobili ravno na tisoče in tisoče sledilcev samo s selfiji ali z nešteto fotografijami vaših hišnih ljubljenčkov. Vaš profil mora predstavljati neko osrednjo temo, ki jo boste seveda lahko vmes popestrili tudi s kakšnimi objavami iz dopusta. Uporabljate domišljijo in upoštevajte osnove fotografiranja!

> Preverite tudi: Povprečne cene grafičnih oblikovalcev: Cenik za grafično oblikovanje

2) Uredite fotografije

Instagram fotografija
Včasih fotografija ne potrebuje filtra

Instagram oglaševanje ponuja različne možnosti glede urejanja – izkoristite to! Ne objavite takoj, ampak si vzemite nekaj časa, da preletite čez filtre in se poigrate še z drugimi možnostmi, ki vplivajo na boljšo končno insta-fotografijo. In ne pretiravajte s filtri, včasih je fotografija popolna tudi #brezfiltra. Prav tako naj bo vaš profil jasen in čist, v smislu da uporabljate med seboj podobne filtre.

In če ste ravno naredili deset super fotografij vašega mačka, prav tako ne objavite vse naenkrat, razen če s tem poveste kakšno zgodbo. Objavite eno in imejte ostale fotografije v rezervi za drugič. Fotografija je ključnega pomena, zato ne objavljajte meglenih fotografij ali fotografij, ki so vam na splošno všeč – nekatere pač niso dovolj dobre za Instagram (če res želite objaviti, to storite na Facebook-u).

3) Uporabite primerne in tudi popularne hashtage

oznake na instagramu
Uporabljajte #kreativneoznake

Za večjo prepoznavnost morate uporabiti hashtage, ampak ne uporabljajte nesmiselne ali pa popularne samo zato ker so popularni. Uporabite takšne, ki se navezujejo na vašo objavo in dodajte kakšnega popularnega, ki bo smiseln ob vaši fotografiji. Raziskujte katere so tiste najbolj pogoste besede, zraven pa dodajte edinstvene in kreativne ključne besede. In ne pretiravajte s številom oznak! Držite se nekje med devet in dvanajst oznak.

> Preberite tudi: JUMBO plakati in reklamni panoji: Cene v Sloveniji?

4) V stiku s sledilci

Verjetno že sledite svojim prijateljem, za začetek pa sledite še drugim profilom. Tako boste lažje dobili več sledilcev – vsaj na začetku.

Če želite, da vam sledijo, morate komunicirati z njimi. Če nekdo komentira vašo fotografijo, mu odgovorite nazaj. Če nekdo všečka vašo fotografijo, »polajkajte« kakšno njegovo nazaj. Ko vam napišejo kompliment, se poskusite čim večkrat zahvaliti. In ne bodite nadležni! Zagotavljamo vam, da boste prej izgubili kot pridobili nove Instagram prijatelje, če boste pisali: »Hej, sledite mi nazaj« in podobno. Navsezadnje hočete Instagram oglaševanje.

5) Bodite aktivni in v koraku z Instagram modo

instagram trendi
Ne pozabite slediti Instagram trendom, hkrati pa bodite unikatni pri Instagram oglaševanju.

Idealno bi bilo objaviti eno do tri fotografije na dan, da pritegnete sledilce. Če boste naredili pavzo za dva tedna, boste počasi postali nezanimivi. Zato poskusite objavljati vsak dan. Dobro pa je počakati, preden objavite naslednjo fotografijo. Ljudi lahko odbije stran, če objavite vse naenkrat. Prav tako ko boste na počitnicah, ne čakajte, da pridete domov in objavite»tisoč« fotografij naenkrat, ampak jih poskusite objaviti v realnem času, zato da bodo vaši sledilci na tekočem kaj se vam trenutno dogaja. Torej ni potrebno, da kljub vaši osrednji temi – na primer hamburgerji – da objavite sto fotografij slastnih hamburgerjev. Sčasoma vas bodo sledilci želeli bolj spoznati, zato lahko vsake toliko časa objavite kakšen utrinek iz vašega življenja na drugačen način.

instagram fotografija
Naj bodo sledilci na tekočem z vašim življenjem

In ne pozabite raziskovati po ostalim Instagram profilih, kjer boste morda našli kakšen navdih za svojo naslednjo idejo. Če želite postati bolj popularni, boste morali slediti trendom in kakšnega upoštevati, kot je na primer aplikacija Boomerang. Prav tako sledite stranem, kjer redno objavljajo katere so priljubljene oznake v zadnjem času.

Če boste imeli težave ali pa se želite z Instagram profilom približati ljudem zaradi poslovnih razlogov, vam lahko pomagamo pri oglaševanju.

Pa #velikosreče!

 


PRIPRAVLJENI NAJETI FOTOGRAFA / OBLIKOVALCA ali AGENCIJO ZA POPOLN INSTAGRAM PROFIL?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH FOTOGRAFOV / OBLIKOVALCEV / AGENCIJ (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih agencij / fotografov / grafičnih oblikovalcev

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno