Revija Nasvet strokovnjaka

Kako izbrati otroško igralnico za praznovanje rojstnega dne?

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Praznovanje rojstnega dne je za otroke eden najpomembnejših dogodkov v letu. Organizacija rojstnodnevne zabave pa za starše pogosto stresna naloga, še posebej, če doma ni dovolj prostora ali če ne želijo razmetanega stanovanja. In sploh pozimi, ko srečanja v parku ali na dvorišču ne pridejo v poštev.

Zato so otroške igralnice postale priljubljena izbira za praznovanje otroških rojstnih dni. Omogočajo varno in zabavno okolje za otroke, poleg tega pa staršem odvzamejo skrb za čiščenje in pripravo prostora.

Pri izbiri igralnice je pomembno upoštevati nekaj ključnih dejavnikov. Med njimi so lokacija, pogostitev, velikost in dostopnost prostora, vrsta iger, igral in aktivnosti, ki jih ponuja igralnica, ter seveda cena.

Pridobite 7 ponudb za praznovanje otroškega rojstnega dne

Lokacija igralnice

Lokacija igralnice je eden od ključnih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri izbiri prostora za praznovanje. Otroška igralnica mora biti enostavno dostopna za vas in za povabljence. Če praznuje otrok s sošolci, naj bo blizu šole oziroma vrtca.

Dobro je, da je lokacija v bližini javnega prevoza ali da je do igralnice enostavno priti z avtom. Pomembno je tudi, da ima igralnica dovolj parkirnih mest. Dostopno parkirišče bo močno olajšalo prihod in odhod gostov, kar je še posebej pomembno, če praznujete z veliko skupino.

Velikost igralnice

Velikost otroške igralnice mora biti primerna za število povabljenih otrok in staršev, če bodo prisotni. Prevelik prostor bo morda deloval prazen, premajhen pa bo prenatrpan.

notranja otroška igralnica
Notranja otroška igralnica je odlična izbira za praznovanje otroškega rojsnega dneva pozimi!

Igrala in aktivnosti v igralnici

Poleg lokacije in velikosti morate pri izbiri igralnice za praznovanje rojstnega dne upoštevati tudi vrsto iger, igral in aktivnosti, ki jih ponuja.

Prepričajte se, da igralnica ponuja različna igrala za različne starostne skupine – nekaj za dojenčke, nekaj za malo starejše otroke in seveda tudi za tiste, ki so že malo večji. To bo zagotovilo, da se bodo vsi otroci, ne glede na starost, zabavali in uživali v praznovanju.

Raznolikost igral in aktivnosti bo prav tako pomagala pri ohranjanju zanimanja in energije otrok skozi celotno praznovanje.

To bi lahko vključevalo napihljive gradove, ki so vedno priljubljeni med otroci, poligonska igrala, blazine, kotiček za risanje, kjer se lahko otroci izrazijo skozi umetnost, poslikave obrazov, ki dodajo kanček domišljije praznovanju, ali celo nastop čarodeja, ki bo zagotovo pritegnil pozornost vseh.

Dobro je tudi, če igralnica ponuja možnost animacije – to bo zagotovilo, da se bodo otroci zabavali, starši pa bodo lahko sproščeno kramljali.

Rojstnodnevna pogostitev

Pri izbiri igralnice je treba upoštevati tudi možnosti pogostitve. V grobem se igralnice delijo na dve vrsti: all in ali prinesi s sabo. No, pa tiste, ki nimajo nič od tega.

All inclusive otroške igralnice

Nekatere igralnice ponujajo “all-in” pakete, ki vključujejo pogostitev za otroke in starše, rojstnodnevno torto, saldke in slane prigrizke, sokove, rojstnodnevna vabila in animacijo za otroke. To je super možnost za tiste, ki želijo imeti vse organizirano.

Otroške igralnice s kuhinjo za pripravo pogostitve

Če pa raje sami pripravite hrano za praznovanje ali naročite catering, je smiselno izbrati otroško igralnico, ki ima na voljo dobro opremljeno kuhinjo. Pred izbiro preverite ali prostor vključuje osnovno kuhinjsko opremo, kot je pribor, krožniki, kozarci in opremo, kot je hladilnik, mikrovalovna pečica ali toaster. In seveda, če dovolj prostora na pultu za pripravo hrane.

Pomembno je tudi, da igralnica omogoča lahek dostop do kuhinje za morebitno catering dostavo. Prednost samostojne priprave hrane ali naročila cateringa je, da lahko meni prilagodite prehranskim omejitvam in okusom vaših gostov.

Cena catering pogostitev za otroške rojsne dneve se giblje med 8-15 eur / osebo, kjer se otroci do 3 leta navadno štejejo za pol osebe.

Cena rojstnodnevne torte pa se giblje med 3-5 eur / kos.

Bodo starši tudi povabljeni na praznovanje?
Bodo starši tudi povabljeni na praznovanje?

Bodo starši prisotni na otroški zabavi?

Otroška rojstnodnevna zabava skupaj s starši

Nekatere igralnice omogočajo praznovanje s starši, kar je idealno, če se starši poznajo in si želijo druženja, medtem ko so otroci v igralnici. To je lahko odlična priložnost za sproščeno druženje, medtem ko so otroci varno zaposleni z igranjem.

Vendar pa je to morda malo večji zalogaj za organizacijo, saj morate poskrbeti tudi za pogostitev za odrasle in dodatne sedeže. Treba je preveriti ali izbrana igralnica to omogoča. Poleg tega nekatere igralnice ponujajo posebne pakete, ki vključujejo tudi pogostitev za starše.

Odloži otroke in se vrni čez 3 ure

Druge igralnice omogočajo, da otroke prepustite skrbnim animatorjem in se ob dogovorjenem času vrnete po njih. Ta možnost je idealna za starše, ki si želijo nekaj ur miru ali pa se morajo vrniti na delo. Ali pa se z drugimi starši ne poznajo prav dobro, kar je velikokrat primer v vrtcih in šolah.

Seveda pa je pri tem pomembno preveriti, ali igralnica izpolnjuje vse varnostne pogoje in ali ima usposobljeno osebje, ki bo pazilo na otroke.

Previjalne mize in prilagojene sanitarije

Ne pozabite tudi na sanitarije. Te morajo biti čiste in dostopne za otroke. Otroška igralnica bi morala imeti sanitarije, ki so prilagojene najmlajšim, z nižjimi umivalniki in stranišči.
Dobro je tudi, če imajo sanitarije v igralnici previjalno mizo za najmlajše. Pomembno je tudi, da so sanitarije vedno na voljo in da do njih otroci lahko varno dostopajo tudi med praznovanjem.

Z upoštevanjem teh dejavnikov boste lažje našli popolno igralnico za praznovanje rojstnega dne vašega otroka. Ne pozabite, da je najpomembnejše, da se otroci zabavajo – vse ostalo je le dodatek. Za lažjo izbiro smo na Omisli.si zbrali seznam lokacij za otroški rosjtni dan.

Pridobite 7 ponudb za praznovanje otroškega rojstnega dne
ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno